Dat meen je niet?

Dit fraaie exemplaar zag ik gisteren in het nieuwste Bijenkorf magazine. Een man (nou ja: mán?) met clutch. En stippenshirt. In een broek die voor de helft van leer is gemaakt.

Sorry hoor, maar hier is toch nul komma nul mannelijks aan?

Als Vlam en ik op pad zouden gaan en hij zou naar beneden komen met een clutch zou ik eerst mijn onderkaak van de grond moeten oprapen, daarna zou ik in mijn broek piesen van het lachen en als hij het echt serieus zou menen, zou ik gaan huilen.

En helemaal als hij uit die clutch een pakje Kleenex voor me zou halen.

Want dat is de volgende vraag: waarom moet een man een handtasje meenemen? Wat gaat hij erin meenemen? Labello? Een reserveonderbroek? Condooms?

Noem me ouderwetsch maar een man moet mannelijk zijn. Mannen die naar de manicure gaan, een lijntje kohl om hun ogen doen en ’s morgens langer voor de spiegel staan dan ik, vind ik woest onaantrekkelijk.

Maar er is meer. Wat te denken van witte sokken, een bouwvakkersdecolleté, een pratende kut, piercings en afgekloven nagels. Gruwel.

Of gouden sieraden. Van die enorme zegelringen, of erger: pink-zegelringen! Of een opvallende gouden ketting met dito hanger. Bij voorkeur gedragen bij een overhemd met een wijd openstaande hals, uiteraard in een toef zweterig borsthaar.

Ook erg: het type “gladde makelaar”. Met van die natte krullen. U kent ze wel. Dat je bang bent dat ze met die vette bek stempelen op je behang of bankstel.

Ik knap ook enorm af op mannen die teenslippers dragen van Birkenstock, met zo’n flapje in het midden en zo’n kurken voetbed. Bah! Zo ontzettend verwijfd.

Afritsbroeken zijn ook niet bepaald mijn ding. Wat zit er in ál die zakken? Waarom moeten die eraan? Hou op zeg, trek een normale/gladde broek aan. Zo’n broek geeft een vals-positieve avontuurlijke Indiana Jones look. De meeste mannen zijn nul avontuurlijk. Die bewegen zich tussen bank en toilet en meer niet. De enige natuur die ze zien is een voetbalveld. Op tv.

Ook uit den boze vind ik sportkleding als er in de verste verte geen sportveld- of hal te vinden is. Van die poloshirts met schreeuwerige cijfers, gewoon op een terras met bier. Of rugbyshirt met een rugnummer en aan de voorkant een enorme buik. Niks sporten. Doe normaal.

Mannen met staarten kan ik ook een weinig appreciëren. Zeker als ze hun haar losgooien en een nieuwe staart maken. Of hun elastiekje strakker aantrekken. Zó lekker mannelijk. Not.

En…

En…

Tsja. Ik heb er best veel eigenlijk, stiekem. Afknapdingen.

Meer dan ik dacht.

Oeps. Blijk ik gewoon eigenlijk best een zeikerd te zijn.


Dit blog is ook te vinden op HoeVrouwenDenken.

55 thoughts on “Dat meen je niet?

 1. Ik ben ook niet zo voor baarden maar een kleine stoppelbaard kan wel sexy zijn. Sokken in sandalen kunnen gewoon niet, ik vind dat echt zooo fout! Haha, van die gladde types weet ik ook meteen wat je bedoelt. Dat lijken me doorgaans zo geniepige mannetjes, neen bedankt 😉

 2. Dat vervrouwelijken van mannen..daar heb ik een tijd terug iets over gelezen, had te maken met het feit dat we naar 1 type mens overgaan:-)maar tot die tijd laat mannen aub mannen blijven. Ik draag met liefde de autosleutels in mijn handtas mee, omdat ie zelf niets bij zich heeft om in op te bergen!

 3. Op elk punt mee eens. Ik kan nog eentje toevoegen, de kraag van een poloshirt omhoog getrokken, brrr! Ik krijg altijd de neiging of zij last hebben van tocht in de nek.

 4. Dan ben ik net zo’n zeikerd haha. Of we vallen op hetzelfde type man. Ik ben ook allergisch voor mannen met nagellak, ( sws make-up bij mannen. Why?! ) of mannen met heuptassen, of crossbodybags. En waar ik ook heel slecht tegen kan zijn die halve sneakerssokken die boven gympen uitkomen. Gewoon. Niet. Doen. Mannen die naar een pedicure gaan kan ik dan wel weer waarderen. Maar dat vind ik eigenlijk een must voor elke homosapiens.

