Op de valreep gestrand.

Het leek zo goed te gaan deze cyclus.

Tot vrijdagavond.

Vlam is iemand die met vlagen vastgekleefd zit aan zijn iFoon. Dat irriteert mij altijd al  mateloos. Als hij van de trap naar beneden loopt en nog even zijn Facebook bekijkt. Dat ik dan achter hem loop en geen kant op kan, want meneer stagneert de boel. Wat de F kan er nou zó belangrijk zijn dat je op dat moment, op die plek moet checken?

Of als wij ergens even wat drinken of eten. Ik sta nog niet op om te plassen en hij heeft dat ding al in zijn handen.

Stel je een vraag aan Vlam en hij weet het antwoord niet, dan gaat hij het opzoeken op zijn telefoon. Maar Vlam is een slechte zoeker. Ik typ twee steekwoorden en geef je binnen no time antwoord. Vlam niet, die scrolt zich het lazarus. Waardoor het ganse gesprek stagneert en iedereen hem vol verwachting aan zit te kijken. Ik heb het al zo vaak gezegd, als ik achter mijn zin een vraagteken zet, verwacht ik niet à la minuut een antwoord.

Als iemand hem belt, dan kan hij niet níét opnemen. Hij moet gehoor geven aan de bellert. Of we nou zitten te eten of niet, hij neemt op. In de loop van de zeven jaar heb ik dat er redelijk uit gemept want ik vind dat superaso. Maar zijn telefoon ligt altijd rechts van hem op tafel en hij ziet wie er belt. En je merkt aan hem dat het hem onrustig maakt, het wachten tot hij terug kan bellen. Ik kan het net zo goed wel oké vinden dat hij opneemt.

Hij heeft er ook een handje van te gaan zitten bellen in de auto, waar ik bij ben. Vlam heeft een zeer harde stem van zichzelf. En hij is aan één oor doof. En hij is in de veronderstelling dat hij de afstand tussen hem en de ontvanger daadwerkelijk met zijn stem moet zien te overbruggen. Niets maakt mij zó agressief als daarnaast zitten. Dat heb ik hem al diverse keren uitgelegd. En hij blijft het doen. Nou is het geluid an sich al voor mij een reden om mezelf uit een rijdende auto te laten vallen. Maar verplicht bij een telefoongesprek aanwezig zijn waar jij niets aan hebt en wat je ook nul interesseert, is zo mogelijk nog erger. Waarom hij het blijft doen? Geen idee.

Vrijdagavond hadden we nog niet onze laatste hap naar binnen en de telefoon werd gepakt en Facebook stond alweer open.

Met veel kabaal stond ik op haalde ik de tafel leeg. Op mijn eigen zachtzinnige en subtiele manier.

“Of er iets was?

Nogal was er iets.

Het draaide helemaal om: uiteraard was ik niet te genieten, moest ik zeker ongesteld worden en liep hij op zijn tenen.

Puntje bij paaltje ben ik alleen met Jill naar het etentje van een vriendin gegaan en dook hij de kroeg in.

Het is dat ik na een uur of twee een zeer lief appje kreeg, want ik was echt voornemens die avond een hotel in te duiken. Slaappillen, bedsokken, oplader, lenzendoosje en tandenborstel zaten namelijk al in mijn handtas.

Kortom: experiment maand één is gruwelijk mislukt.

Op naar de tweede maand.

55 thoughts on “Op de valreep gestrand.

  1. Maar de grap is, is dat ik me echt prima voel. Nu niet mee, na wat er gebeurd is. Ik had ook zonder in die periode gezeten te hebben, zo gereageerd wrs. Vlam weet hoe irritant ik zijn gedrag mbt de telefoon vind.

