Jawel: genaaid.

Twee weken geleden maakte ik op zondagavond 35 euro over naar ene Marloes uit Amsterdam. Voor hakken. Uiteraard. ‘Ik verstuur ze maandag hoor, als het geld op mijn rekening staat” appte ze me terug via de app van Marktplaats.

Donderdag had ik nog niks, ik zag ook niks aangemeld op ons adres op de app van PostNL. Ik appte haar wanneer ik mijn pakje kon verwachten. Niks, noppes, nada. Vrijdag appte ik weer: of ze in ieder geval de moeite wilde doen te reageren. Doodse stilte. Zaterdagmorgen appte ik weer: ik geef je nog tot maandag en daarna doe ik aangifte. Zondag kreeg ik antwoord. Een zeer zakelijk en kort en vooral ook sorry-loos bericht. ‘Ik was in het buitenland. Maandag gaat je pakje op de bus”. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is je beloftes niet na te komen en zo laks om te gaan met mensen.

De advertentie werd door haar op “gereserveerd” gezet.

Ik had hoop.

Helaas verscheen er wederom niks.

Ondanks verschillende berichten van mijn kant.

Ik nam contact op met Marktplaats, maar die konden niets doen. Slechts een bemiddelplatform, bladiebla. Ik kreeg een link om via de website van de politie aangifte te doen. Leuk, maar zonder haar e-mail en adresgegevens kwam ik niet verder. Ik heb alleen een naam en een rekeningnummer.

Ik fietste langs mijn bank maar -helaas pindakaas- iets dat je zelf hebt overgemaakt kan niet gestorneerd worden. Wist ik al, maar hé: het was het proberen waard. Noch kan de bank contact met haar opnemen. Noch mochten ze mij haar gegevens verstrekken. Logisch ook wel.

Ik kreeg de tip haar gegevens te checken op nepwekker.nl. Maar daar staat ze niet op, helaas. Ik heb haar overigens wél aangemeld.

Ik kan haar ook nergens terugvinden via Google. En ze staat niet op Facebook.

Ik appte Marloes voor de laatste keer en meldde haar dat ze mazzel had. Omdat ik zo goed van vertrouwen was en verder geen gegevens van haar had gevraagd, kwam ze er mee weg.

Ik verwijderde de hele conversatie van mijn Marktplaats app en sloot de boel af. Ook in mijn hoofd gaat me dat lukken. Ik ben nou eenmaal geen mens dat lang boos is en met rancune wil gaan rondlopen. Het vergiftigt je hersenen en is funest voor je bloeddruk.

35 euro is niet onoverkomelijk. Wij eten er geen boterham minder om. Ik moet er een uur of twee voor werken. Het is niet anders.

Ik heb mijn les weer geleerd: voortaan vraag ik van iedereen van wie ik iets koop een e-mailadres.

En ik ben -dat dan weer wel- helaas wel weer een stukje vertrouwen in de mens kwijtgeraakt. Langzaam maar zeker slijt de onbevangenheid eruit. Jammer vind ik dat. Wat is het toch sneu dat er zulke nare mensen bestaan. Dat een klein percentage rotte appels het verziekt voor de rest.

Marloes? Ik hoop dat je struikelt en met je anus op die hakken valt.

Dus.

44 thoughts on “Jawel: genaaid.

 1. Ik zou dat dus echt niet kunnen, niet voor die 35 euro, of meer of minder. Maar het is wel dat je weer wat voorzichtiger bent geworden. Als troost moet je binnenkort maar extra mooie hakken voor jezelf gaan zoeken.

  Love As always
  Di Mario

 2. Zo ben ik ook eens bedonderd: ik had 50 euro overgemaakt om mee te kunnen doen met de dam tot dam loop vijf jaar terug. Zo stom ook. Nou ja, wij niet hé, wij zijn soms een beetje te goed van vertrouwen. Zíj zijn stom!!!

 3. Wat irritant zeg. En zo’n mens wordt dan ook nog aan alle kanten beschermd ivm ‘privacy’, het moet toch niet gekker worden.

 4. Ahhhh wat balen joh! Mijn collega heeft ook een keer nepkaartjes voor een concert gekocht zo sneu! Wij kopen alleen nog maar via Mp als het dichtbij genoeg is om op te halen, geeft ons ook de kans om even te kijken hoe het eruitziet. Wel jammer dat het nodig is, want het beperkt ons natuurlijk wel!

 5. Diep triest hoe mensen je naaien.. en dat voor 35 euro! Maar wie weet heeft ze dat bij meer mensen gedaan en verdient zo een centje bij. Die mensen krijgen hun karma vanzelf, dat is een feit.
  Ik wil ook dat mensen vooraf betalen, maar ja.. ik stuur de produkten dan wél op zoals afgesproken…

 6. Balen zeg. Maar ‘die Marloes’ heeft wel weer voor elkaar dat jij weer iets minder vertrouwen hebt, dat wij lezers van je verhaal ook weer iets minder vertrouwen hebben in ‘de mens’, zo jammer. En Marktplaats is toch een leuk ‘platform’ om iets te kunnen kopen en verkopen, laat dat zo blijven!

 7. Is mij laatst ook nog overkomen. Heel frustrerend ja. Tip: vraag niet alleen het mailadres maar ook de adresgegevens. Zeg in de eerste instatie dat je het wil ophalen en besluit dan dat je het toch opgestuurd wil hebben. Dan heb je in elk geval ook de adresgegevens.

