Als u me zoekt?

Dan zit ik op de Veluwe de aankomende dagen. Iets met een overdosis frisse lucht, veel beweging en lekker rondstruinen door de bossen en op de heide.

Ik was voornemens om met me, myself and I te gaan. Omdat Vlam niet zo van de fiets en de wandel is en ik echt smachtte naar natuur. Ik had nul komma nul zin om mijn vakantie grotendeels op de bank door te brengen. Al neuzende naar een beetje aardig en betaalbaar hotelletje, bedacht ik me dat het misschien leuk was om mijn schoonmoeder mee te vragen.

En die wilde wel.

Want ze houdt net als ik, ook van lopen.

Het is zo dat ze al bijna zeven jaar in mijn leven is, maar dat ik voor mijn gevoel pas sinds SchoRo overleden is, haar pas echt begin te leren kennen. Ik ontmoette ze beiden toen hun relatie nogal slecht was. Steken onder water, snauwen, afzeiken. Het was echt een feest om bij te zitten. Op een gegeven moment was het zo erg, dat Vlam ze vertelde dat ze samen niet meer welkom waren bij ons thuis. Het was tenenkrommend. Alsof je te gast was aan je eigen eettafel. En ik ben iemand die erg gevoelig is voor sfeer. Ik was echt behoorlijk van slag als ze weer weg waren. Goddank woonden ze toen in Frankrijk, dus ze liepen niet de deur plat.

Ze gingen uit elkaar. Waren ineens weer hoteldebotel van elkaar. Ik hield wat afstand en bekeek het geheel met Argusogen. En inderdaad: de opleving duurde niet heel lang. Ze vervielen helaas langzaam weer in oud gedrag. Maar toen bleek SchoRo ernstig ziek en kwam zij definitief vanuit Frankrijk weer in NL wonen, om voor hem te zorgen.

Uiteraard was ze daar heel druk mee.

Bijkomend “nadeel” is, is dat Vlam en zij nogal close zijn. Zet je die twee samen, dan ben je soms echt het vijfde wiel aan de wagen. Zij gaan volledig in elkaar op. Ik vind dat soms lastig. Ik weet dat ze het niet expres doen, maar het is niet altijd even leuk.

Ik merkte ook bij mezelf, dat ik het lastig vond SchoJu te zien als individu. Ik bleef haar associëren met al het gezeik van de afgelopen jaren. Zo van “waar zij is, is spanning’. En dat is niet eerlijk. Want dat twee mensen samen zorgen voor een vervelende sfeer, zegt niets over de beide mensen apart van elkaar. Of in relatie tot mij.

Ik heb SchoJu uitgenodigd om haar eens een paar dagen voor mezelf te hebben. Om gesprekken te hebben zonder andere mensen (lees: ruis) erbij. Om haar beter te leren kennen.

Ik heb er zin in. Maar vind het ook wel “spannend”. Samen op een hotelkamer. Zo lang. Zo intensief. Maar: de juiste ingrediënten zijn er. Twee mensen die enthousiast zijn. Een leuk hotel op tweehonderd meter van de ingang van de Hoge Veluwe en prima restaurantjes. Nou alleen nog even dat weer en dan komt het vast goed.

Tot einde van de week!

58 thoughts on “Als u me zoekt?

 1. Wat een leuk idee van je! Ze zal wel verrast opgekeken hebben, of niet? (Ik had alleen wel 2 aparte kamers genomen. Eigenaardigheidje van mij hoor.) Geniet ervan.

   1. Mijn puberzoon die slecht stil kan zitten, kreeg dit als therapievoorstel. Hij start woensdag, ik ben heel benieuwd hoe hij dit gaat vinden. Ik denk dat het een goede vorm is voor hem!

 2. Ik heb al met weergoden gebeld (ik heb connecties jongen!) en die regelen perfect wandelweer. Met een enkele bui tegen het stof en dan kunnen jullie thee gaan drinken.
  Fijne dagen!

 3. Goh, wat knap va je dat je dit aandurft! Hoop dat er goede gesprekker uit voortkomen en dat je ineens een ander mens ziet! Veel plezier.

