De beloofde tussenstand

Een maand geleden had ik een vréselijke aanloop naar mijn menstruatie. Ik kon alleen maar janken. Ik was heel erg neerslachtig. Het was (voor de zoveelste keer) zo erg, dat ik overwoog aan Peter een recept te vragen voor een antidepressivum. Beu was ik het en niet zo’n klein beetje ook.

Van lieve lezeres Luz kreeg ik achter de schermen de tip L-Theanine en Menostril te kopen en daarmee aan de slag te gaan.

De eerste om rustiger van te worden.

De tweede om mijn hormoonbalans weer op orde te krijgen.

Ik heb het nu een maand gebruikt. Nou ja: minus zes dagen. Want ik ben als niet chronische medicijngebruiker niet gewend om elke dag iets te slikken. Ik ben het een paar keer vergeten. Ik neem het ’s morgens in. Ik merkte dat L-Theanine en THC niet handig samengaan. Ik werd heel erg “wattig” wakker elke keer. Niet fijn.

Ik had eerlijk gezegd niet in de gaten dat het alweer bijna feest was, tot mijn menstruatieapp gisteren een melding gaf: uw menstruatie komt binnen vijf dagen.

Ik schrok er van.

Ik miste namelijk één en ander.

Om mee te beginnen de hormoonheks die zich kapot ergert aan Vlam en alle geluidjes die uit hem komen en die in gedachten normaliter elke maand een uzi op hem leeg schiet. Die lelijk tegen hem doet, snauwt en die alles dat hij doet, dik, vet afkeurt.

De zere borsten. Een nieuwigheidje was het laatste half jaar dat ik een dag of acht voor mijn happy period enorme gevoelige borsten kreeg. Zelfs zo erg dat ik ze vasthield als ik de trap afliep. Zelfs mijn BH thuis aanhield. En ik mensen die alleen al maar naar ze keken, wilde neerhoeken.

Het janken. Oké, oké, gisteren snotterde ik even de nek van Vlam vol. Maar dat had te maken met mijn lichamelijke klachten. De heup die nog na suddert en die me gisteren aardig nekte met een lullig klein wandelingetje van vijf kilometer. Ik voelde me bejaard. En heel zielig. Maar verder? Niks neerslachtig. Niks over-emotioneel. Ik moest niet janken toen ik een hele straat vol prachtige Prunussen zag. Vorige maand had ik me snikkend om zo’n boom geklemd waarschijnlijk.

Ik voel inmiddels wel dat ik vocht vasthoud. En mijn weegschaal vanmorgen bevestigde dat helaas ook wel.

En er rommelt wat onderin mijn buik.

En ik slaap weer superlicht. Vannacht was K met peren. Ondanks de THC olie, heb ik elk uur op de klok gezien. Tussen de bedrijven door heb ik wel geslapen, maar al met al was het een zeer matige nacht.

Maar verder? Voel ik me lekker als kip.

Nog vier dagen te gaan.

Zal mij benieuwen.

Ik heb goeie hoop. Normaal gesproken ben ik allang aan het instorten. En loopt Vlam al met een verontruste, op zijn hoede zijnde blik met een grote boog om me heen. Ik vertel ‘m niks deze maand. Ik waarschuw hem niet. En ik maak niet preventief mijn excuses. Iets dat ik normaliter wel doe.

We zien wel waar het menstruatieschip strandt.

29 thoughts on “De beloofde tussenstand

 1. Ik heb echt te doen met vrouwen die zo ontieglijk veel last van hun menstruatie hebben 😕.
  Gezegend is deze dame die eigenlijk nergens last van heeft.. geen hormonen die gek doen, vreetbuien, emotionele dagen, pijntjes..
  Ik sla even een kruis !! En ben ondertussen heel blij voor jou dat het zoveel beter gaat 😉😘

 2. Ik kon deze week ook iedereen opeten. Helaas moet bij mij mijn lieve zoon het altijd ontgelden. Ik kan er niets aan doen………..
  Dat middel klinkt tot nog toe erg positief. Ik ben benieuwd naar je overige dagen. Succes.

