Opgeruimd staat netjes!

Wij hebben vreselijke tokkieburen. Vaste lezers kennen het verhaal al.

Sinds ik hier woon, nu ruim acht jaar lang, is het gezeur geweest met die mensen.

Ze zijn heel dom en heel asociaal.

Ik denk niet dat ze weten wat een zelfstandig naamwoord is. Maar als je tegen ze zegt dat het álle woorden zijn waar zij kanker voorzetten, dan wél.

Normaal onderling communiceren was er ook niet bij. Alles ging met geschreeuw en gekrijs. Hij tegen haar. Zij tegen hem. En op het laatst gilde hun zoontje ook tegen zijn moeder. Zien schelden, doet schelden. Te triest.

Op een gegeven moment zaten ze al een dik jaar zonder stroom en gas en de buurman tapte het toen maar af van de stroomvoorziening in de gemeenschappelijke ruimtes. Wat die sukkel niet in de gaten had, was dat er nét slimme meters geplaatst waren en dat de plotselinge stijging wel heel erg opviel. Met alle ellende van dien. Hun kind werd op verzoek van jeugdzorg door een busje vol politiemannen meegenomen.

Epie en Lepsie hielden het nog een week of twee samen vol en toen -op een zondagmorgen- werkte hij met veel kabaal het krijsende monster de deur uit. ‘Help, help, politie, politie’ gilde ze. Niemand van de buren reageerde. Iedereen ging gewoon door met zijn ontbijtje. Heel triest eigenlijk, maar als je zó vaak mot en herrie hebt gezien en gehoord zoals wij bij die mensen, ga je gewoon niet meer kijken.

We hebben een illegaal aangesloten allesbrander gehad. Die aangesloten was op een schoorsteen die al dertig jaar niet meer was gebruikt en of gecontroleerd. De rook trok zo onze slaapkamer in. We hebben maanden in de giftige dampen liggen slapen.

We hebben al jaren last van hun verzamelwoede. Alles wat nog enigszins bruikbaar was en bij containers stond, namen zij mee. En bij gebrek aan ruimte in hun eigen huis, in de openbare ruimtes gestald.

Ze hebben een Sint Bernhard die uren en uren kan blaffen, als zij afwezig zijn. Het beest verhaart ook, ongelofelijk. Plukken ter grootte van Misty dwarrelen als woestijngras door ons portiek. Zelf even opruimen zo nu en dan? Ho maar.

Hun oudste zoon heeft een poos vastgezeten. Toen hij vrijkwam, terroriseerde hij zijn eigen ouders en sneuvelden regelmatig de ruiten in het portiek. Hij heeft het hele portiek ondergespoten met oranje verf. Bijna dagelijks stond de politie aan de deur.

Ze spugen op de trap, laten hun sigarettenpeuken ook overal vallen. Snoeppapiertjes, kauwgom, plukken hondenhaar (of had ik die al genoemd?). Bizar gewoon.

Maar nu moet de buurman weg. De rechter heeft het huurcontract ontbonden en maandag moet hij de sleutel inleveren, hoorde ik weer via via.

Ik mailde voor de zekerheid de sociaal beheerder van de woningbouw. Of ze als-je-blieft bij het selecteren van nieuwe huurders rekening willen houden met het feit dat wij jarenlang overlast hebben gehad en echt toe zijn aan leuke mensen? Bij voorkeur vroeg ik om een alleenstaande doofstomme vrouw, zonder kinderen en/of hond en zonder verzamelwoede.

Fingers crossed!

Toen hij eea bij het grofvuil zette, beschadigde hij de auto van de onderbuurman. Uiteraard ontkende hij. Ondanks een getuige. En hij zal ook wel niet verzekerd zijn. Ik hoop dat dit zijn laatste geintje was…

 

47 thoughts on “Opgeruimd staat netjes!

 1. Feestje! Als het gaat om verzamelwoede en geluidsoverlast is elke Filippijn een Tokkie buurman. Gelukkig kennen ze het fenomeen Tokkie hier niet 😉 als je hier rustig wilt wonen ga je zo afgelegen mogelijk wonen. Geen hanenfokkerij in de buurt, geen karaoke, alleen soms blaffende wilde honden.

 2. Wat een geweldig geschreven stuk over die bak ellende. Zo to the point en orgineel… bijv. over die zelfstandig naamwoorden. Qua inhoud: de nieuwe buren kunnen de oude toch niet evenaren denk ik dus jullie gaan betere tijden tegemoet.

