Begin-van-je-dag tag

Ik jatte maar weer eens een stokje. Deze las ik eerder deze week bij De Gans, maar ik zag ‘m nu ook gisteren bij Melody voorbijkomen. Geen idee of u er op zit te wachten te weten hoe mijn ochtendritueel eruit ziet, maar soit, het kan niet altijd een zelfverzonnen feest zijn hier.

Hoe laat gaat de wekker: om kwart over zes (!) Ik ga om half acht de deur uit dus ik besef me terdege dat het extreem aan de ruime kant is, dat ik best nog wat langer zou kunnen liggen. Maar als ik ergens een schurfthekel aan heb, is het aan haasten. Dat ik met zweet in den bilnaad en op den bovenlip het pand moet verlaten. Dus neem ik overal ruim te tijd voor.

Snoozen of meteen naast je bed? Meteen eruit. Wakker = wakker. Mits het weekend is. Dan lig ik graag nog even in Vlams armen. ‘Wil je er al uit?’ vraagt ie wel eens aan me. ‘Nee, nog één minuutje, ik lig zo lekker’… ‘Jaja, die minuutjes van jou kennen we’… is steevast zijn antwoord.

Wat is het eerste wat je doet als je ’s ochtends wakker wordt? De wekker op mijn telefoon uitzetten. Ik ben als de dood dat die afgaat namelijk. Van harde geluiden (en zeker ’s morgens vroeg) raak ik nogal geagiteerd.

Word je uit jezelf wakker? Of heb jij daarvoor een wekker nodig? Als mijn telefoon eens per maand afgaat, is het veel. Ik word altijd een minuut of vijf voor hij afgaat, uit mezelf wakker. Mijn biologische klok werkt perfect.

Koffie of thee? Ik dronk tot een week of drie geleden altijd een halve liter loeisterke Earl Grey. Zakje in de beker laten. De bodem niet kunnen zien. Zalig. Dat vind ik nog steeds. Maar tegenwoordig probeer ik te minderen met zwarte thee en begin ik de ochtend met een halve liter kefir. In de hoop dat mijn darmen beter gaan werken. Tot zover nul resultaat. Ik sta op het punt mijn thee weer te omarmen.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd liever over? Ik ontbijt altijd. Ik heb altijd trek als ik wakker word. Doordeweeks met kefir. In het weekend met knäckebröd met geitenkaas.

Douchen of in bad? Douchen. Vrij lang. Mijn enige milieuzonde.

Hoeveel tijd heb je nodig voor je make-up en haar? Hooguit een kwartiertje. Ik maak me als ik moet werken altijd op. Mascara en concealer. Soms een beetje oogschaduw. Ben ik vrij dan ga ik net zo makkelijk met een blote-billen hoofd de deur uit. Mijn haar borstel ik en doe ik in een staart. Fohnen en stylen en getrut is niet aan mij besteed.

Hoe ziet je ochtendritueel eruit? Alles op het gemakkie.

Hoe laat ga je de deur uit? Half acht sharp.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend? Geluiden en gedrentel op me heen. Wee je gebeente als je mij in de weg loopt. Of gaat praten tegen me. Of irritant vrolijk bent. Of te hard ademt. Maar verder heb ik geen ochtendhumeur hoor.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten? Voor mezelf? LAAT ME MET RUST!

25 thoughts on “Begin-van-je-dag tag

 1. Hier ook. Easy morning graaf en geen gehaast. Snoozen doe ik dan weer wel. Jammer dat de kefir niet werkt… werkt bij mij echt heel goed. Lijnzaad misschien een optie?

 2. Ik werk in ploegendienst. Als ik de late heb, sta ik op tussen 7 uur en half 9 zonder wekker.
  Met de vroege om kwart voor 4. Ik sta ook onmiddellijk op als de wekker gaat. ’s Morgens ben ik het liefst alleen en dat gaat want de kinderen zijn de deur uit en mijn man is ook al vroeg weg. Mijn ochtendhumeur is onbestaande 😉

 3. De enkele keer dat stoelgang langzaam is gebruik ik acupressure. Tussen duim en wijsvinger het dikkere deel boven de vliezen masseren en bovenop arm aan het einde vd elleboogplooi een gevoelig plekje opzoeken en daar masserend op drukken. Ik doe het als ik toch op de wc om te plassen en helpt altijd prima in halve dag.

  1. Heb ik ook geprobeerd, ik heb eigenlijk alles al geprobeerd 😦
   Wat mij helpt, is eens in de zoveel tijd, als ik het echt beu ben, een handje magnesiumpillen nemen, oxide, dat laxeert als een gek.
   Maar dank voor de tip!

 4. Best herkenbaar her en der. Maar uitmezelf wakker voor de wakker, das bijna nooit altijd wakker van de wekker en altijd snoozen. Ik heb erg veel moeite met opstaan….

