Mijn grote, kleine meid.

Zondag wordt la Jill zeventien jaar.

Zeventien!

Arrgggh!

Ik vind het echt ón-ge-lo-fe-lijk snel gaan allemaal.

Gisteren keek ik op mijn app van Pathé om te kijken hoeveel films ik nou al gekeken heb sinds ik die Unlimited Card heb. En toen zag ik dat we vorig jaar, op 18 maart, samen 10 Cloverfield Lane gezien hebben. Die wilde Jill zo graag zien, want toen was ze eindelijk 16 en mocht ze “grotemensenfilms” kijken. Poeh’ zei Jill na afloop, met een gelukzalige glimlach op haar gezicht,ik snap wel dat deze film 16+ is hoor mam…

Dat is dus bijna een jaar geleden. Voelt als vorige maand.

Ik was in shock.

Sowieso is de tijd dat Jill nu in mijn leven is, als een speer voorbij gegaan. Ik zie haar nog liggen in haar Maxi Cosi, zesenveertig centimeter lang, iets meer dan tweeënhalve kilo zwaar. Ik ging haar showen op mijn werk en de chefkok noemde haar een garnaaltje. Zo klein was ze.

Nu is ze meer een soort king crab.

Met benen tot bijkans aan mijn borst.

Eén meter drieëntachtig meet mevrouw. Schoenmaat 41. Confectiemaat 40. Ze jat mijn truien, mijn tassen en mijn nagellak. Goddank heeft ze een maat groter qua voeten. Ik stond bijna te juichen toen ze een paar jaar geleden van 40 naar 41 doorschoot. Mijn geliefde hakken waren veilig gesteld.

Mannen loeren naar haar. Ze wordt er zelf niet goed van soms.

Maar ja, ze is dan ook wel heel mooi. Al zeg ik het zelf. Als niet bepaald objectieve moeder natuurlijk.

Zaterdag geeft ze thuis een feestje voor haar vriendenclub. Acht man komen er. En of we Hugo en bier willen kopen? Tuurlijk schatje. Wij (en de andere ouders) hebben er geen probleem mee als ze in de veilige omgeving van een woonkamer een bescheiden drankje doen. Vlam informeerde nog voorzichtig of hij zijn drankkabinet achter slot en grendel moest zetten. Zelf vond ik dat een beetje onzin. Ze heeft mijn volledige vertrouwen en ze weet zelf wel wat de consequenties zijn als ze die beschaamt.

Slingers mochten zowaar dit jaar. Ik kreeg wel nog even duidelijke instructies welke ballonnen ik moest kopen. En ze hangen alles zelf op. Jill en haar twee besties. Voor de rest van de bups arriveert. Vorig jaar waren slingers even tijdelijk voor kleine kinderen en waren ze verboden (uiteraard hadden Vlam en ik daar maling aan en hebben we ze wél opgehangen). Kom op zeg!

Misty sluiten we zaterdagavond op op Jills slaapkamer. Beter voor haar hartje.

Vlam en ik gaan naar de opera die avond en daarna gaan we verplicht in de stad nog even bier plus bitterballen doen. Want we mogen natuurlijk niet al te vroeg thuiskomen. Nou ja: wat moet, dat moet.

Kleine meisjes worden groot.

En leuk dat ik dat vind.

Want hoe ouder ze wordt, hoe leuker ze ook wordt namelijk.

Het is een voorrecht haar op te zien opgroeien tot zo’n prachtige vrouw.

61 thoughts on “Mijn grote, kleine meid.

 1. Alvast van harte proficiat met en voor Jill.
  Kleine kindjes worden groot. Onze oudste is afgelopen maandag 23 geworden. Vandaag m’n hubster 50. 23 jaar terug dus een heel origineel cadeau gegeven voor zijn verjaardag 😁 heb dat ook niet meer kunnen toppen.
  Een heel goed weekend voor allemaal X

 2. Gefelicitaart met je mooie dame! Ze was ook wel een hele leuke baby. Uitgeroeid tot een prachtige dame. Heeft ze geen interesse om model te worden? De nieuwe Doutzen!

