De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Morgen ga ik iets zéér uitzonderlijks doen.

Iets dat zó niet mij is.

U raadt het nooit.

Nog in geen miljoen jaar.

Nee, ik ga geen witte driekwartlegging aantrekken.

Nee, ik ga ook geen hond kopen.

Nee, ik heb geen UGG’s besteld.

Ik ga sporten. In een sportschool. Met van die apparaten en zwetende mensen en flesjes water.

Om half één heb ik een intake met een fysiotherapeut en ga ik mijn eerste ronde doen. Na wikken en wegen wordt het een sportschool die een zogenaamde Milon Cirkel heeft. Een zuil in het midden, apparaten in een -u raadt het al- cirkel daar omheen. Je stopt je pasje in die apparaten en ze springen *floeps* zo in de juiste houding. Speciaal op mijn (lichaams-) maat en op mijn van te voren opgestelde trainingsprogramma. Je doet die cirkel twee keer. Cardio-apparaten doe je vier minuten, krachttraining steeds één minuut.

Ik vind iets nogal snel saai of vervelend. Ik moet er niet aan denken weetikhoelang iets hetzelfde te doen, ik weet nu al dat ik dat niet ga volhouden. Dit lijkt me wel prima te doen.

Ik heb afgesproken net aan de telefoon dat er bij mijn persoonlijke aanpassingen echt absoluut rekening moeten houden met mijn linker heup. Ik wil één en ander niet forceren namelijk. De pijn die dat ding kan doen is namelijk niet te harden. Er werd gezegd dat dat geen probleem is. Mooi!

Als je die hele ronde twee keer hebt gedaan, ben je vijfendertig minuten verder. Het plan is om twee keer in de week te gaan. Ik zou overigens elke dag mogen, zou ik dat willen. Aan het abonnement dat ze bieden, zitten geen beperkingen. Maar dat lijkt me erg enthousiast. Ik heet Klivia en geen Fajah. En ik moet er niet aan denken ooit een sixpack te hebben, of biceps die groter zijn dan mijn borsten. Brrrr. Ik ben prima zoals ik ben. Iets minder mij zou mooi zijn. En iets meer beweging kan mijn lichaam absoluut gebruiken.

De fitnessgoeroe’s zitten nu waarschijnlijk heel hard te gniffelen. Vijfendertig minuten, whoehaha! Drie keer niks.

Maakt mij niets uit.

Dat wat ik nu ga doen, is al pure winst voor mijn lichaam. Mijn steeds stijver wordende lichaam. Als ik ’s morgens opsta, moet ik echt ontdooien. Heup, borstkas, alles staat vast. En oma is dat zat.

Ik fiets nu vier dagen in de week tien kilometer. En één of twee keer wandel ik er zes. Dat kan en dat moet meer.

Oh, en ik heb vanmorgen mijn bloed laten prikken. Zo gezond als een vis. Schildklier, lever, nieren, prima. Vitamines mooi op peil. Cholesterol oké.

En dat willen we graag zo houden.

Wordt vervolgd.

En nee: er komen geen filmpjes of selfies van mij met een knalrode kop. En ik zeg ook niet waar ik naar toe ga. Dus.

44 thoughts on “De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

 1. Milon cirkel ken ik ja. Bied de sportschool hier in de buurt ook aan. ( nee niet bij jou in de buurt)Ideaal want voor je het weet is het alweer voorbij. Goed van je Kliefje!

