Nul komma nul

Nul komma nul zin heb ik om vandaag weer aan de slag te gaan.

De afgelopen twee weken was ik vrij. Van te voren zag ik er énorm naar uit, twéé hele weken vrij. Wow. Nou, ik kan u vertellen, ze voelden aan als een midweekje. *Poef*  en het was weer 2 januari.

En daar zit ik weer.

Wekkertje om kwart over zes. Het vroege opstaan deed bijna pijn joh.

Gedoucht en wel zat ik om half zeven al weer achter mijn laptop.

Op de tafel voor me staan een salade met kip en roggebrood met geitenkaas klaar, om mee te nemen naar mijn werk.

Op links staan thee en yoghurt.

Niet alleen is het feest van semi-uitslapen weer over, ook ga ik weer serieus en streng aan de bak met mijn koolhydraten. Niks ontbijten met kerststol met spijs en als lunch een tosti. Ik heb overigens geen idee hoe zwaar ik ben, óf ik überhaupt wel ben aangekomen. Maar het “gevoelsgewicht”, het veelal gapende gat tussen dat wat tussen de oren zit en dat wat de weegschaal zegt, is hoog. Heel hoog.

De tegenzin om weer te gaan werken straks, ook.

Vlam, die na mij onder de douche stapte en die ik zojuist in de gang tegenkwam, zag er net zo stralend uit als ik.

Not.

Zoals ieder anders mens denk ik, hebben ook wij de afgelopen weken weer volop gefantaseerd over hoe het zou zijn als je niet meer hoefde te werken. Over huisjes in Frankrijk. Over leven in de zon en zonder klokken. Vlam had ik zijn hoofd de staats al gewonnen natuurlijk, maar helaas is er maar een tientje gevallen op ons lot. Daar gingen onze dromen.

Vlams moeder, die hier Oud en Nieuw heeft gevierd, gooide nog wat olie op het smeulende geenzinomtegaanwerkenvuurtje door te zeggen dat ze wel bereid was te financieren in onze toekomst. Een aanbetaling voor een leuke lunchroom ergens in den lande. Een huis met gîtes op het platteland. ‘Denk er maar eens rustig over na’ zei ze.

Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd tegen Vlam, die meteen de rest van de middag op zijn foon zat, zoekend naar huizen en kwijlend over zijn beeldscherm.

Ondergetekende was wat rustiger.

Joh, we zien wel.

Eerst Jill haar havo maar eens af laten maken. Lijkt me even belangrijker.

En voor nu: mijn feestneus op en gaan. Fijn een stukje werken. Het gewone leven is weer begonnen.

Jippiejajee.

U ook sterkte, als u weer “mag”…

39 thoughts on “Nul komma nul

 1. Ja het is een heel raar natuurverschijnsel: een werkweek voelt veel langer dan twee weken vrij. Wat zeg ik? Een werkdag voelt al veel langer dan twee weken vrij! Al die plannen die je had en waar je weer niet aan toegekomen bent! Ook hier!
  Laten we er toch maar weer voor gaan! Sterkte Klief en al die anderen die vandaag weer moeten beginnen.
  ingrid

 2. Ik snap je helemaal! Ik had een weekje vakantie en heb gewoon niets gedaan gekregen tussen al dat feesten door. Vandaag is het met dikke tegenzin dat ik kom werken. Dat ik vanochtend als een razende ijs van mijn auto moest krabben en dat uren leek te duren, dat hielp niet bepaald voor mijn humeur :-). Sterkte aan iedereen die terug komt werken vandaag!

 3. Oh ja, ook hier een en al herkenning na een weekje vakantie! Om de feestvreugde nog wat te verhogen heb ik een trein gemist..

   1. Nee, niet bepaald.
    En de dag was stom. Maar het zal wel gewoon weer wennen 😉 Morgenochtend nog even een moeilijk momentje… Hoe was jouw dag uiteindelijk?

    1. Het ging. Veel van alles. Veel moeten en veel klokken. Maar ik heb het overleefd. De rest van deze week bestaat alleen uit halve dagen dus ik heb super mazzel. De kop is eraf.

 4. Toitoi met alles. Ik begin morgen met Weight Watchers. Je leest het nog wel maar met een gedeeld dieet heb jw toch meer zullen we maar denken.

