Heimelijke genoegens

Bij mijn lieve blog- en inmiddels ook irlvriendin mevrouw Williams, las ik vanmorgen een leuk en verrassend stukje over haar heimelijke genoegens.

Ik vraag me af of ik na bijna acht jaar bloggen en mijn openhartigheid nog opzienbarende zaken te melden heb voor u, maar ik ga mijn stinkende best doen.

Oké. Komt ie.

Waar wordt dit mensch stiekem blij van?

Mon chéri. Die smerige kersenbonbons van Ferrero. Eentje per dag. Bij de espresso die ik na mijn eten drink. Ik heb kersenbonbons gegeten van alle merken en van alle bakkers en van alle chocolatiers. Hele dure handgemaakte ook. Ik blief ze niet. Smeer maar in uw haar. Mon Chéri is de enige die nat en drankerig genoeg is.

Ik vind het zalig om als ik vrij ben, na de lunch even een uurtje te pitten. Liefst ga ik gewoon in bed liggen. Niet dat laffe op de bank. Nee, uitkleden en in bed gaan liggen. Opoe Klivia.

Soms bestel ik online een hele doos met kleding en houd ik niks. Omdat ik me heus wel realiseer dat ik niets nodig heb. Ik heb anderhalve meter kleding en een lade vol. Me dunkt genoeg. Die enorme doos moffel ik dan stiekem naar boven en als ik uit gepast ben, gaat ie ook weer in het geniep terug naar het postkantoor. Ik heb geen behoefte aan commentaar van Vlam. Die vindt dit namelijk een rare afwijking van me. Zelf word ik er heel blij van.

Ik houd er enorm van om een paar uur alleen thuis te zijn. Dat is geen geheim. Iedereen, incluis u, die weet dat. Maar het is soms zó erg, die drang even niemand te zien, dat ik echt een enorme opluchting ervaar die vanuit mijn tenen komt, als man en kind opge -eh- zout zijn. Ik voel me dan echt kilo’s lichter. En schuldig. Dat laatste kortdurend dan hè?

Sinds een paar weken neem ik bijna elke avond voor ik ga slapen, twee druppels wietolie mét THC. Ik ben aan het kijken of het helpt tegen mijn gewrichtspijn. Vooralsnog niet. Maar ik slaap als een os van dat spul. Wat een zaligheid.

Ik ben een mens met bijna dagelijks buikpijn. Vanaf kinds af aan al. Ik ben een zogenaamde “vasthouder”. Zelfs letterlijk. En als ik dan een periode heb dat ik in plaats van twee keer in de week, elke dág naar het toilet ga, dan kan ik daar enorm blij van worden. Dan kom ik echt intens gelukkig en ontspannen van het toilet af. Dan zie ik mezelf in de spiegel een blij ei zijn en dan vind ik mezelf echt ronduit gestoord.

Nou ja.

Het is handiger en goedkoper om dáár blij van te worden, dan wanneer je steeds nieuwe schoenen aanschaft.

Oh wacht.

Dat doe ik ook…

En u? Vertel? Waar wordt u nou stiekem blij van?

64 thoughts on “Heimelijke genoegens

   1. Bij mij helpen pinda’s. Iedere avond een handvol en alles loopt soepel in de buik. Op wietolie zonder thc slaap ik ook veel dieper !

 1. O, wat een leuke blog😊 ik word ontzettend blij van een goede nachtrust, maar die is er vaak niet😩😥 Kan je mij meer info geven over die wietolie, kan ik dat in België ook vinden denk je?

 2. Ik ben ook heel graag (langer dan een halve dag) alleen thuis. Heb pas nog aan man gezegd dat ik het helemaal niet erg zou vinden als hij met z’n zoon een reisje naar zijn broer resp. oom in Noorwegen zou maken 🙂 Denk niet dat dit er voorlopig in zit, want hij vindt het veel te leuk om samen met mij iets te ondernemen. Heeft in een vorige getrouwd leven namelijk jarenlang een zieke vrouw (overleden) gehad, waardoor hij altijd alles alleen moest doen.
  En zo’n kersenbonbon, daar kan ik me van alles bij voorstellen.

