Mijn dag kan niet meer stuk.

Vandaag is het Moederdag. Maar dat was u waarschijnlijk niet ontgaan. Het lukt je niet eens, al zou je je stinkende best doen.

Want ik weet niet hoe het er bij u aan toegaat, maar ik ben de laatste twee weken werkelijk plat gemaild door allerlei bedrijven met ludieke acties en kortingen. Op tv zijn de aantallen parfumreclames explosief gestegen. Ik vond J’adore al een rotlucht; nu weet ik het zeker. En op Facebook was het helemaal bar en boos. Ik ben dus maar even weggebleven vandaag.

Wars als ik ben van alle verplichte feestdagen, hoeft deze commerciële dag van mij namelijk sowieso ook niet gevierd te worden.

Maar ik ben moeder van een dochter die het uiteraard wél leuk vindt om mij een cadeautje te geven. Dat snap ik ook wel. Ik vind het namelijk ook leuk om de mensen die me lief zijn iets te geven.

Een ontbijt op bed is ten strengste verboden daarentegen. Ik vind eten in bed echt he-le-maal niks. Kruimelend, onhandig zittend, thee morsend een te kort gekookt eitje op verbrande toast etend, is niet wat deze moeder leuk vindt. Die wil gewoon gezellig met haar gezin aan tafel eten. En aangezien ik die dag “de baas” ben, is dat wat we deden. En oh jippie, we hadden mazzel, de zon scheen. Dus zaten we lekker in het zonnetje te eten vanmorgen.

En er lagen cadeautjes. Ik hoef niks groots of duurs, ik ben geen luxepoppetje. Het gaat me puur om de attentie, om het feit dat iemand zijn/haar best heeft gedaan voor je. Weet wat je fijn vindt. Douchegelletjes, geurkaarsen, een orchidee; het is al snel goed. Het was van te voren door mij met klem gemeld dat het verboden was om veel geld uit te geven.

En dus kreeg ik bescheiden edoch zalige dingen: scrubcrème, aardbeiendouchegel en een nieuwe lippenstift. Want vooral die laatste had ik nog niet natuurlijk.

La Bill was vandaag aan het werk dus Vlam en ik hadden het rijk alleen. We aten ergens op een pleintje een zalig ijsje, we deden boodschappen, hij heeft voor me gekookt: ravioli gevuld met zalm en artisjok. Niks bijzonders. Maar ik heb niks nodig om blij van te worden. Deze moederhand is snel gevuld.

Maar het allermooiste cadeau van vandaag was toch wel dat -en gaat u even zitten- Vlam vandaag voor het eerst sinds we gingen samenwonen, nu zes (!) jaar geleden, zijn kleding heeft uitgezocht.

Jawel.

Ik ben er nóg emotioneel van.

Twee heerlijke, volle vuilniszakken zijn er weggegaan. Twee vuilniszakken met oubollige colbertjes, Tuttige Tommie truien, geblokte overhemden, boswachtertruien, oude werkkleding die nooit weg mocht, wantjeweetmaarnooit, te korte korte broeken, zijn roze overhemd dat hem tien kilo zwaarder liet lijken…

Kortom: voor mij was het echt een topdag.

Vlam is echter nog steeds een beetje van slag.

Aggos.

Nog een maandje en dan is hij aan de beurt, met zijn Vaderdag.

Misschien ga ik dan -ter compensatie- wel voor hem strijken, voor het eerst in zes jaar.

Wie weet?

24 thoughts on “Mijn dag kan niet meer stuk.

 1. Fijne kadootjes, echt voor jou!
  Ik vroeg voor moederdag ook een opgeruimd en schoon huis aan alle gezinsleden;-).
  Gek hoe blij je kan worden van volle vuilniszakken!

 2. Wat een bofferd ben je toch!! Hier ook geen ontbijt op bed, ben trouwens altijd als eerste wakker. Dan zou ik moeten blijven liggen totdat er iemand een ontbijt komt brengen. Nou dacht het niet.

 3. Haha wat heerlijk! 😀 Haha als ik zou gaan strijken zou dat ook een mooi cadeautje zijn voor Jimmy 😛 Net trouwens Moederdag via skype gevierd, ook leuk!

 4. Ik zei tegen Roos dat ze maar één cadeautje mocht kopen. Kreeg ik veel pakjes in één tas.
  Het was vandaag echt jouw dag, hè?!
  Liefs

 5. Oh het was echt jouw dag! Heerlijk!
  Strijken?! Echt?! Dan ben je er wel emotioneel van geworden 😉 Nog een fijne avond!

 6. Best wel vreemd dat men jou als moeder overspoelt met reclame voor Moederdag, zouden de andere moeten ontvangen.
  Jou Moederdag is het mooist als je de controle houdt.
  Ze zijn je niet vergeten. Hans

 7. Ik heb mijn moeder een foto gestuurd met een feestende Rotterdam, het was haar mooiste cadeau in zo’n 18 jaar. Verder zitten we hier nog in huis in de leeftijd van zelfgemaakte dingen met een versje.

  Love As Always
  Di Mario

 8. sounds like you had a wonderful day. My Mother’s Day rule is, no gifts except flowers. The high light for me is that all children and grandies come for a visit. Preferable at the same time so that I have a full house.

 9. Nog steeds best wel raar, één bepaalde dag om aardig te zijn voor een ander. Dat kan andere dagen toch óók? Maar toch fijn. Voor mij raar want twee weken geleden is mijn moeder overleden. Na jaaaaren dus geen uitgebreide lunch bij haar met een deel van de familie. Erg vreemd. En best naar zelfs.

 10. Ik kreeg ook scrub! Zelf gemaakt op school door de jongste dochter van 9. Er zat citroensap in en suiker en het was een beetje mislukt, zei ze, want er zat veel teveel citroensap in. Dus we gaan het nog over 2 potjes verdelen en dan meer suiker erbij doen. Komt goed 😉
  Zelfde dochter had meegedaan aan de moederdag-tekenwedstrijd van de plaatselijke supermarkt en de slagroomtaart gewonnen met haar eigen tekening erop, dus qua smullen zat het ook wel goed!
  Verder een leuk plantje van de oudste dochter en een lief boekje en smulspul van de zonen.
  Plus de vraag wanneer het nou eens kinderdag was? 😀
  (Mijn man riep meteen: op 4 oktober!)

 11. Haha! Wij zijn echt gescheiden bij de geboorte ofzo. Ontbijt op bed vind ik helemaal niks om dezelfde redenen, de kadootjes die zoon vanuit school meebracht altijd schattig, maar ik heb er verder niets mee. Dus dit jaar er niks aan gedaan (zoon in de brugklas) lekker ontbeten zoals we altijd doen op zondag en verder geen poespas.

Reacties zijn gesloten.