Oudejaarsperikelen

Ik doe niet aan ‘gelukkig nieuwjaar’ wensen (alleen als ik er niet onderuit kom en ik gedwongen word tot zoenen), ik heb geen goede voornemens voor het nieuwe jaar en ik wil niet terugkijken naar 2016.

Noem me dwars.

Het hele jaar door probeer ik naar de mensen om me heen te zijn zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Ik heb als motto “wat je niet wilt dat jezelf geschiedt, doe dat ook een ander niet”. Ik gun de mensen om me heen het allerbeste, 365 dagen per jaar.

Goede voornemens vind ik zonde van de energie. Ik weet van te voren dat ik me er toch niet aan ga houden. Alles dat móét, maakt me heel erg recalcitrant namelijk. Buiten dat vind ik niet dat ik dingen aan mezelf zou moeten veranderen. Ik drink niet teveel, ik rook al jaren niet meer, ik beweeg genoeg en mijn gewicht is stabiel. Ik heb nog een paar scherpe kantjes, maar die slijten wel. Onder invloed van de factor tijd en Vlams liefde. Ik kan die niet zelf afdwingen.

Ik heb in 2016 weinig tegenslagen gehad. Ik ben sowieso niet iemand die snel van slag (meer) is. Het enige dat me echt heel diep heeft geraakt, is de impact van het overlijden van SchoRo op Vlam. Het is niet leuk iemand van wie je houdt, te zien worstelen. Per saldo vond ik het afgelopen jaar een prima jaar. Meer kan ik er niet van maken.

Oudejaarsavonden vind ik best aangenaam. Ik vind het gezellig om lekker te eten en een flesje glaasje wijn te drinken. Ik vind het leuk om af te tellen tot twaalf uur, je geliefden te kussen en met een glas champagne onder je oksel naar buiten te gaan en daar vuurwerk te kijken. Het heeft een bijzondere sfeer, de jaarwisseling. Jill zal er vanavond voor het eerst niet bij zijn, wegens een feest met niet-bejaarden. Prima. Liefde is loslaten. Ik word er niet sentimenteel van.

Geijkte momenten zeggen me niet zoveel. Op een gekke dinsdagavond in juni kun je net zoveel lol hebben, of terugdenken aan iets of iemand, of ergens op proosten.

Ik vind het ook prima dat het straks weer januari is. De versiersels zijn weer naar de kelderbox verhuisd, op mijn kalender staan voorlopig geen drukke toestanden, ik ben klaar voor 2017.

Ik hoop dat het weer iets liefdevols gaat worden met Jill en Vlam, mijn vrienden en familie, een vracht goeie boeken, mooie films en nieuwe schoenen, ik hoop een leuke vakantie ergens aan een strand, misschien wel een verandering van woning, ik gok op mooie zomeravonden met lekkere maaltijden en dito wijntjes. En een stuk of tweehonderd blogjes.

En ik hoop dat u er ook bij bent. En dat ook u een lekker jaar hebt.

Ben ik hier stiekem u toch een soort van ‘gelukkig nieuwjaar aan het wensen’.

Zag u ‘m?

20161230_111229
Toedeledokie. Daar gaat ie. De boom. Klaar mee. Kom maar door met 2017.

37 thoughts on “Oudejaarsperikelen

 1. Hier vanavond ook een glaasje (fles) wijn en gewoon lekker met de ouders op de bank. Vriendlief gaat in Purmerend de bloemetjes buiten zetten, maar gezien de galblaasoperatie van deze maand en mijn nieuwe job waar ik maandag begin, leek rustig op de bank me verstandiger 😉 Ik gun hem van harte een leuk feestje, ook hier geen sentimentele toestanden. En ik ga je lekker eigenwijs alvast een héél fijne jaarwisseling en succesvol, gezond, liefdevol, gelukkig 2017 met minder werkstress en Mercidozen, maar veel lachbuien, biosmomenten en knuffels van Misty, Vlam en Jill wensen 😉 Plus dat het maar weer een mooi blogjaar mag worden! 😀

 2. Ach ja, terug kijken doe ik altijd al vaak, niet dat het helpt of verandering geeft.
  De goede wensen is men vaak al snel weer vergeten, is een soort van verplicht nummer.
  Versiering heb ik niet, dus niets op te ruimen. Hans

 3. Heerlijk mens ben je! Mijn oma waste altijd op dinsdag omdat maandag wasdag was en ze daarom een hekel aan de maandag had. Daar moest ik ineens aan denken bij het lezen van jouw blog.

  Ik wens jullie alle drie een heel goed jaar! Veel liefs uit Duitsland.

 4. Ja, toch wel, het had veel weg van een mooie nieuwjaarswens. Meer dan dat kan ik me ook niet wensen, maar dan niet met Jill en Vlam maar met Jeroen, Sara, Johan en alle andere lieverds in mijn leven. ;););) Ik wens je alle mooie dingen die je zelf graag wil zien uitkomen. Proost!!!

 5. Haha jij ook een gelukkig nieuwjaar! Ik ben net als vorig jaar alleen vannacht. Man moet werken en ik vind het te riskant om de weg op te gaan in Bogotá met de jaarwisseling. Hier geen vuurwerk, dat mag niet individueel. Dus ik ga lekker een filmpje kijken en op tijd slapen. Heerlijk!

 6. Ik ben vanavond alleen, wijntje en lekkere hapjes op tafel en ik ga naar een fijne film of de oudejaarsconférence kijken. Of ik sla een mooi boek open. Zielig? Nee, eigen keuze. Mijn familie, die over ver woont, zie ik volgend weekend. Misschien drink ik na middernacht nog even een borrel bij één van m’n buren maar misschien ook niet. Ik zie wel.

  Hier ook geen sentimenteel gedoe, retrospectie en/of goede voornemens. Ik kijk gewoon met belangstelling uit naar wat 2017 voor me in petto heeft, da’s al.

  Heb een fijne avond met Vlam en keep up the good work, om het maar even in goed Nederlands te zeggen. 😉

 7. Toch stiekem nieuwjaar aan het wensen… (ha, je gehate puntjes) nou, ik doe het niet stiekem. Ik wens je een goed, beter, best 2017.
  Enne, dat misschien veranderen van woning is wel een beetje een cliffhanger. 😉

 8. Ik zag hem, heel sneaky :))
  Ik vind t altijd een anticlimax om 12 uur ’s nachts en vecht altijd tegen n paar tranen. Die zullen vanacht er ook wel weer zijn. Ben geen kanker, alhoewel er nog geregeld n paar over m’n wangen rollen als ik aan m’n 2 pluizenbollekes denk die niet mee het nieuwe jaar ingaan.
  Ook wij zijn vanavond met z’n 2en, hapjes en drank. We komen de avond wel door.
  Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en de beste wensen

 9. Ik wens je een vreselijk nieuwjaar Kliefje want anders hebben wij geen leuke blogs….geintje…ik proost op jou en je blog en gewoon omdat ik zin heb om te proosten.

  Groetjes,

  Dorothé

 10. Ik zag hem niet aankomen. Ik ben juist nu even nog op internet. Zometeen weer gezelligheid, maar even een momentje voor mezelf. Veel plezier nog je laatste drie kwartier van het jaar.

  Love As Always
  di Mario

 11. Ja stiekem toch haha! En ik wens ook jou en de jouwen een goed, gezond en veilig 2017!
  Maar als je het mij vraagt mogen kerst en Oud & Nieuw worden overgeslagen … nothing’s better than een long hot summer!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s