Hip hek

Ik heb vorige winter een mooie lange zwarte nepbontjas gekregen van mijn vriendin Els. Hij was haar te groot geworden. Mij paste hij als nog wel, maar inmiddels is er -Goddank- negen kilo minder mij en zwabberde de jas aan alle kanten om me heen.

Weinig charmant.

Dus kocht ik mezelf afgelopen week een heuse faux fur jas. Donkergrijs en superzacht (ik wil mezelf de hele tijd betasten als ik dat ding aan heb. Ik moet daar echt mee ophouden want het is geen gezicht) en ik ben er echt happy as Larry mee.

Jill ook.

Toen ze ‘m zag hangen aan de kapstok, klonk er een zeer enthousiaste kreet. In één adem gevolgd door ‘mag ik hem af en toe van je lenen? Aaaaahhh?’

Er wordt behoorlijk wat geleend van me trouwens.

Gelukkig heeft ze grotere voeten dan ik, want anders zou ik doorlopend mijn geliefde schoenen kwijt zijn.

Maar voor de rest?

Truien, vestjes, blousejes; mijn volledige kledingkast heb ik inmiddels wel al op WhatsApp voorbij zien komen. Dan zit ik ’s morgens op mijn werk en ontvang ik foto’s van mijn eigen kleren. Met daaronder ‘mag ik deze vandaag aan?’ en lachendhuilende smileys.

Mijn zwarte C&A broek, met extra hoge taille, voor de uitgelubberde veertiger, is één van haar favorieten. Want die zit zo lekker. Duh.

Mijn nagellakken worden ook “geleend” want ondanks dat het wicht zelf een slordige veertig flesjes heeft, zit er nét nooit de juiste kleur tussen. En die heb ik dan weer wel natuurlijk.

Voor Kerst hebben Vlam en ik haar maar een eigen Sexy Lips van Laura Mercier gegeven, want mijn exemplaar was danig geslonken omdat mevrouw hem wel heel mooi vond staan op haar eigen lippen.

Mevrouw heeft sowieso niets te klagen.

Er gaat nogal eens wat haar kant op.

Pas geleden kreeg ze een zwart jurkje van -blijkbaar- een door pubermeisjes nogal goedgekeurd merk. Ik had in een iets te optimistische bui dat ding in maatje ‘L’ gekocht, terwijl mijn buik, ondanks de min negen kilo, toch echt nog steeds helaas een ‘XL’etje’ is. Ik zag en voelde me als een braadworst die ene keer dat ik hem aanhad. En dus schoof ik die jurk door naar dochterlief en kocht ik een nieuwe in een maat groter.

Zaterdagavond gingen we even een hapje eten in de stad en Jill trok het bewuste jurkje aan. ‘Doe jij de jouwe ook aan mam?’ vroeg ze me. Leuk vond ik dat, zo heerlijk zonder schaamte. Als mijn moeder vroeger hetzelfde had aangetrokken als ik, was ik overleden van gêne waarschijnlijk.

Ik vind het wel grappig én ook complimenteus dat Jill zoveel van wat ik draag, goedkeurt. Blijkbaar ben ik met mijn 43 nog aardig hip.

En ik kleed me echt niet hotter than my daughter hoor, geen zorgen mensen.

32 thoughts on “Hip hek

 1. Daar mag je ook best wel trots op zijn.. en trots zijn kost nou eenmaal iets, dus wees blij dat dat alleen maar spullen zijn van jou.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Bij mij zijn het wel de schoenendie doorgegeven worden. Niet naar mijn dochter hoor want haar voeten zijn heel wat groter. Nee naar mijn kleindochter die heeft nu de zelfde maat. Dat krijg je als hipste oma van het zuiderlijkhalfrond.😁😂😁😂

 3. Inderdaad opmerkelijk dat ze het leuk zou vinden om hetzelfde als jij te dragen. Dat was bij mij wel anders, mijn moeder haar garderobe is te lang blijven steken in de jaren 80 ;-). Nu is ze beter mee, maar het is toch wat te ouderwets voor mij. Je moet dus inderdaad best wel een hippe vogel zijn!

 4. Hotter dan me dochter…….. lol. Gaat bij mij ook niet lukken (leeftijd – lengte – maat) Dochterlief meet slechts 1,69 met maatje xs. Ik ben bevoorrecht……. 1.84 met maat 38-40 (behoorlijk slank maar met foekvel) maar ruilen met kleding zit er toch niet in. De smaak van m’n dochter is toch niet te mijne, strak/kort/zwart. Niets voor mij……
  Als je bukt kijk je meteen in de grotten van Han -;) Maar goed dat je voeten niet dezelfde maat hebben, moeder-dochter gevecht om schoenen……

 5. Tof dat ze je kleding waardeert. Ik heb dat met de mijne nooit gehad, nog niet trouwens. We liggen mijlenver uit elkaar qua smaak.