  Groetjes,

  Dorothé

 3. Ik vind dat je het vreselijk leuk hebt geschreven hahhaha, maar allehemelenbijelkaar, ik ben heel blij dat ik zulke buren niet heb. En wat duurt t toch vreselijk lang voordat zo iemand kan worden gezet!

  1. Valt me nog mee dat het gelukt is, iemand uit zijn huis zetten is nagenoeg onmogelijk. Goddank bleek het stoken én het illegaal aftappen van elektriciteit gevaarlijk te zijn, dus dat was reden genoeg om op te zeggen.

 4. owh voor jou is het prettig, maar voor ons natuurlijk niet, want laten we eerlijk zijn, het levert geweldige verhalen op. Maar ik duim voor je dat je eindelijk leuke buren krijgt waarmee je de grootste lol hebt. Krijgen we daar weer leuke verhalen over.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Erger dan deze mensen kan het niet worden moet je maar denken. Hebben wij ook ooit gehad, niet zo erg als dit verhaal maar wel heel veel geluidsoverlast van televisie, geschuif , gestommel, vijf auto’s voor de deur (hij had een taxibedrijf), hij praatte knoerthard dus dat kwam dwars door de muren én ook zo fijn, iedere dag een uur lang luisterde zij naar een Marokkaans gebed op cd. Ik was rijp voor een psychiater. Mijn blijdschap toen zij weggingen was groot. Daarna alleen nog maar leuke mensen waar we nooit last van hebben. Dussss…

 6. Ohhh wat een nachtmerrie, die buren. Kan me bijna niet voorstellen dat zo n mensen echt bestaan. Bijna, want jammer genoeg bleek zo iemand een studio van ons te huren :-/ dat zag je er niet aan toen ze het contract kwam tekenen hoor.
  Heel wat miserie rijker en heel wat geld armer, maar intussen is ze eruit en staat de studio te koop (dát nóóit meer!!!). Ik hoorde wel via-via dat ze nu 5 maand zwanger is (ze is pas 18 en zonder werk natuurlijk), dus de wereld os nog niet verlost van ‘het soort”.

   1. Vast niet. We hebben hier geen huurhuizen. Of opvoedingsgestichten.
    Ik zit hardop te lachen om jouw antwoord. Ik wist dat je dat zou zeggen.
    Eindelijk! Jij bent er vanaf.

 7. Gefeliciteerd! Eindelijk dan gelukt! Ja ik ken zo’n situatie in veel mindere mate. Nadat er eea gebeurd was bij en met onze toenmalige overburen, onze tuin half vernield was hebben wij politiebezoek gevraagd. Zij zeiden direkt dat de voetafdrukken niet van de dochter waren! Zegt wel wat dat ze dat wisten en zeiden! Heeft idd jaren geduurd voordat onze Tokkies verdwenen zijn. Volgens politie had t weinig nut ze de huur op te zeggen want dan kwamen ze ergens anders weer overlast bezorgen….! Tja, zit wat in maar voor ons heel vervelend. Geniet gauw van het Tokkieloze leven!

 8. Hoe hebben jullie het vol kunnen houden? Je humorvolle verbale gaven zullen je geholpen hebben, wat een schitterend stukkie (om te lezen dan hè) op deze ochtend.

 9. Het ergste wat er is, last van je buren en zeker in deze mate, ik ken het ook. Je beschrijft het met veel humor, maar ik weet hoe het knaagt vanbinnen en hoeveel onrust het geeft. Zo erg, het wordt vast beter en weer gezelliger wonen met jullie nieuwe buren!

 10. Triest eigenlijk he. En wat moet er nu van meneer en mevrouw Tokkie? Waar gaan die heen? Ik hoop dat het kind een hele fijne pleegfamilie treft, maar ook dat traject is niet zaligmakend geloof ik.

  Ik ben benieuwd naar de nieuwe buren.,..