 3. Is herkenbaar hoor! Zo af en toe lekker alleen zijn word ik ook heel blij van. Doos met kleding doe ik ook wel eens 😂😂
  Baileys- daar kan ik héél blij van worden 😂. Of als m’n huis schoon en opgeruimd is. Of… Ach, er zijn eigenlijk genoeg dingen waar ik blij van word. (Ook genoeg waar ik sjagger van word hoor, ik loop echt niet de hele dag te zingen en te dansen!).

 4. Haha. Leuk om te lezen. Ik heb het met make-up. Ik gebruik bijna niks, alleen mascara en lipgloss maar die berg die ik heb vinderdaad ik heerlijk. Alles lekker gesorteerd bij elkaar in zo’n grote visagistenkoffer. Heb nu met mezelf afgesproken dat ik niks meer mag kopen totdat alles op is want het is belachelijk veel.( Alleen mijn mascara is op dus die mag ik nu wel nieuw kopen) Maar vind het zo leuk om ernaar te kijken. En ik ben dol op chcoladekruidnoten. Maar alleen in de smaak melkchocolade en het liefst die van het kruitvat. Er blijven dus altijd halveel zakken liggen omdat ik de mix met puur en witte chocolade dus laat liggen. Oh en slapen na de lunch vind ik ook heerlijk. Sowieso slapen overdag! Zo fijn.

 5. Wat een toffe collumn! Ik word stiekem blij van mijn dagelijkse halve joint tegen het slechte slapen dat ik zonder doe. Ik woon in een seniorenappartement en heb vaak stiekempjes plezier dat ik iets doe wat de ‘oudjes’ hier vast niet goed zouden keuren 🙂

 6. Ik word blij van tassen vol dure kleding die ik in een fysieke winkel bij mekaar shop. Uitgebreid thuis passen en dan alles terugbrengen.
  Nog blijer word ik van een goede nachtrust. Dus: waar koop ik die wietolie met THC?

 7. Ik deel een paar van je heimelijke genoegens : graag alleen zijn, de wietolie (even vergeten dat die er was, ik slaap daar inderdaad ook zo goed van), de stoelgang. Maar Mon chérie, mon chérie :-), daar vind ik nu eens niets aan!

 8. Mijn potloden. Ook al heb ik momenteel weinig tijd om te kleuren, als ik naar die doos met 120 juweeltjes (op kleur gesorteerd) kijk dan word ik al blij. En ze ruiken ook zo lekker..

  Qua eten: een broodje met vijgencompote, rucola en geitenkaas met koriander. Té lekker!

  Oh ja en zure groene matten ;-).

 9. Een zoute snack, zoals chips of zoute stokjes, daar kan ik zo van genieten! En van middagdutjes ook wel, al lig in dan net wel in de zetel onder een lekker warm dekentje 🙂

 10. Dat alleen thuis zijn herken ik zeer zeker. Heerlijk als alle hielen gelicht zijn. Dan de muziek van Disturbed op standje gehoorbeschadiging en mee lallen met rare beenbewegingen. De enige die dat zien zijn de coontjes en die verklappen niks. Met bonbons heb ik helemaal niks en maak me daar dan ook zeer beslist niet voor wakker. Geef me een pot verf en een kwast of andere knutselmaterialen en ik ben helemaal in m’n hum. Verflucht vind ik heerlijk vooral die op terpentine basis. Als t buiten staat te spoelen en donker weer vind ik zalig. Krijg ik gigantisch veel energie van. Zo kan ik nog wel ff doorgaan maar doe ik niet 😜
  Alvast een goed weekend
  Lieve groet Brigitte