 5. Ik zat laatst in een bus vlak voor een jonge vader die met een heel hoog stemmetjes zijn twee kinderen (3-4 jaar oud) allerlei educatieve praatjes zat te houden over wat ze buiten zagen( ‘kijk, die bus daar rijdt over een eigen busbaan, weet je ook waarom?’) brrrrr.

 6. Ik zou zelf ook niet weten wat ik met een clutch moet 😂 Verder maakt het me niks uit; ik vind het leuk dat mode qua sekses mixt en dat er meer mag. Ik heb 2 mannen gekend in mijn leven die een lange rok beter stond dan menig vrouw (en 1 was mijn baas en droeg de rokken op ons werk- prachtig!)

 7. Hahaha dus eigenlijk is het enige goede exemplaar de jouwe 😉 Ik hem met de meeste bovenstaande totaal geen moeite maar laat mijn man maar lekker mijn man blijven in afritsbroek omdat hij toevallig wel avontuurlijk is ingesteld en bioloog 😉 😉

 8. Ik wist niet wat een clutch was maar nu wel ;-). Wat je ziet in die modebladen is altijd over de top vind ik, die vrouwen modellen hebben ook vaak iets aan dat ik denk, huh?
  Ik vind t allemaal prima hoor, moet iedereen lekker zelf weten. Het enige waar ik van gruw is als mensen doordringend naar zweet stinken.

 9. Ik heb niks met hipsterbaarden en wat ik met een clutch zou moeten weet ik zelf niet eens, ik zou hem in no time kwijt zijn vrees ik ;). Zo onhandig, je hebt steeds 1 hand niet vrij. En er kan veel te weinig in. Doe mij maar mijn hutkoffer (zo noemt mijn man mijn tas altijd).
  Bouwvakkersdecolleté, woest borsthaar met gouden ketting en types die zich niet verzorgen en/of stinken, daar kan ik op afknappen. Te lange nagels bij een man? Huuuuu. Kluif ze dan bijna (!!) nog liever af…
  Witte sokken in sandalen, dat staat gewoon suf. Passend bij oude mannetjes die hun broek tot onder hun oksels omhoog trekken ;). Maar zwarte sneakersokken kunnen best in mijn ogen.
  En verder ben ik heel erg van de: draag waar je je lekker in voelt. Mijn huidige en vorige schoonzoon zijn bepaald niet standaard in dat opzicht (denk: lange rok, bijvoorbeeld) en mijn eigen zonen ook niet helemaal. Wel qua kleding maar de oudste draagt zijn inmiddels redelijk lange krullen ook regelmatig in een staart. En het staat hem stoer. Voorwaarde: dat het goed verzorgd haar is. En dat heeft ie.

 10. Ben het met de meeste afknapdingen wel eens, zelfs met de clutch. Maar ik heb de mijne (mijn man bedoel ik dan) wel een crossbody bag aangepraat. Voor zijn telefoon, zijn powerbank, zijn sleutels, zijn portefeuille, zijn portemonnee met klein geld, zijn wandel- cq. fiets-GPS. Kan ik eindelijk ook eens met een kleinere tas op stap!

 11. Mijn collega kwam na het werk iets langs brengen. Hij droeg een glimmend trainingspak. Gloednieuw. Stars en Stripes. En een zweetbandje om zijn hoofd. Hij was met de auto en ging zijn hondje uitlaten die achterin zat. Ik dacht, ik dacht….wat dacht ik eigenlijk?

 12. Clutch. Ik lees het nog eens. Clutch. De ingenieur in mij denkt : koppeling !!! Maar daar kan je dus geen reserveonderbroek in kwijt of het ding loopt vast.
  Maar kijk, er is nog meer ! “Wat te denken van witte sokken, een bouwvakkersdecolleté, een pratende kut, piercings en afgekloven nagels. Gruwel.”
  Witte sokken. Ok voor tennis. Anders not done.
  Bouwvakkersdecolleté. Schrap het worod bouwvakkers en ik kan er goed mee leven.
  Pratende kut. Kut zeg, heb zelfs geen idee wat het is en ik ga het NIET googelen.
  Piercings. Bij mannen, maar iegenlijk ook bij vrouwen : brrrr.
  Ach, denk ik. En ik keek nog wat naar de veel te jonge Olga die deze ochtend mijn krant sierde.

