Haat/liefde verhouding Marktplaats.

Gisteren zou een koper van Marktplaats die interesse had in één van mijn tig paar schoenen langskomen.

Matig vind ik dat.

Ik heb echt veel liever geld overmaken, pakje naar het postkantoor, fotootje van het T&T nummer appen en klaar, maar ik snap dat het met schoenen lastiger ligt. Iets met een maat en zo.

Dat getrut aan de deur is niet mijn ding. Over het algemeen zijn het superaardige mensen hoor, maar soms heb je er exemplaren tussen zitten… Contactgestoorde mensen. Ronduit onaardige figuren ook. Eenmaal een soort haatiman die mij geen hand wilde geven. Een keer een mierenneuker van de bovenste plank die echt heel lang minutieus een oud fietsje van Jill heeft bekeken. Waar ik een tientje voor vroeg. Ik kreeg instant een hoge bloeddruk van hem.

Goed. Deze mevrouw wilde langskomen. Na veel vijven en zessen zou haar woensdagavond wel schikken. Mij ook. Ze zou tussen half acht en acht komen. Ik vroeg haar me een appje te sturen als het later zou worden, want leer mij de tijdsbeleving van het gros van de mensen kennen.

Het is een raar fenomeen, als je wacht op iets of iemand en je weet niet precies wanneer ze komen, dan voel je je als een gast in je eigen huis. Kent u dat verschijnsel? Dat je amper durft te plassen want stél je voor dat je net halverwege je straal zit en er wordt gebeld?

Ik had speciaal voor de gelegenheid me nog even in een bh gehesen en een fatsoenlijke trui (zonder halen en miljoen kattenharen) aangetrokken want anders zou ik wel heel erg overkomen als ma Flodder.

Ik spoot nog even een toefje mierzoete bodyspray van Jill door de gang want Vlam was net uitgebreid naar het toilet gegaan (wat the hell doen die mannen daar altijd zo lang?) en ergens binnenkomen in een poeplucht is ook zo iets.

Goed.

Half acht ging voorbij.

Acht uur ook.

Kwart over acht.

Ik zag de bui al hangen.

Ik racete naar boven, trok mijn bh weer uit en mijn poezentrui weer aan.

Ik appte het nietige insect of ze wel eens gehoord had van “wat je niet wilt dat jezelf geschiedt, doe dat ook een ander niet” en vroeg haar of zij het tof zou vinden als ze voor Jan met de korte achternaam op iemand had zitten wachten.

En ik blokkeerde haar.

K&^*%$ wijf.

Ik kan echt zo verschrikkelijk slecht tegen zulke mensen. Wat mankeert je? Het kost je pvd één minuut van je kostbare tijd om iemand heel even te verwittigen dat je óf niet komt, óf geen interesse meer hebt.

Bah!

Oh. En iemand interesse in prachtige Kurt Geigers?

Ophalen geen probleem 😉

44 thoughts on “Haat/liefde verhouding Marktplaats.

 1. Zo balen he! Zelf ook vaak genoeg meegemaakt, snap niet waarom mensen niet gewoon een berichtje sturen. Soms dacht ik wel eens geef het nog liever weg dan dat ik dat gezeur van die “kopers” mee moet maken..

 2. Ik vind dat ook echt rete irritant en onbegrijpelijk. Onbeschoft eigenlijk. Het komt niet eens bij me op om dat te doen. Heb het ook meegemaakt van de andere kant. Dat ik een bus huurde om meubels te gaan kopen, en ik 10 min voor dat de afspraak stond afgezegd werd. Ja toen stond ik al bijna voor de deur. Zou het iets Nederlands zijn?

 3. Aaaaaaaaaaaaaaaargh. Het is eerlijk gezegd de reden waarom ik liever zaken weggeef. Dit en het gemiep. Ik heb een trui van een bepaalde ontwerpster in de aanbieding. Een XL. Met de standaard maten erbij – borstomvang, ruglengte. Krijg ik dit. ‘Hi, ik ben heeeeeel geinteresseerd! Het is geen Xxl he?’ … ‘Hoe lang is de armlengte? Kun je het ook over de borst even meten? Hoe lang?’ … ‘oh, ja, dan is het inderdaad geen xxl nee, dank je voor je tijd’ WTF?!

  Maar goed. Het zijn mooie schoenen, waarom doe je ze weg?

  1. Tenenkrommend, ik ken het. Zet je er een laptop op met naam en typenummer en al en dan vragen hoe groot de harde schijf is. Eh? Google dat even!
   Ze zijn te smal voor mij, helaas. Zijn nl echt hele gave schoenen :(((((

 4. Aaargh! Zelfs op de weggeefgroep van Facebook hier in de buurt gebeurt dit. Heb laatst nog wekenlang een doos met overbodige tegeltjes in mijn halletje laten staan, in de hoop dat mevrouw creabea die er zo’n enig ideetje voor had toch nog eens van zich liet horen. UIteindelijk in de kliko gemikt.

