Food tag!

Bij mijn lieve (blog)vriendin Mevrouw Williams las ik een leuke tag, die ik zeer gaarne overneem. Ik houd enorm van eten namelijk.

Wat is je favoriete ontbijt? Als ik echt geen rekening zou moeten houden met dat lijf van mij dat al aankomt van alleen een kookboek lézen, zou ik elke dag wel gebakken eieren willen. Met spek en tomaten.

Hoe drink je je koffie? Zwart. Tenzij het een latte is, dan neem ik er een zoetje in.

Wat zit er op je lievelingsbroodje? Een kroket. Met heel veel mosterd.

Soep of salade? Vroeger had ik zonder te hoeven nadenken salade gezegd. Maar ik neem vanwege het koolhydraatarme dieet al anderhalf jaar als lunch een salade mee naar mijn werk en man oh man, wat komen die inmiddels mijn strot uit. Kortom: SOEP!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig? Zoet. Daar geef ik echt geen fluit om.

Welke keuken (land) is je favoriet? De hele Oosterse hoek vind ik geweldig. Thais, Vietnamees, Chinees, Japans, Indisch en Indonesisch… Zálig!

Wat is je favo foodfilm? Chocolat! Ik houd van Johhny Depp, die rare maniertjes van hem, geweldig. En het liefdesverhaal in deze film is ook briljant. En het heeft zo’n heerlijk mierzoet einde ❤

Wat is je meest ultieme guilty pleasure? Pindakaas uit de pot lepelen. Heel soms kan ik me niet bedwingen. Dan móét ik zoet en dat hebben we nooit in huis. Tsja, en dan…

Wie is je grootste inspiratiebron? Is het heel erg als ik die niet heb? Ik ben niet iemand die inspirators heeft, op geen enkel gebied.

High end of Low profile? Ik houd van eten op “hoog niveau” maar dan wel zonder opsmuk en poespas en kakkers om me heen die met hun Guide Michelin onder hun oksel binnenkomen. Kortom: een lastige combi.

Wat is je lievelings restaurant? Casa Klivia. Zonder make-up en BH-loos, gewoon lekker thuus. Daar is het het fijnst.

Boodschappen doe ik bij: Appie en Lidl. En de Hanos, daar komen we elke zaterdag wel even. Heerlijk snaaien overal. Altijd schrikken als we af moeten rekenen. Er “springt” zoveel in onze kar als we daar zijn.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is: Hmmm, die vraag is toch niet te beantwoorden? Wat nog vers in het geheugen ligt: dat zuiglam dat ik maandag in Hoenderloo at. Dat smolt in mijn mond.

Wat is je favo cocktail? Vlams caipirinhas. Met witte rum, veel ijs, een enorme schep suiker en gestampte limoentjes. Bij voorkeur onder de Spaanse zon. Want daar smaken ze toch het lekkerst 🙂

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? WTF is Heston? Na googelen kies ik voor George. Al is het alleen maar voor het uitzicht.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? Een fornuis vind ik wel handig.

Mijn favo snack is: noten. Pecannoten, macadamia, hazelnoten, amandelen, heerlijk. Zonder zout of gebrand en met zout, het is mij om het even. En geitenkaas met truffel. Serranoham. Olijven. Toastjes met rillette. Oh, of mocht ik maar één ding noemen?

Wat zit er op jouw pizza? Tonijn, oregano, veel ui en pittige olijfolie.

Wat lust je echt niet? Meloen. Bah, bah, driewerf bah.

Mijn favoriete foodblog is: heb ik niet. Ik lees er geen eentje namelijk. Ik lees alleen persoonlijke blogs.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is: poeh. Geen idee. Misschien van die spierinkjes die ze in Frankrijk en Spanje in zijn geheel frituren? Zalig vind ik ze, maar het idee dat je een beest echt met huid en haar (en ogen en hersenen) opeet, is toch enigszins vreemd.

Ik kan niet leven zonder: onzin, deze vraag. Als ik iets nooit meer zou mogen eten, dan is dat geen enkel probleem.

Zo. Fini.

Wie jat ‘m?

25 thoughts on “Food tag!

 1. Die ga ik overnemen en wij eten dus met 2 pindakaas met de lepel :-)……Foei!

 2. Tja ben het met je eens George ziet er ook smakelijker uit (om in food termen te blijven) kende Heston ook niet dus ook even gekeken op google.

 3. salades heel herkenbaar, ik eet thuis ook graag een soepje i.p.v. de salades of een omeletje.

 4. “Wat is je lievelings restaurant? Casa Klivia. Zonder make-up en BH-loos” … Heel erg eerlijk, een beetje too much information, maar eigenlijk ook fantastisch 😱 😂

 5. Lichaamsgewicht en voedsel, het blijf een strijd, maar je geniet nog volop. Hans

 6. Soms vind ik het jammer dat ik geen blog heb, deze is me op het lijf geschreven.
  Uit pot in vind ik speculoos het einde! daarom koop ik het nooit meer.
  Bij een kharme leefstijl kan je toch eieren als ontbijt eten?

 7. Leuk om te lezen!! Ik heb echt een zwak voor sushi. Kan er geen genoeg van krijgen. Maar eigenlijk vind ik al het eten in Colombia het lekkerste ooit. Heb in Griekenland ook lekker gegeten, maar de Colombiaanse keuken is echt fantastisch. Ik kende die andere man trouwens ook niet, geef mij ook maar Mr. Clooney 😀

 8. Ik maak heel vaak soep en ik ga zo de keuken in om weer een grote pan vol te maken. Ik eet een koolhydraatrijk dieet (High Carb Low Fat whole food vegan). Heerlijke eten en je mag veeeeel eten. Enne, die salades mogen ook, net zo vaak als je wilt. Ik eet niet vaak salades, maar smokkel mijn rauwkost als tussendoortjes en bij de lunch bovenop brood. Mocht je interesse hebben ‘Forks over knives’ is een goede docu. Staat op netflix.

 9. Moest Heston ook googelen. Drink bij nader inzien mijn koffie liever alleen…
  Ik krijg ineens trek in een broodje kroket. Jouw schuld!

Reacties zijn gesloten.