Internationale vrouwendag.

Blijkt bij het opstarten van mijn laptop dat het vandaag Internationale Vrouwendag is.

Nou poeh, feestelijk hoor.

Ik ben knetterongesteld en zit bij wijze van spreken nog na te hijgen van die vreselijke aanloop er naartoe.

Ik moet straks werken. Op de fiets naar mijn werk. In de zeikende regen die voorspeld is. Het is echt een voorrecht dat vrouwen hier in het Westen ook mogen werken en dezelfde rechten hebben als mannen. Dit wordt zo’n dag dat ik met liefde de traditionele rol op me had genomen en op het nest was gebleven. Wasje draaien, koken, de wc schoonmaken. Niks mis mee. (Oh shit, wacht, dat moet ik óók nog doen, als ik moe thuis kom…)

Vrouwen zijn overigens heel vreemde wezens.

Aan de ene kant ben ik blij er eentje te zijn want ik vind mannen soms wel heel simplistisch.

Aan de andere kant zijn wij echt veel te complex en onzeker.

Neem het stukje dat ik eergisteren op HVD publiceerde. We kunnen pvd niet eens een simpel complimentje in ontvangst nemen! Waar mannen ‘bedankt’ zeggen en over gaan tot de orde van de dag, daar gaan wij honderd en één excuses er tegenaan gooien. De prijs noemen van het bejubelde kledingstuk. Zeggen dat het maar een tweedehandsje was. En als iemand ons complimenteert met een lekkere taart, doen we het af met “het stelt niks voor joh, kan iedereen!’.

Nee, dat kan dus niet iedereen. Als ik een taart zou maken zou ‘ie er uitzien alsof een kleuter hem had gemaakt. Alsof er iemand overheen gefietst was. Neem verdorie nou eens gewoon aan dat je iets goed hebt gedaan! Wij vrouwen moeten echt stoppen met alles bagatelliseren. En wel nu!

En dan Internationale Vrouwendag. Die aanstaande zaterdag gehouden zou worden. Afgelast. Omdat die wijven (excuses le mot) onenigheid hadden. Ze kwamen er niet uit. Wat is dat toch met teveel vrouwen bij elkaar? Wat is er moeilijk om iets voor een groter goed te doen? Houd die eeuwige meningen voor jezelf en kom er samen uit. Sorry dat ik het zeg, ik kraak mijn eigen geslacht af, maar een club mannen kan veel makkelijker iets regelen. Ja oké, het duurt drie keer zo lang, maar hé, een kniesoor die daar op let. Die dag zou wél doorgaan. En nu is er niks. En buiten dat: ik zou me kapot schamen als ik in het bestuur zou zitten. Je bent je eigen cliché geworden.

Vrouwen maken het zichzelf ook veel te moeilijk. Een man komt uit bed, gaat naar het toilet en gaat zitten met de krant.

Vrouwen komen uit bed en mutitasken zich meteen te pletter. Met zweet in de bilnaad rennen ze door het huis. Voorzien iedereen van drankjes en ontbijt. Gooien terwijl ze een roereitje maken alvast de was in de machine. Rennen de trap op om de droger te checken. Terwijl ze het ontbijt op tafel kletteren, zien ze dat die ene orchidee gesnoeid moet worden en tussen vaatwasser inruimen en de kattenkots opruimen, pakken ze alvast maar even de snoeischaar uit de schuur.

Doe normaal. Ontspan!

Ook ik maak me schuldig aan alle bovenstaande dingen.

Er is nog een hoop werk aan de winkel dames.

38 thoughts on “Internationale vrouwendag.