 6. Teken van goede opvoeding, toch? 🙂 🙂
  Is mij nooit gebeurd. Maar ja, ik heb dan ook een zoon en geen dochter…..

 7. Hahaha hotter than my daughter…verschrikkelijk programma trouwens 🙂 wel een super compliment, dat je dochter je spulletjes leent. En 43 is toch écht nog geen oud hek? Dat ben je pas binnen een jaartje of tien 😉

 8. Wat schattig dat ze zich niet geneert als jullie hetzelfde gekleed op pad gaan!!! Ik zie het gezicht van mijn dochter al als ik dat voorstel – bij de gedachte alleen al moet ik lachen. Ik ga dat toch eens doen 😂. Leuk, zo’n jas!

 9. Dat is wel tof, dat zij voorstelt hetzelfde aan te trekken. Vroeger deed de mijnde dat ook, maar met haar 11 begint ze een beejte op de leeftijd te komen dat ze begint na te denken over verschil in leeftijd en figuur enzo..

 10. Wat heerlijk om dit met Jill te kunnen delen, niet altijd handig als je misschien weer eens wat kwijt bent, maar wel een mooi compliment voor jou! Gek, vroeger kon dat niet. Moeders, in elk geval mijn moeder droeg kleding waarvan ik er niet aan moest denken het te dragen.Tijden gelukkig veranderd en kan het! Zelfs ik draag nu de strakke midi-rokken die mijn moeder vroeger op zondag droeg, maar dan ook alleen maar als ze op visite moest.! Heerlijk ook zo’n zachte jas, ben werkelijk een beetje jaloers 😉

 11. Wat leuk dat jullie kleren en make up kunnen delen. Hoezeer mijn zoons, net als ik, verknocht zijn aan een spijkerbroek met t-shirt of trui, hoef ik niet bang te zijn dat ze iets van mij willen lenen of ik van hen. Maar ik geniet er dan weer van dat ze nog altijd met mij op stap willen naar de film of het theater of een museum.

 12. Hier wordt ook door de dochters in mijn kleerkast gegrabbeld. Vorig jaar maakte ik in de naailes een rok en een broek, en die verdwenen prompt in de oudste haar kast (stond er ook beter mee dan ik) Toen ik dit schooljaar weer een rok moest maken kon ik gerust zijn. De stof werd nl ouderwets bevonden 🙂
  Zelf leen ik al eens een (wollen) vest van de kroost.
  Iedereen blij.

  1. O en bontjassen… ik ben daar ook dol op. Ik kocht me er een 5-tal jaar geleden eentje, maar het lief vond hem een groot oma-gehalte hebben. Nu trek ik me dat normaal gezien niet aan (hij is zelf allesbehalve hip te noemen) maar ook deze verdween in grote dochter haar handen. In studentenstad Leuven werd hij meer dan mooi bevonden.

 13. Wat een heerlijk kind heb je toch! En wat ben jij een geweldige moeder. Dat mag ook best gezegd worden (-:
  Dikke kus

 14. O, zo herkenbaar. Haar kast puilt uit maar altijd heeft ze wel iets uit mijn kast aan.

 15. Enig zo’n dochter! Hier schuif ik ook regelmatig een broek oid door naar m’n dochter en is dezelfde kledingzaak in de stad onze favoriet. Vorige week kwam de verkoopster aan met een bloesje die ze leuk vond voor me, maar die hing inmiddels al bij de dochter in de kast. 😂

 16. Geweldig! Ik leende nooit iets van mijn moeder eigenlijk. Maar we geven elkaar wel altijd kledingadvies. Nu gaat lenen sowieso lastig trouwens. Al heeft ze wel de hele vakantie in koude gebieden in Colombia met mijn poncho aan gelopen 🙂

 17. Moet je wel strelen, dat Jill je kleding graag draagt.
  De zelfde maat, daar gaat menig moeder voor. Hans

 18. Wat leuk. Ik kraakte mijn moeder en haar kleding alleen maar af toen ik puber was. En als ik nu de foto’s terug kijk kan ik niet anders zeggen dat ze er altijd heel leuk uit zag. Heerlijk zo’n dochter als Jill, goed voor je ego;-))

Reacties zijn gesloten.