Hij is niet altijd kommer en kwel

Het is bekend dat het enorm kan spetteren tussen mijn werkgever en mij.

Na ruim elf jaar is het pvd net een huwelijk tussen ons.

Ups en downs wisselen elkaar regelmatig af.

Hij heeft een aantal karaktertrekjes waarmee hij enorm het bloed onder mijn nagels vandaan kan halen. En dat ook zeer regelmatig doet.

Hij heeft altijd stress. Blijkbaar kan hij in een glazen bol kijken, want hij weet soms al wéken van te voren dat het enorm druk gaat worden. Knap, niet? Negen van de tien keer zijn zijn voorspellingen zo loos als een weeralarm van het KNMI en lopen dingen met een enorme sisser af. Maar in de tussentijd heeft hij wel zo gespannen als een veer rondgelopen en Laura en mij tig keer vals beschuldigd, lelijk gedaan en zoekt hij gestaag door naar spijkers op laag water en trekt hij en passant wat oude koeien uit sloten.

Peptalks heb ik al zo vaak gehouden. Die gaan het ene oor in, en het andere keihard weer uit.

Ik kan nog uren doorgaan over zijn mindere punten, maar dat heeft geen enkele zin. Mijn vaste lezers hebben in de afgelopen jaren wel het één en ander voorbij zien komen.

Eén van zijn positieve pluspunten (aldus Theo Maassen) is dat hij enorm genereus is. Niet qua geld maar met vrije tijd.

Net als ieder ander modaal mens heb ik per jaar recht op vijf weken vakantie.

Ik heb er dit jaar weer negen. Voorjaarsvakantie, meivakantie, drie weken zomervakantie, weekje herfst en nou nog, na volgende week, twee weken kerstvakantie. En dan hebben we het nog niet gehad over de dagjes tussendoor als hij naschoolt, ziek is en uit moet slapen na een dienst op de huisartsenpost

We hadden blijkbaar nog dagen over en die gaan we de week voor de kerstvakantie lekker opnemen. Peter gunde het me zo zei hij, ‘je hebt je herfstvakantie in het water zien vallen door het overlijden van SchoRo en ook jullie zomervakantie was niet bepaald zoals die hoort te zijn’.

Lief!

En waar de buurvrouwhuisarts uit hetzelfde gebouw haar werknemers terug laat komen als hun dagen op zijn en ze kutklusjes laat doen zoals het schoonmaken van de lamellen en de plinten afnemen (dat is dus niet gelogen, ik heb de briefjes wel eens zien liggen), zijn Laura en ik hartstikke gewoon doorbetaald vrij.

In mijn hoofd is werkgerelateerd regelmatig een weegschaal bezig. Aan de ene kant zit de shit, aan de andere kant ligt de vrije tijd.

Vooralsnog weet ik het wel.

Ik blijf.

Nog een paar dagen werken en dan gaat dit luxepaard zalig lekker niksen. Jill heeft een toetsweek en Vlam is nog aan het werk. Het huis voor mij alleen! Joechei!

Ik heb ook geen glazen bol, maar ik voorspel dat het een weekje van thee, poes en fleecedekentjes wordt 🙂

40 thoughts on “Hij is niet altijd kommer en kwel

 1. Negen weken? Nou! Ik heb er dit jaar welgeteld vier. (En ik ben er nu, tot 2 januari, van aan het genieten.)
  Enjoy your holidays, Mrs. Klivia! Want daarna is het terug naar het gespetter tussen jullie twee.

 2. Zoveel vrije dagen maakt veel goed. Ik zou voorlopig ook nog even doorzochten, oordoppen in en zoveel mogelijk shit over je schouder gooien. Fijne vakantie alvast!

 3. Ik moet altijd wel weer wennen aan zijn vele gezichten. Is hij weleens getest op een gespleten persoonlijkheid?
  Maar jij bent wel lekker vrij…. heerlijk toch. Geniet ervan.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Tis net mijn man, die Peter. Heb al eerder gezegd: ik houd van hem. En duld nu geen tegenspraak: jij ook!

  Geniet ervan het is je van harte gegund!

 5. euh….hier betekent toetsweek vaak meer thuis ivm verkort rooster….hou je dat een beetje in je achterhoofd? Ik geef het maar even mee 🙂

 6. Ik heb toevallig wel een glazen bol (erfenisje). Klopt als een bus hoor, jij gaat lekker onder een kleurrijk kerstboompje thee drinken, koekjes eten, blogjes tikken, lezen en met een kat knuffelen;-))

 7. Klief, exact hetzelfde hier. Ik zal de grond kussen als ik hier weg ga, maar vanwege de generositeit van mijn werkgever (in geld, vrije dagen en leuke dingen) blijf ik en probeer ik alles te slikken. Ik kan er helaas niet zo vrijelijk over schrijven op mijn blog helaas want ik weet nooit zeker wie er meeleest. En áls hij mij erop zou betrappen als ik iets negatiefs schrijft, dan zijn de rapen gaar…..Wel leuk te lezen hoe jij er mee omgaat.

 8. Heerlijk om al die tijd zelf in te vullen. Je blijft ons toch wel op de hoogte houden van de niks doen -en lekker uitrust avonturen? Want als ik mijn kind heb afgezet op school dan lees ik eerst jouw stukje en dan ga ik aan mijn dag beginnen (nu ik dit terug lees leg ik wel druk op je schouders maar het is om aan te geven dat ik je stukjes niet kan missen)
  Fijne dag Klief!!

 9. wat heerlijk zoveel vrij. Ik heb inderdaad 5 weken en 1 dag. Maar gelukkig een zeer flexibele werkgever en wisselen van uren en dagen kan gelukkig meestal wel. Dus daardoor red ik daar meestal ook wel mee.

 10. Ik moest het vroeger doen met 4 weken vrij en een paar feestdagen, maar die laatste werkte ik dan ook nog vaak omdat die traditioneel in drukke periodes vielen. Ik had ook een werkweek van 6 dagen (woensdagmiddag vrij voor de kinderen, zaterdagvoormiddag gaan werken). Geen idee hoe ik dat meer dan 20 jaar heb uitgehouden.
  Wat gun ik je die extra vakantiedagen, een mens kan nooit genoeg voor zichzelf zorgen, we moeten al genoeg voor anderen zorgen!

 11. Een werkgever die daar gul mee is, dat is echt een meevaller! Ik heb het anders gezien op de vorige job van mijn echtgenoot en dat was bij momenten zo frustrerend. Geniet van je vakantie!

 12. Pak alle leuke dingen en ontspanning die je pakken kan. Even je interne batterijen opladen.
  Ik wens je/jullie een mieterse vakantie!
  Lieve groet ♥

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s