 11. Oooooh man wat zalig, eindelijk dan toch. Gefeliciteerd! Slechter dan dit kan het echt niet meer worden (tenzij de nieuwe buren drie Sint Bernards hebben maar daar ga ik ff niet vanuit :))
  Ik hoop dat ze die man in een hut op de Mookerhei parkeren want anders heb ik bij voorbaat medelijden met zijn nieuwe buren.
  En nu? Feestje? 😉

 12. Ik weet er alles van. Ik heb ook zulke buren. Een normaal gesprek kan je niet met ze voeren. Ze beginnen direct te schelden en te schreeuwen. Ze doen alles om je leven zuur te maken maar wel zo dat je niet kan bewijzen dat zij dat gedaan hebben. Deze assoburen zijn iets slimmer, nog erger… ook zij hebben sinds een half jaar 2 kleine hondjes die ze nooit uitlaten en die bang zijn voor alles en dan maar blijven blaffen. De vorige buren hebben ze weg gepest en ze hebben gedreigd dit ook bij ons te doen. Ik probeer me er niks van aan te trekken maar het is moeilijk als je zoals ik ziek thuis bent en alles mee krijgt. Als je een huis huurt kan je nog klagen bij de woningbouw maar wij en zij wonen in een koopwoning, waarckan je dan terecht? Ik ben erg blij voor je dat jouw asso buren vertrokken zijn, wat een opluchting moet dat zijn. Als mijn asso buren hun huis te koop zetten gaat bij ons de vlag uit. Maar voor nu ruim ik iedere dag hun peuken op en andere troep en probeer ik hun zoveel als mogelijk te negeren.

 13. Gelukkig dat deze mensen weg moeten en hopelijk krijgen jullie nu rustige buren .Nadat onze buren hun huis uit moesten wegens overlast en getreiter werd ons verzekerd dat ze hun best zouden doen zodat wij rustige buren zouden krijgen .De nieuwe buurvrouw heeft eerst een pittig gesprek gehad bij de woning stichting en dat gesprek heeft echt wel gewerkt ! Ik hoop dat het bij jullie ook zo gaat en er voortaan rust zal zijn
  Gr Elisabeth

 14. Wat heerlijk dat ze eindelijk weg moeten. Ik ben echt heel blij voor je. Ondanks dat ik nooit zulke buren heb gehad, kan ik me de hel voorstellen.

 15. Ja, ik lees het al sinds enige tijd, moet een hel geweest zijn. En wat nog erger is, na verloop van tijd ga je je steeds meer aan zulke dingen ergeren. Wat moet het een vreselijke opluchting zijn dat er na al die tijd eindelijk iets aan gedaan wordt. Maar het is toch te gek dat dat zo lang moest duren. Maar waar gaan zulke mensen wonen, want die zijn toch iedereen tot last? Ik hoop ook op aardige nette mensen voor jullie!!!

 16. Yay!!! Finally!!! Erger dan dit kan het gewoon niet worden. Dit moet gevierd worden! Ik zeg: voor jou een lekker wijntje en een kersenbonbonnetje of 2.

 17. Och mijn lieve hemel…. wij hebben ook zulke buren …. ik smacht naar de hoofdprijs van de postcodeloterij om hier weg te kunnen maarrrr als ik jouw verhalen lees dan mag ik nog niet zeuren.

  Ik cross my fingers for you met je mee hooor.

 18. Wat een aso’s. Erger dan dit kan het niet worden, denk ik. Ik hoop voor jullie op geweldig gezellige doof-stomme buren met een geluidsallergie en smetvrees. Heerlijk lijkt me dat na zoveel ranzigheid en herrie!

 19. Hoera! Eindelijk verlost. Overigens hebben wij ook jaren last gehad met de buren; geen tokkies, maar laat ik her houden op cultuurverschillen (stad-provincie). Uiteindelijk heb ik een mediator ingeschakeld en nu gaat het okee. Heel apart, ik heb heel mijn huishurend en -kopend leven nooit enig probleem met buren gehad, maar in een andere provincie waren wij ineens de ‘buitenlanders’ en dat moesten we weten ook.

 20. Volgens mij krijg je voorlopig nog geen nieuwe buren als ik dat zo lees. De wbv heeft de komende weken nodig om die woning weer netjes en schoon te krijgen voor de volgende bewoner. Ik wens je rustige, niet rokende, geen huisdier bezittende buren toe….. 😉

 21. Zulke mensen zou je bij het grof vuil moeten kunnen zetten. En ja, dat ze dan ook meegenomen worden. Hoop wel dat de hond goed terechtkomt…

 22. Wat een mooi nieuws! Ik ben heel blij voor je en weet ook uit eigen ervaring hoe asociale buren – zeker op een flat – je woongenot kunnen verpesten. En nu maar duimen voor betere huurders. Heb zelf ooit het volgende profiel bedacht: alleenstaande workaholic en internetverslaafde man zonder sociale contacten. Leek mij qua geluidsproductie echt ideaal!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s