Lippenstiftverslaving.

20170131_103452
Drie op mijn werk: Rituals, YSL en DA. Rood, rood en beige.

Ik ben -denk ik- redelijk tot zeer verslaafd aan lippenstiften.

Mijn nicht is echter nóg erger.

Zij dacht dat het wel meeviel, dat mijn verzameling echt met stip op nummer één stond. Tot haar dochter ze ging tellen toen we twee weken geleden bij ze aten.

Negenendertig (!) stuks. Ze bleven uit zakjes en tassen komen.

Toen ik eenmaal thuis kwam, heb ik ze ook maar even geteld, voor de statistieken.

Twee op de slaapkamer, drie op mijn werk (die alle drie op hun einde lopen), drie in mijn tas en elf in de fruitschaal. Totaal dus negentien.

Viel mij alles mee.

De gemiddelde vrouw schijnt er overigens “maar” vier te hebben.

20170131_103712
Drie in mijn tas. Sisley, Guerlain en Lancôme. Rood, rood en -eh- rood.

Tsja, daar ga zelfs ik dus dan weer wel ruimschoots overheen.

(Maar dat lukt me ook met mijn zestig paar schoenen en tweeëntwintig soorten douchegel in de badkamer. Ik geloof dat ik nogal wat tics heb).

Ik stift zeker twintig keer per dag mijn lippen. Vergeet ik het een uurtje te doen, dan hangen voor mijn gevoel de vellen er aan.

In het weekend maak ik me nooit op, geen zin in. Pure luiigheid. Maar ik ga nooit de deur uit met blote lippen. Die gaan altijd strak ik de lak.

En als ik naar bed ga, smeer ik ze ook nog een keer in. Met calendula zalf. Het liefste zou ik Purol gebruiken, maar dan krijg ik ruzie met Vlam. De lucht van Purol schijnt enorm goor te zijn. Aansteller.

Ik vind het een mooi en intrigerend product.

Zo vond ik al googelend veel leuke lippenstiftweetjes.

Mannen kijken gemiddeld 7,3 seconden naar vrouwen met rode lippenstift. Terwijl ze anders maar gemiddeld 2,2 seconden kijken.

De allerduurste lippenstift is er eentje van Guerlain. KissKiss Gold and Diamonds. Slechts 62000 dollar kost ie. De inhoud is niet bijzonder, die is overal te koop. Je betaalt voor de huls die gemaakt is van goud en zo’n tweehonderd diamanten.

In 1170 werd lippenstift verbannen door het Britse parlement omdat ‘vrouwen het gebruikte om mannen in het huwelijk te lokken’ en het gezien werd als hekserij.

In 1915 was er in Kansas een bijzondere wet. Vrouwen onder de 44 jaar mochten geen lippenstift dragen. Deden ze dat wel, dan werden ze gearresteerd. De reden? Lippenstift creëerde een misleidende indruk.

Ik heb op diverse beautyblogs gelezen dat een vrouw die elke dag haar lippen stift, twee kilo lippenstift opeet in haar leven. Verbaast me niks.

De rode kleur komt trouwens veelal van cochnilleluizen. Die insecten worden geplet, met als resultaat een rood/paars pigment. Karmijn. De Inca’s en de Azteken waren er al vol van. Tegenwoordig kom je karmijnrood op verpakkingen tegen als de kleurstof E120 bij voeding of CI 75470 bij cosmetica.

Hoeveel van die luizen zouden er in twee kilo lippenstift zitten vraag ik me nu dus net af.

Zelfs ál zou ik het willen, ik kán geen eens vegetariër worden 😉

48 thoughts on “Lippenstiftverslaving.

