Smerige praktijken

De vaste lezers onder u kennen mijn énorme liefde voor de hond.

Not.

Ik vind honden een verzameling mislukt DNA die herrie maakt en stinkt. Ze kruisruiken en springen tegen je op. En dan gelik en gekwijl! En winden laten als ze slapen. En smakkend aan hun anus likken.

Daar kunnen die beesten natuurlijk niets aan doen.

Veel van dat gedrag is namelijk -en dat weet ik heus wel hoor- een kwestie van gebrek aan opvoeding.

Het typische is, is dat de gemiddelde hondenbezitter zijn/haar huisdier ziet als een bloedeigen kind en zich echt in de verste verte niet kan voorstellen dat er überhaupt ook mensen bestaan die niets hebben met hun pollewopje.

Je móét hun lieveling ook leuk vinden.

Nou surprise surprise; uw schatjepatatje kan er nóg zo wollig en schattig uitzien; ik heb er niets mee. En ik hoef ook niet ongevraagd alle 3000 foto’s van hem te zien die op uw telefoon staan.

De buurvrouwhuisarts die naast ons haar praktijk heeft, heeft een hond (zo’n gratenbaal met van die bolle ogen. Het is net of hij constant geopstipeerd is) geadopteerd uit Spanje. Want daar schijnen de baasloze honden extra, extra zielig te zijn. Persoonlijk snap ik het niet, want ik lees altijd dat onze Nederlandse asiels overvol zitten met honden van die smachten naar een nieuw baasje. Maar nee: we halen ook nog eens exemplaren uit het zuiden van Europa. Dat is toch heel erg raar of ben ik nou gek?

Goed. Zij is dus zo’n baasje dat gék is op haar vlooienbaal. Ze adoreert hem. Ze is zo gek op die Spaanse “rat” dat ze hem niet thuis kan laten en hem fijn meeneemt naar de praktijk. En hem ‘en plus’ ook nog eens lós laat lopen door ons gezondheidscentrum. Hij tippelt achter haar aan als ze gaat plassen of als ze mensen uit de wachtkamer ophaalt.

Of je nou wel of niet gek bent op honden lijkt mij hier niet van toepassing toch?

Dieren horen niet thuis in een huisartsenpraktijk.

PUNT.

Er zijn mensen die allergisch zijn. Er zijn mensen die bang zijn. Er lopen kleine kinderen rond.

En er zijn mensen zoals ik.

Het Spaanse scharminkel was enkele weken in ons kikkerlandje (en onze praktijk) en kwam op een gegeven moment even gezellig buurten in mijn spreekkamer. Ineens stond hij naast me. Terwijl ik iemands bloeddruk aan het opmeten was.

WTF?

Ik ben luid in mijn handen klappend en op mijn hakken stampend en ‘ksssjjjjt’ roepend achter hem aangerend. Tot aan de kamer van zijn baasje. Waar hij met een Spaanse rotvaart in verdween.

Vond ie niet leuk.

Als hij me nu ziet, doet hij een stapje achteruit en kijkt hij me met die bolle ogen van hem ronduit kwaad aan.

Máár: we hebben mooi geen last meer van hem.

Olé!

53 thoughts on “Smerige praktijken

 1. Ik had dit stukje geschreven kunnen hebben. Spoort die huisarts niet? Dat kan toch niet?! Als ik daar patiënt was geweest had ik een klacht ingediend en was ik heel snel overgestapt naar een ander. Nog even en patiënten gaan huis huisdieren ook meenemen naar het spreekuur ook behandelingen. Dan werk je straks in een dierenkliniek ipv in een huisartsenpraktijk. De hel!

 2. Ik zeg ‘tussen neus-, en schaamlippraktijken’ door maar even de inspectie bellen. Een hond hoort absoluut niet in een gezondheidscentrum. De arts zou beter moeten weten!

 3. Hahahaha…. Ik kan het stukje zo overnemen en dan het woord HOND vervangen door KAT …… *GRIJNS*

  Heerlijk dat iedereen gewoon lekker zijn eigen voorkeuren en liefdes heeft! Geef je een knuffel aan jouw kattenexemplaar? Dan knuffel ik mijn (spaanse) hondenexemplaar even voor jou….

  Liefs!

