Gewoontedieren

We zijn heel blij met de nieuwe opdrachtgever van Vlam.

Ik maak een factuur, Vlam mailt ‘m door en de volgende dag staat het geld op onze rekening.

Wow.

We hebben in het verleden daar wat gezeik om gehad. Met als kroonspanners twee eikels uit Katwijk die soms onze facturen wel acht maanden lieten liggen. Wegens geen geld. Maar dat we dan wel foto’s van ze zagen op Facebook waarop ze op de golfbaan zaten of nog maar eens een flesje Sancerre open rukten in die strandtent, waar ze bijna dagelijks incheckten. En dan mag je iemand niet een corrigerende uppercut geven.

Oh ja; de voordelen.

Vlam komt minder moe thuis.

Heeft veel minder rugpijn.

Win – win – win.

Maar er is ook iets te zeiken natuurlijk ๐Ÿ˜‰

Ruim vijf jaar lang hadden we een vast ritme.

Zo om half zes ging Vlams wekker. Hij ging douchen, smeerde zijn brood en verliet het pand.

Ik sta altijd om kwart over zes op. Ik vertrek zo rond half acht. Kan ik lekker alles op het gemakkie doen. Ik haat haasten. Ik wil altijd rustig de tijd nemen even uit te dampen na het douchen (wegens knalrode kop met zweetdruppels op den bovenlip). Ik wil in alle rust mijn thee op kunnen drinken. Bij voorkeur in de stilte nog even een blogje kunnen typen.

Helaas.

Vlam begint nu een uurtje later met werken en staat dus pas na mij op.

Als ik sta te douchen, hoor ik Vlam tegenwoordig al schuifelen door de woonkamer. En heb ik net mijn hielen gelicht uit de badkamer, dan komt hij er al aan.

Ik heb -zoals bekend- een geluidsallergie, maar gedurende de ochtend is die op zijn hevigst. Laat me gewoon even met rust en maak vooral geen geluid, dan vallen er geen slachtoffers. Ik erger me kapot aan zijn gerochel onder de douche, zijn gesmijt met keukenlades, dingen die hij uit zijn handen laat vallen en deuren die met grof geweld dicht getrokken worden.

Zรฉker als ik probeer een verhaaltje “op papier” te krijgen. Die ochtenden zijn potverdorie de enige momenten dat ik op doordeweekse dagen de woonkamer even voor mezelf heb. De rest van de week moet ik ‘m delen met Vlam, Jill, Matthijs van Nieuwkerk en al die suffe vloggers wiens naam ik niet ken en ook niet wรฉl kennen.

Misty, de opper-autist van ons huishouden, is net als ik, ook danig van slag door alle veranderingen in het rooster. Door de extra drukte is zij ook enorm actief ineens. Mauwen, rennen, slippen op het laminaat, op de tafel springen, er weer vanaf, weer erop, spelen met het lipje van mijn theezakje, mijn ring van tafel proberen te sjoelen, op mijn toetsenbord gaan zitten. Kortom: waar is die lekkere rustige poes gebleven die ’s morgens gewoon met halfgesloten ogen naast mijn laptop ging zitten spinnen?

Ieder voordeel heb ze nadeel.

Dat moge duidelijk zijn…

35 thoughts on “Gewoontedieren

 1. Meneer Williams heeft dit ook in zijn nieuwe baan, stond hij eerst voor dag en dauw op, begint hij nu pas rond 12 uur. En ineens na jaren bemoeit hij zich met de ochtendrituelen, wil smorgens vroeg het liefst alle wereldproblematiek oplossen๐Ÿ˜Š. Maar ook hier wegen de nadelen niet op tegen de voordelen.

 2. Nu ik dit zo lees geloof ik dat ik jouw geluidsallergie deel. Nou heb ik juist altijd haast (in de ochtend) … over elk nadeel heeft z’n voordeel gesproken, ik zie weer een voordeel dat ik alleen ben : )

 3. Zeikerd ๐Ÿ˜‰

  Hier 3 pubers en een man die niet willen worden gestoord terwijl ik zelf wel behoefte heb aan een praatje, maar ik heb geleerd me te gedragen.

  Groetjes,

  Dorothรฉ

 4. Het is duidelijk dat jullie alle vier weer een nieuw ritme moeten vinden. Ik sta om half 7 op en rommel dan in m’n eentje beneden, katten eten geven, broodtrommels klaarzetten, soms zelfs een klein yoga oefeningetje. En dat heerlijk in stilte. Dus ook ik begrijp heel goed dat jij nu zeer van slag bent.

 5. In de ochtend ga ik eerst douchen, daarna Dinnetje, maak ik de broodtrommels klaar en het ontbijt.. Dinnetje helpt met aankleden (niet van mij hoor) Als het anders gaat.. raak ik ook in de war hoor.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Vlam vragen c.q. opdragen stilletjes op zijn tenen door het huis te sluipen. Lades en deuren zachtjes sluiten. Moet hij kunnen. Dat gerochel neem je dan maar voor lief.

  1. Hahaha, hij heeft het geeneens in de gaten. Hij is redelijk dovig nl. Ik heb het opgegeven hem te “corrigeren”… Maar voor de rest is het een lieverd hoor ๐Ÿ˜‰

 7. heel herkenbaar, Manlief en ik komen elkaar doordeweeks normaal ook niet tegen. maar als hij dan een dag thuis werkt (dus later op) dan loopt hij mega in de weg.