 5. Hahaha ik lig in een deuk.

  Ik ken dat gevoel. Zelfs als ik Postnl met een pakket tussen 14.00 en 18.00 verwacht durf ik amper naar de wc te gaan…

  Ondanks dat het waarschijnlijk inderdaad een trut is die je gewoon af laat rotten denk ik dan altijd weer, misschien was ze wel ziek en van het ijlen van de hoge koorts niet in staat om je even te appen dat ze niet kan komen. Ik weet het, het is wat naïef 😂😂

   1. Net als de smoesjes dat ze helemaal geen geld hebben (in de steek gelaten dakloze tienermoedertjes zijn er echt enorm veel, wist je dat?) en voor een dik pakket (goede!) kinderkleding eigenlijk nog de helft of minder willen betalen dan het schijntje dat ik er al voor vraag.
    Ik mail altijd terug dat er natuurlijk ook een goede reden is dat ík er deze prijs voor wil 😉

 6. Ik ken het gevoel. Maar aan de andere kant: voor hetzelfde geld is een van haar ouders iets overkomen, of zijzelf met de auto of…. je weet het niet. En dan ben ik weer zo iemand die niet bot durft te reageren. Maar oh wee, ik wou dat ik het soms wel durfde….

  1. Welnee, wat is de kans daarop? Zo dacht ik vroeger ook, maar de laatste jaren ben ik genezen als élke keer weer uitkwam dat het pure laksheid of desinteresse was.

 7. Hoogst irritant :-(( Ik doe het ook gewoon niet meer : alleen opsturen en anders maar niet.
  Ook diverse keren mee gemaakt dat ik een rotgevoel van iemand kreeg, alsof mijn huis bekeken werd en er gescand werd wat er nog meer te halen viel. Toen de jongens nog thuis woonden mochten ze dat van mij ook niet doen, ga maar met je brommeronderdeel in een kroeg op de hoek zitten wachten maar niet Jan en alleman bij mij over de vloer……:-)

 8. Oh ja, wij toen we onze stoomcabine verkochten. Extra terug naar huis gekomen omdat we elders waren. Toen berichtten ze dat ze afzagen van de koop. En de volgende morgen kregen we ineens van een andere een bod van 200 euro minder. Ja, dag. Dat waren gewoon dezelfde. Jammer dan. Daar trap ik niet in.

 9. Kan me helemaal voorstellen hoe je hiervan baalt.

  En ik herken het gevoel ook van ‘niet naar de wc, straks staat ze op de stoep’. Ik gebruik dit voorbeeld ook vaak in mijn werk naar collega’s. Werk als verpleegkundige in de thuiszorg. In principe maken wij geen tijdsafspraken, maar cliënten geven wel hun voorkeurstijd aan van zorgmoment. Dus mensen rekenen op een bepaalde tijd op je komst. Als je bij een voorgaande cliënt uitloopt, geef even een belletje. Even wachten vinden mensen meestal niet zo’n punt, als ze maar weten hoe laat je er ongeveer bent.

 10. Ik heb er ook enorme haat/beetje liefde verhouding mee. Dan zet je er wat op, vermeldt je bv dat het moet worden opgeknapt en vraagt een 10,tje en dan nog 5 euro durven bieden en dat soort zaken. Of van die enge mannen die met teveel langs komen om iets op te halen…

 11. Bah wat stom! Ik ben ook terughoudend geworden in het verkopen via marktplaats, juist door dat soort dingen.
  Prachtige pumps overigens, als ik er op zou kunnen lopen zou ik ze overnemen; maar ik ben vrij klunzig aangelegd en zou er waarschijnlijk mijn enkels mee breken. 🙂

 12. Vreselijk wat een mens! Om je idd kapot aan te ergeren. Trouwens een tip: je kent waarschijnlijk die reclame van VI Poo. Flesje die je voor de grote boodschap in je toilet sprayt, nou die kost zowat €10 geloof ik. Belachelijke prijs, maar bij Action hebben ze dus ook van die flesjes. In 3 geur varianten en voor de prijs van €1. Die VI Poo heb ik nooit geprobeerd, maar de Acrion flesjes werken ook prima. Trouwens prachtige schoenen, de maat is helaas niet de mijne en ik kan er vast niet op lopen helaas…☹️

 13. Wat balen! Heel herkenbaar ook, ook dat gast in eigen huis zijn. Heb het ook zo vaak meegemaakt dat mensen niet kwamen opdagen, echt vre-se-lijk irritant!