 11. Hai hai, zou ik van je mogen weten waar je de wietolie met thc koopt/bestelt?Ben op zoek naar betrouwbaar adres.
  alvast bedankt.
  groet Roelien

 12. Vanochtend werd ik blij van de knopendozen van mijn grootmoeder. 3 oude QualityStreet-blikjes vol met knoopjes, jarenlang gespaard en zorgvuldig van kleding afgehaald.
  Ergens een knoop aan moeten zetten en dan zonder problemen een juist exemplaar kunnen vinden, daar werd ik blij van 🙂

 13. heb ik ook geprobeerd die wietolie met thc vanwege artrose en nog wat andere ongemakken. Helaas, na 3 flesjes te hebben geprobeerd ben ik maar gestopt, het hielp niets en merkte er ook niets van.
  Ik word gelukkig van o.a. mooie bolletjes wol of katoen. En alleen thuis is heerlijk, ben ik nu elke dag omdat echtgenoot vanwege Alzheimer niet meer thuis kan wonen. Dat is dan wel weer erg veel alleen, maar toch beter dan de afgelopen jaren dat hij thuis was en ik voor hem zorgde. Dat wens ik niemand toe.
  Berber

 14. Lachen jouw heimelijke genoegens. Ik word erg blij van besparen of voordeeltjes of slimmigheidjes (life hacks) en van ideeën in het algemeen vooral als ze creatief zijn of me inspireren. Ik ga soms in winkels kijken en stofjes voelen. Het is nog leuker om te denken wat ik dan ga maken dan het maken zelf. Ik heb ook een hele map met ‘wimmies’ oftewel work in mind oftewel projectideeën.

  Groetjes,

  Dorothé

 15. Als op zondagmorgen man en kinders nog slapen, sta ik vroeg op. Ik geniet van een ontbijt in een stil huis met een boek. Zomers bij voorkeur heerlijk buiten zitten. Gekwetter van vogels kan ik hebben, kwetterende mensen en tv die acuut aan moet niet.

 16. Na de lunch naar bed
  Toilet idem dito , blij als het een paar dagen achter elkaar lukt en als er weer dagen tussen zitten me rot voelen.
  Kleding online aanklikken , maar uiteindelijk mandje weer leeg maken.
  Als ik bonbons in huis heb kan ik het niet bij een laten. Liefst allemaal , dus zeg tegen man , als je bonbons geeft doe er maar 2.
  Ik kan er zo 8 achter elkaar op
  Alleen thuis zijn vind ik een weldaad , ook voor mijn heimelijke genoegens.
  Zomaar in mijn eentje ergens koffie gaan drinken met iets lekkers erbij en dan een krantje lezen .
  In de ochtend lang in mijn ochtend gewaad lopen.
  Zalig
  .wat betreft de wietolie , lijkt me heerlijk om een nacht door te kunnen slapen , is die zo verkrijgbaar????

 17. Heimelijk genoegen is een slokje berenburg uit de fles te nemen! Ik drink elke avond een glaasje en na het opruimen en voor ik tanden poets nog een slokje, raar eigenlijk om dat te doen, voegt niks toe. Maar misschien is dat wel het leuke ervan.

  Gisteravond was het hier al om 22 uur helemaal wit en ben ik even gaan buiten staan, was genieten toen de maan ook nog scheen!

 18. Ik slik elke dag een capsule kurkuma! Ik kon vorig jaar mijn bed bijna niet meer uit en het eerste half uur stond ik in bejaardenmodus. Ieder gewricht in mijn lichaam deed pijn tot mijn vingers toe. Na zes weken was ik helemaal nieuw en bijna pijnvrij! Ik dacht dat ik er me bij neer moest leggen dat ik op 53-jarige leeftijd versleten was. NIET!!!
  Een aanrader!