 4. Huis=hun en ook=of. Lang leve de autocorrect. En ben het met Soof eens. Klacht indienen, goed plan!

 5. Ik ben dol mijn honden..maar het zijn mijn honden. Niemand hoeft er last van te hebben, ze mogen niet naar boven..gruwel..in bed… en ik vind honden en medische zaken geen combinatie. En..er zijn genoeg Nederlandse honden die ook een baasje zoeken…

 6. Ik vind honden best leuk, maar ze horen inderdaad niet in zo’n omgeving thuis. Wie neemt er nu eigenlijk zijn huisdier mee naar het werk?!

 7. Haha, jij als hondenmepper, dat lijkt me wel wat:-)
  Raar hoor, dat een arts zelf niet bedenkt dat het erg onhygiënisch is en dat andere mensen er zeker geen last van moeten hebben.
  Groet van een enorme hondenliefhebber (jammer dat ik ze niet meer heb) en kattengedoger (leuke beesten, maar bij een ander)

 8. Haha, ik kreeg toen ik een half jaar getrouwd was een hondje van mijn ex. We werkten allebei, dus thuiskomend kon ik pies en poep ruimen en ondertussen de rommel opruimen van wat hij stuk gemaakt had. 40 jaar geleden inmiddels. Ik wist toen ook nog niet, dat ik zo’n hekel aan honden zou krijgen. Ik woonde toen in Loosduinen en als hij de kans kreeg, ging hij er vandoor voor een dagje strand, door het drukke verkeer. Maar kwam altijd weer terug. Als er markt was geweest, rolde hij zich nog even lekker door het visafval en kwam meurend thuis. Vieze sloot, hij lag erin, dood dier, hij rolde zich er met een geluksgevoel overheen, omheen. Hij had altijd last van zijn anusklier, dus ook vreselijk meuren. Last van zijn penis, die dan ingespoten moest worden met zalf en heerlijk gemasseerd (liet ik wel aan ex over, hoor) Later zijn we naar Friesland verhuisd. Hij was niet binnen te houden, ieder gaatje en met 3 kinderen lukt dat steeds, was een ontsnapping. Hier werd veel gegierd, nee, niet gelachten, maar mest uitrijden op het land, destijds……….. oh man, wat een lucht. Ook daar werd doorheen gerold. Was vast om zijn eigen lucht te compenseren, want die was al niet te harden 😂😂😂.
  Gelukkig is mijn ex ooit weggegaan met hond. Nooit geen hond meer. Ik ben wel een groot kattenliefhebber, heerlijke schone beestjes. Prachtige dieren, altijd 3 gehad, maar nu de kinderen uit huis zijn nog maar 1. Het liefst een rooie en de huidige heet Herrie, een schitterende kat, die gek is op spinnetjes en alle kleine insectjes, om op te eten. Een heerlijk beestje, een zwervertje uit het asiel gehaald. Ik ben gek met hem en met nieuwe al ruim 20 jaar durende LAT-relatie
  Groetjes Tineke.

 9. Ik gedoog honden vooral bij een ander. Maar ik ben mij er wel zeer van bewust dat ook niet iedereen gecharmeerd is van mijn verharende, vogel slopende,
  tuingravende, opdringerig aanhankelijke katten. Maar een hond in een huisartsenpraktijk vind ik gewoon smerig.

 10. Gatsiedarrie, een hond in een huisartspraktijk, dat is toch niet hygiënisch?! Raar mens die huisartsbuuf. Ik zou een andere zoeken. (Huisarts dan he, niet buuf en/of hond :))
  Verder ben ik een kattenmens, niet echt een hondenmens. Als er ergens een hond is, en het is een goed opgevoed beest dat zijn plaats weet, best. Sommige honden zijn dankzij hun onberispelijke opvoeding best leuk. Maar dat is het punt nou net, de meeste honden weten hun plaats helemaal niet want dat vindt het baasje zielig voor het beestje. (Baasjes: dat is niet zielig, dat is duidelijk. En dat vinden honden fijn want duidelijk = veilig.)
  En dat honden adopteren uit andere landen zal ik wel nooit snappen.

 11. In een huisartsenpraktijk ??? Dat het goedgekeurd wordt vind ik onbegrijpelijk!! Ik zou ook wel duidelijk mijn ongenoegen uiten aangezien mijn dochter allergisch is.. zoiets doe je toch niet !!

