Sportschoolupdate

Nou vooruit, toch een after foto. Die moeilijk kijkende framboos dat ben ik. Ik vloek ook behoorlijk met mijn jasje.

Ik kijk overigens alleen maar moeilijk omdat ik tegen de zon inkeek.

Het viel me namelijk -erewoord- 100% mee.

Ik geef eerlijk toe dat ik vlak voor ik me moest melden, een tikkie nerveus was. Want ten eerste is sporten niks voor mij en de laatste keer dat ik überhaupt iets deed, was ik begin twintig. En als ik dan iets doe, doe ik het liefst alleen, één op één. Ik verafschuw sportende groepen mensen. Vandaar mijn aversie tegen sportscholen.

Bij Milon stapte ik binnen en ongeveer zeven bejaarden waren fanatiek bezig op de apparaten. Mooi. Dat schepte meteen een band.

De man die er werkte heette me welkom en nam een intake af. Wat waren mijn doelen? Wat deed ik zelf al? Had ik beperkingen buiten mijn heup?

Hij maakte een profiel voor me aan en zette een pasje op mijn naam.

Daarna deden we een rondje door de cirkel en paste hij alle apparaten aan, aan mijn lichaamsverhoudingen en stelde hij de juiste weerstand in. Voor de niet-sportende kantoorbaan hebbende theemuts.

Vervolgens deden we samen ronde één en legde hij me uit wat de bedoeling was. Licht rood op de pilaar? Eerste apparaat pakken, pasje erin, op de knop drukken en het ding gaat automatisch in jouw houding staan. Als het groene licht aangaat, kun je beginnen. Per apparaat doe je een minuut lang oefeningen. Ideaal is twintig keer per minuut. En je moet zorgen dat je op de display in het groene gedeelte blijft, dan doe je de oefeningen op de juiste manier.

Springt de pilaar op rood, dan ben je klaar en heb je een halve minuut om naar de volgende oefening te gaan.

Op die cirkel staan zes apparaten voor krachttraining en twee voor cardio.

Die laatste doe je geen één, maar vier minuten. Totaal dus vier keer vier minuten cardio en twaalf keer twintig rek-strek-duw en trekpogingen.

Het verschil tussen de Milon apparaten en de gewone fitnessapparaten is dat bij de Milon apparaten de weerstand van én de heengaande én de teruggaande beweging ingesteld worden. Zo worden je spieren voor de heen en teruggaande beweging apart getraind. Dus doe je feitelijk twee oefeningen in één.

Die hele cirkel doe je twee keer.

Wat ik eerder al schreef: een beetje fitnessgoeroe zal er om moeten lachen.

Ik -als fanatieke niet-sporter- vond het goed te doen, maar het is niet zo dat het me als vanzelf afging. Fietsen op de hometrainer bijvoorbeeld, vier minuten lang behoorlijk stevig doortrappen op 150 watt (voor mij een goede weerstand, voor de gemiddelde vrouw aan de hoge kant, maar ik ben gewend om te fietsen) was een aardige inspanning.

Ik was dan ook “iets” rood na twee keer die cirkel.

Ik ben begonnen met een maandabonnement. Daarna evalueer ik wel of het baat heeft en of ik het nog steeds leuk vind.

En ja: ik heb hier en daar aardig spierpijn.

Ik denk dat ik die man van mij straks maar eens aan het masseren ga zetten…

40 thoughts on “Sportschoolupdate

 1. Je hebt het gedaan, Klief. Hartstikke goed van je. Pas maar op, straks begin je het nog lekker te vinden 😉

 2. Die klief… goed bezig kreeft, En elke keer heeft nut moet je maar denken.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Goed bezig Klief! Knap dat je naast het fietsen en wandelen sit ook nog gaat doen.
  Ik weet dat ik ook hoognodig in beweging moet komen, maar ik wacht tot na de zomer, eerst maar eens stabiel in m’n lijf komen zitten.

 4. Ik weet dat ik t zou moeten doen, maar ik vind het zó griezelgruwel deprimerend dat ik wel ga lopen en fietsen in de buitenlucht.
  Petje af en heel diepe buiging!

 5. Afgelopen week ontdekte ik dat er zelfs in mijn dorpje een klein sportschooltje is, ik reed er wel eens langs maar dacht dat het dicht was.
  Mede door jou blogje ben ik van plan de komende week er langs te gaan en eens te horen hoe de sfeer is en vooral hoe het muziekvolume en muziekkeus is want als het weer zo’n pokkeherrie is ga ik echt niet, dan kom ik er meer gestressed en stijf vandaan dan de bedoeling is.
  Ik heb de afgelopen maanden veel gefietst met hond maar die wordt een dagje ouder en kan niet zo goed tegen de warmte, dus elke keer pauze houden voor haar rust helpt mij niet echt.
  Alleen heb ik nog last van gekneusde ribben dus weet niet of het wel het goede moment is.

