Ik ben ook niet bepaald perfect…

Gisteren benoemde ik een paar van Vlams “tekortkomingen”.

Yvonne merkte terecht op: niemand is perfect ๐Ÿ˜‰ Ik zou wel eens willen weten wat Vlam zou zeggen als hij dit stukje had geschreven.

Ik weet hรฉรฉl erg goed wat Vlam van mij vindt.

Ik weet zelf ook heel erg goed dat ik niet bepaald foutloos ben. Zelfreflectie is mij niet vreemd.

Dus ik vraag hem mooi niet een stukje over mijn tekortkomingen te schrijven, ik ben daar gek!ย Ik kan prima zelf benoemen wat er mis is met mij.

Zo ben ik nul geduldig. Alles gaat mij te langzaam. Ik wil bijvoorbeeld altijd voor we weggaan weten hoe laat we van plan zijn te vertrekken. Is dat elf uur, dan sta ik vijf voor elf startklaar. Is er een bepaalde huisgenoot, ik noem geen namen, maar hij heeft borsthaar, die dan om elf uur nog even op het gemak gaat plassen en wat drinken, dan kan ik hem wel wat aandoen. Ik krijg er serieus een hoge bloeddruk van, van wachten.

Mijn humeur wil nog wel eens wisselen. Jantje lacht, Jantje huilt. Dat kan per dag verschillen, maar ook per uur. Voor mezelf is het al shit, laat staan voor de mensen om mij heen.

Ik neem dingen die mensenย me beloven heel serieus. Te serieus. Beloof je mij een appje te sturen als je ergens vertrekt en je verzaakt? Corrigerende uppercut. Zou je om elf uur thuis zijn en is het half twaalf en je bent er nog steeds niet? Vuurpeloton. Ik kan echt heel boos worden om niet nagekomen beloftes. Houd gewoon je mond en beloof niks. Dat is het beste.

Mijn vermogen om mensen iets uit te leggen is zwaar onder de maat.ย Voor mij zijn bepaalde zaken zo voor de hand liggend, heb ze zo helder in mijn hoofd, dat het bijna onbegrijpelijk is, dat iemand me niet snapt. Als ik iets nog een keer moet herhalen, slaat de ergernis al toe. Ik ben er de laatste jaren aardig beter in geworden, maar ben er nog lang niet. Ik zou een waardeloze juf zijn. Ik ben ook gestopt met het opleiden van stagiaires. Ik kreeg er een maagzweer van.

Ik ben erg op mezelf. Aan de ene kant lijk en ben ik heel extravert. Maar aan de andere kant laat ik zelden het achterste van mijn tong zien.ย En ik deel niet alles. Zelfs niet met Vlam. Omdat ik die behoefte gewoon niet heb. Ik heb geen geheimen, maar sommige zaken zijn louter en alleen voor mezelf. Ik vergeet ook wel eens dingen te vertellen. Omdat het zo in mijn systeem zit dingen zelf te verwerken.

Ik wil niet zeggen dat ik een ochtendhumeur heb, maar ik heb er wel een ontzettende hekel aan als ik ’s morgens meteen moet praten, als mensen tegen mij gaan praten of als ze om me heen gaan drentelen. En muziek wil ik ook niet als ik net wakker ben. Of fel licht. Kortom: mijn eigen isoleercelletje zou me wel wat lijken.

Eigenlijk -als ik er zo typende over nadenk- ben ik helemaal geen moeilijk mens.

Als dingen maar gewoon precies zo gaan zoals ik het wil, dan vallen er geen slachtoffers.

45 thoughts on “Ik ben ook niet bepaald perfect…

   1. Die tekortkomingen die jij beschrijft over jezelf, daar kan ik echt zo om lachen.. ik zou je echt alleen maar uitlachsn ben ik bang hahahahaha. Op een positieve manier he ๐Ÿ˜‹

 1. Herkenning alom. Ik had bovenstaande punten vooral tot het moment dat ik met m’n opleiding begon. Maar als ik weer eens ouderwets mezelf ben en ik m’n schaduwkant weer eens ff lekker volop de ruimte geef, omarm ik alles weer wat je schrijft. Behalve dan dat vuurpeloton, da’s me net een stapje te ….. uh……ver. ๐Ÿ˜‰

 2. Volgens mij zijn dat geen tekortkomingen maar gewone normen en waarden? Behalve je stralende ochtendhumeur, waar ik ook KEIGOED in ben! ๐Ÿ˜‚

 3. Inderdaad, als alles gaat zoals ik dat wil is het leven simpel. Rust om m’n hoofd bij opstaan en ontbijt zijn dringende voorwaarden voor een goed begin van de dag. Ik weet al niet meer hoe dat was toen ons kinderen klein waren. Maar nu ze volwassen zijn, lijken ze meer en meer mijn ‘rust-eis’ te waarderen, ook als zij vroeg op moeten en ik al aan de slag ben.