 1. 😂😂😂😂 en je hebt nog het soort vrouwen die totaal het tegenovergestelde is van al het bovengenoemde en zich kapot lacht terwijl de rest van het vrouwelijk schoon zich nu al druk maakt over alles wat er deze dag ng moet gebeuren
  *nice to meet you*.. ik blijf nog even liggen dus 😇😘

 2. Geweldig ‘onze zwakheden’ beschreven maar ik ben liever een onzekere gestresste overbezorgde en geraakte vrouw dan zo’n onverschillige onopmerkzame en vaak luie man 😉

 3. Ik doe het bovenstaande ook, maar dan ga ik wel een kwartier eerder mijn bed uit en doe het in een rustig tempo. Noem het simpel, maar het werkt wel 😉 Succes vandaag.. hoop dat je tussen de buien door kunt fietsen. Als wijze van cadeautje voor de misgelopen dag.

  Love As Always
  Di mario

 4. Allemaal gedaan maar nu niet meer.
  Weer een voordeel van 65 zijn.
  Ik trek het dek nog even over dit stramme lijf en blijf nog even liggen. Sterkte vandaag..

 5. Het is dus echt zo! Dacht dat het een grapje was van het afschaffen van die dag… ik ga mijn best doen met complimenten in ontvangst nemen. Al vind ik dat gek genoeg ook heel erg moeilijk… kun jij het een beetje? Suc6 met door de regen fietsen trouwens. 😑

  1. Ik ben er veel beter in geworden. Heel soms betrap ik me erop dat ik het afzwak, maar 9 van de 10 keer bedank ik iemand gewoon. Het valt mee. Probeer het eens 🙂

 6. Heerlijk begin van de dag zo’n blogje. Ik maak er een ontspannen dag van, ben jarig en ga lekker uit lunchen met mijn zus. Chinees uit de vriezer en een biertje vanavond erbij.

 7. Ik werk al vijftien jaar voornamelijk met vrouwen om me heen. (Ja, onderwijs.) Sinds die tijd geloof ik er niet meer zo in dat de wereld beter af zou zijn als vrouwen het bestuur overnemen… Bovenstaand stukje is heel herkenbaar!

 8. Ik zou zeggen: doe rustig aan vandaag (en alle volgende dagen), dat doe ik ook. Een man kan ook de was insteken en de stofzuiger pakken. De mijne tenminste wel. Beter dan ik, eerlijk gezegd. En nu ga ik mijn krantje lezen.

 9. Wat een leuk stukje, vooral over dat vliegen en draven in de ochtend ;-). Ik kan niet zelf mijn bed uit en blijf dus keurig liggen, ik krijg ontbijt op bed en neem alle tijd om wakker te worden, dus ik doe dat heel erg goed. Jee! Ik moet nog even nadenken over het feit of ik dit in bed blijven iedereen aanbeveel, het heeft namelijk ook wat nadelen. Alleen zodra er iets te regelen valt wat ik wel kan, eten en boodschappen bedenken, sociale contacten plannen, ehm eigenlijk alles plannen wat er maar te plannen valt, doe ik dat. Ben ik toch wel een echte vrouw. Toch ook voor mij dus werk aan de winkel. Ik begin vast…..

 10. Ik multitask graag, past ook bij mijn karakter (snel verveeld). Maar lig net zo lief op de bank met een boek. Heb gelukkig een zorgzame man die graag kookt en reddert, ik zou me wild ergeren als ik een man had die dat alleen van mij zou verwachten.
  Verder ben ik, ondanks dat er ook hier voor vrouwen nog veel moet veranderen, godsblij dat ik als vrouw in NL woon en niet in India, Pakistan of een ander land waar je als vrouw een accessoire bent van een kerel. #hoeravrouwendag

 11. Ik was daar ook altijd goed in: complimentjes meteen om zeep helpen of met een ferme zwaai zo over m’n schouder mieteren. Tegenwoordig ben ik me daar van bewust en probeer dan rustig ‘dank je wel’ te zeggen. Maar je moet niet weten wat er dan ondertussen in mijn ‘zijn’ gebeurt! #schatert
  En die wijven van dat vrouwencongres: die hebben vast hun eigen proces nog niet uitgewerkt en zijn vast onbewust op zoek naar een stukje erkenning.

