(Over)bezorgd?

Vlam is een lief exemplaar, maar nogal -eh- dwingend. Hij wil graag dat dingen gaan zoals hij dat wil en met een “nee” neemt hij geen genoegen. Hij blijft dan doorvragen. Of ik toch niet? ‘Eh? NEEEE!’ En hij denkt ook erg graag na voor anderen. Iets waar ik soms helemaal knettergek van word.

Gisteren zag ik dat de geiserrepareermeneer bij de onderbuurman langs ging voor periodieke controle. Dat herinnerde me eraan dat ze voor mij ook op die dag ongevraagd een afspraak hadden ingepland, maar dat ik begin april een mail gestuurd had met het verzoek de afspraak te verzetten. Omdat ik geen idee had hoe ik mijn extra vrije dagen wilde gaan invullen. Nul respons op die mail. Ik bedacht hardop dat ik misschien dan toch wel ingeroosterd stond dan, voor vandaag.

Vlam opperde dat ik anders wel even bij de buurman naar binnen kon lopen en daar kon doorgeven dat ik er gewoon was. ‘Kleine moeite om de afspraak door te laten gaan? Je bent toch thuis’.

Ik op mijn beurt vertelde Vlam dat ik niet voor niets de afspraak niet door had willen laten gaan. Wegens nul zin.

‘Maar je hebt toch niets afgesproken met iemand voor vandaag? Dan kan hij toch gewoon komen?’ aldus manlief.

Ik -inmiddels een tikkie geΓ―rriteerd- merkte fijntjes op dat ik graag zelf uitmaakte hoe ik mijn dag indeelde.

Kwartiertje later, in de auto, zei ik dat ze regen voorspeld hadden.

‘Denk je aan het zolderraam?’ merkte Vlam op.

‘Ik ben niet verstandelijk beperkt hΓ¨?’ zei ik, inmiddels kribbig tot in de toppen van mijn zenuwen.

Zo gaat het -met vlagen, de ene keer is het erger dan de andere keer- de hele dag door.

Heb ik voor het eten Chateau Huppeldepup uitgekozen, vraagt Vlam me of ik niet liever die Chileen gewild had? Zelf Jill valt het op, dat betuttel. ‘Denk je niet dat ze die Chileen dan zelf al gepakt had, als ze die had gewild?’ antwoordde ze laatst in mijn plaats.

Pak ik bij Appie een broccoli, dan wordt ie steevast uit mijn handen gepakt, tegen het licht gehouden, aan alle kanten aan een grondige inspectie onderworpen en ingeruild voor een ander exemplaar. De mijne is nooit goed genoeg.

Idem dito in een tuincentrum. Mijn uitgekozen plantjes hebben nooit genoeg knoppen. Hij weet ze altijd om te ruilen. Ondanks zijn ‘kies jij maar uit wat je wilt schatje’, wordt schatje altijd buitenspel gezet.

Gaan we op pad, dan vraagt hij bij vertrek of ik mijn portemonnee bij me heb.

Gaan we op vakantie, dan informeert hij naar mijn paspoort.

Steken we over, dan wijst hij op een auto die aan komt rijden.

Een verzorgende man die alleen het beste voor me wil, is lekker. Ik vind het fijn als hij een zware tas van me overneemt. De deur voor me openhoudt, mijn stoel aanschuift in een restaurant. Dat maakt dat ik me geliefd en verzorgd voel. Ik heb dan echt niet de behoefte de geΓ«mancipeerde zelfbedruipende, ikkanhetzelfwel vrouw uit te gaan lopen hangen.

Maar het gedrag zoals hierboven beschreven?

Aarrrggghh!

40 thoughts on “(Over)bezorgd?

 1. Hier in de Filippijnen is het nog een graadje erger, gelukkig heeft de gemiddelde Filipijn een aandachtsspanne van max 6 seconden, tenzij er Videoke, voedsel of Facebook in de buurt is, maar dan ben je ze sowieso ‘kwijt’ πŸ˜ŠπŸ˜‚

 2. Whoehahahahaha! Sorry, ik kon het niet laten πŸ™‚ ik zou er, denk ik, serieus nerveus van worden! Maar laat ons wel wezen: eigenlijk ben ik gewoon jaloers op die eigenschappen van jouw exemplaar. Die van mij zou de deur keihard in mn gezicht laten knallen.
  Maar op andere vlakken is hij gelukkig de beste, de leukste en de schattigste. Ieder zn meug ofzo πŸ˜‰

 3. Whahahahaha en ik heb er gelijk weer beeld bij ! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ jullie twee zouden volgens mij een geweldige slapstick movie zijn. Ik zou er in ieder geval naar toe gaan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.
  Maar euh.. succes ermee verder ! πŸ˜‰

 4. Owww dit is weer zo heerlijk beschreven. Ik zie het gewoon voor me!
  Maar je hebt gelijk; een galante man is fijn, maar een betuttelende man is buitengewoon irritant.

