Tips van een “expert”

Mijn collega blogger Deen Dondersteen vroeg me via mijn Facebookpagina het volgende: je lievelingsmerk wat schoenen betreft? Ik ken niet alle merken, jij wel.

En ene Laura vroeg me wat de truc is om het zo lang op hakken vol te houden. Zij vindt ze zo mooi, maar het lukt haar niet.

Ehm. Oefening baart kunst, dat is het enige dat ik er over kan zeggen. Als je vaker op hakken loopt, dan is het op een gegeven moment net zo makkelijk als op platte schoenen lopen.

Met als kanttekening dat het wel góéie hakken moeten zijn. De verdeling van druk op je voet moet goed zijn. En over het algemeen zijn goedkope schoenen funest. Ik noem bijvoorbeeld merken als Blink en Bullboxer. Prachtig om te zien vaak. Maar niet om op te lopen. Idem dito wat betreft hakken van Van Haren en Bristol. Niet doen. Zelfs die twintig euro is nog weggegooid geld als je het mij vraagt.

Just Fab is ook een merk dat ik vaak voorbij zie komen. Goedkope troep. En nog een nadeel van dat merk, vind ik, is dat ze zelden van leer zijn. En als je zo’n abonnement overweegt? Niet doen. Is niet vanaf te komen. Je zit tot aan Huize Avondrood aan ze vast.

Steve Madden heeft prachtige schoenen. Mooie kwaliteit, mooi afgewerkt, vaak “lekker” ordinair (houd ik van bij schoenen) maar over het algemeen zijn ze ook niet heel comfortabel. Maar als je ze koopt voor een etentje, of een avondje theater: achter elkaar doen!

Mijn lievelingsmerken op dit moment zijn (na heel veel warenonderzoek gedaan te hebben) Fabienne Chapot (voorheen Fab. Ook nog zo terug te vinden en regelmatig te koop op Marktplaats) Ik vind ze alleen schandalig duur. Dus wacht ik meestal tot de sale, waar ze dan voor de helft weggaan.

Deze heb ik. In diverse kleuren *kucht*

En ik houd enorm van de wedges van UGG. Supermooie kwaliteit. Lopen echt als een trein. Ondanks dat de hak zo’n elf centimeter is, kan ik er úren op lopen. Door die sleehakken, merk je amper dat je op hakken loopt. Houd deze site in de gaten: die hebben regelmatig aanbiedingen. Nieuwe wedges van UGG’s voor vijfendertig euro.

Unisa is een merk dat ik ook tof vind. Zeer goede pasvorm. Erg comfortabel. En de hakken geven de juiste verdeling qua druk op je voet. De laarzen zijn niet geschikt voor dames met een bredere kuit.

En ik ben ook fan van Peter Kaiser en Nine West. Ook voor deze schoenen geldt: ze lopen als een trein. Mooi zacht leer, netjes afgewerkt. Ik heb een prachtig paar van Nine West te koop nog op dit moment. Maatje 41. Te groot voor mij helaas.

Tips voor als je tweedehands op Marktplaats gaat kopen:

-Vraag of je een foto mag zien van de hakken, die kunnen nog wel eens behoorlijk beschadigd zijn.

-Vraag om de schachtwijdte. Te ruime laarzen staan niet mooi.

-Vraag om een foto van de overloop van hak naar schoen, de zijkant. Ik ben er nu al een paar keer ingetrapt: dat ze daar open staan. En dat is niet te repareren. Een te kwetsbaar stuk bij hakken, dat blijft openspringen. En uiteindelijk sta je ergens op straat met gebroken schoenen. Niet leuk.

En heb je ze binnen en zijn ze aan de kleine kant? Voor 3,95 kun je ze bij de schoenmaker bijna een hele maat laten oprekken.

En ja: ik realiseer me nu natuurlijk wel, dat ik met dit blog mijn eigen glazen ingooi 😉

Dames, succes!

19 thoughts on “Tips van een “expert”

  1. Supergaaf die sleehakken die je te koop hebt staan! Niet mijn maat helaas. En Unisa is ook helemaal mijn merk. Enige merk waar ik een marathon op zou kunnen lopen. Verdere merken heb ik ook geschrapt uit mijn assortiment precies wat je zegt. Het. Loopt. Voor. Geen. Meter. Wist je trouwens Dat Unisa matchende tassen verkoopt bij de schoenen? Zo slecht voor mijn portemonnee en bankrekening…

  2. Wat een heerlijk blog is dit… heb er zelf ook een aantal in de kast staan maar de merken, geen idee, wel altijd in de heftige sale natuurlijk want anders zijn ze inderdaad onbetaalbaar. En ja die ‘goedkopere’ , elke cent is er 2 teveel.
    In tegenstelling tot jou heb ik dan geen sleehakken, daar heb ik niets mee. Trouwens, ik heb ze ook van River Island, schiet me nu te binnen, die zijn niet zo duur maar lopen toch als op watjes… ik denk dus ook dat pasvorm heel belangrijk is… en nooit afgaan of wat ’s ochtends vroeg en/of aan het eind van de middag / ’s avonds laat het lekkerst zit 😉

  3. Ik vind erg leuke blog, omdat ik gek ben op schoenen :-).
    Andere merken en ook een stuk lager….
    Ik was nooit een ster in lopen op extra hoge hakken, maar 6-7 cm heb ik wel gedragen. Laatste jaren ga ik steeds lager, 3-4 cm vind ik het meest prettige hoogte.

  4. Fab heeft mooie kleuren. Qua lopen op hoge hakken is de beste tip die ik ken, beginnen met enkellaarsjes. Qua pasvorm vind ik de schoenen van United Nude de beste, maar wel in de sale gekocht vanwege de prijs.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s