 12. Weetje als ik je logje lees, krijg ik toch een glimlach, sorry hoor.
  Maar dat maakt vrouwen zo speciaal en daarom kan een vent niet zonder ze.
  Van mij heb je deze dag verdiend en mag je wat mij betreft een baaldag opnemen. Hans

 13. Een club mannen kan makkelijker iets regelen 😂😂😂😂😂😂.
  Mijn vriend heeft de laatste jaren veel in een sportclub met bijna alleen mannen gedaan. Wat gaat dat moeilijk met al die ego’s, wat een geruzie en gezeik. Ik ben er dus heel anders tegenaan gaan kijken. Nee, mannen zijn daarin niet beter dan vrouwen, hah.
  Groetjes Tineke

 14. Je blogje kwam vandaag precies op tijd. Lief moest vandaag voor het werk een dagje naar Aruba en daarom al om 4 uur op. Dus in de planning om er dan voor het werk eens even flink door het huis te gaan.
  Maar na het lezen, ben ik mijn bed weer in gestapt met een goed boek en er nog net op tijd voor werk uitgekomen 🙂

  Dank je

 15. Ik heb jaren in een mannenwereld gewerkt. Heerlijk, geen vrouwengezeik. Mannen zijn heerlijk direct, haren geverfd, opmerking mannen; ‘als mijn vrouw zo thuis komt van de kapper kan ze meteen terug’ of ‘ik vind het niet mooi’. Kijk daar heb je wat aan. Overigens gaat het kleurtje er niet uit, mannen pesten is ook erg leuk.;-)
  Vrouwen draaien om de hete brij heen of achter je rug om wordt er geroddel dat het niet mooi is. Ach ja, het is nog steeds zo mannen komen van mars, vrouwen van venus.
  En dat multitasken met 3 mannen in huis dan wordt je er heel bedreven in. De jongste zoon naar z’n werk brengen, de oudste ophalen omdat hij een lege tank heeft. Met fototoestel naar het werk van manlief om een paar promo foto’s te maken. Tussen door koken, lang leve de slowcooker. Nog even met het hondje lopen. Boodschappen doen. En dan durven ze ’s avonds ook nog te vragen waar je moe van bent.

 16. Je schrijft het al; Internationale Vrouwendag. In heel veel landen is het normaal dat vrouwen een volledige werkdag buitenshuis werken en daarnaast ook nog het huishouden moeten doen, hout hakken en de hele grote moestuin verzorgen . Voor deze vrouwen is 8 maarrt echt een feestdag want dat is een dag in het jaar dat ze gewaardeerd worden door baas en gezin. Moederdag wordt in heel veel landen niet gevierd. Voor deze vrouwen mag van mij de Vrouwendag nog 110 jaar gevierd woren

 17. dat in de 3e regel…. wat een bevrijding, en dat als sinds 15 jaar, kan het je van ♥-e aanbevelen, weg met die fabriek

  en dat andere? Afschaffen, iedereen heeft toch zeker handjes aan het lijf? Je mag best af en toe iemand die je dierbaar is bedienen maar je bent niet geboren om heel je leven, 24/7 in dienst van die ander te staan, laat die anderen ook maar eens voor jou hollen, dan komt de weegschaal meer in balans.

 18. Haha leuk om te lezen, ik herken zoveel dingen die zo anders zijn bij Nederlandse vrouwen dan bij de Colombiaanse variant. Hier zijn vrouwen echt trots op zichzelf en dat laten ze zien. Veel zelfverzekerder dan in Nederland. Heb ik ook een beetje overgenomen gelukkig. Het is ook nog niet eens middag en heb al van diverse mensen hier een felicitatie voor de internationale vrouwendag ontvangen. Zo leuk! Ik liep net op straat en zag ook al een stuk of wat mannen met een roosje lopen. Ben benieuwd wat er in Nederland aan gedaan wordt!

 19. Dit stukje: “Vrouwen komen uit bed en mutitasken zich meteen te pletter……alvast maar even de snoeischaar uit de schuur” Like it. You made my day. En we doen het allemaal!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s