Mobiele evolutie

Jill heeft voor haar verjaardag geld gevraagd aan iedereen, want mevrouw was de mobiele afdankertjes die ze van ons kreeg, zat. Ze wilde nou eindelijk wel eens iets nieuws hebben.

Een iPhone 7 moest het worden.

PVD wat zijn die krengen duur zeg!

Ik heb een simpele Samsung A3 uit 2016. Niks mis mee, hij kan alles, is moderner dan modern. Hij is gekoppeld aan mijn OneDrive dus ik heb nooit gezeik met te weinig ruimte. Het enige dat er “mis” mee is, is dat ie voor gamen te langzaam is. Maar hé: dat doe ik toch niet.

In ieder geval: mijn telefoon kostte me een derde van wat Jills nieuwe speledingetje kost. Wij waren dus geenszins van plan haar dat volledige ding cadeau te doen. Van ons kreeg ze ook gewoon een bijdrage.

Ze haalde iets meer dan de helft op van wat dat kreng kost. De rest zou ze zelf bij elkaar gaan sparen.

Vlam, de lieverd, maakte een deal met haar: stort onze bijdrage maar terug op onze rekening. En stort de rest van het gekregen geld maar op je spaarrekening. En dan pas ik mijn abonnement aan zodat je die foon van ons krijgt.

Ik kocht mijn eerste mobieltje in 1999. Het was een Sony Ericsson. Het ding kon natuurlijk niks. Alleen bellen en sms’en. En dat durfde ik dus geeneens, want -man oh man- wat was dat abonnement duur. Ik meen dat een sms’je sturen 1,50 kostte. Hij was echt uitsluitend voor nood bedoeld.

In de loop van de jaren heb ik alleen maar Samsungs versleten. Van klep tot schuif. Witte, zwarte. Groot, klein. En mijn eerste smartphone was in 2011 de Galaxy 1.

Bellen doe ik allang niet meer. Ik was járen geleden al trendsetterig geloof ik. Ik heb altijd al een broertje dood gehad aan telefoneren. En dat is er de laatste jaren met WhatsApp en e-mail niet beter op geworden.

Ons vaste nummer wordt sowieso nooit meer gebeld. Ik zou zelf het nummer niets eens weten.

Ik heb overigens -in tegenstelling tot een helaas zeer snel toenemend aantal mensen- geen symbiotische verhouding met mijn Samsung en zet mijn mobieltje regelmatig op off, of ik laat ‘m thuis als ik weg ga. En nee, dan raak ik niet in paniek.

Jill is, ondanks haar zeventien jaar, ongeveer net als ik qua tijd dat we per dag online zijn.

Vlam is van ons drieën, by far het ergste. Je moet hem niet per ongeluk een vraag stellen. Nooit hardop denken. Dat je je afvraagt of het donderdag gaat regenen. Of hoelang duurt het voor een duivenei uitkomt. Denkt hij dat er ergens aan vraagteken achterstaat, dan is hij het al aan het opzoeken. Superirritant. Want a) is ie geen goeie zoeker en b) is hij, al zoekende- zo weer afgeleid en klikt hij net zo makkelijk door naar Facebook en zijn mail. En dan zit je er echt voor Jan met de korte achternaam bij.

Mobieltjes zijn leuk speelgoed, maar van mij mag de foonloze zondag worden ingevoerd.

Zalig lijkt me dat.

22 thoughts on “Mobiele evolutie

 1. Mag van mij ook wel.. mijn whatsapp controleer ik dan wel even via de pc en de rest geloof ik dan wel.

  Love As Always
  Di mario

 2. Ik ben een zeer eigenwijs mens moet geen IPhones echt niet Zweer bij mijn Samsung.
  Als ik IPhone zie dan is negen van de tien keer het scherm kapot. En idd de prijs ..😱wat een gekkigheid .Nee deze mini S 5 is prima …

 3. Ik heb alleen een Nokia voor noodgevallen , dat ik kan bellen als ik onderweg ergens blijf steken.
  Geen smartphone , zalig rustig , ik moet er niet aan denken.

 4. Smartphones zijn best duur en vooral die iPhones maar dat zijn eigenlijk pc’s die krachtiger zijn dat de computers die verkocht werden voor 2000 (en misschien ook wel een stuk na 2000). Die dingen zijn sinds de lancering van de eerste iPhone enorm geëvolueerd. Zelf heb ik ook geen smartphone en zal er ook niet vlug één kopen. Een ouderwetse gsm is voldoende.

 5. De ontwikkeling van het mobiele verkeer is enorm veranderd sinds het begin,
  Het is multimedia en verrekte handig, zeker als je jong bent en een netwerk aan het opbouwen bent. Hans

 6. Ja soms word ik ook gek van die telefoon… ik heb alweer 3 jaar een samsung, ik denk dat ik daar nog wel even mee blijf. Vooral contact houden met familie en vrienden doe ik ermee. En blogs lezen haha

   1. Internetten in het algemeen doe ik het liefst op een laptop. Ik vind veel websites belabberd werken op een telefoon. Te klein, teveel gepiel inderdaad, knoppen niet te vinden… gewoon lastig.
    Zelfs whatsappen gaat het fijnst via https://web.whatsapp.com/ op de laptop 😉

 7. Na twee Samsungs heb ik nu een Motorola G3, ook Android maar ze zeggen dat ie niet sexy is. Perfecte, betaalbare TOP smartfone. Een goedkopere aanrader voor vervanging van een Samsung. Maar ik geef toe, ik gebruik hem weinig. Meestal gaat mijn kleine Nokiatje mee voor noodgevallen 🙂 Bizar hoeveel geld er aan die I-phones uitgegeven wordt.

 8. Het irritantste vind ik nog niet eens dat je geacht wordt altijd bereikbaar te zijn. Soms ben ik dat even niet. Dat is dan niet mijn probleem :). Ik verwacht dat trouwens ook niet van een ander. Als ik app verwacht ik echt niet antwoord binnen 3 minuten. Meestal is (veel) later ook prima. Je leest het op het moment dat het jou uitkomt en geeft antwoord wanneer het jou uitkomt. Vind ik.
  Nee het ergste vind ik als mensen midden in een gesprek ineens stilvallen bij het whatsapp-bliepje en onmiddellijk hun foon grijpen. Dat kan toch pvd wel heel even wachten tot ik de koffie bijschenk ofzo?
  (Tenzij je bijvoorbeeld op het punt staat opa/oma te worden, dan kan ik het prima begrijpen natuurlijk. Maar dan gaat het gesprek sowieso al grotendeels daarover lijkt me :))
  En verder wil ik ook niks anders dan Samsung.

 9. Ik ben wel van de iphone, maar koop dat niet de nieuwste modellen maar de al wat langer bestaande modellen en die zijn dan wat beter betaalbaar. Ik had hiervoor samsung, maar zou niet meer terugwillen.

 10. Ons telefoontraject loopt een beetje hetzelfde, incl de Ericsson 🙂 en ook ik ben verslaafd jammer maar helaas sinds ik een smartphone heb en nee het is ook niet om te bellen, haat bellen……telefoonloze zondag het is een idee 🙂

 11. Ik ben pas aan mijn 3e mobiele telefoon toe op mijn 55e dus ze slijten niet door veelvuldig gebruik. Ik hou erg van bellen maar weinig mensen doen dat meer helaas en dan dus ouderwets met de huistelefoon, maar ik vraag wel eerst of het uit komt of maak een belafspraak via Whatsapp.

  Groetjes,

  Dorothé

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s