Niet zo heel erg perfect.

Ik lees wel eens woonmagazines. En ik zie wel eens huizen, -in het echt, of digitaal-, waar alles strakker dan strak is. Mooi vind ik dat. Prachtig.

Ons huis is ook strak. In de zin van opgeruimd en schoon.

Maar niet wat betreft de afwerking.

Ineens viel het me op van de week. Toen ik op bed lag en naar boven keek. Een smerig touwtje, gemaakt van twee lintjes die aan de halslijn van truien zitten, met daaraan een uitgedroogd flesje nagellak. Dat zetten we tussen ons raam als we wel wat frisse lucht willen, maar als het te hard regent voor de “gewone” stand. Als ik wakker word omdat ik druppels op mijn rug voel.

20161111_122041
Hmmm, en ik had het net over ons schone huis. Ik zie dat een klein doekje erover ook geen kwaad kan. Oeps. Ga ik doen!

20161111_122049

De vorige bewoners, die hier dus al ruim acht jaar weg zijn, hadden hun hele slaapkamer “ossenbloedrood” geverfd. (Lekker rustgevend om in te slapen ook.) De restanten zitten nog steeds aan dit stopcontact. Misschien ook ein-de-lijk maar eens aanpakken?

20161111_122116
Een andere slaapkamer was gans citroengeel. Ook zo’n lekkere neutrale kleur. En ook daar zijn we om de één of andere vage reden ook nooit aan toe gekomen…

20161111_122005Ooit lagen er overal plintjes. Echt waar. Er professioneel in geklust door mijn broertje. Hij was met die kleine stukjes in al die hoekjes nog langer bezig, dan met de hele vloer. Inmiddels zijn alle kleine stukjes losgekomen Γ©n opgezogen. Best wel armoedig als je er op gaat letten eigenlijk.

20161111_122018En de vloer in het toilet, die ooit lekker strak in de betonverf zat, heeft ook al een poosje zijn beste tijd gehad.

Kortom: we zouden wel eens een weekendje aan de klus kunnen gaan.

Of niet.

Vanavond hebben we eters. De wijn staat koud. Ik heb mijn tartaartjes van kalf klaarstaan. Vlam heeft de parelhoen al aangebraden en in een pan staat de morillesaus lekker in te trekken.

Dan moet ik alleen nog even alle glazen en het bestek poleren.

Kortom: hebben we nou toch alweer geen tijd over om de kwasten ter hand te nemen.

Gevalletje prioriteiten stellen.

Goed weekend!

33 thoughts on “Niet zo heel erg perfect.

 1. Hier een meut in dat soort dingen; losse plintjes, verf, tuin : altijd alles netjes bij mij……een paar jaar geleden heb ik het los gelaten, zomaar ! Wat een genot, wat een rust en ook zo heerlijk voor mijn omgeving πŸ™‚
  Zeg nou zelf : een avond met vrienden, lekker koken, eens lekker op de bank hangen, je lief eens lief aankijken : allemaal veel belangrijker !
  Fijne avond πŸ™‚

 2. Herkenbaar haha. Vooral die plinten. Hier ook opgezogen en weg. Enne een lekker bord eten is belangrijker dan een likje verf of plinten. Die laatste twee eet ik liever niet.

 3. Hier een meut in dat soort dingen : losse plinten, verf, tuin,: altijd alles even netjes bij mij. Een paar jaar geleden heb ik het los gelaten, zomaar ! Wat een genot, geen stress om dat soort futiliteiten en ook zo lekker voor mijn omgeving. |Zeg nou zelf: een avond met vrienden eten, af en toe eens op de bank hangen, eens extra lief naar je lief kijken : allemaal veel belangrijker !
  Fijne avond :-))

 4. Is me totÑÑl niet opgevallen, die ene fijne keer dat ik bij je ben geweest.
  Bij mijn ouders moest vroeger alles brandschoon zijn. Nog geen vingerafdruk mocht op de glasplaat te zien zijn. Ik laat de glasplaat lekker verstoffen. Zie ik tenminste het resultaat als ik ‘m eens een keer schoonmaak (-:
  Het eten wordt smullen, dat ruik ik vanaf hier!
  Gezellige avond en een fijn weekend β™₯

 5. Ook grote dingen die niet klaar zijn ga je niet meer zien na een tijdje. Een kant van de woonkamer is al 2 jaar in afgebroken staat en weer half opgebouwd omdat jaar geleden eerst de deuren voor de trap zijn geplaatst om de warmte beneden te houden.
  Krijg trek van je heerlijke menu. Ik ga straks konijnenachterpoten stoven

 6. Volgens mij kunnen we allemaal van dit soort foto’s maken. Heel herkenbaar. Ik ga d’r ook keer wat foto’s van maken. Dat wordt tegelijkertijd lachen en gruwelen.

 7. Tja, je zou natuurlijk de visite een kwast kunnen geven, maar ik zou het gewoon nog een weekendje of wat uitstellen.

  love As always
  Di Mario

 8. Groot gelijk! Zelf ben ik getrouwd met een perfectionist, qua netheid en afwerking van dingen dan. Dingen zijn bij ons nooit lang kapot, alles spik en span … maar dat leidt soms tot frustraties, kan ik je vertellen …

  1. Dat vind ik nou weer zonde. We zijn beiden hartstikke handig. Ik geef dat geld liever uit aan wijn ofzo. We moeten onszelf gewoon een flinke trap onder de kont geven ben ik bang…

   1. Ja, dat snap ik. Het kost mij meer tijd, omdat ik minder handig ben. Ik bereken dan altijd mijn uurloon t.o.v. dat van de schilder/aannemer. Kan ik het altijd uitbesteden πŸ˜‰

 9. Ik hoor net mezelf bezig, ha! Ik moet zeggen dat B toch wel handig (geworden) is en veel zelf gedaan heeft, zoals parket leggen en deuren schilderen enz.. maar de afwerking laat soms jaaaaaaaren op zich wachten. Ik kan er eigenlijk wel op wachten, want ik ben trots dat hij het doet en wat Menck over die perfectie zegt kan ik helemaal volgen; oersaai!!
  Een lekker etentje organiseren, veel fijner! Of zomaar naar Parijs trekken, een mens leeft maar 1 keertje, toch?
  πŸ˜€

 10. Ik heb een hekel aan perfectie (zowel bij dingen als bij mensen) Een huis waarin geleefd wordt, heeft zijn littekens en rimpels. Net als mensen dus πŸ˜‰

 11. Als je gasten mogen drinken uit gepoleerde glazen kan ik me niet voorstellen dat ze ook maar een halve blik op je plinten werpen waarbij het bovendien om verjaarde lelijkheid gaat waaraan je je hoogstens eens per jaar ergert (en als ik het zo lees jij zelfs maar eens per 8 jaar wat ook een keurige score is en waar goed mee valt te leven).

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s