Mensen zijn vreemde wezens.

Ik heb nu een paar maanden een Pathé pas en ga elke week wel naar de bioscoop.

Zalig.

Ik zie films die ik normaliter nooit zou gaan kijken, maar omdat het “gratis” is, heb ik zoiets van ‘kan mij het schelen als het niks is, dan loop ik toch halverwege weg’. Nog nooit gedaan. Ik heb inmiddels wel films gezien (Jack Reacher, Allied, Nocturnal animals) die ik “mwah” vond, maar toch nog wel de moeite waard om uit te zitten.

De mensen in de zaal zijn trouwens negen van de tien keer minstens zo boeiend als de film zelf.

Ik kijk mijn ogen uit soms.

En verbaas me te pletter.

Zoals gisteren. Bij The Great Wall. Praktisch lege zaal. Gaat er een stoel verderop een vrouw naast me zitten. Ze tovert uit haar handtas een fleecedekentje en drapeert dat over haar benen. En bij elk grapje waarom ik beschaafd moest gniffelen, bulderde zij een best wel harde “whahaha”. Voelde zich helemaal thuis 🙂

Of die man bij Jack Reacher. In een hele lege zaal, gaat hij pal naast me zitten! Gelukkig hield hij zich koest, want als hij tegen me was gaan praten, was ik een paar rijen opgeschoven. Het bleef Goddank bij ‘hoi’. Maar het blijft vreemd. Bang om alleen te kijken misschien?

En dan hebben we nog de mensen die zelf meegebrachte chips meenemen en met heel veel kabaal steeds het onderste chipje eruit willen peuteren. Aaaarrrggh!

De man met (gok ik) prostaatproblemen die bij Tonio echt zes keer naar het toilet is gegaan. Goddank zat hij niet naast me zodat hij de hele tijd ‘pardon, pardon’ voor je beeld moet lopen.

Pas geleden ben ik van plaats gewisseld met Jill. Naast mij zat een man die -geen gein- elke paar minuten half opstond en woest weer neerplofte op zijn stoel. Ik heb hem een paar keer heel boos aangekeken, maar dat had hij niet door. Ik kon me amper meer concentreren op de film dus ik vroeg Jill of ik op haar plaats mocht zitten. Maar ook zij kon er niet tegen. En zij stond me ineens toch een partij wild op! En ze liet zich gewoon echt weer terug vallen. Die man kwam bijna omhoog. Pas toen had hij het door. Die Jill. Net zo subtiel als haar moeder.

Tijdens Passengers hadden we twee vriendinnen naast ons die de hele tijd zaten te kletsen. ‘Nou Nel, wat zou jij nou doen als je alleen op zo’n ruimteschip zou zitten?’ ‘Oh nee, oh nee, dat gaat niet goed!’ ‘Zal mij benieuwen of hij het gaat redden’. ‘Vind jij dat nou lekker, whiskey?’ ‘Oh, dat kan hij beter niet doen. Is niet zo slim he`?”Het zweet stond na een half uur in mijn bilnaad (ga PVD thuis een film kijken als je de hele tijd wilt lullen!) dus ik vroeg de dames redelijk tot zeer geagiteerd of ze ook konden fluisteren? Ze bonden meteen in en ik heb niets meer gehoord. En toen ik ze na afloop in de toiletten tegen kwam, durfden ze me amper aan te kijken.

Terecht.

In je schulp.

20170216_142958
Gisteren in de bios. Ik ging met al mijn vrienden een filmpje kijken 😉

40 thoughts on “Mensen zijn vreemde wezens.

 1. Luidop commentaar geven moet je echt niet doen als je naar de film gaat. Ik snap niet dat je zo weinig schaamte kan hebben. Ik erger me ook aan mensen die op hun smartphone kijken elk kwartier. Dat oplichtende scherm leidt heel de zaal af.

 2. Ik heb soms al die ‘mensen’ die je beschrijft in 1 zaal. Mensen die Appen, telefoontjes checken, op staan en weer terug gaan zitten, praten, boeren, zuchten … ik ga dus steeds minder. Leve Netflix

 3. Owh.. als ik dit zo hoor dan hoef ik zeker niet naar de film. Maar… als de zaal zo leeg is.. waarom ga je in vredesnaam dan vlakbij een ander zitten. Ik was er lekker een eind vanaf gaan zitten.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Heerlijk films kijken in een echte bios… ik heb er veel te weinig tijd voor. Ik vind het echt een avondje uit. Nivelleert het bij jou nu niet doordat je een abbo hebt?

  Groetjes,

  Dorothé

 5. Heerlijk zo’n bijna lege zaal. Mits iedereen zich er wel is zich gedraagt natuurlijk. Dit zijn van die ergenissen waar ik ook heel slecht tegen kan. Heb het een keer gehad dat ik bijna ruzie kreeg met een voetbalteam van jong oranje om bovengenoemde redenen. Al heb ik dat zitten-opstaan niet niet meegemaaktDie ettertjes waren totaal niet geïnteresseerd in de film. Blijf dan lekker thuis joh. En ga niet mijn film verzieken.

