Einde van een tijdperk?

Na veel overwegen en praten hebben we besloten te stoppen met betalen voor Escape.

Van de eigenaar kreeg ik een lulverhaal over dat andere paarden daar op stal veel meer kosten en dat ieder paard wel eens wat mankeert.

Optie één vind ik zo flauw. Kinderachtig ook. Alsof je je kind hoort zeggen dat andere kinderen uit de klas wel om twaalf uur thuis mogen zijn. Houd op zeg. Al was het bedrag dat wij betalen drie keer zo hoog, het gaat om het principe én de onzekerheid. Hoe lang nog?

We zitten nu op vijf maanden. Escape mag de aankomende twee weken alleen aan de hand stappen. Daarna mogen die meiden met hem aan de hand draven. Wel dertig meter per dag. Wat er dan gebeurt is nog onzeker. Houdt zijn been het of niet?

Kortom: ik zie hem voor eind december nog niet up and running zijn. Zou betekenen dat we nog drie keer mogen betalen voor niets.

Oh, en de eigenaar opperde dat wanneer hij ons tegemoet kwam, hij dat ook moest doen bij de andere verzorgster. Eh ja dus. Klopt. Ik vind eigenlijk dat hij uit zichzelf tegen die twee meiden, die áltijd voor hem klaarstaan en de afgelopen maanden Escape zeer toegewijd en liefdevol en met alle geduld hebben verzorgd, best een maandje had mogen matsen.

“Ja maar”, zei de eigenaar, “ik wilde ze een dagje mee uit nemen, op mijn kosten.”.

Nou moet u weten dat die man tegen de zeventig is alleen woont, al zijn hele leven lang. Hij heeft buiten de contacten die hij heeft op stal, geen enkele vriend of kennis. Hij is altijd alleen; zelfs met zijn verjaardag en met Kerst, komt er niemand over de vloer bij hem. Zijn enige familie, zijn broer, woont in Suriname en die ziet hij zelden.

Vlam heeft vanaf het begin af aan al twijfels over hem. “Als hij één vinger uitsteekt naar Jill, dan rijg ik hem aan zijn riek”.

Ik schat hem ook niet helemaal fris in, vind hem ook zonderling. Maar denk niet dat ie de ballen heeft om die vinger uit te steken. Misschien denkt hij wel eens iets. Maar uiten of in uitvoer brengen? Nee. Want dan had ik ons kind nevernooit met hem alleen gelaten.

Kortom: Jill wilde niet mee met dat uitje. Met hem dealen op stal prima, maar op stap met een bejaarde man bij wie ze zich ook niet helemaal op haar gemak voelt? Neh.

En dus hebben wij gezegd dat ze niet mee mocht, de laatste toetsen verknald, huisarrest bladiebla. Ik houd van eerlijkheid, maar om nou een zestienjarig meisje te laten vertellen dat ze niet wil en misschien wel moet uitleggen waarom niet? Ik snap dat ze dat niet aandurfde.

Leugentje om bestwil.

Met Jill heb ik gezegd dat wij nog één maand willen betalen, maar meer niet. Jill ziet het zelf ook somber in wat betreft zijn herstel. Ze ging er -nadat ik tig keer heb gevraagd of ze het zeker wist- mee akkoord. We kappen ermee.

Is hiermee ook een einde gekomen aan haar paardrij-tijdperk?

Poeh. Ik hoop het niet…

25 thoughts on “Einde van een tijdperk?

  1. Hij is aardig hoor. Kan hem niet betrappen op raar gedrag. Buiten dat het een enorme gier is en een roddeltante van de bovenste plank. Maar hij is vreemd in communiceren. En zo’n man alleen, ik weet het niet hoor… Of scheer ik nou kam?

   1. Kamscheren is een gewoonte die we allemaal hebben. we werken nu eenmaal makkelijkst met stereotypen. Omdat het moeilijk is achter de facade te kijken.
    Wel jammer wat Escape betreft, en sneu voor Jill, maar misschien beter zo. En wie weet wat de toekomst nog brengt op paardrijgebied?

 1. Vervelend hè, dit soort beslissingen. En ik kan me heel goed voorstellen dat Jill niet op zo’n uitstapje zit te wachten. Daar zou ik ook niet aan moeten denken op m’n 16de!

  1. Ja nogal. Maar het kan goed uitpakken. De laatste keer dat we de stekker uit een paard trokken, 8 maanden betaald voor niets, leverde dat Escape op. Met wie Jill heel veel plezier heeft gehad. Dus wie weet?
   Niet alleen op mijn 16e hoor 😉

  1. Dat is wat ook meespeelt in Jills beslissing. Hadden we dit haar een dik jaar eerder gevraagd dan was het een andere uitkomst geworden denk ik…

 2. Goede beslissing. Van jullie, maar ook van Jill. Eventueel gaan kijken naar een paard waar het ook mee klikt, want niet paardrijden is natuurlijk geen optie. Gatver.. mag ik dat even zeggen van een man van zeventig die drie jonge meiden wil mee uit nemen. Dat doe je toch niet.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Groot gelijk, ik had al eerder de geldkraan dichtgedraaid. Hij klinkt als een beetje als een oud eng mannetje, luister maar goed naar je intuïtie!

 4. De kogel is dus (bijna) door de kerk. Goed beslissing alhoewel moeilijk en heel sneu voor Jill. Hoop dat ze snel iets anders vind.

 5. Een duidelijk escape, niet leveren, niet betalen.
  Ben vaak best blij dat ik geen dochters heb. Hans

 6. Het zal zijn om afscheid te nemen van Escape maar wie weet wat voor heerlijk paard er voor in de plaats komt?
  Paardenmeiden willen alleen maar paardrijden. Elk ander uitje valt erbij in het niets.
  Lieve groet ♥

 7. Hmm, vervelend dat het zo gaat! Maar goed, hoe lang moet je er anders mee doorgaan? Je moet er een keer een punt achter zetten als de situatie niet verbetert.

Reacties zijn gesloten.