Vakantieplannen.

Vlam en ik zijn de afgelopen dagen druk bezig geweest om voor de aankomende zomervakantie een leuk huisje te vinden voor een redelijke prijs.

De Gekko in Lloret waar we enkele jaren naar toe zijn geweest zit al vol. Helaas.

“Ons” huisje aan het strand in Mimizan waar we vorig jaar zaten heeft inmiddels een nieuwe eigenaar die er meteen 400 euro per week bovenop smeet. Right. We zijn gekke Henkie niet. “Ja maar, het heeft nu tv en internet’. Alsof dat belangrijk is als je aan het strand zit.

Ik ben me al weken door verschillende Franse sites aan het worstelen zoekende naar hét perfecte plekje.

We hebben niet zoveel eisen. In de buurt van het strand moet het zijn. En twee slaapkamers hebben. En het moet er een beetje appetijtelijk uit zien.

Hadden we een budget van twee keer zoveel, dan was er niets aan de hand. Prachtige huizen zat.

Maar binnen dat wat wij te besteden hebben is het veel kommer en kwel. Sowieso zijn Fransen een rámp als het aankomt op het inrichten van hun huizen. Hoog gehalte plastic tafelkleden en eikenhouten kasten.

In hun vakantiehuisjes is het zo mogelijk nog erger. Oma is dood gegaan en we hebben al haar zooi er maar in gepropt. Zonde om weg te gooien. Zoiets.

En dan het gemiddelde terras! Van die (ooit) witte verweerde stapelstoeltjes zonder kussentjes, waarvan je na een kwartiertje al een houten reet -oh excuzes moi, derrière- hebt. Jaren zeventig parasols. Een verroeste barbecue. Ouwe troep.

Krakende bedden met matrassen van vijf centimeter dik, met de veren die er doorheen komen. Lekker met mijn heup en Vlams rug.

Ik ben echt geen verwend meisje. Maar het is wel leuk om je vakantie te vieren in een omgeving die enigszins comfortabel is. Je werkt je het hele jaar het leplazarus en dan ga je twee weekjes weg. Dan ga je toch niet vrijwillig én ook nog eens een smak geld betalen voor een enorme degradatie vergeleken met je eigen huis? Om die reden heb ik ook nul komma nul met kamperen. Betalen om te mogen afzien. Een raar fenomeen.

naamloos1
Hier zou een mens toch van aan de de prozac gaan?

Máááár: we zijn weer geslaagd. Dit jaar gaan we na veel wikken en wegen toch maar weer naar Spanje. Naar Moraira dit keer. Een stuk zuidelijker dan waar we “normaal” zaten. Een appartement op de begane grond, gedeeld zwembad, rustig afgesloten privé terras. Comfortabele bedden. Een sfeervolle inrichting.

En het heet ook “Gekko”.

Dat moet een goed voorteken zijn.

Nog zes maanden en twee weken geduld hebben.

Poeh.

U al plannen?

 

38 thoughts on “Vakantieplannen.

 1. Niet alleen plannen, zelfs geboekt én de bevestiging ook binnen. Voor een camping in Zuid-Frankrijk. En echt Kliefje, investeer 1 keer in een goed matras. Mijn bedje was behoorlijk aan de prijs, maar het ligt met zo lekker als mijn boxspring thuis. Volgens de gegevens zelfs tot -48 graden, maar dat hoop ik dan weer niet mee te maken. Nog 6 maanden en 14 dagen, dan vertrekken we…..

 2. Dat afzien begrijp ik ook nooit. Vreselijk die inrichtingen op die foto’s. Zelf nog geen plannen. Ik wil wel maar weet nog niet waarheen en met wie.

 3. voor ons wordt het schotland. Al drie huisjes geboekt (drie weken achter elkaar op drie verschillende plekken). Boot en b&b voor eerste en laatste dag moeten nog geboekt worden overigens. En wij gaan begin juni, dus net wat minder lang wachten dan jullie……

 4. Meuk van tante Sjaan noemen we dat. Vreselijk.
  Dit jaar misschien ook eens naar het zuiden. We zien wel.
  We moeten een nieuwe auto. Met die trutteschudder van ons halen we Breda niet eens .
  Lekker vooruitzicht.
  Fijn maanden voorpret.

 5. Wij ook hoor. Het vakantiehuis moet minstens de comfort hebben die we thuis ook hebben. Oké, het mag ietsje minder, maar niet te veel minder 😉 Liever meer, haha. Wat je zegt, je spaart er tenslotte het hele jaar voor.

 6. neuh, ik ben al jaren niet echt op zomervakantie geweest. Misschien moet ik dit jaar maar eens wat plannen met m’n kinderen en/of mijn lief… Zou goed voor me zijn. Maar ja, dat zouden zoveel andere dingen ook zijn…

 7. Wat heerlijk! Wij gaan naar Nederland in juni en als het even meezit een paar dagen op huwelijksreis in Europa. Verder maken we geen plannen, als er iets op ons pad komt gaan we 😀

 8. Fijn dat jullie wat gevonden hebben! Gaat Jill ook mee? Wij gaan naar Schiermonnikoog. Grote gok natuurlijk qua weer. Maar we vinden het er wel leuk altijd. En het appartement schijnt luxe te zijn met lekkere bedden (vinden wij ook belangrijk) Volgend jaar hopelijk weer naar een Grieks eiland. Blijft toch favoriet. En mooi weer staat bovenaan op mijn lijstje. Fré gaat ook mee, want hé bij slecht weer is er Netflix zelfs 😜

 9. Geboekt en al! Een chalet in zuid-Frankrijk, Nederlandse eigenares (dus erg fijn ingericht :-)), naast een kasteel en een slowfood restaurant, voor een prijs waarvan je denkt: hoe kan het? Maar het kan! En ik kan niet wachten..