  1. Hadden wij pas geleden ook. Zes jongetjes. Baldadig joh. Gooien met popcorn. Duurde vijf minuten. Toen kwam de beveiliging. Had iemand toch een SMS gestuurd. Want dat kan hè? Overlast melden. Gewoon doen de volgende keer.

 6. De bioscoop: vreselijk! Al die mensen. Uren stijf op je stoel zitten. Dat grote scherm, ik weet niet waar ik moet kijken. Dat veel te harde geluid, dat van links en rechts je hoofd in dendert; dat jij dat kunt verdragen met je geluidsallergie.

 7. Daarom ga ik niet graag naar de bios. Veel te hard geluid en die rare mensen Die maar doen of ze alleen zijn. Op de een of andere manier krijg ik altijd ruzie. Ook theater is zo iets We gingen keer met de klkinderen naar voorstelling Voor ons een man die alles filmde met zijn telf. Toen ik er wat van zij gilde zijn vrouw dat het voor opa was Die dood lag te gaan En die het graag wilde zien. 😨schiet mij maar lek Rapunsel echt iets wat je op telf wil zien als je dood ligt te gaan

 8. Ik heb 1 keer alleen in de bios gezeten, op een zaterdagmiddag tijdens een snikhete zomerdag. Iedereen zat op het terras bier te drinken en ik zat in mijn uppie in de zaal te genieten van de film. Aparte ervaring.

 9. Ik was ooit eens als eerste in de zaal en ging ergens zitten. De tweede persoon die binnenkomt komt vlak naast mij staan en kijkt heel boos. Na een tiental seconden snap ik waarom. Het is zaal met genummerde plaatsen. En ik was toch wel nét op zijn stoel gaan zitten zeker.

 10. Daarom ga ik 1x per 25 jaar naar de film. Ik ben ooit naar Saturday Night Fever geweest, dames achter ons zongen alle liedjes mee, heb ik nu nog een trauma van. Ik kijk thuis wel, als je maar lang genoeg wacht komt het op tv.

 11. Elke week naar de bios. Pffff vermoeiend zou dat voor mij zijn. Gedoe enzo, doe mij maar thuis op de bank een filmpje. maar inderdaad, mensen kijken is leuk en krijgt de vreemdste dingen te zien.

 12. Leuk artikel! Ik kan me ook enorm irriteren aan mensen die de hele tijd praten of hele tijd ritselen met hun chips/m&m”s zak. Of als een heeel lang persoon voor je komt zitten😅..

 13. Ik kan overdags en doe dat ook. Ik word gek van al die drukte en onrust van mensen die geen 2 uur niets in hun mond kunnen stoppen. Overdags zit je met 12 mensen ofzo en meestal bejaarden. HEEEEERLIJK.

 14. Ik heb een enorme hekel aan luidruchtige medebezoekers in de bios. Dat chips en popcorn in de pauze knauwen tot daar aan toe, maar daar al direct bij binnenkomst mee beginnen vind ik al vervelend. Praten tijdens de film is not-done, vind ik. En probeer ook niet al te veel te bewegen of al te luidruchtig te laten weten wat je van de film vindt. Is mijn mening. Helaas denken anderen daar soms anders over…

  1. Lees hierboven dat bejaarden betere bezoekers zijn. Toen moest ik weer denken aan die ene keer dat wij een zaaltje zaten met een stel 60 plussers. Het ene stel had de film al gezien, de ander niet. En dan riep stel één steeds: NU wordt het grappig. Of NU moet je opletten hoor, het is me wat wat er nu gaat gebeuren… Arrrggghhhhhhh.

 15. Haha fantastisch! Geniale actie ook van Jill. Ik ga vaak alleen naar de film, al ga ik niet heel frequent. De laatste twee waren Bridget Jones en La La Land. Kwam er net op het nippertje achter dat die ook hier draaide. Nog niet echt gekke dingen meegemaakt hier in de bioscoop. Bij La La Land zat bijna niemand, maar van de 3 mannen die er waren liepen er 2 tijdens de film weg en kwamen nooit meer terug haha

 16. Ik dacht dat ik zo ongeveer de enige was die zich tijdens een voorstelling (film, theater, concert, kan me niet schelen wat) ergert aan de andere bezoekers. Blijf op je eigen halve vierkante meter, ga niet zitten eten of kletsen, en voor de persoon achter me: schop niet steeds tegen mijn stoel.

 17. kijk das nog eens een goed abonnement. Film kijken kan gewoon heerlijk zijn. Moet bekennen dat de laatste keer voor mij alweer 5 maanden geleden is en dat was een slechte film. Hou je ons op de hoogte van de films die we echt moeten zien?

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s