Klivia en de Milon cirkel

Charming niet? Nou ja: ik heb iig bewijs dat ik wat gedaan heb 😉

Zo. Oma is net terug van de sportschool. Ik was de eerste die om klokslag acht uur binnenstapte. Ik? Mwoehahaha! Het moet niet gekker worden. Ik en het beste meisje van de klas? Op mijn vrije dag ook nog eens. Hou ouder, hoe gekker.

Tot en met de helft van de cirkel was ik trouwens de enige. Daarna stapte een soortgenoot van mij binnen: een enigszins uitgelubberde veertiger met overgewicht.

Tot zover is de tussenstand die ik nu in drie keer gezien heb: zeven bejaarden, een dozijn huisvrouwen en één pezige man van rond de vijftig. Kortom: ik voel me er wel thuis. Niks overal spieren en fanatici. Gewoon mensen, net als ik, die wat fitter proberen te zijn/blijven.

De beste tijden zijn dus ’s morgens meteen als ze opengaan, en tussen de middag. Ik ga dus ook echt proberen die tijden aan te houden. Ik heb geen zin om in de rij te moeten staan om te mogen beginnen.

Het hele proces is kinderlijk eenvoudig en helemaal voorgekauwd. Daar houd ik van. In dit geval dan. Ik heb geen zin om na te moeten denken. Ik wil mijn verplichte ding doen en weer wegwezen.

Hoe gaat het daar in zijn werk?

Je komt binnen, scant je pasje, hangt je tasje aan een kapstokje en je begint met je eerste apparaat. Insteken van de kaart, het martelwerktuig springt in de juiste positie, druk op start, wachten tot het groene licht aanspringt en beginnen maar. Op de display kun je zien hoeveel oefeningen je hebt gedaan, of je ze in het juiste tempo doet en hoeveel tijd je nog moet zien te volhouden. Bij de krachttrainingen is dat steeds één minuut. Bij de cardio vier.

Omdat het de bedoeling is dat je het einde nipt haalt, dus met pijn en moeite, heb ik links en rechts vandaag wat kilootjes bij geklikt.

Niet op de fiets, want ik wil mijn heup niet forceren. Zoals het nu gaat, vind ik het voorlopig wel prima.

En ook de crosstrainer laat ik even zoals hij nu staat, want ik vind dat ding op standje theemuts al pittig genoeg moet ik eerlijk bekennen.

Na de eerste sessie had ik iets spierpijn. Iets in de kuiten. En in wat meerdere mate op de borstspieren. Links vooral. Ik heb ook al een jaar last van die schouder, dus ook daar ga ik voorlopig niet overdrijven. Tien en dertien kilo drukken lijkt me even genoeg.

Voorbeeldje van mijn pagina.

Online kun je alles volgen dat je hebt gedaan. Voor de mensen die gek zijn op cijfertjes en graag beloond worden voor hun inspanningen is dat natuurlijk hartstikke leuk. Mij zegt het niet zoveel. Ik hoop het binnenkort aan mijn lichaam te gaan merken. Dat is het enige dat voor mij belangrijk is. Geen pijn meer. En op dit gewicht blijven, dat zou ik ook erg fijn vinden.

Ik was vandaag op de fiets naar de sportschool, met alle oefeningen, uit en thuis in een uurtje.

Misschien, héél misschien, houd ik dit wel vol…

30 thoughts on “Klivia en de Milon cirkel

 1. Geweldig Kliefje, en ja die bejaarden zijn ook heel goed bezig. Ze weten dat het helpt. Of je wil of niet, je krijgt ook sportschoolvrienden waarmee je knikjes en soms een paar woorden wisselt. Zelf heb ik veel steun gehad aan mede-sporters zowel binnen als buiten de sportschool na mijn operaties. Ik weet dat dit niet het doel is. Complimenten voor je aanpak.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Klapperdeklapperdeklap #applaus. Serieus, ik ben trots op je en voel me bijna gemotiveerd door jou om ook iets te gaan doen. Mis er alleen de mentale moed voor op dit moment.
  Zou heerlijk zijn als je merkt dat het werkt en hiermee door kan gaan.