 10. Ik heb voor de jongste vandaag een zomerkamp geboekt naar Noorwegen (wandelvakantie, en ze ziet dat (nu nog) zitten) Meteen kunnen ik en ’t lief beginnen plannen om in die periode ook weg te gaan. Topmoeder ik, kind elders sturen en dan zelf weggaan 🙂
  Geniet van de voorpret!

 11. Fijn dat je iets hebt gevonden om naar uit te kijken. Ik zelf word blij van kamperen, voor mij is dat een veel fijnere vakantie dan in een huisje. Maar gelukkig voor iedereen zijn eigen vakantie vorm. Ik ben gelukkig nu zover dat ik toestemming heb op de vakantie te boeken (bij mij op het werk is het vaak lastig om de vakantie langer van te voren vast te leggen. Maar nu mag ik dus los op waar willen we heen! Zin in.

 12. Zo, dat hebben jullie ook weer geregeld, op tijd er bij zijn want mensen willen niet naar bepaalde gebieden.
  Ja, soms is de inrichting om je rot te schrikken, dan denk je gelukkig voor maar 2 weken. Hans

 13. Ooit 1x iets vooruit geboekt. Dwz een week voor vertrek naar Turkije. Alle andere keren gewoon vertrokken en onderweg wat gezocht. Het eerste waar ik op let zijn auto- of treingeluiden, die wil ik dus niet. Daarna voel ik het bed en dan pas besluit ik verder te gaan of te blijven. Maarja, in het naseizoen is dat geen probleem.

 14. Fijn dat het uiteindelijk toch gelukt is om iets te vinden! Gaat Jill nog weer mee of blijft ze deze zomer thuis om alleen op vakantie te gaan?

  Begin / half augustus gaan we naar Zweden voor de bruiloft van mijn broertje. De details weten we nog niet en het wordt waarschijnlijk een korte trip omdat ik half augustus ook weer moet werken.
  Hopelijk lukt het me om in juli nog een tripje binnen China te maken.

 15. Wij gaan half augustus twee weken naar Chania op Kreta. We kijken er nu al naar uit. Het appartement heeft prima bedden, we waren er al eerder. We gaan graag naar Griekenland. We hebben ook fijne vakanties gehad in Spanje (Peniscola, een hele leuke bestemming), maar met de auto in het hoofdseizoen even niet. Gewoon te ver en te veel files.

 16. Een heerlijk vooruitzicht! En ja, ook wij hebben onze vakantie al geboekt, we hebben weer een camper gehuurd en gaan (ook weer) naar Noorwegen. Heb er nu al zin in!

 17. Plannen altijd, voordeel we hebben een camper. Kleding erin, wat eten en drinken, hondje mee en gaan……….
  waar we maar willen. We zijn in Frankrijk, Nederland en Duitsland geweest met de camper. Voorheen kamperen met auto-caravan; Italië, Frankrijk, Duitsland, Nederland en zelf 3 x bijna thuis. (camping op 10 km. afstand) Kamperen zit in ons bloed. We hebben drie keer een huisje gehuurd, was prima en oke maar kamperen is toch ons ding.
  Wat doen we dit jaar…… waarschijnlijk rondje Nederlandse kust. Zee, zand en strandtenten we gaan ervoor.
  (en wordt het snertweer dan rijden we door naar ……. Frankrijk – Spanje zeg het maar)

 18. Grappig, voor mij is het belangrijk dat het schoon is en dat er goede bedden zijn. De inrichting maakt me verder niet uit. Je bent toch vooral in het vakantie huis om te eten en te slapen.

 19. Wordt met kampeerbusje op pad, meestal in april zuidwaarts , ik denk Extremadura in Spanje en in juni noordwaarts, dat zal wel Zweden worden

 20. Ik kan daar ook niet goed tegen, geld betalen en dan in zo’n oma interieur met vieze wc en gammel huisje vol gebreken zitten… Hoeft niet luxe, maar er zijn grenzen.
  Dit ziet er goed uit!

 21. Wij hebben elke dag vakantie, mooier dan hoe we wonen kan het niet.
  Al heb ik wel zin om in september eens een camper te huren zodat we onze twee oude honden mee kunnen nemen om eens in de Harz te gaan kijken.

 22. hahaha, ik heb jaren in Frankrijk gewerkt, en idd, je beschrijving klopt als een bus over de gemiddelde fransman!
  btw, als je naar daar gaan passeer je hier, een rustpauzeke in heen- of terugreis met douchke en koffie of zo staan hier welwillend ter jullie beschikking hé, met veel plezier, je hebt mijn mailadres hé!

 23. Fijn dat het toch gelukt is. Hopelijk hebben jullie fijne mede-zwembadgebruikers. Hier vage plannen. Misschien een camper huren en dan naar Italië? We hebben eind mei tot half juni al. Ik ga maar eens snuffelen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s