 13. Ik ben zooooo’n ouwe man, die ook nog eens weinig van trends en mode weet, dat ik moest googelen om te weten wat een clutch is.
  Waarom mag een man geen clutch gebruiken?
  Mogen sandalen met steunkousen wel?
  Een baard en een snor heb ik al sinds 1964. Mag ik die nog een paar jaar houden?
  Ik draag al een jaar of wat alleen nog maar joggingbroeken. Mag dat?

 14. Jouw vlam moet wel een echte man zijn ja, vreselijke dingen som je hier op zeg. Die zegelring krijg ik ook de kriebels van. Nouja eigenlijk alles hahaha. Geef mij maar mijn man zonder tas, make up, gouden kettingen en trainingspak en en…..

 15. Tja, als man dacht ik helemaal niet dat deze meneer een clutch onder zijn arm had maar gewoon zijn i-pad/tablet in een hoesje… En verder is een rugzak/cross body bag (heet zo’n schuine tas zo?) gewoon handig om je sleutels, portemonnee, autopapieren, telefoon en/of notebook in te pleuren als je weg gaat. Je moet het toch ergens laten en om alles nu in de zakken van je niet afritsbare broek te proppen is ook weer zo wat. Ik zie de post over onaantrekkelijke mannen met overvolle uitpuilende zakken door ons aller zuster al opdoemen….

  En persoonlijk zie ik liever een Birkenstock met flapje, dan een peeptoe sandaal met zo’n teen waarvan het net lijkt of ie niet in de schoen past. 😉

 16. Heerlijk hoe je beschreef hoe je zou reageren als Vlam met een clutch de trap af kwam.
  Een pratende kut (-: Blij dat iemand vroeg wat het was want ik had geen idee.
  Mannen met van die sjaaltjes zijn ook erg.

 17. Whahaha zo grappig! Al moet ik toegeven dat mijn man soms van die vesten en broeken met onnoemelijk veel zakken draagt. Tja, niet mijn keuze. Al was ik super blij toen eindelijk zn hipster-baard weer af ging! Je kanniet alles hebben, denk ik maar 🙂

 18. Hahaha 😛 Moet je eens hier komen kijken, Colombiaanse mannen zijn echt vreselijk ijdel. Ik vind het super aantrekkelijk aan Jimmy, die ziet er echt altijd uit om door een ringetje te halen. Zijn haar moet áltijd goed zitten en hij zoekt uit boekjes zijn nieuwste kapsel uit haha. Wat ik hem echt heb gezegd never nooit meer te doen is zijn nagels te lakken. Ja dat klinkt een beetje gek, maar Colombiaanse mannen lakken hun nagels. Vre-se-lijk. Gelukkig heb ik het nooit gezien bij Jimmy, maar hij heeft me verteld dat hij het ook weleens heeft gedaan. Echt never nooit meer aub!

 19. In de jaren 70 of 80 (van de vorige eeuw) hadden sommige mannen toch een polstasje? Voor de autopapieren, geld en dat soort zaken. Sommige mannen hebben dat ding nog steeds en zijn daardoor opeens hip! Clutch…Clutch….moet nu heel hard aan Miranda Hart denken, terwijl ze dat zegt. Whoahahaha…

 20. Tja, smaken verschillen, dat blijkt maar weer! Ik ben juist dol op mannen met een wat vrouwelijke uitstraling. Niet dat ik er zelf zoéén aan de haak heb, maar ik kijk er graag naar.
  Maar fris en goedverzorgd zijn wel een must. Dus bij een hoop van je voorbeelden griezel ik net zo hard mee.

 21. Je vergeet er nog eentje waar ik jeuk van krijg: roze overhemden.
  Voor vrouwen vind ik roze al niet kunnen. Stop daarmee als je boven de 20 bent, je bent geen klein prinsesje meer dus doe niet zo kinderachtig! Maar bij mannen vind ik het nog erger, daar ga ik bijna van kokhalzen.
  Dat mannen ook al nagels lakken had ik hier in ’t durp nog niet gesignaleerd. Krijg gelijk visioenen van kerels met met gelnagels, Pfff, hoop niet dat ik daar vannacht over ga dromen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s