 8. En hier? Ik lig in bed en Man doucht, maakt ontbijtje voor mij, brengt dat naar boven. Soms samen een kopje koffie als ik wakker ben, verder kan ik rustig en in mijn eentje wakker worden. Heerlijk! En dan te bedenken dat ik lang geleden een ochtendmens was, vroeg uit de veren, praten en bezig, daar is geen sprake meer van. Jullie moeten een nieuw ritme vinden, probeer in de tussentijd toch maar te genieten van de voordelen die deze verandering met zich meebrengt ๐Ÿ™‚

 9. ‘Zweetdruppels op den bovenlip’ hahahaha! Hilarisch beschreven en zo herkenbaar! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
  ‘S morgens graag intense stilte. Niet praten. Geen muziek. Geen gedoe. ‘Ik ben er niet’. Silence… Je kon mijn zusje zijn. Sterkte met aanpassen โค xxx

 10. Mijn mama kon ’s morgens zo onuitstaanbaar vrolijk zijn. Helaas deelde geen enkele van haar huisgenoten die vreugde ;-). Nu is het bij ons thuis stil ’s morgens en al zeker als ik naar gedroomd heb. Dan weet mijn man dat hij me met rust moet laten.

 11. Ik heb ook zo’n geluidsallergie! Vreselijk is dat, want het lijkt wel of het hele leven lawaaieriger wordt.
  Sterkte ermee. Groetjes Tineke

 12. Als iedereen nou gewoon s morgens t eerste uur zn mond houdt, is er niets aan de hand. Helaas, ook hier zijn 2 kampen: oudste dochter en ik die stilzwijgend door het huis bewegen, en jongste en man die zodra ze 1 voet buiten bed hebben gezet beginnen te praten, lachen en muziek opzetten. Grr…
  groet
  Roelien

 13. Opstaan op zondagmorgen is voor mij een genot , dan is man weg voordat ik uit bed kom..
  Ik begrijp het nadeel , maar het voordeel mag er ook wezen.

 14. In zee gaan met Katwijkers is sowieso geen goed idee, alleen kwamen jullie en ik daar te laat achter ๐Ÿ˜œ
  Heerlijk dat hij nu prettiger werk heeft, het is het offer van de ochtend wellicht waard

 15. Ik kan er nog wel een paar aan toe voegen, (ochtend)irritaties.
  Een cracker eten met gesnuif en gekraak, bij binnenkomst een aanval op de deurklink…loopt ie meestal als een olifant, als ik rustig zit hoor ik hem niet aankomen en valt hij de deurklink aan met geweld zodat ik me kapot schrik, en dan meteen lullen bij binnenkomst, bij voorkeur over de situatie in de wereld, nog meer?

 16. Dat is hier gelukkig maar 1 dag per week. Op dinsdag. Maar juist de dag dat ik vroeg wil gaan sporten en als er boven nog 2 in bed liggen lukt dat niet. Want, controlefreak of ze ook tijdig uit bed zijn. Nog 5,5 maand en dan nieuw jaar, nieuwe roosters. ๐Ÿ˜‰

 17. De poes van slag; gebeurt hier ook. Het weekend vinden ze al raar.
  Na de zomer zal het hier ook omschakelen worden omdat ik dan een stuk dichterbij ga werken รฉn dus later op kan staan. Tegelijk met man. Tenzij er ook iets in zijn werksituatie verandert. Dan mag hij ook langer blijven liggen ๐Ÿ˜‰

 18. Na vier jaar pensioen van Hubbie vind ik het soms nog steeds moeilijk dat hij er altijd is. Begrijp mij niet verkeerd, ik hou van die man, maar een keer opstaan en dan alleen zijn, ik mis het het. Ik begrijp je gevoel. Ik ben graag alleen. En dat ben ik nooit meer. Hubbie heeft het thuis zijn uitgevonden. Zijn nieuwe hobby. Hij doet het liefst niets en ik ben een bezig bijtje. Ik word er gelukkig van om bezig te zijn.
  Maar lief is ie wel.

  Liefs Frederique

 19. Hier thuis ben ik degene die het luidruchtigst is, maar gelukkig kunnen we er allebei tegen ๐Ÿ™‚
  Aan gerochel moet ik trouwens niet denken, brrrr

 20. Zeker een aanwinst de nieuwe opdrachtgever van Vlam, maar misschien kun je hem overhalen Vlam een uurtje eerder te laten beginnen.
  Misty ook weer de oude. Hans

 21. Mijn man staat op werkdagen 4.45 uur op. Meestal lig ik dan al een tijdje wakker maar blijf ik liggen om hem niet wakker te maken. ’s Ochtends samen in de keuken staan is een grote ellende. We hebben nu een systeem dat we om de beurt in een ander vertrek zijn.
  Even las ik: ‘…en al die suffe bloggers.’
  Lieve groet โ™ฅ

 22. Haha, die Misty ๐Ÿ™‚ Hopelijk is ze snel gewend aan de nieuwe situatie! En jij ook hoor, kan je voorstellen dat het heftig wennen is

 23. Herkenbaar. Ik heb de luxe van een eigen territorium, want anders… Kater Ringo is op het gebied van plaatselijke onrust de beste barometer. En als het leven overdag te spannend en te onvoorspelbaar is geweest pist hij ’s nachts tegen de theepot. Waarom het de theepot is heeft hij mij nog niet geopenbaard.

Reacties zijn gesloten.