  Groetjes,

  Dorothé

 5. Ik kom in elk geval logeren als die gîte er ooit komt, waar die ook mag liggen.
  Sterkte vandaag, mijn vrijwillig werk start pas na de middag. Ik mag meteen de meest meurende man van mijn cliënteel vervoeren. Ik pas dus voor nieuwjaarskussen.

 6. Getverdeget ik snap het Klief…
  Wij hadden gister ff baalavond Straat prijs viel straat hier achter.
  We droomde even wie we gelukkig, en wat we met zoveel geld gingen doen Helaas zelfs de stroopwafels gingen ons neus voorbij.
  Jij sterkte vandaag en de komende week.
  Kus

 7. Kop op! Er zijn ergere dingen.
  Leuk, dat dagdromen, kan me heel goed voorstellen dat Vlam direct van-alles-en-nog-wat op huizengebied zat te bekijken:-)

 8. Ook ik heb 2 weken vrij. Altijd in deze periode. Heerlijk vind ik dat. Sterkte met het starten! Wat ik wel als een voordeel vind: het regelmatige leven – het werken – zorgt ervoor dat je gewicht weer in de richting komt van wat je graag wil 🙂

 9. Bijkomen van een waardeloze oudjaarsdag en “gelukkig” een weekje vrij zijn vanwege studie, dus sliepen we wat uit en doen alles nog in de eerste versnelling; erg nodig blijkt. Jij succes met opstarten en die Franse plannen klinken goed; Klief en Vlam bij Ik Vertrek 😉

 10. Heel herkenbaar Klief.
  Omdat 1 januari op een zondag viel had ik een extra dag vrij bovenop de twee weken die ik al had. Morgen moet ik ook weer aan de slag. Maar gelukkig is het hier bijna weer nieuwjaar, dus dan wéér 2 weken vrij.

  En streng, dat moet hier ook. Anderhalve week Nederland was net iets te lekker.

 11. Hier in Mozambique wordt een feest-dag die op ‘zondag’ valt onmiddellijk gecompenseerd met een vrije ‘maandag’. Het circus begint dus pas morgen, 3 januari.

 12. Hier nog niet eens een tientje, maarre heb je wel 2 keer gekeken de volgende dag nog eens vanwege een storing?
  Iig sterkte vandaag!

 13. Veel succes. Manlief heeft morgen en overmorgen zijn eerste dagen vrij buiten kerst om. Heerlijk.

 14. Hier nog zo één. Ik heb nu een week vrij en zie er nu al tegenop om te gaan werken. Toevallig kwam Jimmy gisteren met allemaal ideeën om ons geld te investeren zodat we minder hoeven te werken haha. Ben benieuwd…

 15. We mogen wel eens dromen over veel vrije tijd en niet meer moeten werken. Maar altijd haalt het echte leven ons in en drukt ons met de neus op de feiten. Morgen start ik ook weer na enkele weken werken afwisselen met snipperdagen. Het zal wennen zijn.

 16. Dat is zeker omschakelen, vrije dagen vliegen altijd om, helaas.
  Nou ja, je kunt eens gaan denken over een B&B in Frankrijk te beginnen, oeps. Hans

 17. De maandag na twee weken vrij doet altijd zeer. Als je eenmaal weer op je werk bent, weet je niet beter.
  De kop is weer van de week! Morgen aftellen naar het weekend.
  Dikke kus.

 18. De drukke weken van kerst en oud en nieuw voorbij en Di Mario mag even genieten van een weekje rust. Ik hoop dat jij je dag hebt overleeft.

  Love As Always
  Di Mario

 19. Goh, het verbaast me dat iedereen zo tegen zijn of haar werk aanhikt.
  Droomt over iets leuks in Frankrijk.
  Zelf deed ik dat ook toen ik nog mocht werken.
  Toen vertrok ik naar de Antillen waar ik ook mocht werken maar onder andere omstandigheden dan hier in Nederland.
  Hoi, heb na 43 jaar mijn pensioen gehaald.
  En wat doe ik? Keer iedere week nog een paar keer terug naar mijn oude werkplek om er
  iets te doen. Waarom? Gewoon leuk. En omdat het in Nederland écht nog zo slecht niet is.
  Lekker blijven werken en dromen. Succes ermee.

 20. Hier was de goesting ook onder het 0-punt gedaald, want ook wij hadden een fantasisch verlof en veel gesprekken over de toekomst……maar het zijn dromen 🙂

Reacties zijn gesloten.