 19. Hahahaha dat alleen thuis zijn. Zalig! Die wietolie heb ik pas gekocht, moet daar ook eens aan beginnen. Maar ik kreeg de maning om 5 minuten er voor en er na niks te nuttigen. Dat vergeet ik telkens dus is het nog maar 1x gelukt ze als zodanig in te nemen 😁
  Heimelijke genoegens….chocola. Veel. Heel, heel veel 😎
  En in het najaar blaadjes laten knisperen onder mijn voeten. Die gevallen bladeren, knappend droog. Dat geluid!
  En met een Citroën met ouderwetse pneumatische vering over verkeersdrempels scheuren. Heerlijk, dat soepele veren.
  Hihihi, goed weekend 😘

 20. Mensch, wat een zalig blog (-:
  Verrassing: ik houd van slapen, heel veel slapen en uitgerust wakker worden. De geur van de zee. De eerste zingende merel in het voorjaar. Als eerste wegscheuren bij een stoplicht als er een “pooierbak” naast me staat. Lukt alleen bij het optrekken, daarna ben ik kansloos, maar toch…
  Mijn echte, heel heimelijke genoegen is een rotonde linksom nemen.

  1. Dat wegscheuren doet me aan mijn moeder denken. Als die naast iemand stond die naar haar auto keek en dacht oh oude vrouw. Maar zij had een automaat en kon heel snel optrekken.

 21. (h)eerlijke antwoorden waarvan ik een aantal wel kan onderschrijven….

  Wat die darmen betreft… heb je al eens bioresonantie overwogen/geprobeerd? Was/is voor mij ‘lifesaver’ en ben voor het eerst sinds 43 jaar buikpijnvrij….. da’s genieten joh!! Mail me gerust als je er meer over wilt weten.

 22. O, dat alleen thuis zijn, dat herken ik zo. Mijn man was bijna 3 jaar zonder werk, en naast de onzekerheid werd ik nog het meest gestoord van het feit dat er altijd iemand thuis was. Of mijn man, of kinderen… Vreselijk.
  Ik weet nog goed het moment bij de caravan in de zomervakantie, toen man met de kinderen de hort op was en dat ik me realiseerde dat ik voor het éérst in anderhalf jaar tijd alleen was…
  En verder…. een zak zoute (naturel) chips en cakebeslag.
  Ik doe het niet, maar die nuttig ik het liefst in grote hoeveelheden.
  En kijken naar satisfying video’s (zoek maar ééns op youtube…)

 23. Ehm….. een ‘secret stash’ helemaal onderin de kast (waar man met krakkemikkige rug niet komt) van iets heeeeel lekkers, zoals negerzoenen/stroopwafels/milkyways etc. En er dan af en toe gewoon twee of drie of vier achter elkaar wegproppen. Maar ook hartig doet het goed: stiekem een nipje uit de maggifles als ik in de trapkast sta. En weer zoet: een schepje suiker, gauw in mijn mond met mijn rug naar het keukenraam zodat ook toevallige voorbijgangers het niet zien. En dan nog eentje.

  Het lege huis heb ik sinds een aantal maanden ook regelmatig: beide kids op de middelbare school, en man na jaren thuis werken nu ook drie dagen (!) per week elders onder de pannen. Ik ga zelfs weleens een uurtje terug mijn bed in als iedereen de deur uit is, ik hoef pas om kwart over 10 naar mijn werk. Heerlijk… en het scheelt ook zo in de troep!

