The 7 year itch.

Het schijnt een bekend gegeven te zijn dat in een relatie er een aantal breekpunten is. Na twee jaar, na zeven jaar en na dertien jaar.

Vlam en ik kennen elkaar bijna zeven jaar. Als we dingen volgens het boekje doen, hakt hij er binnenkort vΓ³l in: de beruchte zeven year itch.

Nou; ik houd mijn hart vast.

Not.

Flauwekul zeg.

Tenzij er ineens een bloedmooie buurvrouw naast ons komt wonen, in het voormalige huis van de Tokkies, voorzie ik geen problemen πŸ˜‰

Ik heb niet het idee dat er barstjes in onze relatie aan het springen zijn. Als ik voor mezelf spreek al zeker niet. Zelfs als ik struikel over een aantrekkelijke man, zie ik ‘m nog niet. Ik heb namelijk de leukste van het Noordelijk halfrond al in “mijn bezit”.

Zoals bekend schrijf ik wel eens over de mindere kanten van mijn echtgenoot. Die heeft hij natuurlijk zat. Net als ik. Ik ben ook echt niet het makkelijkste mens om mee samen te leven denk ik. Met mijn nukken en buien en -nu, de laatste jaren- met mijn fladderende hormonen. Jantje lacht, Jantje huilt.

Mijn zusje deed ooit de gevleugelde uitspraak, toen zij vier was en ik zes: ik heb medelijden met de man met wie Klivia ooit gaat trouwen.

Ik niet. Doorgaans zijn we beiden happy as Larry. Er wordt hier zat geknuffeld, gezoend, gelachen en gepraat. Vlam zegt me bijna dagelijks wel dat hij van me houdt en laat dat ook merken door attent te zijn, zorgzaam en lief.

En ja: we hebben ook wel eens mot. Ik schiet soms in gedachten echt wel eens een uzi op hem leeg. Als hij bijvoorbeeld na een week van vegetatief op de bank hangen en klagen over moeheid en allerhande pijntjes met vrienden op pad gaat en ineens -halleluja!- de wonderbaarlijke genezing heeft en het tot vier uur volhoudt. En de zondag daarna weer verandert in een oude man.

Hij haalt ook wel eens het bloed onder mijn nagels vandaan met zijn betuttel. ‘Vergeet je je paspoort niet? Als je sushirijst kookt, let je er dan op dat je de rijst niet laat afkoelen in een metalen bak? Pas je op? Er komt een auto aan’. Vlam heeft de gave om zijn “zorgen voor” te versterken tot betuttelen. Ik voel me soms net een klein meisje. Maar het voordeel van zeven jaar samen zijn, is dat ik hem maar aan hoef te kijken en hij weet dat hij te ver aan het gaan is en inbindt. En hij op zijn beurt, komt langzaam tot de ontdekking dat ik een autonome, zelfbedruipende vrouw ben die -jawel- bijna geen hulp nodig heeft en zelden iets vergeet. Die een mond heeft en aangeeft als ze iets wil. Of juist niet.

Kortom: langzaam groeien we steeds dichter naar elkaar toe.

Niks itch.

De volgende stap is dat we samen van die ANWB Human Nature matching jassen gaan kopen denk ik. Van zo’n vage beige-achtige kleur. En een e-mailadres gaan delen. KliefjeVlam@gmail.com.

Joepie.

39 thoughts on “The 7 year itch.

 1. Toch moet ik zeggen dat mijn lief het nog steedsdoet ook na bijna 45jaar Ik kijk hem alleen maar aan. Dan weet hij het weer Dat ik echt bij mijn volle verstand ben. En echt ril van betuttel. Die jassen komen hier echt niet Al zit die winkel hier eind van de straat. Brrr Sterkte met de volgende tig jaar En nog een die heel erg is als man en vrouw elkaar pap en mam noemen Arrrrrrggggg

 2. Super! Hahahaha leuke post ik moest echt lachen om sommige dingen die je schreef!πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ But girl inderdaad! I totally agree with you, Girl! Je groeit juist meer naar elkaar toe definitelyπŸ’― op naar de 10!πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰
  Have a Great weekend!
  Hugs and Kisses,
  Miss B.πŸ’‹

 3. En dan je haar kort knippen zodat aan de achterkant niet meer te zien is wie nu de man en wie nu de vrouw is πŸ˜€
  Manlief en ik zijn over een paar maanden al 35 jaar bij elkaar. Hij was 19, ik 16 en nog steeds gek op elkaar πŸ™‚

 4. Lief en ik zijn sinds mijn 14e samen, wonen 31 jaar samen waarvan 29 getrouwd en ondanks dat we heel veel samen doen ben ik heel erg op mijn eigen ik gesteld dus hier zeker geen matching kleding, kapsels of wat dan ook en van mijn FB account blijft hij zeker af want wij zijn geen Siamese tweeling!
  En die Uzi heb ik van de week nog leeg geschotenπŸ˜‰