 1. Ik moet altijd nog lachen om de verhalen van pap die vertelde dat zijn moeder naar gelang de afstand tussen haar en de beller hard of zacht praatte. Telefoneerde ze met iemand uit de straat, dan ging dat op normale toon; telefoneerde ze met familie uit Duitsland, dan stond ze schreeuwend naast het toestel 😉 #goodoldtimes
  Maar bah, jammer dat het dan zo moet lopen 😦

 2. Volgens mij zit deze irritatie veel dieper dan de PMS. Het middel werkt wel maar je kreeg een overdosis frustratie te verwerken. De andere dagen werkte het wel.

  Toitoi en groetjes,

  Dorothé

  1. Maar dat klopt ook wel. Dingen die ik normaal al irritant vind, hakken er 100x harder in als ik in mijn pms periode zit.
   Plus kanttekening dat Vlam zelf ook op zijn tandvlees liep want anders zou hij nooit zo overdreven reageren. Hij kent me nl ook al een poosje 😉

 3. Ach meid toch, ik kan me voorstellen dat dat irriteert. Als je maar weet dat m’n hoteldeur die avond open stond voor je, er was nog een bed vrij naast me. 🙂

 4. Hahaha zo herkenbaar, ik heb geen pms (meer) maar dit is, ook bij ons, irritatiefactor nummer een.
  Man wilde nooit een smartphone wegens dit gedrag en nu hij er toch een heeft doet hij het zelf en zit dan ding in z’n hand gekleefd. Behalve als ik bel dan, vreemd genoeg is hij dan vaak nooit bereikbaar.

 5. Kan het zijn dat je de supplementen moet opbouwen? Geef jezelf dan nog een kans.
  Het geluid van mijn telefoon staat standaard uit. Als ik boodschappen ga doen laat ik ‘m thuis. Ik weiger aan dat ding verslaafd te worden.
  Heng in der swietie ♡

 6. Ik zeg tijd dat de iphone even stuk gaat… ik sprak met ex altijd af onder het eten telefoon weg en op stil en na het eten was het dan nog even relaxt zitten, de wereld vergaat niet zonder foon.

  En elke week een avondloze foon!

 7. Ik hoor steeds meer mensen die hun smartphone inruilen voor een ouderwetse dumbphone, puur en alleen omdat ze niet kunnen stoppen met ‘checken’ of ze iets gemist hebben. Ik hoop niet alleen voor jou, maar ook voor Vlam dat hij kan stoppen met die irritante gewoonte. Al die meldingen en impulsen zijn voor geen mens goed.

 8. Ik trek dat ook zo slecht van Rem. Ook zonder pms. Dat luide gepraat door die telefoon krijg ik er ook maar niet uit. Ik kan gelijk niets anders meer horen. En hij is zoooow ontzettend lang van stof soms.

 9. Je hoeft jezelf niks te verwijten hoor daar zou ik ook niet tegen kunnen; hier gelukkig geen smartphone maar wel een tablet met op elk moment irritante filmpjes over fotografie:-) maar ja ben zelf ook vaak niet te genieten geen PMS maar dikke vette overgang. Fijne zondag nog!

 10. Op het werk hebben we eens een cursus gevolgd in het kader van “leading”. Een van de topics is “be here Now”. Hoe vaak ben je ergens, maar ben je er niet echt want je bent bv met je telefoon bezig. Weg met dat ding en genieten van het hier en nu. Ik pas dat principe echt toe, en eerlijk, het is veel leuker zo dingen doen met vrienden en vriendinnen!

 11. Wat fijn voor je dat Vlam toch zijn Foon durfde te gebruiken voor dat zeer lief appje, anders had je daar helemaal alleen in een hotelbed wakker liggen wezen …

 12. tijdens eten en andere gezinsactiviteiten hebben wij de afspraak dat er geen mobieltjes op tafel of binnen bereik mogen liggen, iedereen houdt zich eraan, werkt prima.