   1. Dan ga ik maandag kijken en zoals vriend altijd zegt: luister naar je lichaam!

 6. Dit zet zoden aan uw dijk. Die sportscholen waarbij je met z’n allen maar wat (zonder begeleiding) ondertussen tv-kijkend naar iets wat je thuis nooit zou opzetten, maken de sportschool voor mij een no-go area. Wat jij nu doet heeft nut, en die bejaarden om je heen zou ik ook prettiger vinden. Goed bezig Klief!

 7. Slim van je een maandabonnement , sportscholen verdienen het meest aan al die jaarabonnementen waar niemand gebruik van maakt. Enne ik ben heel trots op je , had ik je al een ralph moorman weetje verteld over de sportschool, bij krachttraining maak je testoseron aan en dat helpt bij hormonale klachten😊

  1. Ja, en daarna nog eentje en als het dan bevalt, neem ik na de zomervakantie een half jaar, dat is toch voordeliger. Maar ik ben straks 3 wkn weg en dat vind ik zonde.

 8. Ik doe ook Milon! Je zal zien hoe snel je vooruit gaat in kracht en conditie!

  1. Ik ben heel benieuwd! Wil het iig tot aan de zomervakantie geven en dan evalueren of het me genoeg gebracht heeft. Ik heb geen enorme doelen. Op gewicht blijven, me fitter voelen en minder stijf zijn/minder pijn hebben. Moet lukken toch?
   Hoelang doe jij het al?

 9. Ik neem mijn petje voor je af Zo dapper Hier is een sportschool die van de kolere harde muziek aan heeft staan. Als ik in het winkelcentrum loop(sav) dan hoor ik het nog. Ik ga eens kijken of er in de buurt zo’n trainigsprogram is wat jij nu doet. Sterkte met de spierpijn
  Fijn weekend 💋

 10. Het gaat heel anders dan in mijn revalidatie periode, nu word je toestel en je prestatie netjes vastgelegd.
  Je hebt een goede start gemaakt. Hans

 11. Goed hoor! Je inspireert me maar dan wel NA de zomer. Ik ben ’s zomers teveel op pad met ons camperbusje. Pff de eerste smoes tot uitstel heb ik al! Ik ga wel binnenkort eens langs de sportschool in een dorpje verderop gluren! Kijken wie er zoal naar binnenlopen :-).

 12. Succes ermee! Ik had nog nooit van dit systeem gehoord, maar het lijkt me ideaal voor als je geen uren in de fitness wil gaan zwoegen. Die rode kop is heel herkenbaar trouwens, blij dat ik niet alleen ben 🙂

 13. Héél herkenbaar dat het lekker sporten is temidden van allemaal krakkemikkige bejaarden :). Dat was tijdens mijn revalidatie bij de fysio ook zo, manman dan ben je als postoperatief wrak van net 42 kilo en met nul resterende (buik)spieren toch opeens de fitste :))). Doet wonderen voor je mentale gesteldheid, hahaha!
  Zet hem op!

 14. Goed bezig Kliefje…. eerst rustig uitproberen en kijken hoe het voor jou uitpakt. Dat kun je pas na een paar weken zeggen. Als je ergens over twijfelt gelijk weer naar de begeleiders gaan. Ook als je erg veel spierpijn hebt die niet na 2 dagen verminderd. Iedereen is anders nl. Door jouw heuppijn kan het bijv. zo zijn dat je anders bent gaan lopen waardoor bepaalde spieren meer pijn doen nu ze anders of meer gebruikt gaan worden. Langzaam opbouwen en geen wonderen verwachten.

  Groetjes,

  Dorothé

  1. Doe ik idd niet. Ik heb ook geen echte doelen. Op gewicht blijven en minder stijf worden. Lijkt me haalbaar. En idd > op het gemakkie 🙂

 15. Haha wat leuk! Goed bezig! Ik heb gemerkt dat ik echt niet tegen vooropgestelde schema’s kan. Ik heb het een tijd gedaan hier maar gebruik dat schema al maanden niet. Mijn motivatie moet echt van binnen komen en als ik geen zin heb in fietsen maar in lopen (om maar wat te zeggen) dan wil ik dat dus kunnen doen. Werkt heel goed. Jouw schema lijkt me leuk afwisselen voor je! Ik heb trouwens ook soms nog steeds spierpijn, als ik de gewichten weer wat hoger zet haha.

 16. Super zeg! Ik ben benieuwd naar je maand proef. Hoe het je zal bevallen en naar je verhalen.

Reacties zijn gesloten.