 12. Gatver. Bleegh.
  Maar dan echt. Weg met dat beest uit de praktijk. Hoort daar om heel veel redenen niet thuis.

 13. Honden kunnen best leuk zijn (ik vond vooral die van ons gezin héél leuk en lief), maar ze horen zich te gedragen. En dat niet alleen; ze horen NIET in een gezondheidscentrum thuis.

  Bizar.

 14. Ik vind honden wèl leuk. Maar ik snap je wel. En ik ben het met je eens dat honden absoluut niet thuis horen in een gezondheidscentrum. Belachelijk zelfs dat deze mevrouw ‘gewoon’ haar hond meeneemt… Onbegrijpelijk!

 15. Ik ‘hartje’ honden en katten ook maar ‘k moet er niet aan denken dat zo’n beest kwijlend ernaast staat als mijn huisarts een uitstrijkje moet maken,

 16. Ik snap heel goed dat niet iedereen van honden houdt. ik ben er echter dol op. Ik droomde vroeger van 60 honden op een boerderij (waarom 60 is mij nog een raadsel). Maar ik werd ziek en toen hoorde ik in 1994 van het verschijnsel hulphond. Dat was het helemaal. 20 jaar later ben ik met mijn 4e hulphond bezig, echt zo fijn. Mijn Golden doet heel erg veel voor mij (bv uitkleden, dekbed en kussens goed leggen/ betalen en boodschappen oppakken in winkels en nog veel meer) en luistert ook erg goed. Luisteren is een essentieel iets voor alle honden. Dat maakt een hond hebben zoveel fijner, net als bij kinderen. Ik houdt ook niet van ongemanierde kinderen, hoewel te snel oordelen soms ook niet handig is want aan sommige kinderen (en honden) mankeert soms iets. Wist je echter dat hulphonden op dit moment verplicht moeten worden toegelaten? Nederland heeft medio 2016 het VN gedrag getekend voor mensen met een handicap waar ook dit hulphonden toelaat beleid in opgenomen is. Maar die honden zouden zich in bv een dokters praktijk zich netjes moeten gedragen, schoon zijn en mogen niet aangehaald worden. Als ik ooit in je parktijk kom zal ik mijn hulphond netjes influisteren dat ze zich voor Kliefje extra lief moet gedragen zodat je nauwelijks merkt dat ze er is 😉

 17. Ik zou serieus tegen mijn arts zeggen dat ik wel een echte dokter ging zoeken die mij wel serieus zou nemen. Schiet toch op met je vlooienbaal terwijl ik daar kom voor mijn gezondheid.

  Love AS Always
  Di Mario

 18. Haha ik snap het wel hoor. Zo heb ik een bloedhekel aan katten. En dat je dat dan al ruikt als je ergens binnen komt. Iewww! Een hond hoort niet in een praktijk idd. Belachelijk!
  Gelukkig kwijlt Noortje niet, likt niet en een scheet ook nog nooit gemerkt. Maar idd. Kwestie van opvoeden.

 19. Ik deel jouw mening over honden in zijn algemeenheid niet. Maar dit vind ik ook echt niet kunnen. Als je een hulphond hebt mag die mee, maar verder geen honden in dokterspraktijken/ziekenhuizen e.d. Wat ontzettend raar dat die arts haar hond meeneemt naar de praktijk en dat ie zomaar rond kan wandelen. Goed dat je het beest geleerd hebt niet meer bij jullie binnen te wandelen

 20. Ik houd erg van honden en lang gehad, maar wel opgevoed en niemand die er last van had, daar zorgde ik wel voor. Van onopgevoede, stinkende en schooiende honden kan ik erg kribbig worden. Altijd. Een huisdier in huisartsenpraktijk? KLACHT indienen, dat kan echt niet.

 21. Een van mijn vriendinnen die nog in de wijk werkt, is onlangs nadat zij een cliënt had verzorgd, door de hond van de cliënt flink in haar bovenbeen gebeten. Dat terwijl het baasje maar bleef zeggen dat het zo’n lief beest was en nog nooit iemand kwaad had gedaan.

