Ach, we zijn toch al getrouwd.

Vroeger, toen ik nog “hoera-borsten” had, over hekken sprong en nachten oversloeg, had ik setjes ondergoed. Met van dat kanten getrut. Met strikjes en pareltjes en push-upperig. In matching kleurtjes. Mij zou je nog niet dood vinden in een roze bh en een blauw broekje. Brrrr. Stél je voor dat ik op de SEH zou belanden? Of in het bed van een leuke barman?

Ik gaf een klein vermogen uit aan lingerie. Ik zou willen dat ik het nu op mijn rekening gestort kreeg; we zouden er royaal van op vakantie kunnen.

Ze rolden nog nét de rode loper niet uit als ik aan kwam lopen.

Daarna heb ik nog een tijd lang een Marlies Dekkers tik gehad. Bij voorkeur ging in dan in de Witte de Withstraat in Rotterdam om in de shop zelf te kopen. Ze hadden daar van die pashokjes die ongeveer zo groot zijn als onze slaapkamer. Met velours en kaarsen. En als je stond te passen, kwamen ze gezellig langs met een glaasje prosecco en/of een bonbonnetje. Zalig vond ik dat. Ik was toen nogal gevoelig voor die luxe.

Sinds jaar en dag interesseert me dat nul komma nul meer en ben ik meer van het comfort dan van het uiterlijk.

Ik maak me schuldig aan de grootste doodzonde die vrouwen in de ogen van mannen kunnen begaan, geloof ik.

Ik draag enorme zwarte onderbroeken, van die naadloze van het Kruidvat. Zogenaamde bangmakers. Van Anni Rolfi. Heerlijk vind ik die dingen. Ik kan ze bijna optrekken tot aan mijn oksels en Vlam noemt ze dan ook mijn duikpakken.

Doet me niks.

Ze knellen nergens, ik hoef ze nooit uit mijn bilspleet te vissen, ze schijnen niet door. Ze zijn zo hoog dat ze mijn hele buik bedekken. Ze gaan járen mee. Kosten niks. Zijn ook nog eens regelmatig in de aanbieding. Kortom: ze zijn hemels.

Voor mijn kont dan, voor de ogen van Vlam iets minder.

Boeien.

Hij heeft sowieso geen enkel recht van spreken want meneer heeft boxers van FreeGun. En dat merk staat bekend om zijn nogal -eh- aparte prints. Zo heeft Vlam ondergoed met rode pepers. Maar die vallen nog mee. Ik heb meer moeite met zijn boxer die bezaaid is met gamba’s, bananen en kunstgebitten. Uiteraard zit er precies ter hoogte van zijn eigen gamba, ook zo’n beest. Erg charmant. Die staart je altijd aan, met zijn zwarte oogjes.

Van de week kreeg ik van Vlam het verzoek nieuw ondergoed te kopen voor hem. Wegens slijtage. Hij wilde alleen Freegun, XXL, print maakt niet uit, zo goedkoop mogelijk a.u.b.

Dat is mij wel toevertrouwd.

En dus kocht ik er een zooi.

Waarvan er eentje van Star Wars is. Vlam háát SF.

En eentje met Marvel helden. Hartstikke leuk: The Hulk op je scrotum. Wie wil dat nou niet?

En ik heb er drie besteld met een vage 3D print. Waar je -hoera hoera- ook nog eens 3D brillen bij krijgt.

Dat wordt ongegeneerd een rondje kruisstaren van de week.

Jottum!

65 thoughts on “Ach, we zijn toch al getrouwd.

 1. Wauw. Dit klinkt in beide gevallen ( zowel jij als Vlam) als de Horror. Sorry maar voor mij geen bungalowtenten en een vent zie ik het liefst in een effen boxer. Van printjes en niet grappige afbeeldingen word ik heel onrustig. Aan ondergoed geef ik nog steeds geld uit, bh’s zijn in mijn maat nu eenmaal vrij duur. Al is dat nu minder dan vroeger omdat er meer keuze is. ( maar vaak ook mindere kwaliteit) En de setjes tic blijft. Ik wil echt niet dood gevonden worden in iets dat niet matcht. Al ben ik nu dus minder geld kwijt dan vroeger. Gelukkig. Die Marlies Dekkers ervaring vond ik 1x geweldig maar mijn bankrekening echt niet aan. Heb het dus bij die ene keer gelaten.