 4. Mooi dat je jezelf goed kent. Ik herken helemaal niets in je stuk je, nee nee echt helemaal niets hoor….

 5. Zelfkennis is het begin van alle wijsheid denk ik dan maar, mensen die de “balk in hun eigen ogen niet kunnen zien” moeten zwijgen over anderen. Er zijn jammer genoeg velen die zichzelf alleen maar geweldig vinden. Ik denk niet dat jij daar last van hebt en daarom is het ook zo (h)eerlijk wat je schrijft! ๐Ÿ˜€

 6. Dat van dat ongeduld en op tijd komen herken ik! Dat laatste vind ik overigens geen slechte eigenschap ๐Ÿ™‚
  Ik denk vaak vooruit en dan merk ik dat mensen mij niet kunnen volgen. Of zoals ik met mijn zusje aan een half woord meestal genoeg heb… ik denk dan gelijk dat dit met anderen ook het geval is. Niet dus. Ook niet met mijn echtgenoot.
  Die volgens mij trouwens wat dovig aan het worden is, z’n oren eens moet laten doormeten, maar dit niet van mij wil aannemen. Ergerlijk hoor. Ik moet dan beter zijn kant op praten, duidelijker zijn, ja, ja…..
  Hij is verder lief hoor, eet alleen tomaten en aardbeien nogal hoorbaar (hoe je dat laatste voor elkaar krijgt, ik snap er niets van!), kauwt ze tot er slechts sap van over is, volgens mij.

 7. Zo herkenbaar! Vooral dat woest worden bij afspraken of beloftes die niet nagekomen worden. Daar kan ik ook behoorlijk lastig van worden. En ’s morgens praten wij ook amper aan het ontbijt, ik heb daar dan echt geen zin in. Gelukkig is mijn man op dat vlak uit hetzelfde hout gesneden :-).

 8. Vooral lawaai en drukke, vrolijke verhalen vertellen ’s morgens vroeg, gecombineerd met eetgeluiden maken mij ’s morgens woest.

 9. Ha, die laatste zin! Ik wacht met smart op de dag dat mijn geliefde huisgenoten zich daar eens naar gaan gedragen. (Ze wรฉten het best hoor! :))
  Dat vuurpeloton is een goeie. Tot nu toe hield ik het bij hooivorken en brandstapels…. ๐Ÿ˜‰
  Volgens mij zijn we familie. Geduld? Wat is dat voor iets? En dingen uitleggen, ehhh. Vraag dat maar aan je vader, die kan dat vรฉรฉl beter dan ik!

 10. Ik heb gewoon oeverloos genoten van je blog en ook van het vorige .Zoveel herkenning en het maakt dat ik minder schuldgevoel heb naar mijn man toe .ja echt dat heb ik best regelmatig en vind mezelf dan zo onaardig en kort door de bocht . Wat heb ik soms ”moordneigingen” maar ik ben goddank niet de enige .En ben ik dan zo ”perfect ” nou ik zeg maar niets !

 11. Weer een hilarisch stukje, moest lachen terwijl ik het las. En mensen die ’s ochtends als je net wakker bent tegen je praten meteen de mond snoeren met ductape ๐Ÿ˜‰

 12. Perfectie is zรณ saai…En dat je je eigen minpunten weet, is toch goed?
  Lieve groet โ™ฅ

 13. Nou ja.. minpunten… aandachtspunten zou ik het willen noemen. Voornamelijk voor de omgeving. Hou er rekening mee.

  Love As Always
  Di mario

 14. Dit stukje zou zo over mij kunnen gaan.. Michael heeft er ook een handje van om later te vertrekken dan de planning is en dan ga ik stressen.. Ik ben namelijk altijd overdreven ‘op tijd’.. Heb ik met mezelf afgesproken 08:10 uur te vertrekken zit ik meestal al om 08:05 in de auto. En dat met dat ochtendhumeur, dat heb ik dus ook, behalve de muziek dan, muziek vind ik heerlijk in de morgen ๐Ÿ™‚ Ach zoals mijn moeder altijd zegt ‘je kan er oud mee worden ;)’.

 15. Volgens mij ben je net een normaal mens. Herkenbaar blog, want als we ergens de teugels laten vieren als moeder, stort het kaartenhuis om ons heen in elkaar en zijn gezinsleden in rep en roer. Mogen we dan alsjeblieft op gezette tijden behoefte hebben aan rust, ruimte en wijn?

 16. Dit is het eerste logje dat ik van je lees. Ik kon het zelf geschreven hebben!
  Ik heb je gelijk op mijn leeslijst gezet want het leest allemaal heerlijk weg.

 17. We zouden ooit met vrienden een fietstocht door Schotland maken. Je kunt dan op de fiets stappen en kijken of je er ooit aan komt. Maar dan moet je wel waterfietsen hebben. Het alternatief is: trein-boot-trein. Eรฉn van die vrienden slaagde er in om al bij ons startpunt de trein te missen. Haalde op de nipper de boot. Maar aan de overkant van het water ging het precies zo. In Schotland rijden de treinen drie keer op een dag. Ik zou dan zeggen: dan sta je dus een kwartier voor vertrek kant en klaar op het station. Nee dus. Daar kan ik dus echt ook hรฉlemaal niet tegen. Het was maar voor drie weken, maar niet voor herhaling vatbaar. Terwijl het verder best een leuke vakantie was. Maar dit onverbeterlijke gedrag werkt op me senuwe!
  Gelukkig kan Tineke klokkijken. De tijsbeleving verschilt nog wel eens, maar samen komen we er wel uit.

Reacties zijn gesloten.