 2. Lieve schat, hier de fitnessgoeroe :-), mag ik eerlijk zijn? Ik denk dat je meer resultaat gaat hebben van meer wandelen en fietsen in te plannen en thuis wat core-oefeningen te doen. Want met alle respect, als je niet houdt van sporten ga je dat nooit doen. Als het is voor je gezondheid en wat kilo’s minder…..ga wandelen, fietsen, zwemmen je gaat niks belasten en het gaat je veel meer brengen dan wat op die aparaten te gaan staan…btw shoppen is ook wandelen 😉

 3. Nog nooit van gehoord, maar het klinkt wel goed! Zeker als je niks hebt met sportscholen en al die Barbie´s en Ken´s die daar hun spieren aan de spiegel laten zien (herkenbaar, daarom weiger ik ook te gaan).
  Volhouden stijve hark !!
  Volhouden !! 😛

 4. Moedig dat je gaat…! Gek he, ik weet dat het nuttig zou zijn maar vind het ook dat ik het met fietsen en lopen niet voldoende red. Maar helaas ik durf zo’n Barbie tent gewoon niet binnen te lopen. Klinkt gek maar voor de deur haak ik af. Brrrr (Hoe stom kun je zijn in je 68ste levensjaar)

 5. Gewoon uittesten die handel en zien of je ’t leuk vindt. En doe je dat niet, dan doe je iets anders, mogelijkheden genoeg in een sportschool, je zoekt gewoon uit wat je te doen vindt voor jou en wat je kan volhouden. Succes!

 6. Haha geweldig! Ik ga ook 2 keer per week naar de sportschool. Eerst 3 maar vond het te veel haha. Je moet het echt leuk maken voor jezelf, ik merkte ook dat ik het anders niet volhoud. Cardio doe ik maar 10 minuten, ik loop namelijk ook al een uur per dag. De rest doe ik krachttraining. Toch wel lekker gevoel na het sporten!

 7. In de vorige eeuw of zo, kon je bij de sportschool van mijn dochter ook videobanden huren. Die moesten ook weer terug uiteraard. Dan bracht ik ze terug voordat ik naar mijn werk ging en kon ik – naar waarheid – zeggen dat ik al naar de Sportschool was geweest die ochtend.

  Succes.

 8. Goed van je! Ik moet echt nodig je voorbeeld volgen, als ik mijn bovenbenen aanraak dan voelt het aan als een pudding ;-(

  Ik heb hier een sportschool mét zwembad op het oog, lijkt me een goede combi.

  Succes!

 9. Fijn te lezen dat het bloed allemaal goed was. Slimme meid. Tja, dan blijft er inderdaad maar 1 ding over: krachttraining. En 35 minuten is prima hoor! Niet lang genoeg om last te krijgen, lang genoeg om baat te hebben. Hoop dat je het snel gaat merken.

 10. Ojee, als dat maar goed gaat. Moet je snel wisselen en dan kom je op een ‘bank’ of fiets waar de zweetplekken van de kont van je voorganger nog opzitten. Neem je Glorixdoekjes mee?

 11. Geweldig dat je toch gaat en ik hoop echt dat ze zoveel rekening mee houden als jij nodig hebt.
  Mijn ervaringen zijn helaas slecht daarmee. Zelfs bij de reumavereniging yoga werd er geen rekening mee gehouden.
  We lezen vast wel hoe het je bevalt.

 12. Super knap, echt, ik heb erd e kracht niet voor.. en ik werk maar 2 dagen en ga met de auto;)
  Heel veel succes en ben benieuwd hoe je het gaat vinden!

 13. Heel dapper van je! Sinds ik thuis opdruk-oefeningen doe, heb ik minder last in m’n bovenarmen en bovenbenen, ha!
  En wat zul je veel schrijfvoer opdoen (-:
  Liefs

 14. Sterkte met die drempel Klief! Ik bewonder je moed. Hier poos naar fitness geweest maar net als met lopen kwam daar de klad in…! Hoop dat jij het beter gaat doen.

 15. Succes, hopelijk beleef je er nog een beetje plezier aan. Naar de sportschool gaan is ook niet mijn grootste hobby, maar van een sterker lichaam wordt ik wel blij, wegens minder blessure risico bij hardlopen. Bij mij lukt het om het vol te houden door elke week met een vriendin af te spreken.