  1. Ik weet niet of ik zo wil worden… Zette btw dit verhaal ook beknopt op mijn FB en het schijnt dat de politie er toch niets mee doet. En zelf verhaal halen is iets dat ik nóóit zou doen…

 8. Het is me bij de ongeveer 8 paar die ik via MP kocht niet overkomen en ook de boeken zijn allemaal aangekomen. Geluk gehad dus.

  Toch blijft MP leuk en fijn dat het er is.

 9. Balen is dat. Meestal gaat het goed ja, en zeker bij dit soort bedragen denk je er soms makkelijk over. Helaas zitten er altijd wel wat oneerlijke mensen / oplichters tussen..

 10. Hahahaha die laatste zin…weet zeker dat het gaat gebeuren, ik geloof in instant karma.

 11. hartstikke handig , al die apps, maar een mail adres moet je inderdaad altijd vragen.

 12. Ja, als je zo aan je geld moet komen….MP (soms) waardeloos. Kocht 2 weken geleden een King Louie jurkje laten verzenden als pakje. Niks…40 Euro weg en ja MP doet niets. En dan wil ik het nog niet eens hebben op de mensen die niet op komen dagen, of je iets verkopen en na een hoger bod toch maar met iemand anders in zee gaan….waardeloos

 13. Op die hakken? Ik ben nog valser, dus in die hakken. Daarom ben ik altijd zo huiverig bij marktplaats. Ik koop alleen maar als iemand er al lang dingen verkoopt en dan kan je nog steeds pech hebben hoor. Sterkte!

 14. He, balen! 😦
  Als ik iets verkoop en (na betaling idd) opstuur, en het is te groot voor de brievenbus, stuur ik mensen altijd de track & trace code per mail, zodat ze het pakje zelf kunnen volgen. Dat heeft Marloesje blijkbaar ook ‘vergeten’. Stomme tut, zij.
  Maf trouwens dat Marktplaats op hun site zelf aanraadt om aangifte te doen bij de politie, want die aangifte komt dan ook bij hen terecht ‘zodat wij preventieve maatregelen kunnen treffen.’ Dat kunnen ze nu dan ook doen lijkt mij, zij hebben de gegevens van deze Marloes toch? Zet gewoon een waarschuwing bij zo’n verkoper, bijvoorbeeld. Lijkt me niet heel ingewikkeld voor ze…..
  Nog een tip: je kunt ook een Paypal account maken. Dan betaal je via hen (moet de verkoper wel die mogelijkheid geven uiteraard) en krijgen ze het geld pas als jij je aankoop binnen hebt. http://www.marktplaats.nl/i/partners/paypal/index.dot.html

  1. Heb ik ook. Paypal. Maar ook daar duurt het eindeloos eer je je geld terug hebt. Heb wel eens een “geschil” geopend en het duurde een maand of drie voor eea geregeld was. Zegt dus ook niks helaas.
   T&T is super idd. Geef ik ook altijd meteen als ik iets opstuur.

 15. Ik hoop het ook voor haar. Met haar gat middenin die hakken. En het liefst tot aan haar dunne darm maar dat zal wel ijdele hoop zijn. Net zoals dat jij die hakken ooit nog gaat ontvangen. xx

 16. Heeft ‘mevrouw’ nog meerdere advertenties op MP? Ik heb inene zo’n zin in een beetje bieden…

  1. Proest! Jaaaaa leuk, met z’n allen! En dan net als ze denkt dat ze leuk gaat vangen, afhaken onder het mom van ‘ik heb al wat anders gevonden’ 😉

 17. Ik heb het ook 1 keer gehad met een spel. 30 euro en nooit aangekomen, nu kreeg ik dus wel een waarschuwingmail van Marktplaats..achteraf….

 18. Die laatste zin! Hahahha…de rest is wel triestig ja 😦 kocht vandaag in een juwelenwinkeltje dat ermee stopt een 18 karaats gouden ring. Thuis gekomen zag ik dat het maar 9 karaats is, dus de verkoopster was niet eerlijk/ verstrooid/ whatever. Had het niet gekocht als ik het op voorhand had geweten. Toch niet voor die prijs. 😦

 19. Als je maar genoeg mensen op MP belazerd loop je aardig binnen.
  Het is wel jammer dat mensen zo zijn en jou daar in meesleuren.
  Zo zie je maar weer dat de je je op het net goed kun verschuilen. Hans

 20. Echt balen, 35 euro of meer: het is nooit leuk en het beschadigd je vertrouwen altijd. Zo jammer! Als karma bestaat valt ze vanzelf op die hakken 😉

 21. Denk dat je met een mailadres ook weinig was opgeschoten. Je kunt zo een mailadres maken en ook zo weer opheffen.
  Zou MP niet meer horen te doen? Ik meen dat zij toch ook willen dat er eerlijke handel plaatsvindt en dat bij misbruik en -draging actie wordt ondernomen. Vind dat ze nu slappe lullengedrag vertonen.

  1. Dan doen ze ook en ze doen echt niet meer. Na aangifte schijnen ze terugkoppeling te krijgen van de politie en eventueel volgen er dan nog stappen.

Reacties zijn gesloten.