 5. Neuh dat gaan jullie niet doen ;-). Hier bijna 10-jaar samen en sinds de 7-jaar nog hechter, want toen zijn er een aantal dingen gebeurd die onze band hebben versterkt..ik zie hier ook geen barsten en degene die vertellen dat ze hun partner nooit naar de maan kunnen schieten, dat zijn pas degene met een probleem πŸ™‚

 6. Dankbaar zijn dat de ander er voor je is en elkaar accepteren zijn volgens mij heel belangrijk. Ik weet uit ervaring dat het leven als vrijgezel zeer eenzaam kan zijn, onrust voelen etc en verlang er niet naar terug. Je leven met iemand delen is zoveel fijner.

 7. Hier hebben die 3 itches al gehad, inmiddels al 19 jaar samen. En op het gezamenlijke e-mailadres voor zaken rondom Zoon na zit ook niet te wachten op matching jassen/fietsen/kapsels. Wij gaan voor samen met de rollator de buurt onveilig maken

 8. Oke, ik dacht dat zit goed, totdat je over die human dingen en dat email-adres begon, Dan is het gedaan met je leven. Hoe krijg je het in je hoofd. Ik ben ondertussen al 417.227.712 seconden met Dinnetje samen, maar als jij dit leest, dan zijn er mooi al wat seconden bij gekomen.

  Love As always
  Di Mario

 9. Wij zijn blijkbaar zo ongeveer even lang samen als jullie. Ben nog steeds dolblij met die van mij en zal hem nog niet ruilen. Wel bizar dat mijn vorige twee lange relaties telkens nΓ©t geen zeven jaar hebben geduurd, dus ja, ik hoop dat record met glans en glorie te verbreken.

 10. Ha, zo’n gedeelde mailaccount hebben we héél even gehad, in het begin toen er net mail bestond. Foei ja maar we wisten nog niet beter he πŸ™‚
  Dat account was al heel gauw het mijne hahaha.
  Inmiddels is er bijna 31 jaar voorbij sinds de eerste zoen en van itches gelukkig geen sprake. We hebben de nodige stormen doorstaan en ik kan hem regelmatig achter het behang plakken (5 minuten geleden nog) en hij mij vast ook maar dat komt altijd weer goed.
  En met jullie zit dat ook wel goed!
  (Ohja: die jassen horen wel rood te zijn he. Gaastra. Mag ik even een teiltje? :))

 11. Wij hebben al 18 jaar helemaal niets op papier samen, wonen niet samen maar delen erg veel. Net weekje doorgebracht in onconfortabel huis zonder badkamer, wc en warm water. Nu doodmoe beiden van de 10 uur rijden en dan ben je wat kibbelig maar de wijn smaakt lekker.

 12. Daarom is mijn vorige relatie op 13 jaar gestrand!! Ach ik ben gewoon opnieuw begonnen en wij huppelen vrolijk naar die 2 jaar en die ga ik onbevreesd tegemoet, net als die 7 jaar daarna en dan die kaap van 13 … komt helemaal goed ; ). Toen de tennisleraar opmerkte dat we allebei (geheel toevallig trouwens) in het paars aan het rondhuppelen waren, voelde ik toch een bepaalde trots hihi.

 13. Ik moet vaak om je lachen, maar misschien mis ik nu een beetje humor of begrijp ik iets niet…. Een beetje jammer dat ook in de reacties de draak wordt gestoken met de mensen die zich er prettig bij voelen om dezelfde kleding te dragen. Zelf doe ik het ook niet maar respecteer de anderen wel… Zal ik maar weer gaan lurken? πŸ˜‰

  1. Dat mag. Het niet snappen. Ik heb er zelf niks mee met mensen die langzaam in één persoon veranderen.
   Als jij dit grapje niet kunt waarderen, dat kan. Over smaak Γ©n humor valt niet te twisten.
   Het kan niet altijd feest zijn πŸ˜‰

 14. Iiiieeeek, hetzelfde aan. Dan loop ik in een geblokt overhemd, afzakkerige spijkerbroek (moeilijk om ff een goed passende te kopen in een winkel) zwarte sokken met meestal 1 knol, grijs haar…………….
  Lol, en hij mag nog blijven ook na 4 x 7 year itch.
  Sterker nog hij moet. Mijn motto is nog steeds; ‘scheiden, echt niet……………, hij moet blijven, ik zal hem nog een leuk leven gunnen, ik verpest dit al bijna 30 jaar’
  Maar, gekoppelde agenda’s in de telefoon, hebben we
  gezamenlijke fb (ofwel hij heeft er geen en kijkt bij mij) hebben we
  gezamenlijke email, hebben we
  scheelt wel enorm veel gespreksstof en ergernissen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s