Ik ga nooit meer vreemd.

Een maand of wat geleden ruimde ik de kast in de badkamer uit en vond tig proefjes. Van Shiseiso, Collistar, Chanel en Nivea. Allemaal dagcrèmes.

Omdat ik niet zo van de weggooi ben, bedacht ik dat ik ze maar eens op moest gaan maken.

Normaal gesproken smeer ik op mijn gezicht niets anders dan Clinique, al vanaf mijn vijfentwintigste ben ik groot fan van dat merk. En tegenwoordig, met mijn ouwe vel, smeer ik ’s avonds bij met olie. Een mengsel van drie soorten van Berivita. Meer komt er mijn poriën niet binnen.

In tijden dat ik het financieel wat minder had, ben ik wel eens uitgeweken naar iets van “simpeler” aard. Ging niet goed. Binnen een week sprongen de schilfers van mijn harses. Gelukkig is er altijd wel ergens een aanbieding, dus ik keerde terug op het Clinique-nest.

Twee zomervakanties geleden nam ik een proefpotje mee van Elizabeth Arden. Ook niet de minste zou je zeggen. Al na een dag of vier had ik enorme spijt dat ik er weer ingetrapt was. De vellen hingen eraan. Konden Vlam en ik in Lloret de Mar nog op zoek naar een parfumerie alwaar we voor de hoofdprijs DDML van Clinique kochten. Ik smeerde het op mijn gezicht en je hoorde het er bijna inslurpen. Zó droog was mijn gezicht.

Mijn geëxperimenteer van vorige maand werd ook genadeloos afgestraft. Het leek zowaar goed te gaan. Niks droog. Niks rood. Niks trekkerig.

Tot ik uit de douche stapte. Ik leek wel een kreeft. Mijn kop gloeide en mijn huid voelde aan alsof ik koorts had. Zó warm. Dat effect duurde een paar uur. Vlam en ik moesten boodschappen doen en het is maar goed dat zowel hij als ik nul schaamgevoel hebben, want ik zág eruit. Wow. Glow in the dark Klivia. Ik vloekte gewoon bij mijn rode sjaal.

Inmiddels was ik al weer enkele dagen terug naar mijn DDML.

Maar blijkbaar had mijn huid een geheugen van een paar etmaal want dag twee was het weer goed raak. Zo rood als een kroot. Jippie.

En de volgende dag toen ik wakker werd leek ik wel tien jaar ouder. Niet alleen hingen de vellen eraan, daar waar ik in de verste verte rimpeltjes heb, zaten nu kloven grootte Grand Canyon. Naast mijn ogen heb ik normaliter zeer bescheiden kraaienpootjes. Nu zaten er drie gleuven. Ik voelde ze gewoon met mijn vingertoppen! Ik schrok me rot. Ik ben niet overdreven ijdel maar mijn -al zeg ik het zelf- mooie huid is mijn alles.

Drie dagen lang heb ik me suf gesmeerd met Clinique en mijn wonderolietjes. Langzaam trokken de kloven weg en verdwenen de roodheid en de schilfers.

Deze ezelin is klaar met stoten. Voortaan worden alle proefjes geweigerd en ga ik nevernooit meer vreemd. Clinique en ik blijven tot de dood ons scheidt, bij elkaar.

Oh, en voor de liefhebbers: hier is ie vet in de aanbieding op dit moment. Een flacon van 200ml voâh wènig. Kun je zo driekwart jaar mee vooruit.

En nee: ik ben niet gesponsord. Was dat maar waar 😉

 

26 thoughts on “Ik ga nooit meer vreemd.

 1. Wauw dat je zo heftig verschil merkt zeg… bij mezel heb ik dat totaal niet. Heb maakt eigenlijk niet uit welk merk ik smeer.

 2. En dat je dan zo blij bent met iets wat zo goed werkt, en dat ze dan iets aan de samenstelling veranderen… of nog erger: het uit het assortiment halen….. AAARGH

 3. Ik smeer de proefjes altijd op mijn ellebogen en knieën en zo dan hoef ik ze niet weg te gooien. Ik lijk wel een Zeeuw 😉

 4. Ik had altijd een hele fijne crème van chanel, totdat ze mee gingen doen aan de fruitzuren hype. Aaaaargh. Inderdaad, de vellen hingen er bij. Ik kan niks van dat velen. Jarenlang Sisley. Iets andere samenstelling en.. jawel hoor. Tegenwoordig smeer ik met… nivea soft. Werkt prima.

