Ik ben weer terug op het nest hoor!

Zo.

Retour van de Veluwe.

Ik ben gesloopt joh. Twee keer bijna veertig kilometer op die witte fietsjes met zonder vering en degelijk zadel, is funest voor de schaam- en bilstreek. Op dag twee ben ik, ergens halverwege Otterlo en Schaarsbergen, mijn schaamlippen verloren. We hebben echt alle fietspaden gehad. Alle hoeken van de Veluwe gezien. Op de laatste dag vonden we het allebei helegaar niet erg dat we van onze ijzeren rossen af mochten. Het was prachtig, het was zalig, maar het was ook echt mooi zo na twee dagen. We liepen echt wijdbeens het park uit.

Na afloop ging SchoJu als eerste even douchen en ze riep ‘als je gesis hoort, komt het uit mijn kruis’.

De weergoden waren ons niet gunstig gezind dit uitje. Van de twee dagen, heeft het anderhalve dag geregend. Niks aan te doen. Gehuld in poncho’s gingen we te fiets. We zijn allebei mensen die er altijd het beste van maken, dus knappe regenbui die ons klein krijgt. Ook ons humeur hebben we niet erdoor laten beïnvloeden. Gewoon gaan.

We zaten in een superleuk hotelletje aan de rand van Hoenderloo, op tweehonderd meter van de ingang van De Hoge Veluwe. Ideaal. Niks nog met je auto op pad, gewoon met de benenwagen. Straat oversteken en je was er.

Ik ben niets dan lof over deze stek, dus ik maak gewoon even van de gelegenheid gebruik ongegeneerd sluipreclame te maken voor Martine en Theo, broer en zus, die samen al achttien jaar De Boernkinkel runnen.

Ik heb zelden zo heerlijk gegeten in een hotel, als deze keer. Echt. Niets dan lof. En ik ben een verwend meisje met mijn horeca-ervaring, mijn eigen niet onverdienstelijke kookkunsten en Vlam die ook in de keuken van wanten weet. Maar dit was super. Ze maken daar alles zelf. Van brood tot tapenade. Van paté tot bonbons. Ik heb echt niets gegeten waarvan ik dacht ‘mwah, dat kan beter’.

Ons uitje was voor het “bandgevoel” zeer goed. We hebben goeie gesprekken gehad, veel gelachen en zijn weer meer over elkaar te weten gekomen. Er is wederzijds begrip voor mijn en haar gedrag, nu, maar zeker ook in het verleden.

Dat ik nu maar eens moet gaan begraven.

Op naar de toekomst.

En gelukkig hebben we de foto’s nog.

Dag één: regen.
Dag twee: weer regen.
Zuiglam. Zo lekker…
Een klein lunchje 🙂
Hier lachte ze nog 😉

42 thoughts on “Ik ben weer terug op het nest hoor!

 1. Dat klinkt fantastisch allemaal. Fijn dat jullie zoveel nader zijn gekomen tot elkaar. Conclusie: dit was een uitstekend plan, en de uitvoering nog beter 😉

 2. Petje af voor jullie hoor ,ik doe het jullie niet na op zulke fietsen en ook nog in de regen .Maar wat fijn dat jullie het samen zo gezellig gehad hebben .Ach en met die ”beneden verdieping ” komt het wel weer goed na een paar dagen beurs voelen haha .

 3. Zo tof! Fijn dat jullie zo goed hebben kunnen babbelen. Temeer omdat het ooit anders is geweest, als ik het me goed herinner. Los daarvan, de fysieke gelijkenis met Vlam is duidelijk. Ge wilt niet weten wat er enkele jaren geleden met mijn schaamlippen gebeurde door ongetraind 130 km te fietsen op één dag.

 4. Mocht het je interesseren: ik heb hier nog een stel schaamlippen liggen. Nooit gebruikt. Het was een reservesetje dat ik kreeg bij de aankoop van mijn opblaaspop Sonja.
  Een simpele mail volstaat. Zonder dank.

 5. De meisjes zijn kamperen in Hoenderloo met opa en oma en morgen gaan we ze ophalen en daar uit eten. We hebben de site bekeken van Boerenkinkel, zag er top uit. Toch kiezen we voor iets pannekoekerigers en pizzaachtiger morgen;-)
  Toen we belden en informeerden naar het weer kregen we te horen dat het prach-tig weer was, hahaha, maar dat is de perceptie van een 8- jarige die heerlijk ‘op vakantie’ is. Nou, zij liever dan ik met mijn schoonmoeder in een caravan;-))))
  Fijn dat je hebt genoten samen met je schoonmoeder!

 6. Ze hadden het al over de dames wijdbeens op de Veluwe.
  Klinkt wel gezellig De Boernkinkel.
  Op veel vlakken heel positief verlopen. Hans

 7. Kortsluiting in mijn minieme mannenbrein op de vroege ochtend (kwart na zes). De combi van verloren schaamlippen en een foto van zuiglam op dezelfde pagina … dat trek ik niet. Wat gaat er nog meer volgen vandaag? Help.

 8. Echt? Zijn die fietsen nog steeds zo belabberd? Tien jaar terug had ik een zelfde ervaring. Ik heb toen besloten dat ik nooit meer op zo’n fiets wilde fietsen. Maar wat fijn dat jullie je goede humeur niet hebben verloren. Dank voor de tip over het restaurant. Ik ga daar beslist een keer naar toe. Wel op m’n eigen fiets!

 9. Goed zeg, dat jullie zo kunnen blijven lachen ondanks de regen. Mijn humeur was al lang onder nul gesukkeld. Ik onthou het adresje want wij willen ook wel eens naar de Veluwe. 🙂

 10. Wat goed zeg, zo’n paar daagjes samen weg. Brengt een mens toch weer tot elkander 🙂
  Die Boer’nkinkel klikt helemaal top! Is dat een idee om m’n ouders ‘naar toe te sturen’ voor 2 nachtjes + diner voor het 50-jarig huwelijkscadeautje? Twijfel twijfel .. maar ziet er erg leuk uit plus mooie omgeving plus een dagje naar kroller muller plus fietsen… ik denk topcadeau?! Doen?

 11. Dát is de juiste instelling: gewoon gaan ondanks dat zadel en de regen. Geweldig dat jullie het gedaan hebben. Vooral de saamhorigheid heeft jullie goed gedaan. Die schaamlippen groeien wel weer een keer aan.
  Dikke kus.

 12. Kliefje wat bijzonder kan het zijn dat twee mensen op een heerlijke retrette zo kunnen genieten met een dag of wat te praten en lichaamlijk te over leven en lachend thuis te komen bravo .

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s