  Marjolein

 24. uw blog, mevrouw Kliefje (u noemt ons lezer toch ook u?), daar word ik bij van :-). Ik reageer dan niet elke dag maar ik geniet wel. Mijn guilty pleasure is stiekem Milka chocolade met hele hazelnoten eten. In bed! En motorrijden. Heerlijk. Lekker ontstressen. Met 150km/u over de snelweg. En met 190 door de tunnel (kunnen ze je toch niet flitsen). Summum van geluk? Met 200+ over de afsluitdijk met de motor als er geen koekblikken rijden :-D.
  Of in Duitsland hele stukken +200 km/u over de snelweg. Te erg toch? Ben al bijna 52 😮

 25. Zo zie je maar weer elk mens verschilt.
  Zit ook wel te denken aan wietolie mét THC, zit alleen te kijken waar ik het moet kopen. Hans

 26. Reality series op TLC zoals Sisterwives, 19 kids and counting en Say yes to the dress kijken, en als mensen dan vragen wat kijk je zoal? zeggen vooral detectives. Die kijk ik trouwens ook en veel als ik de kans krijg, maar dat komt door mijn ouders. Verder nagellak kopen maar niet gebruiken, het idee van nagels kunnen lakken als ik dat wil, is voldoende.

 27. Kleine onzinnige dingen online kopen op een niet nader te noemen webshop van ver weg. Als het niets is, kan ik het zo weer weggooien. Ik mag van mezelf niet meer kopen dan 15 euro per maand…

  Love As Always
  di Mario

 28. Twee keer per jaar moet ik voor bloeddrukcontrole, na de controle ga ik rechtstreeks naar Kruidvat voor een zak drop. (rest van het jaar probeer ik geen drop te kopen)

 29. Alleen thuis zijn staat bovenaan mijn lijst. Ik vind het heerlijk, maar ik ben nooit meer alleen. Ik kan best terug verlangen naar de tijd dat Hubbie nog werkte. Ik had het hele huis voor mij alleen.Heerlijk!
  Soms heb je dat gewoon nodig.
  Ik huo van series als het Kleine Huis en detectives met en vrouw als hoofdpersoon. Tina films volgens Hubbie. Of van die tranentrekkers met een zak zoute rijen naast je op de bank.

  Ik word ook een blije kip van een opgeruimd huis. En ook van schoenen. Vroeger niet. Dat waren mijn stiefkindjes, volgens mijn moeder. Leuke kleding en een paar afgetrapte schoenen er onder.
  Maar sinds alle kinderen zijn uitgevlogen, wij ineens veel kamers over hadden, kreeg ik mijn eigen inloopkamer. Met aan één wand allemaal schoenen en tassen.
  Ik ben niet alleen een blije kip, maar ook een verwende kip.

  Liefs Frederique

 30. Ik kan niet afblijven van die Lindt konijnen met een belletje om de nek, zo lekker! En alleen zijn vind ik ook zalig! En ik wordt heel blij als ik zie op FB dat je een nieuw blog hebt geschreven!

 31. wat een heerijk blog; te beginnen met de kersenbonbons. Toen wij nog in Neerland woonde namen wij elk iedere avond 1 kersenbonbon van Jamin. Niemand die het begreep , waarom 1, waarop ik steevast antwoordde de tweede kan nooit lekkerder zijn als de eerste. Het genieten van een leeg huis, hier nog zo.n persoon. Heerlijk vindt ik het om een paar uur het huis voor mezelf alleen te heben

 32. Wietolie, kurkuma capsules en bioresonantie staan genoteerd hoor. Zou je me aub willen pb waar ik die wietolie van jou kan kopen?
  We hebben veel gemeen Klief, behalve die kersenbonbons dan, en ik durf echt niet alles terug te sturen.

 33. Haaaaha! Die Wietolie!! LOL!!! Waar heb je dát idee nu vandaan? Hmm? En verder: ik word stiekem blij als ik voor mijzelf een biefstukje gebakken heb met wat champignons en groenten en dat dan in combinatie met een glas goede wijn nuttig, achter mijn laptop, kijkende naar een spannende serie. En ik word ook stiekem blij als ik ’s ochtends eerder wakker word dan mijn lief (wat ALTIJD zo is) en ik ‘m dan kan zien slapen als een klein jongetje. Dat ook…

 34. Ik wordt ontzettend gelukkig van een avondje sauna voor mij alleen. Heerlijk ! Met vrienden is het gezellig, maar alleen nog fijner ! Ik kan zo genieten van doen waar ik zin in heb. En dus ga ik van de ene sauna naar de andere, bij voorkeur een houtgestookte waar niemand in zit. En dus ga ik ook het liefste ’s avonds. Dan voelt het nog meer als tot rust komen en is het niet zo druk. Ik geef meestal ook geen cent uit, behalve aan de entree. Ik hoef niet te eten, gewoon alleen doen wat ík wil !