 3. Van een hoop PMS-problemen af, dat is toch hartstikke fijn. Als het nu maar doorzet. Jammer van het slapen. Goed slapen is zo belangrijk! Neem anders weer eens cetirizine of zoplicon i.p.v. wietolie. Een zompig hoofd is ook niets. Ik kijk uit naar de volgende op date.
  Om dat vocht af te drijven is er ook wel een natuurwinkel-middeltje: solidago complex (guldenroede). Kijk maar of het je wat lijkt.

 4. Oh fijn dat het beter gaat. Voor iedereen 🙂 wat is die menstruatie app? Ik ben zo onregelmatig als de pest. Soms duurt het 4-5-6 weken, en soms, zoals nu, komt er helemaal niets! (En ik heb drie gewenste kindjes en nu een hormonenspiraaltje, dus geen 4e op komst hoor) 😉 maar zou wel handig zijn als ik een indicatie zou krijgen wanneer ‘het’ eraan komt.

  1. Als je zo onregelmatig ongesteld bent, is het natuurlijk voor die app ook lastig te voorspellen wanneer je de Sjaak bent. Hij calculeert nl op basis van eerder periodes en haalt daaruit een gemiddelde. Ik heb Android, hij heeft gewoon Kalender volgens mij, groen met een bloemetje, geen poespas en niet zo truttig met roze enzo 😉
   Gewoon elke maand invullen wanneer je eerste dag is, het totaal dagen dat je vloeit invullen en dan berekent dat ding van alles. Je kunt ook invoeren met terugwerkende kracht.

   1. Ik heb hem ook, hij heet idd gewoon Kalender (maar ik heb in de Play Store gezocht op menstruatiekalender) en het icoontje is een madeliefje op een groene achtergrond. Werkt prima, alleen van de voorspellingen trek ik me geen bal aan, ik krijg ook geen meldingen want het klopt toch nooit, ik ben zo onvoorspelbaar als het weer, helaas ;). Ik gebruik hem dus puur om het bij te houden, ook voor het geval bv een arts daarnaar vraagt ofzo.

 5. Ik zal eerlijk zeggen, na aanleiding van jouw artikel hierover heb ik ook Menostril gekocht. Ik heb pijnbestrijdings injecties gehad en was al in de overgang, maar door deze injecties ging de overgang een paar tandjes hoger. Ik had het gevoel dat de vlammen uit mijn hoofd kwamen. En toen was het nog winter, kun je nagaan wat een gevecht het hier met iedereen was met de verwarming. Hoog en weer laag en weer andersom. Ik werd helemaal gek van mezelf. Ik ben begonnen met acupuntuur en dat haalde de scherpe kantjes ervan af. Maar toen ik op jouw blog las over Menostril ben ik gauw naar de Dio drogist gegaan. Ik ben aan die verpakking begonnen en ja het hielp. Ik voel me nu weer wat normaler worden. De strip is bijna op en ik belde de drogist (ik had de laatste verpakking) en hij gaat ze weer bestellen. Woensdag kan het weer ophalen. De prijs valt ook enigszins mee ter vergelijking met andere merken. Ik voel me ook stukken beter en rustiger en ’s nachts slaap ik ook beter. Ik neem Menostril dan wel ’s avonds bij het eten in. Wat worden wij vrouwen toch ook gestraft hè…Ik ben blij met jou en je blog!!!

 6. Dat je vocht vasthoudt, een rommelige buik hebt en licht slaapt is normaal voor de menstruatie…je moet niet alles willen he 🙂

  1. Nee, en dat ambieer ik ook niet. Ik legde hiermee uit dat ik wel voel dat eea in beweging is, dus dat het klopt dat ik bijna de Sjaak ben. Maar anders zou ik zeggen dat ik me voel zoals ik normaal ben.

 7. Jee wat tof dat dit werkt!
  Ik voel aan alles dat ik mijn opoe zeer binnenkort ook weer te logeren krijg maar heb gelukkig geen enorme PMS (nou ja een beetje soms dan, kuch…. kom maar weer achter die bank vandaan hoor echtgenoot en kindertjes, mama bijt niet…. :)). Niet in die mate zoals jij in elk geval.
  Stom he dat daar zo weinig voor is. Moesten mannen eens last van hebben!

 8. Ow ik heb toch wel weer even hard moeten lachen om hoe je alles weer beschrijft. Misschien toch eens naar die rode bijeenkomsten? 😂😂😂😂😂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s