 22. Hahaha zoooo grappig! Goh weet je, ik zit hele dagen thuis met kind nr 3(een jongen van 2, na twee meisjes van 7 en 8 jaar oud). Ik heb het ook niet zo voor honden, maar ergens vind ik dat kind nr 3 veel weg heeft van een hond! Hij loopt overal achter me aan, zelfs als ik naar de wc ga, hij wil elke dag naar buiten want anders is ie niet te houden, hij laat boeren en scheten en vindt dat een hele prestatie van zichzelf…ik kan me voorstellen dat ook niet iedereen mn schatjepatatje van een peuter leuk vindt om rond zich te hebben. Weet je: mannen, peuters, honden…als ik er zo over nadenk hebben ze toch wel erg veel gemeen! 😉

 23. Ik heb het ook niet zo op honden, ben er vreselijk bang voor. Vooral voor honden die hier de boel bewaken. Ben je lekker aan het wandelen, komt er zo een blaffert van het erf de boel beschermen. Vreselijk. Misschien als we ooit zelf een hond hebben dat ik er aan kan wennen, maar nu vind ik het maar niks. En sowieso in een gezondheidscentrum hoort een hond niet thuis. Mag je daar niks van zeggen tegen die vrouw? Thuislaten of buiten aan een paal ofzo zou ik zeggen.

 24. Ik ben gek van honden, maar dit zou ook een actie van mij kunnen zijn, schiet op met je hond mee naar het werk, raar dat dat mag, stel je voor dat iedereen dat doet;)
  En dat verhaal van asiels uit zuidelijke landen heb ik ook nooit begrepen, laat ze lekker daar en haal er hier 1 uit het asiel.

 25. Ik ben gek op onze honden, maar ik ben me ook zeer bewust van alle minder leuke kanten die inmiddels in alle geuren en kleuren beschreven zijn in eerdere commentaren. En zoals gemeld die nare kanten kom je ook tegen bij katten of kinderen of mannen en, kom laten we niet moeilijk doen, ook bij vrouwen. Maar een hond in gezondheidscentrum?? Dat kan gewoon niet. En al helemaal niet als dat beest los rondhuppelt in de praktijk. Tijd dat die huisarts een goede kennel zoek voor de dagopvang van haar hond en zichzelf een mooie foto in lijst cadeau doet voor op haar bureau!

 26. Hier in de asielen, vooral degene in de buurt van grote steden zitten vol met staffords en dat soort honden, ik werk als vrijwilliger in zo’n asiel. Niet de dieren die je fijn in elk gezin en bij iedere eigenaar kan plaatsen, hoe lief ze soms ook zijn. Ook vaak Jack Russels omdat mensen denken: kleine hond= gemakkelijk. Niets is minder waar. Ik vind de houding van ‘eigen honden eerst’ erg aanhangen tegen ‘de grenzen dicht voor asielzoekers en adoptiekinderen’. Dat zeg je dus niet, maar over dieren kan het blijkbaar wel. De dieren in het buitenland hebben het vaak veel slechter in het asiel dan hier. Ik zie niet zo het probleem van uit het buitenland adopteren van een hond of kat die wel prima in je gezin past. Ieder zijn eigen keuze toch en elk individu, mens of dier of waar zij/hij vandaan komt is er een die een beter leven tegemoet gaat hopelijk. De broodfokkerij en import van ongeregistreerde pups en kittens uit het buitenland, daar zouden betere regels voor moeten zijn. Je weet gewoon niet wat je koopt dan.

  1. Sorry maar niet met je eens. Vind de vergelijking wat ver gaan.
   Ik ken veel mensen die nog nooit één voet in een Nederlands asiel hebben gezet en meteen over de grens zoeken. Ga eerst hier eens kijken.
   Broodfok is weer een heel andere discussie en moet idd aangepakt worden.

   1. Natuurlijk is het handig om hier te kijken eerst, goedkoper ook en je kunt het dier echt zien en aanraken. Maar het meteen maar afkeuren van adoptie uit het buitenland, wat sommige mensen doen vind ik gewoon te ver gaan. Een adoptiedier wat een goed huis krijgt is altijd mooi, ongeacht waar het vandaan komt. Ik bekijk het altijd op basis van het individu en niet op basis van groep, net als bij mensen. En grenzen zijn toch ook maar kunstmatige dingen door de mens in het leven geroepen? Waarom zou het dan beter zijn aan deze kant te adopteren dan aan de andere kant, ik zie het verschil niet. Natuurlijk is mijn vergelijking overdreven maar soms moet je een beetje prikken om wat los te maken. 😉

 27. Ik heb dat met katten (lees: ik heb echt helemaal niks met dat mauwende gepeupel hoewel er hele mooie exemplaren tussen zitten), zeker als ik zie dat ze over een aanrecht dribbelen terwijl daar iemand eten aan het koken is of in je bed liggen. Maar boeiend of ik daar nou rillingen van krijg, ieder zijn meug. Maar hond in een praktijk vind ik dus echt niet kunnen, behalve hulphonden dan 😉