 16. Heel veel succes in je nieuwe mijlpaal in je leven, en het is best goed voor je.
  Lichamelijk en geestelijk, want er valt best wat te lachen bij andere. 🙂 Hans

 17. sinds ik een nieuwe matras heb (een simba die je via het internet bestelt en kosteloos binnen drie maanden terug kunt sturen als-ie niet bevalt) sta ik niet meer stijf op. Heerlijk dus 😉 (en nee, ik heb geen aandelen).

 18. en natuurlijk bewonder ik je moed! Ik heb het wel eens geprobeerd de sportschool en het enige positieve gevoel als ik ervandaan kwam was de blijdschap dat ik weer een week niet hoefde……… Ik vind sport echt verschrikkelijk. Ik loop en fiets wel overigens.

 19. Je gaat het nog leuk vinden! Ik was nooit naar de sportschool te krijgen. Maar toen ik eenmaal begon vond ik het geweldig. In drie maanden 10 kilo lichter op de goede plekken. En ik had er plezier in. Succes morgen.
  Liefs Frederique

 20. Succes. Ik ken wel een aantal mensen die met lichamelijke klachten toch goed kunnen sporten onder begeleiding van de fysio.

 21. Ik duim dat het je verder gaat helpen Kliefje. Probeer niet alles in een keer te kunnen. Alles wat je doet is meegenomen en de ene keer gaat beter dan de andere keer.

  Ik hoop dat het je verder bloginspiratie oplevert want er loopt wat rond op zo’n sportschool.

  Groetjes,

  Dorothé

 22. Ik doe dit ook, wel hier in België waar het anders heet. Doe dit nu sinds eind maart en laat ze maar lachen met die 35 minuten…(uiteindelijk ben je niet op 35 minuten uit de fitness), maar kom….het werkt. Niet om te vermageren maar alles is strakker 🙂 en spieren die werken die zorgen voor een betere houding enz….want ja ik heb ook nek, schouders en bovenrug die onder handen moeten genomen worden door kiné en osteo.
  Trouwens de fitnessgoeroe’s die zeker een uur in de fitness doorbrengen zijn daar ook geen uur bezig. Die verliezen tijd met het manueel instellen van hun toestellen, van het ene toestel naar het andere lopen(beetje paraderen en zichzelf bewonderen in de spiegel *ahum*) zodus zijn die qua effectieve tijd ook minder bezig dan dat uur.
  Soit…veel succes, ik sleur me de ene week ook met veel moeite de fitness binnen en de andere week zet ik mijn wekker om er te zijn op het openingsuur :-). Enne wat ook een motivatie is….bij ons is het met een app dus elke keer je bandje je registreert zie je daarna op je foon wat je gedaan hebt, er is een rangschikking en je activiteitenniveau, waar je ook bv. je sportieve activiteit zoals tussendoor fietsen kan bij registreren….tof hoor…ik zit nu al op niveau Diamant :D.
  Succes!

 23. Tof, Kliviah! 😉
  Een vriendin van me heeft ook een tijdje die Milon cirkel gedaan, haar beviel het wel. Zet ‘m op!
  Fijn dat de pitamientjes en de schildklier en de hele rest in orde waren!

 24. Respect! Het zou voor mij niet werken. Ik zie mijn huis en het huishouden al als fitness. Ik woon in een groot huis en loop heel wat trappen. Ik doe het huishouden op de ouderwetse manier (al heb ik nu wel een vaatwasser :-). Ik haal de boodschappen op de fiets. Dat is veel voor vier personen die allemaal grote eters zijn en ik vooral aardappelen, groente en fruit koop. Mijn gezondheid is best lastig (oa cvs). Toch heeft het zijn voordelen. Ik kan heel veel dingen niet eten, ik verdraag geen alcohol. Ik ben vrij lang (kun je meer eten) en heb de mazzel dat ik een zandloperfiguur heb. Aankomen en afvallen gaat verspreid.
  Heel veel succes! Voor mij werkt het goed om muziek op te zetten als ik aan het werk ben, of gewoon voor de flauwekul en dan lekker dansen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s