  Lijkt me ook zo heerlijk om eens een weekendje alleen weg te gaan. Geen man, geen kinderen, geen voetbal, scouting, weekboodschappen die gedaan moeten worden, geen enorme bult was. Gewoon doen waar ik zin in heb. En dat zal vooral slenteren en slapen zijn, beetje shoppen misschien 😉.
  In het dagelijks leven wordt ik erg blij van een opgeruimd huis, bij voorkeur als ik het zelf niet hoef te doen 😜 Oh en toffifee ! Die ook !

 35. Qua lekkers: een fijne zak zacht-zoete drop, vooral die met de grote stukken erin van Klene. Veel te fout maar héél af en toe kan ik de verleiding niet weerstaan. Oh en de zalige broodjes kruidenkaas van La Place. Als ze die ooit uit het assortiment halen ga ik heel hard huilen.
  Mon Cheri is ook erg lekker maar helaas is drank nu taboe (lever/nier transplantatie achter de rug), niet dat ik het mis want als ik in de zomer een glas rosé op had bij de BBQ en nog een halfje bubbels met oud & nieuw, had ik al een wild jaar achter de rug. Maar die bonbons… Ik weet dat er bijna niks in zit en toch durf ik het niet 😉
  Geuren… lavendel! Gewoon zo’n struikje in een tuin waar je dan langs loopt en even stiekem je hand doorheen haalt. Zó lekker. Maar ook de geur van een kolenkachel (doet me denken aan oma) en van een garage, gek genoeg (wat me doet denken aan een veel te jong gestorven oom die met hart en ziel automonteur was).
  Het huis voor jezelf! De zaligheid. En dan lekker een paar uur terugkruipen in bed. Met een boek waarvan ik wel anderhalve bladzij lees voordat ik plots in slaa….. *snurrrrk*

 36. Hallo, heel graag zou ik ook willen weten waar je die wietolie kunt kopen. Zelf gebruik ik al enige tijd d biologiche olie maar dan zonder d wiet. Help wel voor mijn slaapprobemen maar kan altijd beter..dankjewel voor het lezen van dit berichtje..Vriendelijke groetjes willeke.

 37. Goedemorgen, lief dat je al gereageerd hebt, maar ik ben een van de weinige vrouwen die niet op FB zit. Ik ben bijna 64 jaar, als ik het zo benoem klinkt het zooo oud al😂, maar zo voel ik me niet hoor. Werk nog steeds met veel plezier, maar als ik FB zou hebben, raakte ik er zo aan verslaafd. Misschien kun je mij op mijn mailadres een berichtje sturen. By de wy, wat schrijf je toch geweldig, en zo vol met humor. Verheug me elke dag weer, om je verhaal te lezen…dankjewel. willeke.

 38. Jammer dat ik geen contact kan krijgen met je, omtrent informatie van de olie met de stof THC. Kan iemand mij helpen, wil nl de olie kopen maar wel via een veilige site.
  Dankjewel willeke..

 39. Heb inmiddels antwoord gekregen van Klief, op mijn vraag omtrent de olie met de stof THC. Dacht dat ik een privé bericht gestuurd had, maar die was nergens meer te vinden. Zal wel iets verkeerd gedaan hebben. 😏Dankjewel voor je antwoord, en ik ga zeker bestellen. Nu weet ik zeker dat de olie veilig is…

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s