 14. Irritant en ik denk dat precies om deze reden de winkels van jouw marktkraam/ 2e hands verkopen etc als paddestoelen uit de grond schieten. Want je brengt er je zooi heen, en met wat geluk (geluk = opbrengst verkoop- kosten kraam is positief saldo) ben je je spullen kwijt en heb je niemand aan de deur en hoef je ook niet alles zomaar weg te geven of helemaal gratis naar kringloop te brengen. Ik ga onze troep (met goede spullen ;-)) ook weer in een marktkraam concept verkopen. Hoewel de eigenaars van die winkels volgens mij de meeste winst boeken, want ik denk dat veel mensen niet eens hun kraamhuur eruit krijgen, maar goed geen gezeur en je verkoopt altijd wel wat. Misschien ook leuk voor jou schoenen, even verzamelen en dan in 1x?

   1. Dan ken je het concept dus niet. Gata namelijk anders. Jij huurt een kraam en richt die op een dag in met jouw spullen in zo’n winkel die bv jouw marktkraam heet, gaat naar huis (en neemt daar lekker een wijntje) en de winkeleigenaar die verkoopt het in principe. Dus je ziet de mensen die wat uit jouw “kraam” kopen niet. Het is het principe van een kringloop waar je je eigen waar verkoopt en je dus een kraam huurt maar er niet bent. Aan het eind van je kraam huur na 1 week/ 2 weken of nog langer krijg je alle inkomsten uit je eigen kraam. Google maar eens op jouw marktkraam. Het enige nadeel is dat de kraamhuur best soms hoog is, meestal ca 25/30 euro per week, maar vooral voor wat duurdere artikelen die populair kunnen zijn is het best soms goed te doen. Misschien ook niets voor je, maar ik vind het voor zo nu en dan een prima oplossing om wat mooiere spullen kwijt te raken.

 15. Ik denk niet dat die hakken mij passen. Maat 40 zie ik, nee dat gaat hem niet worden. Irritant als mensen niet van zich laten horen.

  Love as Always
  Di Mario

 16. Onfatsoenlijk! En je ‘schoenen’? Daarvoor moet je bijna op spitzen kunnen lopen ;-o Mijn voeten zijn maat 40 en smal, maar Ik zou ze geloof ik niet eens aan m’n voeten kunnen krijgen denk ik

 17. Hoogst irritant! Vooral omdat ik zelf enorm van de afspraken ben en overal op tijd wil zijn. Heb m’n halve inboedel via MP gekocht dus ben wel blij dat het bestaat, maar zou van zo’n actie als bij jou ook over de pis raken.

 18. Helaas, maat 37 hier! 😉 Maar irritant zeg. Heb dat ook wel een paar keer meegemaakt en doorgaans was er een goede reden en verkocht ik het item later alsnog aan die persoon.

  Eigenlijk heb ik grotendeels gewoon leuke ervaringen met kopen en verkopen via Marktplaats. Een enthousiaste a.s. opa die onze toch wel afgeragde 3e hands box kocht om netjes op te knappen voor zijn kleinkind-to-be. Een man die dolblij was met de gratis af te halen tafels en stoelen uit mijn ouders huis (dat moest leeg vanwege verkoop, dus haast), erg leuk gesprek mee gehad en die foto van een boot aan de muur die hij zo mooi vond mocht ie ook meenemen, toen was hij nog blijer. Lieve mail van iemand naar wie ik met wat moeite de maxicosi had opgestuurd (die dingen passen in geen enkele doos!). Zelf een vakjeskast opgehaald voor dochterlief die op kamers ging. Bleek het ding nét niet in de auto te passen en toen gingen die mensen hem helemaal voor ons uit elkaar staan schroeven. Dochter en ik moesten gaan zitten en cola drinken. Zo lief. Heb ze naderhand nog eens hartelijk bedankt.

  Het enige wat ik vervelend vind is gedoe over de prijs. Als je het daar over eens bent en dan aan de deur alsnog gaan lopen marchanderen. Of nog gekker: ik kwam een fietsje halen voor een van de kinderen, prijs was 40 euro, vroeg die dame opeens 50 ‘want ze had later nog een hoger bod gehad’. Ja dag, dan niet. Toen bond ze gelukkig in (was natuurlijk ook een smoes).
  Ik heb dat zelf ook wel eens meegemaakt, maar hee, ik ben met persoon 1 in onderhandeling, dan moet persoon 2 toch heus wachten, ook al biedt die hoger. Niet netjes om iemand dan alsnog te laten zitten toch…
  En sommigen kunnen niet lezen. Als ik schrijf dat mijn minimumprijs 25 euro is, alsnog mailen dat ze het voor 15 euro nú komen halen. Eh, nee, voor 25 mag je het nu komen halen ;). Dan hoor je meestal niks meer. Naja, mij staat het niet in de weg, ik wacht wel op de volgende koper! Tja proberen mag altijd maar dan heb je aan mij de verkeerde, ik heb geen haast.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s