Even niet zo schrijverig.

Ik merk dat het schrijven de laatste weken weer wat op een lager pitje staat.

Niet wegens het niet hebben van verhalen. Ik maak zat mee.

Meer vanwege het feit dat ik met vlagen enorme last heb van schouders en nek waardoor nog even een uurtje of wat aan de eettafel zitten en typen, niet bepaald aanlokkelijk is. Sterker nog: ik moet het daarna echt bezuren. En ik ben ietwat klaar even met pijn.

Om die reden heb ik weer eens wat vers leesvoer op mijn Kobootje gezet en daar vermaak ik me prima mee, in een anatomisch betere positie voor mijn zere lijf.

Op dit moment lees ik Miss Peregrine. Ge-wel-dig. Als je van fantasy houdt dan hè? Ik zag de film (deel 1) pas geleden in de bios en móést de drie boeken hebben. (Dikke kus voor die lieve M die ze mij mailde).

Films hebben op dit moment sowieso mijn prioriteit. Jill en ik schaften een dikke maand geleden een Pathé card aan en hebben het sindsdien enorm druk. We hebben -wegens desinteresse en amper meer gebruik makend van- ons Netflix abonnement opgezegd en kijken nu films in de bios.

Wat een tof iets zeg!

Je installeert een app en via die app (of je pc, kan ook) reserveer je super eenvoudig kaartjes. Tien minuutjes voor de film begint dien je aanwezig te zijn. Je scant de QR code vanaf je telefoon en -hoppatee- daar zijn je kaartjes. En je krijgt korting op je drankjes. Wat een aanfluiting is, 10%, want iets drinken in de bioscoop kost een Godsvermogen. Daar verbaas ik me al jaren over. Ik snap wel dat iedereen van alles mee naar binnen smokkelt…

Goed, die films.

Ik heb al zoveel gezien inmiddels. The Arrival, Jack Reacher, Miss Peregrine’s home for peculiar children, The accountant, Dokter Strange, Inferno, Don’t breathe, Bridget Jones, The girl on the train… En gisteravond pakte ik nog even met vriendin K en haar vriendin, Tonio.

Ik moet zeggen, maar dat wist ik al, dat ik een sterke voorkeur heb voor Fantasy en SF. Dat genre kan me toch echt het meeste bekoren.

Ik verheug me dan ook al op de aankomende maanden, want er komt weer zat uit dat ik graag wil gaan kijken. Fantastic beasts and where to find them (een soort spin-off van Harry Potter), Rogue One (op zijn Star Wars) en Passengers (zalige hardcore SF).

Kortom: als u me zoekt? Rij één of twee, stoel acht 🙂

(Oh, en voor de mensen die meeleven: de eigenaar van Escape ging na mijn ultimatum, akkoord met het betalen van de helft van het bedrag tot hij weer beter en berijdbaar is. Naar verwachting, half december. Ik vond het oké. Wilde het -voor Jill- niet helemaal afkappen, ze houdt van dat beest. Wordt vervolgd dus…)

21 thoughts on “Even niet zo schrijverig.

 1. Mooi compromis voor Escape. Gelukkig voor Jill. En die films, Dinnetje had het er van de week ook over, maar die ene film die ik bekijk in een jaar tijd, laten we daar maar niets voor aanschaffen.

  Love As Always
  Di mario

 2. Ik hoop voor Jill dat de toekomst met Escape geen ‘fantasy-verhaal’ wordt maar dat dit compromis met zijn eigenaar een echte escape blijkt te worden …

 3. Ja, was leuk, miss Peregrine (behalve dat stukje op de kermis met die snoeiharde muziek – paste er echt niet tussen vond ik).
  Heelijk hè, die fantasyfilms? Ben er ook dol op. Het kind in ons leeft kennelijk nog volop! 😊

  1. Op zich was het wel oké, het illustreerde perfect hoe de tijd veranderd was, voor die kinderen. Van rust en paard en wagen tot de kolereherrie anno 2016 😉

 4. Fijn dat Escape toch niet helemaal uit beeld is. Ik ben momenteel weer veel aan het netflixen. Lekker lui op de bank. Manlief heeft op dit moment veel buiten de deur, en om Zoon nu alleen te laten is niet wat. Lekker hoor veel films en lezen. Ik wilde die Miss Peregrine ook wel, maar nog niet te pakken weten te krijgen.

 5. Ik vroeg me al af of jij tegenwoordig niet een extra bed had in de bioscoop. Maar goed, als jullie je maar vermaken. Fijn dat het nu zo geregeld is met Escape.

 6. Niet zo schrijverig? Misschien minder stukjes, maar je hebt nu dan toch maar weer een leuk stukje geschreven waarvan ik erg heb genoten! Soms moet het even wat minder kunnen zijn, je lezers gunnen je dat, wachten gewoon en blijven!

 7. Hier is het vooral series en shows via de televisie bekijken Verder hier geen netflix ofzo. We zouden uren te kort komen in een etmaal. Goede oplossing voor dat paard.

 8. Wij hebben wel netflix, maar ik kijk er niet naar, dat laat ik aan mijn zoon over. Lezen vind ik daarentegen dan weer heerlijk, dus ik hang veel vaker met mijn Kobootje op de bank… ik ben dol op mijn Kobootje, ik kan heerlijk in de nacht lezen als ik weer eens niet kan slapen wegens weetikveel. Lieve vriendin en ik gaan maandelijks naar de Ladies Only in de bioscoop en dat is meestal heel erg gezellig. Oh en zondagmiddag ben ik heerlijk met mijn moeder naar Belle en het Beest geweest…. gewoon omdat we dat in 1990 hebben gedaan en onze bioscoop de film nog eens ging draaien…. was leuk!

  Fijne oplossing voor zowel Escape als Jill….

  Zoen terug!

 9. Voor Jill is dit de beste oplossing, want het is “haar” paard. Hopelijk is het geen sprookje dat Escape half december weer op de been is.
  Mij hoor je niet klagen over dat je niet zo schrijfverig bent (-:
  Kus ♥

 10. Leuk, boeken en films! Ik ben nog steeds verslaafd aan Netflixx. Maar boeken en films kun je ook mee bkoren. SF vind ik leuk, fantasy minder. Zal die tips van je eens bekijken.

 11. Je kind is belangrijker dan de eigenaar, dus is het compromis voor Escape een juiste oplossing.
  Hoop dat je snel hersteld van je aandoening. Hans

 12. Ik zat te denken dat het eigenlijk helemaal niet gek is dat je minder schrijft. Vergeet niet wat de afgelopen tijd met het overlijden van SchRo ook onbewust impact heeft gehad. Er zal dus waarschijnlijk ergens diep van binnen een onbewust maar rete druk proces aan de gang zijn bij je. Geniet lekker van je film abonnement en dat schrijven komt wel weer. Leuke foto’s van Misty ook trouwens!

Reacties zijn gesloten.