 5. Wat is het toch een lieverd; handjes in elkaar knijpen en nooit meer laten gaan πŸ™‚
  Hier is het eerder omgekeerd en word ik regelmatig “Mrs.Bucket” genoemd……
  “Let op dat kindje op de stoep “…..”yes Hyacinth” komt er dan van links :-))

 6. Sommige dingen inderdaad herkenbaar vooral dat het meestal net wat anders moet of kan dan ik bedenk. Soms maak ik er wel gebruik van en zeg eerst wat ik niet wil, dan komt er wel commentaar en uiteindelijk gebeurt er dan wat ik wel wilde, nadeel is dat hij dan eigenlijk “gewonnen” heeft.

  Nog een spuit-elf reactie op gisteren: hij kwam er op 55 jarige leeftijd achter dat als je iets doet op de manier zoals de ander dat wil, dat niet wil zeggen dat je dan zelf bent verandert, je ontdekt alleen maar dat het ook zo kan.

 7. Haha, Ik denk dat ik een halfbroer van Vlam in huis heb. Hij legt alles vast ‘klaar’ En net als ik iets wil grijpen, grijp ik mis want: ‘het ligt al voor je klaar, bij de deur/autosleutels/op je fiets’ Grrrrrrr. Omgekeerd ergert hij zich groen en geel aan mijn nonchalante manier van eten koken. Hij doet alles volgens de letter van het recept (tenzij er iets in moet wat hij denkt dat hij niet lekker vindt), maar ik bluf mijn weg door allerlei recepten door links en rechts wat te schatten en gebruik te maken van wat voor handen is. Lukt 99 van 100 keer prima. En die 100-ste keer als het mislukt is er altijd brood in huis.

 8. De mijne mag een pietsie minder betuttelend en een pietsie galanter op sommige gebieden.
  Met afstand het irritantste: rijinstructeur spelen. “Schat ze remmen!” Ehm ja, een halve km verderop en ik had het ook al gezien en het gas wat losgelaten. “Pas op, er steekt iemand over!” Dat heet een zebrapad en dan kijk ik sowieso al extra uit. “Kijk toch uit hij heeft voorrang!” Jaaaahaaaaaaaaa… er is een rΓ©den dat ik afremde….. *zucht*
  Ik heb de auto wel eens aan de kant gezet en aangeboden om van plaats te wisselen. Dat helpt heel even.
  Mind you, ik heb pas 27 jaar mijn rijbewijs, rij regelmatig (ook langere stukken en snelweg en zo), kan uitstekend hellingproeven, achteruit inparkeren en wat dies meer zij, haal 100 km meer uit een tank benzine dan hij omdat ik veel zuiniger rijd en heb nog nooit brokken gemaakt op 1 klein deukje in de achterbumper na. Door een vanuit de auto onzichtbaar paaltje.
  Zo. Nou hij weer.

 9. Het zijn mannen. Ze kunnen er niets aan doen. Zo zijn ze nu eenmaal.
  Van die heerlijke warme wezens met kriebelbenen die denken dat ze ons – vrouwen – nog moeten beschermen. Het zit in hun genen.

 10. LOL, mijn lief stond zopas ook weer met een warm vest en m’n sloffen achter me omdat ik me zou laten verkleumen in mijn ‘nette’ jasje, zelfs het knaapje had ie al bij de hand, zooooo lievvvv, (SOMS NIET !!!)

 11. Volgens mij heeft Vlam meerdere broers en het is zo herkenbaar. En ergerlijk! Volgt mij de hele dag en zegt steeds wat ik wel of niet moet doen. En vooral niet moet vergeten. Iets waar hij nu patent op heeft. Hij vergeet echt heel veel. Vraagt alles vier keer en weet zich een gesprek van dezelfde middag niet eens meer te herinneren. Of welke serie wij gekeken hebben. En dan tegen mij zeggen dat ik o zooooo vergeetachtig ben!

  Liefs Frederique

 12. Ik kijk hier ‘natuurlijk’ vanuit een andere blik naar, zoals je weet. Zou het kunnen zijn dat Vlam vroeger al heel jong de boodschap kreeg dat hij moest zorgen voor…. (vul maar in) of moest redden? Dit zit er dan zo ingebakken dat het een automatisme is geworden en hij bij de kleinste opmerking van jou weer in z’n patroon zit van ‘ik hoor een probleem (het is geen probleem maar het komt wel als een probleem binnen bij hem) en dus moet ik redden.’

 13. hahaha sommige dingen zijn zo herkenbaar. Wat ik alleen wel eens jammer vind is wanneer ik met een oplossing voor een probleem kom, hij eerst met een “proff” wil overleggen. Die vervolgens met hetzelfde antwoord op de proppen komt. Beetje jammer…

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s