 2. Trouwens, ik hoef nooit wat uit mijn naad te pulken. Dan heb je niet de goede maat te pakken.

 3. Hahaha, zijn eigen Gamba met daarop straks Bruce Lightyear die met zn arm in de lucht roept ‘to infinity and beyond!’ (Toy Story) 😂

 4. Ik vind duur (sexy) ondergoed toch zo ontzettend overdreven uiterlijk vertoon. Zonde van het geld.

  Mijn kleding zit eroverheen. En mijn man loopt doorgaans ook niet in zijn onderbroek, dus ik zou mij er niet druk om maken. En hij ziet mij liever bloot dan met een bh .

  Dus gewoon lekker praktisch en comfortabel. Zwart, dat wel.

 5. Ik moet zeggen sinds ik zoveel ben afgevallen ik er wel meer aandacht aan besteed. Maar die naadloze onderbroeken blijven ook hier favoriet hoor😂😂

 6. Mijn ondergoed is zwart dus makkelijk te combineren.
  Toen je van de week over Vlam zijn boxers had, wist ik gelijk welke het waren Zie ze zo hangen in de Super U . Geweldig …hihi

 7. Onvermijdelijk ga ik visualiseren Klief … en ik combineer het geheel met je bed-sokken. Laat ik toch net een kop thee hebben ingeschonken. Ik neem een slok, lees je stukje en dan … spetter spetter spetter – teveel thee-druppels belanden op mijn laptop – toetsenbord en scherm. Ik proest het uit. Ik dep alles droog en ga in gedachte naar mijn eigen lief … lingeriesetjes die waarschijnlijk maar 10% textiel bevatten in vergelijking met jouw Kruidvat-tenten … Oei ai … mijn werkdag moet nog beginnen … ik ben benieuwd wat blijft hangen? Werk ze.

 8. In de Filippijnen weten veel mannen niet eens wat lingerie is. Zeker niet op het platteland. Een ‘setje’ is hier bh en slip in dezelfde kleur. Mag van verschillend materiaal/merk zijn.

  Het moet toch uit, is hier de regel, waar men vaak in een kamer vol familie slaapt en snel, stilletjes wat onder een laken hannest om nog een kind te produceren.

  Ik zou willen dat ik mijn lingerie geld ook terug kon krijgen…….zucht……Filipijns jaarinkomen schat ik…….😕

 9. We zien elkaar eigenlijk het liefst bloot.
  Op het moment ben ik oude lingerie aan het uitzoeken, laatste keer aan en dan weg ermee.
  Al lange tijd op zoek naar fijne BH de laatste 3 waren toch niet zo prettig in dragen. Ik heb er zelfs een paar die met materiaal van andere oude zijn verstevigd en die zitten het beste!

 10. Ooit las ik de Anni Rolfi tip bij jou en ik heb nog nooit zulke fijne onderbroeken gehad! Ik heb alle andere die ik had tot poetsdoeken verwerkt. Dank dank!!

 11. Wat een heerlijk stuk weer. Ik heb altijd gezegd dat als ik een mooier en strakker lijf zou hebben dat ik me dan lens zou kopen in de lingerie. Nu vond ik dat iets met vlag en modderschuit enzo.
  Ik werd echter laatst verrast door Vriend. Twee prachtige bh’s mocht ik uitzoeken. En élke keer als ik me uitkleed en de meisjes blij zie zitten in mijn vrolijke en gekleurde bh’s dan word ik zo gelukkig. Zelfs mijn lijf knapt ervan op. Alles straalt meer zonder die vergrijsde verwassen oude krengen.
  Ik heb mijn mening bijgesteld. Juist omdát ik niet blij ben met mijn lijf, verdient het een beetje meer aandacht. Net zoals bij mijn kleding :-).

  M..

 12. Jij weet een goede tip altijd te verpakken in een angstaanjagend verhaal. Punt is dat ik straks dus op zoek ga naar die bangmakers. Maat slagschip, vermoed ik? 😉

 13. Hahahaha die boxers van Vlam! Geen idee dat zulke dingen bestonden, lachen tussen de lakens…nooit weg.

 14. Ooit in een grijs verleden droeg ik bh’s met beugel. En ondanks alle behulpzame dames van diverse lingeriezaken en diverse, zeer dure, miskopen heb ik nooit een bh met beugel kunnen vinden die ik langer dan een halve dag aan het lijf kon houden. Dus sinds jaar en dag draag ik bh’s zonder beugel. Van Anita, want dat is het enige merk dat ik heb kunnen vinden voor een goedzittend exemplaar onder de EUR 100,00. Jammer is dat Anita steeds beperkter wordt in mooi kant(achtig) materiaal en steeds minder kleuren voor de grote maten.
  Ik draag slips van Fruit of the Loom, zij hebben simpele naadloze slips voor grote maten. Ik bestel ze via het internet in de USA. Goede kwaliteit en gaan jaren mee. De mannen in ons gezin dragen boxers of van simpel katoen of iets stretch-achtigs. En allemaal een voorkeur voor effen (geen wit!!!!!), een bescheiden ruitje of een streepje.