 5. Als je huid zo gevoelig is, heb je groot gelijk dat je het voortaan bij Clinique en je olie houdt. Als je goed voor je huid wil zorgen, is het ’t ook zeker waard.
  Sinds een jaar smeer ik met Philosophy en ik merk echt verschil. Altijd leuk, op m’n ouwe dag.. 😉

 6. Ja die fruitzuren ook, ellende. En wilg. Known for leuke eigenschappen, maar bij mij bulten en jeuk. Nu Weleda amandel en zowaar, ik hoor mijn huid zachtjes zuchten: jaaaaaaa, mmmmm 😌

 7. Ik smeer never nooit wat, geen dag- of nachtcreme, geen make-up. Soms een beetje bodylotion in de winter !

 8. Heel verstandig om gewoon je vertrouwde merk te blijven gebruiken .Ik weiger altijd heel beleefd dat soort proefjes en dat levert wel eens een fronsend gezicht op .Genoeg ellende gehad met mijn huid en uiteindelijk heb ik nu een belachelijk goedkoop potje creme van de Lidl en geen vervelende reacties meer .

 9. Ik dacht eerst aan heel wat anders, maar het ging over je dagcrème.
  Ook daar moet je voorzichtig mee zijn, lees ik. Hans

 10. Ik koop meestal wat in de aanbieding is maar niet lukraak alles.
  Bedankt voor de tip van de olie; goeie website ook, trouwens.
  Dikke kus ♥

 11. Hier een vettig vel :-), vroeger smeerde ik wat ik wilde, maar die tijd lijkt voorbij, niet dat het droog wordt I wish, maar mijn huid reageert op alles met rood in plekken te worden :-)…

 12. ik ben ook niet zo happig op staaltjes, meestal slaat mijnhuid ook rood uit en gaan mijn ogen tranen :-(, dus ik hou het bij de nacht- en dagcrème van de Aldi, die vind ik echt goed!!

 13. Ja, topmerk Clinique en gelukkig regelmatig ergens een aanbieding. Ken je de moisture surge, of het overnight mask; beide aanraders. Dank voor de DDML tip; direct besteld 🙂

  1. Masker heb ik ook, is idd errug fijn. Ja, koopje niet? Ik heb er twee besteld in het kader van “geen betere raad dan voorraad”. Kan ik er weer even tegenaan. Overigens wel even geduld hebben, via die website leveren ze vanuit Duitsland dus het duurt nu ivm Pasen wel tot vrijdag ben ik bang.

 14. Fijn maar duur merk. Ik gebruik er lippenstift en oogmakeupremover van. Cremes gebruik ik zelden, soms koop ik iets bij de lokale drogist, maar nooit te duur (ik vergeet het namelijk toch altijd op te doen)

 15. Ohh Clinique! Ik ben langzaam fan aan het worden hiervan. IK heb er maskertjes van, scrub en nog wat spul. Heerlijk en mijn huid knapt er echt van op. Helaas is het erg duur hier (nog duurder dan in NL) en niet alles is te krijgen. Maar wat ik heb, gebruik ik heel dankbaar haha

 16. Balen als je zo sterk op van alles reageert :(.
  Ik ben ook een mazzelaar, kan gelukkig smeren wat ik wil, de meeste crèmetjes vind ik fijn. Gewoon een simpele goedkope van de Hema of de drogist, tegenwoordig wel altijd met een beschermingsfactor erin. Ik gebruik ook regelmatig dingen van Yves Rocher, dat zijn ook altijd fijne producten. Die koop ik dan doorgaans ook wel met een ‘2 voor de prijs van 1’ actie, of 50% korting (komt op hetzelfde neer maar het eerste heb ik liever ;))

 17. Ik reageer niet snel overgevoelig op huidverzorgingsproducten (mits ze geschikt zijn voor de vochtarme – ‘rijpere’ 😀 – huid) maar heb wel een sterke voorkeur voor dagcrèmes die wat dunner van samenstelling zijn. Ik heb er een hekel aan wanneer er zo’n laagje op m’n gezicht achterblijft. Al naar gelang m’n portemonnee het toelaat, gebruik ik amandelolie, een dagcrème van de Aldi of eentje van Weleda of Dr. Hauschka. (Die laatste is overigens wel m’n échte favoriet.)

 18. Lol (maar niet heus) Wat een gevoelig huidje heb je dan. Ik smeer met alles wat ik krijg, nadruk op krijg. Ik vergeet het de helft van de tijd…….dat smeren, dus potjes gaan ook nog wel eens lichtelijk bedorven de vuilnis in 😦
  Overigens is mijn huid op wat 50+ lijnen na prachtig en nergens droog of schilferig (mazzelkont)

Reacties zijn gesloten.