Jezelf kietelen.

Terwijl ik dit schrijf, worden mijn voeten onder handen genomen. Ik zit met mijn voeten in zogenaamde “Spa sokken”. Geïmpregneerd met verzorgende oliën zodat ik nóg poezeliger onderdanen krijg. En het leukste is dat ik ze voor niks heb gekregen; ik heb ze gespaard met mijn Kruidvat pas.

Ik houd heel erg van gratis en ik houd van sparen. Ik ben dan ook een echte Hollander.

Ik koop echt helemaal niks voor de volle mep als het gaat om verzorgende producten of schoonmaak- en wasmiddelen. Alles koop ik voor twee halen, één betalen. Al moet ik er kilometers voor om fietsen. Ik weiger drie euro nog wat te betalen voor een lullig flesje deo als ik er twee kan kopen voor dezelfde prijs.

Heb ik iets nodig qua verzorging of make-up, dan wacht ik net zo lang tot de Ici Paris een actie heeft met zoveel procent korting. In mijn la in de douche liggen al een verse oogcremè en reiniger op me te wachten. Geen betere raad dan voorraad.

Mijn portemonnee zit vol met spaarpassen- en kaarten.

Ik stempel bij de Hema voor gratis koffie.

Ik sticker bij de kiosken van de NS voor cappuccino voor nop.

Ik heb een Airmiles pas waarmee ik eens in de zoveel tijd bioscoopkaartjes aanschaf.

Met uitgaves die ik doe met mijn Bijenkorfpas, ontvang ik punten. Die eens in de zoveel tijd omgezet worden in een mooi paar oorbellen bijvoorbeeld.

Alles dat ik bij elkaar sprokkel, maak ik heerlijk op aan me, myself and I. Vroeger niet, dan ging het in de huishoudpot omdat ik het gewoon niet zo breed had. Dan besteedde ik mijn tegoeden aan cadeautjes voor Jill bijvoorbeeld. Of voor vriendinnen. Cadeaubonnen die ik voor mijn verjaardag kreeg, gingen stiekem in een pot. Voor later.

Als ik een artsenbezoek(st)er ontvang, vul ik via een app in wat ik van het bezoek vond. Of het ons voorschrijfgedrag gaat beïnvloeden, of ik het middel al kende, welke media er gebruikt werden. Dat soort vragen. Voor elk bezoek krijg ik een Iris Cheque. “Vroegah” kocht ik van die cheques iets groots, bijvoorbeeld een frituurpan, bij de Hema en vervolgens bracht ik die weer terug. Hoppa: veertig euro cash. Die dan vervolgens weer opging aan dagelijkse boodschappen. Als je niet zoveel te besteden hebt, moet je creatief zijn.

Nu zet ik die cheques om in een dagcrème voor mezelf. Of iets van make-up. Iets lekker luxe.

Ik verkoop ook regelmatig dingen op Marktplaats. Schoenen die ik bij nader inzien niet zo vaak gedragen heb *kuch*. Tassen die liggen te verstoffen in de kast. Alles dat los en vast zit en dat wij niet meer gebruiken. Hop, weg ermee. Ik ben erg van de “regel” dat je alles dat je al een jaar niet gebruikt hebt, weg kan doen. Het klopt. Je mist het voor de meter niet.

Mijn Marktplaatsgeld gaat weer apart en daarvan mag ik ván mezelf vóór mezelf, weer luxe dingen kopen.

Jezelf kietelen is leuk. Maar het is nog leuker, als het voor (bijna) niks is.

30 thoughts on “Jezelf kietelen.

 1. Het is een sport Klief! Kan je daar ook weer een ✅ achter zetten. Ik sport iets minder dan jou hiermee, maar weiger ook deo e.d voor de volle mep te kopen.

 2. Ik doe er soms ook wel aan mee. Zeker met zaken als wasmiddel deo e.d. maar ik gebruik weinig verzorgingsproducten, creme, geen make up. En ik kies soms ook voor het gemak van alles in een keer kunnen halen ipv op mijn vrijeochtend naar allerlei diverse adressen gaan om het spul in huis te halen. Dus beetje van vanalles. ik hoor graag hoe de sokken bevallen, want ik heb een huisgenoot met moeizame relatie met zijn voeten….

  1. Ik heb ze pas 1x gebruikt, dus geen idee nog. Je mag ze 2-3x in de week een half uurtje aandoen. Erg makkelijk wel 🙂 Normaal zou ik zoiets niet snel kopen, maar nu wel.