 1. Hey Girl !
  Ik ben ook addict aan lipsticks maar nu komt het miss B is addicted aan verschillende tinten wijnrood😍😍😍
  😁 yes It’s crazy! Ik kan ze gewoon niet laten staan😂elke keer is er wel een tintje die ik ‘niet’ heb
  Leuk artikel ik heb er van genoten this morning met mijn kopje cappuccino☕

  Have a great day Girl!
  Hugz and Kisses,
  💋💋Miss B.💋💋

 2. Dinnetje heeft er nul….. en toch kijk ik vaak naar haar gezicht. Ik kan haar dus gewoon kussen zonder dat ik onder de vlekken zit. Beter…

  Love As Always
  Di Mario

 3. Ik heb ook zo’n 4 lippenstiften denk ik. Paar op de badkamer. Eentje in m’n tas.
  Purol vind ik niet stinken. Ik doe het ’s nachts alleen op m’n lippen als ze heel droog zijn. Laatst bijv. toen het zo vroor. Helpt wel super hoor! 😉

 4. Ik denk niet dat ik een lippenstift bezit. Lipgloss gebruikte ik vroeger vaak, toen dat nog populair was en vandaag hou ik het eigenlijk gewoon op lippenbalsem. Maar ik ben dan ook best saai als het op make up aankomt.

 5. Haha als je zou willen kan je geen vegetariër worden. Maar daar hebben ze wat op gevonden hoor tegenwoordig; vegan cosmetica, ze hebben er vast ook lippenstiften van 😂😂
  In de vorige eeuw droeg ik ook áltijd lippenstift, zo donker mogelijk het liefst. Tegenwoordig ook nog wel regelmatig, een wat rustigere kleur, om er wat meer gesoigneerd uit te zien 😂

 6. Ik breng het gemiddelde dan weer naar beneden. Ik vind lipstick naar voelen en heb het dan ook nooit gebruikt. Daarbij zijn mijn lippen mooi frambozenrood, dus waarom zou ik.

 7. Wat een leuke weetjes! Ik heb sws een make-up verslaving maar alles ligt mooi geordend bij elkaar in een grote visagistenkoffer. Dan heb ik overzicht. Rood is de kleur die ik nooit draag, wel heel veel andere kleuren. En ik gebruik maar 1 lipstick per keer, totdat ie op is en dan pas komt er een nieuwe in de tas. Onee ik heb er nog wel een in de auto liggen. Ik ga zo even tellen. En palletjes, met 6 kleuren, telt dat als 1 lipstick of als 6? 😉

 8. Vroeger (sprak oma..) als zestienjarig was er in onze groep (groepen) maar een goede kleur lippenstift: wit. Witte lippen, zwart strepen, zowel boven als onder de ogen en een verveelde (ik heb alles al gezien, meegemaakt, vertel mij wat) uitdrukking op je gezicht. Een zwarte cape, zowel in de winter als in de zomer en booties, maakten het helemaal compleet.
  Jahoor, we zijn allemaal redelijk goed terecht gekomen en zien er nu redelijk normaal uit (ik weet niet of mijn kinderen, nu 38 en 42, dat willen bevestigen 😉………..
  Nadien geen lippenstift meer gebruikt!
  Mijn verslaving: handencreme en voetenbalsem

 9. Ik bezit er ook wel iets meer dan 4. Meestal smeer ik er libello-aanverwanten op. Heb er ook n aantal die allang de eindstreep gehaald hebben maar die probeer ik leeg te lepelen omdat ze kleur zo mooi is😉

 10. Ik heb er 2 en wel de kleur hard roze en zacht oranje. Rood staat me vreselijk hoerig en dat is niet alleen mijn mening maar heb ik vele malen gehord als we over lipsticks praten met collega’s.

  Gebruiken doe ik het zelden, alleen als de rest ook in de kleurtjes zit en dat is maar 1-2 x per jaar.

 11. Haha leuk al die lippenstift weetjes! En ik blijk een gemiddelde vrouw te zijn want ik heb er 4 en ze staan alle 4 in de badkamer en dan ook nog 2 lipbalsamstiften waarvan 1 in de tas en 1 op de slaapkamer. Ben ik toch nog eens met iets gemiddeld. Gelukkig gingen we geen schoenen tellen

 12. Heerlijk te lezen over dit soort verslavingen ,ben goddank niet de enige .!2 lippenstiften ,douche gels tel ik niet eens meer .Body lotions en bodycreme kan ik nooit weerstaan .Maar mijn geuren verslaving spant de kroon ,zo rond de 45 en nooit maak ik een fles leeg ,als ik er genoeg van heb geef ik ze weg .
  gr Elisabeth

  1. Ha ik zie een fout ,dus 12 lipsticks maar uiteindelijk 14 want ik vond er nog 2 in de badkamer .Maar jeetje wat ben ik goed in verkeerde kleuren kopen en daarom koop ik ook nooit echt heel dure .