 3. Ik word altijd heel blij van trotse moeders , die intens van hun kind houden.
  Hiep , hiep hoera !
  Als baby is ze ook al een beauty.
  Jullie ook een fijne avond.

 4. Zo gaat het ze groeien als kool en schieten je dan opeens voorbij.
  Een mooie leeftijd en een mooie meid is het, dat trekt wespen aan op de stroop.
  Hoop dat ze een mooi leven wacht en feestje.
  Zal zondag feliciteren. Hans

 5. Van harte gefeliciteerd ! Kleine kindjes komen snel groot , te snel zelfs geniet ervan zo veel mogelijk het gaat zo snel ! Ons huis is zo groot en zo leeg nu , nu ze alle drie vertrokken zijn. En zwijg me over de kleren , deze waren een hectisch punt als ze jong waren ! 😉

 6. Geeliciteerd en allen fijne dagen/vieringen/avondje uit.
  Toen zoonlief 17 was zijn we naar Zweden vertrokken. Zelfs geëmigreerd na twee jaar. Hij wil nu niet meer terug naar Nederland en voelt zich, inmiddels in London, heel prettig!

 7. Je hoeft niet objectief te zijn om te zien dat ze goed opdroogt. Goed dat je haar vertrouwen geeft en laat wennen aan alcohol. Al dat gestreste van dat mag niet, daar schiet geen kind wat mee op. Veel plezier in de stad en natuurlijk alvast een prettige verjaardag voor de jonge dame.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Jill was al een prachtig babietje en is nu dan ook een beauty, daar mag je best trots op zijn! Mijn jongens-garnaaltje wordt alweer 16 dit jaar en is zich nog druk aan het ontwikkelen op groeigebied. Ik ben benieuwd hoe dat over een jaar is… 😄
  Alvast van harte gefeliciteerd met je zeventiende jubileum als moeder van dit prachtmens en geniet van jullie opera, bier en bitterballen!

 9. Gefeliciteert! Heerlijk, geniet van het mooie mens dat je dochter is. Hoe heerlijke en bijzonder is om vertrouwen te schenken en terug te krijgen. Om je kind met liefde te kunnen omringen en die liefde terug te krijgen. Ga zo door.

 10. Mooie moeder die een garnaal laat opbloeien tot een prachtige King Crab!
  Ik zeg gefeliciteerd! Well done!
  Fijne dag wn geniet van al het moois wat nog komen gaat!
  💋

 11. In dit geval is het dus heerlijk om een avond verplicht de stad in te moeten naar de opera en bitterballen. Wat fijn dat ze zo’n veilig nest heeft om op te groeien tot een prachtige jonge vrouw. Fijne dag alvast!

 12. Hartelijk gefeliciteefd met je knappe dochter!!! Een hele fijne dag met haar gewenst en natuurlijk nog meer hele fijne jaren met elkaar. Bitterballen bleh, lust ik niet maar ach het is voor het goede doel ;). Veel plezier bij de opera!

 13. Vreselijk hé…De mijne wordt volgende maand 17, wij zijn niet alleen in hetzelfde jaar geboren wij waren ook samen zwanger, funny. Het gaat ook voor mij te snel…..wat mis ik soms dat kleine ventje en langs de andere kant vind ik het ook weer geweldig als ik zie hoe hij het allemaal zelf begint te doen…..

 14. Mooi, zo’n opgroeiende dochter! (de onze is inmiddels 38 jaar en heeft de neiging om steeds meer voor haar vader te gaan zorgen…). Wat een prachtige babyfoto, trouwens!

 15. 1,83m Kliefje? My God, bijna een meetlat groter dan ik. Ik zou een lilliputter lijken naast haar…
  En zoals iedereen hierboven ook zegt : ze is inderdaad heel mooi!

 16. Alvast gefeliciteerd met jullie mooie dochter! En jullie vanavond een fijne avond! En ja het is heel fijn als je dochter niet dezelfde schoenmaat heeft 😉 (al draag ik oude allstars van mijn dochter )

 17. Als piepklein beebje straalde ze al en dat doet ze nu nog!
  Van harte gefeliciteerd met die schoonheid van jullie, en dat ze nog maar heel erg lang zo mag stralen.
  X

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s