 15. Ik liep ook altijd te hijsen om ondergoed op zijn plaats te houden. (dikke billen/smalle taille, ooit) Toen zei iemand “draag een string, hoef je ook die billen niet te verpakken “. Wat een geweldig idee en het staat nog aardig ook 🙂

 16. Oh nee gruwel, ik ga de deur niet uit zonder passend setje, ik zondig alleen aan dat lelijk huidskleurig ondergoed, dat soms gewoon nodig is :-)…..

 17. Een beetje overjaars aan het worden had ik de laatste maanden heel veel last van mijn borsten. De BH’s met beugels bleven in de kast, een sport BH werd mijn beste vriend. Tot de jongste deze week een foto nam van de afgeplatte, te laag hangende versie van mezelf…
  Dus kocht ik me maandag een nieuwe verpakking voor de meisjes, en die zijn nu weer prominent aanwezig 🙂

  1. Hahaha! Ik ga dus zonder bh nergens naar toe. Doe niet eens de deur open voor een pakketje, GEEN gezicht die hangende zooi.

 18. Ik heb al jaren gewoon zwarte boxers. Ik vind het prima. Het is voor mij om het even. Voor een feest gaat het toch uit.

  Love As Always
  Di Mario

 19. setjes doe ik ook niet aan. Gewoon dat wat fijn zit. Gedoe met kantjes en frutsels, niets voor mij. Ook niet toen ik jonger was.

 20. Whoehahaha een 3d bril bij je onderbroek 😂😂😂
  Ik ben de comfi maar mooie setjes. Zoveel onsexy medisch gepruts en geknok aan dat deel van den lijve gehad, dan mag het er best leuk uitzien.
  Maar stiekem ben ik jaloers op jouw slippen. Moet aan Bridget Jones diary denken 😅

 21. Ga toch eens naar het kruidvat om te kijken . Zeker als er geen naad zichtbaar is. Een BH kopen vind ik een ramp , tegenwoordig kan ik ze bijna geen hele dag meer aan hebben , liefst draag ik geen BH . Thuis kan dat.
  Man is allergisch voor grote onderbroeken , maar eigenlijk mag hij niet klagen , gezien zijn ondergoed .
  Niets geen boxerschort , maar witte onderbroeken van de Hema. Geen gezicht , maar van mijn commentaar trekt hij zich niets aan. Hij weigert pertinent alle suggesties die ik doe.
  O , ja nu bijna – 3 kilo Klief.

 22. Toen ik 50 jaar was werd ik geopereerd. Verwijdering baarmoeder, plus eileiders. Ik ben superslank, kon altijd dragen wat ik wilde, leuke kleine onderbroekjes.
  Toen had ik dat litteken. En kon ik daar geen elastiek verdragen. Sinds die tijd draag ik een sloggi.
  Het litteken verwatert wat, maar er mag nog steeds geen elastiek op komen.
  En om op die borsten terug te komen. Heel veel vrouwen hebben een borstvergroting. Maar bij de controle gaat het dan mis. De stralen kunnen niet door de implantaten komen. En het beste is dan om een echo te laten maken.
  Waarom wordt daar toch geen aandacht aan gegeven?

 23. hihi, ik vind de katoenen strings uit de Zeeman het einde, wassen, in de droogkast, ze kunnen er allemaal tegen … en op Vente Exclusive koop ik mijn bh’s, steeds van Marlies Dekkers omdat ik weet welke maat ik daarin heb … en lekker goedkoop!!

 24. Zie je wel dat je wijzer wordt met de jaren? Hier ook vooral katoen en Hema enzo. Heb laatst een fantastische beha bij de Zeemand gescoord voor 5 euro. Zwart, huidskleur, geen gedoe. Heerlijk.