 4. Wat heb je een groot hart Kliefje om samen met haar weg te gaan. Ik hoop dat je in het zorgen voor de ander, ook aan jezelf toe komt en uit mag rusten. Je hebt het potverdikke wel verdiend onderhand. En als je haar zat wordt kun je haar altijd nog de hei of het bos in sturen. Of zelf de benen nemen.. 😉

 5. Wat een super idee en ook heel lief van je! Mooie intentie om haar ook echt te willen leren kennen. Ik wens jullie samen mooie dagen toe. Geniet ervan! Liefs, Sylvia

 6. Wat goed !! en verder alles wat hierboven al is geschreven maar dit kwam als eerste in mij op.
  Want hoe vaak krijg je de kans om iemand echt te leren kennen, maar ook om jezelf zo open te stellen….hoe de uitkomst ook is, geniet in ieder geval van de natuur!!

 7. Nu kom ik dan toch even onder de steen vandaan om je een fijne vakantie toe te wensen.
  Ik heb ooit eerder op een ontlurkdag gereageerd, maar las het nu pas van een paar dagen tegelijk ; ) dat het alweer een jaar geleden was.
  Ik lees graag bij je, vind je grappig, to the point met de nodige zelfspot, daar hou ik wel van.
  Ben moeder van 3 nog thuiswonende 20 plussers die de boel soms aardig op stelten weten te zetten.
  Mijn niet reageren op jou stukjes is enkel omdat mijn mening vaak al verwoord is en ik het dan onnodig vind nog een keer hetzelfde commentaar neer te tikken.
  Blijf lekker zo doorgaan, ik geniet van je stukjes.

 8. Wat leuk dat je dat gaat doen! Ben heel benieuwd naar hoe het gaat. Zou dat ook wel spannend vinden met mijn schoonmoeder 🙂 Veel plezier in ieder geval en lekker genieten!

 9. zeker spannend. Ga je naar carnegie cottage? Als je ergens anders verblijft kan ik je adviseren daar toch iets te gaan drinken of een keer te eten. Geweldig sfeervol hotel (vind ik dan hè). Nu ben ik ook nog een beetje
  ontlurkt 🙂

 10. lees nu de reakties pas en zie dat je in een andere plaats zit. Carnegie cottage zin in dat plaatsje met een o.

 11. Een mooie omgeving de Veluwe en zo te lezen ook een uitdaging.
  Maar de omgeving werkt mee, als je even diep moet adem halen is het daar wel gezond. Hans

 12. Heel veel plezier en geniet ervan. Lief dat je je schoonmoeder mee neemt. Zelf heb ik geen dochters, maar wel hele lieve schoondochters. Wij hebben een goed contact. En kunnen erg lachen met en om elkaar. Ik wens je samen met je schoonmoeder een fantastische week!
  Liefs Frederique

 13. Een bijzonder samen zijn – lijkt me – als ik me eerdere stukjes over haar herinner. Ik wens vooral veel ‘lucht’ toe. Frisse lucht en luchtige gesprekken zonder onderwater-boodschappen.

 14. Hallo, geniet van je daagjes Veluwe.
  Ik vind t daar zo heerlijk !
  Wij fietsen graag en als we herten / reeen /zwijnen en erkhoirn gezien hebben , ben ik helemaal blij.
  M’n dag is compleet .

  Daag Hilda

 15. Ooooh het is daar zó mooi. Geniet met volle teugen! Ik heb fijne herinneringen aan de afgelopen 2 zomervakanties, met fietstochtjes over de prachtige hei daar, op de witte fietsen van de Hoge Veluwe (ook vanuit Hoenderloo gestart toen). Ik wens je een lekker zonnetje toe en mooie fiets- en wandeltochten.
  En lief dat je je schone moe meeneemt. Ik hoop dat het fijne gesprekken oplevert!

 16. Wat leuk! En gezellig lijkt mij. Ondanks het “verleden”. Mensen kunnen totaal anders zijn wanneer ze in goed gezelschap verkeren 🙂
  Veel plezier en hopelijk hebben jullie goed en lekker wandel weer!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s