 28. Ik ga trouwens wel met mijn schone netjes opgevoede Australian Labradoodle elke week naar een verzorging tehuis,
  bij demente mensen, als knuffelhond;)

 29. Zelf vind ik een hond prachtig, mits hij schoon is en is opgevoed.
  Een hond met een verkeerde baas is gedoemd te mislukken en ja asiel zit vol. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 30. Ik vind dat het absoluut niet kan dat de huisarts haar hond meeneemt naar de praktijk. Volgens mij mogen alleen hulphonden toegelaten worden. De oplossing heb ik wel voor je: een (anoniem) telefoontje naar de NVWA.
  Trouwens, dat van die scheten tijdens de slaap, dat geldt niet alleen voor honden maar o.a. ook voor katten en mensen. 😉

 31. Ik vind het juist heel fijn dat die baasjes zo gelukkig zijn met hun huisdieren, want anders zaten de dierenasiels nóg voller. En verder neem ik geen huisdieren meer. Ik heb ooit mijn katten weggedaan omdat ze te weinig aandacht kregen en het hele huis sloopten (no worries: ik heb keurig een ander adres voor ze gezocht). Dus ik durf geen huisdier meer in huis te halen.

 32. ongelofelijk. En de anderen accepteren het wel? Bij ons in de praktijk mogen twee honden naar binnen, de één een blindengeleidehond, de ander een hulphond. Toen ik in de praktijk begon woonde de toenmalige huisarts in hetzelfde pand. Hij had een poes, die kwam in de pauze wel eens buurten, maar verder bleef die netjes achter de deur.

 33. Whaaaa… Hier dus we een hondenliefhebster… Heb zelfs een mormel in huis :)… Maar ik kan me goed indenken dat niet iedereen er zo over denkt en heb weer smakelijk gelachen om jouw uiteenzetting. Zaligggg… Ik moet echt vaker weer de tijd nemen om te komen lezen…. Druk druk druk…. Dankjewel Klief!

 34. Haha hilarisch! Ik als hondenbezitster kan hier ontzettend om lachen want je hebt op heel fronten gewoon gelijk. Ik heb ergens niet opgelet toen we voor een hond gingen 😂😂 maar ik houd toch van hem en zou hem niet willen missen.

 35. Ik snap het echt niet: een hond in een huisartsenpraktijk. Nee, dat kan echt niet.
  Ik ben stapelverliefd op mijn hond. Katten vind ik ook geweldig. Helaas blijk er allergisch voor te zijn, dus als Lester er op een dag niet meer is, dan zal er geen nieuw huisdier meer komen. Dat vind ik toch wel een gemis..

 36. En dan nog te bedenken dat er mensen zijn die uitgezocht hebben wat het verschil in psyche is tussen een doggofiel en een kattofiel. Ik hoor overigens nadrukkelijk tot de laatste groep. Ken je trouwens het boek: “Alle katten hebben Asperger”. Met als tegenhanger: “Alle honden hebben ADHD”. Bestaat er ook Ritalin voor honden? Zou een stuk drukte schelen op sommige adressen.

 37. Ik ben dol op honden, mits ze netjes opgevoed zijn en hun baasjes hun behoeften keurig opruimen. Maar een hond meenemen naar m’n werk zou echt niet in me opkomen! Bizar! Nog geen patiënten met acute allergieën voorbij zien komen?!?

 38. Ik ben gek op honden, ik ben gek op katten, paarden, konijnen, alles wat leeft. Ben opgegroeid met honden, later toen ik op mezelf ging wonen nam ik een kat. Nu heb ik al een jaar of 10 geen huisdieren omdat ik hele dagen werk (behalve twee goudvissen in de vijver). Ik heb altijd gedroomd van een Mechelse herder waar ik dan drie maanden voor vrij zou nemen om hem te trainen. Omdat ik toentertijd single was zou die hond feilloos naar mij moeten luisteren omdat ik hem (of haar) dan overal mee naar toe had moeten nemen. Ik droomde ervan met mijn maatje – de hond – op vakantie te gaan. Afijn, het is er nooit van gekomen en zal er ook wel nooit komen. Misschien ooit: een hond én een kat….

Reacties zijn gesloten.