 13. Heb maar 1 soort, 1 merk wat ik fijn, vind, maar die moet wel ELKE dag meerdere keren op, zonder kan ik niet naar buiten. Laatst zat ik in de auto, bijna op mn bestemming, en zag tot mn grote schrik blote lippen, direkt de 1e kruidvat naar binnen, en lippenstift gehaald. Voel me zonder lelijk, kaal, saai enz. Dus 100% herkenning.

 14. Haha! Ik behoor tot de gemiddelde vrouwen: ik heb er een stuk of drie, vier, waarvan ik er maar twee soms gebruik, want ik stift mijn lippen praktisch nooit. Dat is het omgekeerde gevoel wat jij hebt als je je lippen niet stift: het ziet er bij mij voor mijn gevoel heel overdreven uit en bovendien ben ik niet zo verzot op luizen 😉

 15. Nul lippenstiften en ergens moet er een vergeten lipgloss liggen die ik alleen maar gebruik voor die enkele keer dat ik naar kantoor ga. Ik gebruik sinds deze winter af en toe een likje kokosvet als m’n lippen schraal aanvoelen. Soms zie ik een mooie kleur lippengloss of lippenstift, maar op de een of andere manier eindigt het of op m’n tanden of in de rimpels rondom m’n lippen. Dus dan koop ik het maar niet.

 16. Ach als je gelukkig bent met je tics, waarom zou je er dan mee stoppen.
  Een gelukkige vrouw die mooi is opgemaakt is toch de wens van alle mannen. Hans

 17. Sind het geopereer zijn mijn lippen niet meer symetrisch en accenrueren met lipstick is geen goed idee. Mijn mond beweegt ook niet goed mee. Mijn 8 lipsticks staan dus werkeloos maar ik ben een hardcore lipglossgebruiker geworden.

  Smak/groetjes,

  Dorothé

 18. hmmm. ik zal ze maar niet tellen. Heb echter maar heel af en toe een felle op. Meestal beige tinten of zacht rose. Ik heb er 14 tel ik nu, waarvan 3 fellere.

 19. Haha leuke weetjes zeg! Vooral van die luizen 😛 Maar ook dat mannen zoveel langer kijken… moet ik eens uitproberen met Jimmy. Moet ik wel eerst lippenstift kopen, heb er geen… (oeps, past wel bij mijn vegetarische levensstijl 🙂 ).

 20. Ik vind lippenstift meestal wel mooi maar helaas blijft het nooit lang zitten. Dus naar een feestje en zo doe ik mijn best nog wel maar overdag thuis heb ik het opgegeven.

 21. Ik vrees dat ik vlug klaar ben met tellen ;). Ik vind het heel mooi hoor, maar de enkele keer dat ik mijn lippen stift is het spul binnen een halfuur weer verdwenen. Geen eer aan te behalen! Ooit had ik er eentje die volgens de reclame 24 uur zou moeten blijven zitten, maar daar werden mijn lippen zo verschrikkelijk pijnlijk en droog van dat ie heel snel richting prullebak is gegaan. Achteraf was het spul er ook bijna niet meer af te bikken dus die schoot zijn doel wat voorbij zullen we maar zeggen 😉
  Lipgloss doe ik nog wel af en toe, maar ook dat is al snel nergens meer te bekennen.
  Dus ik hou het doorgaans bij een lik good old vaseline, dat vind ik nou heerlijk spul. In de badkamer staat een potje ‘echte’, en in mijn tas zit zo’n mini blikje, ik smeer meerdere keren per dag.
  Mijn lippen zijn gelukkig van zichzelf best roze dus het valt ook niet op.
  Te felle kleuren staan me helaas niet erg, dan ben ik net een clown ;). Dus wát ik heb aan lipstick is doorgaans zachtroze of niet te fel rood.

 22. Ik vind het prachtig lippenstift, maar ben het altijd in razend tempo kwijt vlak na het opbrengen. En ik heb goede lippenstift, daar ligt het niet aan. Om dit te voorkomen smeer ik me wezenloos met -jawel- Purol! Blijft heel goed zitten en er zit iets in waardoor m’n lippen prachtig rood worden! Ik heb dus meer kleine blikjes Purol (5) dan lippenstiften.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s