 3. Goed Klief. En volhouden maar. Want zin is er nooit, maar als je er geweest bent, voel je je toch voldaan.

 4. Ik ben altijd blij als ik lees dat mensen aan het sporten gegaan zijn. Ik hoop zo dat je de klik maakt en het ook écht leuk gaat vinden! Je zal het ook merken aan je lichaam alleen… niet vandaag, niet morgen. Maar op termijn loont het.

 5. Met de verwachte temperaturen van vandaag is het verstandig vroeg te beginnen met je inspanningen.
  Belangrijk is dat je er plezier in hebt en dan stijgen je prestaties. Hans

 6. Inderdaad is het ook heerlijk dat het niet zon sportschool is waar je bij binnenkomst gescand wordt op een andere manier, namelijk hoe hip je outfit is, en hoe zulke strakke billen je hebt. 1x naar toe geweest, vreselijk! Inmiddels heb ik er 1 gevonden waar ik in mn afgetrapte joggingbroek en dito shirt totaal niet uit de toon val. Succes ermee! En vaste tijden werkt inderdaad het best.

 7. Goed, hoor! En ik vond mezelf al zo goed, want ik stond/zat/lag om 9.00 uur al op de yogamat en dat op mijn vrije dag! Ik hoop dat je het bol blijft houden, want sporten is niet leuk, maar t lichaam heeft t soms wel nodig. Geniet van de rest van je dag!

 8. Fijn dat het je zo goed bevalt.
  Ik ga maandag beginnen bij de locale sportschool op 5 minuten. Afgelopen week gaan kijken en de muziek was prima te doen, dat vind ik ook erg belangrijk.
  De apparaten ken ik wel en ik heb alleen even hulp nodig bij het instellen de eerste keer, daarna doe ik mijn eigen rondje wel.
  De eigenaar is heel groot, bodybuilding figuur en vol tatoeages en heette me van harte welkom.
  Ik kijk er best wel naar uit en ga ook vroeg. Ook voordeel dat er douches zijn dus kan lekker erna.

 9. Goed hoor, ik ben ook heel goed bezig: in en dan weer uit de zon, op buik op handdoek en dan weer opstaan om toch maar op de stoel te gaan zitten. Vermoeiend oor 😜😂

 10. Goed bezig! Ideaal ook dat je alleen maar een kaartje nodig hebt en klaar bent om te gaan.
  Nog een paar weken en het zit in je systeem (dat duurt schijnbaar 6 weken).

 11. Well done Klief, goed bezig. Zo te lezen gaat het precies zo als bij mijn revalidatie-fysioperiode ;). Nul fanatiekelingen, alleen mensen die wat in beweging proberen te blijven omdat ze anders langzaam vastroesten. De gemiddelde leeftijd lag denk ik op minstens 75 (reken ik mezelf even niet mee). Dan stond ik weer op een loopband naast een mevrouw van 88, ik moest altijd zo lachen, was een leuk nuchter mens. Ik liep na een tijdje gelukkig sneller dan zij, haha! Maar petje af voor haar ook.
  Die crosstrainer is een onding ja, maar wel goed voor je conditie.
  Was vanmorgen aan het bodybalancen en vroeg me opeens af waarom dit ook weer zo leuk was ;). Want dat is pittig, al klinkt het absoluut niet zo. Volhouden maar, we worden er vast sterker en strakker van, op de duur!

 12. Misschien is bejaardegym ook wel iets voor mij. Maar ik denk dat ik eerst naar de masseur of zo moet omdat mijn schouder toch wel al een weekje of tien problemen geeft. Of het voelt tien weken, wacht ff nadenken. Owh… zo’n 2 maanden, dan wacht ik nog ff met de aanvraag, Kan altijd nog vanzelf overgaan.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Goed bezig!! 😀 Ik ga vaak op vrijdag na mijn werk, dan is er bijna niemand. Ook op dinsdagavond maar dan is het heel druk. Volgens mij is het hier overdag niet heel druk, wel in de ochtend tussen 4 en 7, als mensen voor het werk gaan.

Reacties zijn gesloten.