 5. Pff de ochtenden.. Niet mijn sterkste punt. Snoozen? Ja zeker.. minimaal een kwartier langer blijven liggen is heerlijk! Schijnt belachelijk slecht voor je te zijn maar ik heb nog niet de kracht het te veranderen. Ik heb ook een hekel aan haast dus heb 5 kwartier voordat ik in de auto moet zitten! Leuke blog, herkenbaar!

 6. Hier ook, wakker is wakker en de wekker op 6.15, maar kan er nooit aan wennen, uurtje later zou al uitslapen zijn. Maar ik ben in 3 kwartier kant en klaar om de deur uit te gaan.

 7. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, zat mijn moeder zich ’s ochtends op te tutten voor ze naar haar werk ging. Sigaret ernaast. De rook waaide in m’n gezicht terwijl ik wakker zat te worden. En dan iedere ochtend die snerpende vraag: : Heb je een pestbui?’ Als ik daar nog aan denk…
  ’s Ochtends voor de koffie niet zeuren. En erna ook niet (-:
  Lieve groet ♥

 8. Wat mooie antwoorden…. en geen ervan verbaast me… ik schat jou dus redelijk goed in, wat leuk dat te constateren.

  Leuk dat je hem overgenomen en ingevuld hebt, vind het altijd leuk zo iets te lezen.

 9. Heel herkenbaar. Mijn mama was altijd zo vrolijk ’s morgens, ik had daar een gloeiende hekel aan. Gelukkig is de echtgenoot ook niet zo’n ochtendmens, dus is het bij ons gezellig stil aan de ontbijttafel :-).

 10. Tip van mijn oudste dochter: een kiwi op je nuchtere maag. Werkt bij haar als een tierelier. Mijn schoonmoeder zweert dan weer bij een glas lauw water. Ieder zijn ding he.

  Ik kan over ochtendrituelen kort zijn: ik haat opstaan :). Laat of vroeg, dondert niet. Ik ben een enorm avondmens helaas, kan wel vroeg erin gaan maar dan slaap ik geheid niet. Of heel slecht. Maar aangezien de hele maatschappij is ingericht op ochtendmensen (zoals mijn echtgenoot), lopen wij avondtiepjes dus rond met een permanente jetlag.
  Waddepech nou weer.
  Van een wekkerradio word ik niet wakker, daar moet bij mij minstens een brandweeralarm aan te pas komen. Erg jammer want niks is zo erg als uit je zoete dromen gesleurd worden door herrie. Dat interne timertje werkt dan weer wel aardig goed, als ik er echt eens vroeg uit moet en ik focus me voor het naar bed gaan even daarop, word ik doorgaans wel op tijd wakker. Maar dat hoeft dus bijna nooit, gelukkig 😉
  Ontbijt: niet, of matig. Heb gewoon nog nergens zin in dan.
  Als het nodig is ben ik met een minuut of 20 wel klaar om te gaan. Likje crème, streepje oogpotlood, haren borstelen, geurtje op en go. Ik föhn en style wel want als ik dat niet doe lijk ik een ontplofte egel, maar dat doe ik alleen na het haren wassen. Eens per week zo’n beetje, dus.
  Grootste ergernis: als ik eruit moet en de rest van de familie (vooral manlief) kan blijven liggen *en doet dat vervolgens ook nog* (denk hier een emoji met rollende oogjes). Gelukkig is het meestal andersom 😉

 11. Leuk om te lezen! Mij moet je ook echt niet wakker maken, zeker niet in de vroege ochtend. Jimmy geeft me altijd een kusje als hij weggaat naar werk, maar 8 van de 10 keer merk ik dat niet eens haha.

 12. Wij hebben veel overeenkomsten! Ook dat douchen. Het is gewoon heerlijk, een tijdje onder die warme waterstraal. En de ochtenden. Zo veranderd. Vroeger was ik alleen. Stond op in totale stilte. Ik kon genieten van de rust en een kopje koffie voordat ik aan de arbeid ging. Binnen of buitenshuis.
  Nu gaat meteen de tv aan. Alle journaals en dan nog Goedemorgen Nederland. VRESELIJK gewoon. Ik heb er al menige discussie over gehad. Nu ga ik blogs lezen of een spelletje op mijn telefoon spelen.
  Liefs Frederique

 13. Een heerlijk ritueel heb je. Rustig opstaan en tijd nemen is natuurlijk ook gezonder (?) dan dat je binnen een kwartier op de fiets zit. Die tijdspanne heeft de verloofde namelijk. Ik heb maar liefst 45 minuten voor ik het pand verlaat, waarvan ik er 20 op de bank zit met een bak thee en tegenwoordig ook een broodje. Daarna de schmink in, vogels voederen en hop, naar het gesticht. Douchen doe ik meestal in de avond, als ik opsta steek ik m’n hoofd onder de koude kraan en wakker is madam. Wekker gaat om 5.45u… iets wat me steeds meer gaat tegenstaan.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s