 13. Bedsokken in je handtas?? o.O Standaard? Wow… De rest (m.u.v. slaappillen) heb ik ook wel bij me, maar bedsokken… nee. Ik vind dit trouwens geen gruwelijke misser hoor. Ik kan me er wel iets bij voorstellen (al ben ik zelf net zo erg, qua telefoonhandling *subtiel kucht en bijna stikt*). Gewoon een klein akkefietje over iets wat al jaren zo is en waarvan hij ook wéét dat hij jou ermee op de kast (die wederom op een hoogwerker staat) krijgt. Verder doe je het toch hartstikke goed, deze cyclus? Toch? xxx

 14. Alhoewel je het smakelijk omschrijft, is je reactie wel wat hysterisch en bijna puberaal. Laat het gaan joh.
  Als je denkt dat je Vlam zijn telefoongedrag nog kan veranderen of hem nog kan opvoeden op dit gebied – Om met Frozen te spreken: Laat het gaan.
  Nou heb ik makkelijk spreken, want ik hoef me alleen aan mijn eigen gedrag te storen, waar ik al een dagtaak aan heb.

  Gooi met 1 incident niet een hele maand door de plee. Houd moed. En je gevoel voor zelfkennis en humor.

  1. Ben het helemaal met je eens. Maar als je iets al tig keer hebt gevraagd het ajb niet te doen en het gaat gewoon door (en hij wél kritiek heeft op Jill als ze het doet), dan ontplof ik bijna. Zeker als ik zo’n hormonaal vat ben.
   En zijn reactie was ook nogal overdreven, als ie na 7 jaar nou nóg niet weet hoe ik kan reageren? Poeh.
   Laatste woord was/is er ook nog niet over gesproken hoor 😉

 15. Nou, horrormonen of niet, maar van zoiets zou iedereen toch ontploffen? Ik weet niet of je dat nou aan dit experiment moet wijten hoor… Misschien dat je wat eerder ontploft als het die tijd van de maand is, maar die explosie zou sowieso wel gevolgd zijn denk ik.

 16. Bestaat er gen APP die op ingestelde tijden alles uitzet? En zoek dan meteen een voor de andere geluiden die Vlam produceert (-:

 17. Ik denk eigenlijk dat die middeltjes best wel hebben gewerkt. Ik herken dat ook wel: als alles goed gaat tijdens mijn menstruatie, er geen stress is, geen irritatie geen aankondigingen die precies verkeerd gepland zijn, etc, dan heb ik er minder last van dan wanneer er wel irritatie oid is. Het wakkert het aan ofzo. Wellicht als Vlam het niet zo gepland had dat er helemaal niks was gebeurd. Ik zeg dat ook altijd tegen Jimmy: heb je iets te vertellen waarvan je weet dat ik daar niet blij van word? Wacht dan aub tot ná die verschrikkelijke week 🙂

  1. Ik ben het met je eens hoor. Ik ben vaak de aanleiding, de stoorzender. Maar Vlam weet er vanaf en toch gaat hij er soms vol tegenin. En maakt het dan veel erger dan het is. Na al die jaren nog steeds.
   Vlam heeft zelf de afgelopen jaren wat issues gehad qua pijn en verdriet en ik heb hem nooit afgewezen of eea gebagatelliseerd.

 18. Kijk, het is allemaal natuurlijk ook al eerder gezegd hierboven, maar toch: al die dagen dat je anders al last had gehad van je borsten, je buien, de hele mikmak. Tot vier dagen voor de geplande D-dag had je dat deze keer allemaal niet. Dus ik zou het zeker niet mislukt noemen, deze ronde.

  Al snap ik dan ook wel weer dat zo’n gigantische knallende ruzie de voorgaande dagen waarop juist ‘niets’ gebeurde nogal overschaduwt…

 19. Ik kan ook heel van de pot gerukt reageren bij hormonale stoornissen. Mijn lief is verslaafd aan clash of clan en ieder zijn ding maar soms wil ik gewoon aandacht en als hij het dan niet kan wegleggen ga ik uit mijn dak :-), zoiets als in jouw verhaal 🙂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s