 3. Oh ik bedenk me nu weer dat ik van de week een bericht van Kruidvat kreeg dat ik mijn punten kan inwisselen. Die sokken lijken mij ook wel wat!!!!

 4. Knap hoor. Ik ben een ontzettende verspiller. Doe wel m’n boodschappen zo voordelig mogelijk, maar voor de rest doe ik maar wat..

 5. Is geen afwijking hoor. Ik ben net zo. Wat anderen al zeggen het is een sport en ruilen met gesloten beurs. Ik hou ervan. Jezelf verwennen zonder veel geld uit te geven.

 6. Ha, hier nog zo eentje. Ik ben nogal gek op Yves Rocher produkten en de kast staat vol met ‘2 voor de prijs van 1’ douchegelletjes en gezichtsverzorgingsspul (dat heb ik liever dan 50% korting al komt dat exact op hetzelfde neer, hahaha). Mijn oudste heeft hun ‘no poo’ shampoo ontdekt en die bestel ik dan meteen mee, geen verzendkosten boven een bepaald bedrag, tadaaaa…. 😉
  En hiep hoezee voor Marktplaats! Ik heb er een mooi reservepotje door 😉

 7. Wat ben ik dan stom bezig, als ik iets kwijt wil, geef ik alles weg. Aan spaarkaarten doe ik niet, ik vind: boter bij de vis. En dat gedoe met Marktplaats… nee.

 8. Heerlijk op deze manier sparen .Geeft een extra tevreden gevoel als je dan iets luxe voor jezelf koopt .Ik let wel op de aanbiedingen van shampoo make up en dergelijke producten tot ze 2 voor 1 prijs zijn ,nou ja meestal dan .Is er een geur die ik wil kijk ik eerst de sites na waar ik vaak bestel welke het voordeligst is .Airmiles laatst ingeleverd voor kassa korting bij Appie .Marktplaats is mijn ding niet ,mij weer te veel toestanden .
  Gr Elisabeth

 9. Al doe ik het dan niet zo ‘extreem’ als jij… toch kan ik je aardig volgen…

  Make-up/verzorging etc gebruik ik nooit dus dat scheelt al een hoop centjes… ik spaar dan voor ‘uitjes’ zoals entreekaartjes – concertkaartjes – korting op benzine etc

  Boodschappen doe ik nooit dat is mans taak maar die is net als jij, hij fietst met liefde tig kilometers om als een gewenst product elders goedkoper is.

  Hier in het noorden zeggen we: ‘Zo komt Jan Splinter door de winter’.. 😉

 10. Jij bent precies mijn lief :-), maar eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik het langzaam overneem, vooral die voorraad aan de helft van de prijs 🙂 🙂

    1. Ik viel ook flauw ja. Boze reactie nog van haar toen ik dreigde met bekend maken van haar gegevens: ik ben juriste en blablabla. En de volgende dag waren ze er. NOU JA!

 11. Ik doe hier eigenlijk niet heel veel mee, behalve als het toevallig op mijn pad komt. Als ik iets in de aanbieding zie wat ik nodig heb maar nu nog niet op is bijvoorbeeld, koop ik het zeker in de aanbieding. Dat geldt voor alles eigenlijk. Ook spaar ik punten in de supermarkt en proberen we altijd met een maatschappij van Star Alliance te vliegen om LifeMiles te sparen. Daarvan hebben we al een aantal dingen ‘gekocht’ voor in huis.

 12. Wat een heerlik verhaal. Hier houd ik van, doe zowat precies hetzelfde! Een rijk gevoel geeft het mij in de kast de voorraad te zien die goedkoop is aangeschaft! Een sport, dat is het 🙂

 13. Ik ben hier zo slecht in. Ik koop als ik het nodig heb. Of als ik het niet nodig heb. Ik kijk niet eens naar een actie. Ik spaar ook niets, heb geen kortingspassen. Ik ben er niet in geintresseerd.

  Love As Always
  di Mario

 14. Ik heb ook zo’n pot. Helemaal zelf gespaard, maar met carnaval hebben de kids beide ervan gekregen. In de zomer, daar spaar ik nu voor, zullen ze best ook een zakcent krijgen. Gisteren mijn pot geteld, (idioot, maar o zo leuk) inmiddels zit er 243 euro in. Ik ga nog even door.
  Fijn dat je schoenen binnen zijn.

 15. Dat is inderdaad 100% echt “Hollands”. Ik denk dat ik het ontgroeid ben. Je ziet het hier ook niet. En gelukkig hoef ik ook niet rond te lopen met pasjes voor alles. Saai in jouw ogen waarschijnlijk..:-)

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s