 25. Heerlijk om je blog te lezen vooral bij de benaming bangmaker krijg ik de slappe lach .Maar goed ik draag ze dus ook en met mijn formaat voorgevel is een stevige bh een must en daar bespaar ik echt niet op .Onze dochter koopt voor mijn man met kerst en verjaardag altijd wel een paar van die maffe boxers met rare figuren en teksten ,doet ze om mij op stang te jagen .Ik lach er ook maar om

 26. haha herkenbaar! Voel me prachtig in mooie lingerie .. maar het zit vaak voor geen meter. Maar wat Vlam allemaal aan durft … dat kan écht niet hoor 🙂

 27. Whahahahaha!!!!!
  Sorry…dat van die gamba en die kraaloogjes…so funny!!!
  zelf draag ik uitsluitend zwarte onderbroeken van sloggi. Comfort, weet je wel.
  Tiny tits dus zelfs geen bh nodig. Na drie koters heb ik eigenlijk nog steeds (piepkleine) hoera borsten: als ze zo klein zijn kunnen ze niet hangen 😉
  Dat zijn dan meteen ook de enige 2 voordelen van kleine borsten.
  Manlief draagt ookvan die charmante boxershorts. Ook iets met opzichtige prints, en een aantal knalroze exemplaren 🙂

 28. Ik draag immer onderbroeken met Donald Trump op het kruis. Zo weet ik me verzekerd van een grote lul.

 29. Hahhaha! Ik heb zojuist even alles voorbij zien komen in gedachten.

 30. Doe met je mee klief die van Donald hier is echt grandioos .😀😀😀😀

 31. Mijn vrijer zegt altijd: ‘de mooiste lingerie is lingerie die op de grond ligt’. 😀
  Ik draag altijd stevige bh’s (want grote cup) en degelijke tailleslips en maak me er verder niet druk om of het allemaal wel bij elkaar past. Mocht ik, godbetert, ooit op de SEH belanden, heb ik vast en zeker wel iets anders aan m’n hoofd.

 32. Al een geluk dat het een verlengd weekend wordt. Stel je voor dat ik morgen moest werken. Ik zou twee keer een klopje krijgen. Dat ondergoed van Freegun trekt echt op niets hoor . Niet dat het mijn ook maar iets beter is. Ook dat valt dik tegen.

 33. Ik heb niets met “luxe” lingerie. Geef mij vooral praktisch ondergoed. Ik denk dat ik voor Joris voor Vaderdag een Freegun ga bestellen! Ooit gaf ik hem een boxer met Kerst waarop stond: Jingle my balls (-:

 34. Er is duidelijk een groot verschil in deze tussen vrouwen en mannen. Hans

 35. Hahaha fantastisch! Die gamba’s en kunstgebitten ook 😛 Volgens mij is het voor de man vooral belangrijk dat wat je ook aan hebt zo snel mogelijk weer uit is haha

 36. Hahahaha. Fantastisch 🙂
  Heb zelf altijd die 3 pack hema slips. En kwam er laatst met wasgoed opvouwen achter dat ze wel een beetje op zijn..oeps.. heel charmant..maar idd..ben toch al getrouwd 😂😂

 37. Ha, ha heerlijk Anni Rolfi..zit super en het is vaak uitverkocht dus er zullen nog wel meer dames zijn die erbij zweren en schijnt ook beter te zijn dan al dat kunststof. Overigens bij de Makro hebben ze ondergoed van Form’s ook het soort “bangmaker” alleen in zwart en wit maar ook met kantje. Vaak in de aanbieding met 20% extra korting.
  Heb onlangs alle nylon meuk weggegooid. Alleen bh’s alleen Triumph of Marie Jo. Tip: Bij de Bijenkorf wordt je ook super vriendelijk geholpen: champagne wel zelf meebrengen:-)

 38. OMG ik had de hele tijd beeld, hahahaha :))). Jullie passen echt zo goed bij elkaar, Vlam heeft geloof ik ongeveer dezelfde smaak in boxershorts als jij in kerstbomen 😛

 39. Je lief draagt iig nog boxers……… Mijn lief draagt ‘billenknijpers’ uit het jaar nul. In de mooiste gedekte kleuren die er zijn; zwart, donkerblauw en grijs. Zwembroek idem. Het ea wordt in de winter ook nog gecombineerd met een wit hemd. En wat vind ik er van….. niets. Het is niet de verpakking die het hem doet. Wat draag ik. Super push up (dan lijkt het nog wat) combi met een string van de Hema. Wel in een stichtelijk kleurtje. BH in alle kleuren die er te koop zijn 🙂 met bloemen, blokjes stipjes…. maakt me niet uit.
  Een paar grote onderbroeken van de Hema voor als ik naar de osteopaat ga. Ik vind het geen gezicht als je daar staat met een string……….

 40. Oh, hier spreekt de ultieme mixer. Van alles letterlijk, heb ik aan ondergoed liggen. Soms heb ik zin in een mooi setje en soms heb ik zin in een okselslip en nonnen bh. Dat laatste meestal op OhF*ckItAll dagen.
  Lekkere blog, herkenbaar en met vaart en humor geschreven.
  Bedankt voor de Kruidvat tip,
  Anni Rolfi, klinkt okselfris.

Reacties zijn gesloten.