Goeie timing!

Gisteren zouden we SchoJu te eten vragen.

Omdat het weer ineens zo mooi ging worden, maakte Vlam er bij nader inzien liever een dagje strand van. Maar dan niet met uitgebreid thuis koken, maar misschien een simpel hapje op het strand eten? Ook goed wat mij betreft. Doen!

Maar plotsklaps nam alles een andere wending: SchoJu nodigde ineens ook de broer van Vlam uit, met vrouw en twee kinderen. En die twee kinderen wilden allebei ook nog een vriendje meenemen. En daarna zouden we met zijn allen bij hen in in de tuin gaan eten. Gezellig toch?

Om half tien zouden we op het strand zijn.

Ik met mijn ‘two is company, three is a crowd’ motto werd al nerveus bij het idee alleen al. Zoveel mensen bij elkaar. Zo lang samen? Poeh.

Maar Goddank was daar mijn lichaam dat zeer welkom roet (lees: bloed) in het eten gooide. Mijn happy period diende zich aan.

Nu kon ik met een legitiem excuus lekker thuis blijven. Want op zo’n strand liggen en je steeds “druk” moeten maken of je niet gezellig door ligt te lekken, vind ik persoonlijk nul ontspannend. En Γ‘ls je dan naar het toilet moet, en je moet door het bloedhete zand ploegen, op zoek naar het dichtstbijzijnde toilet en je moet je dan daar in een smerig broeierig hokje verschonen? Met een zeer grote kans dat het toiletpapier op is? Dank u de koekoek. Pure horror vind ik dat.

Ik bleef dus lekker thuis.

Vlam maakte zich nog zorgen om me. ‘Want zou ik me wel vermaken de hele dag? En wat jammer voor me dat ik niet mee kon’.

Right. Nou, ik hoef u niet te vertellen dat u met mij nul komma nul medelijden hoefde te hebben.

Ik heb meΒ prima vermaakt. Dit kwam me persoonlijk wel heel erg goed uit. Niet die drukte de hele dag (want ik vind het strand zalig. Op mijn stoeltje. Onder een parasol. Lezend. In de branding starend. Lekker rustig. Niet teveel geklets). En de luxe van een toilet binnen handbereik. En thuis was het stukken aangenamer dan op dat bloedhete en retedrukke strand kan ik u zeggen.

De dag vloog voorbij.

Ik verpotte mijn zaailingen. Ik ruimde twee kasten leeg en gooide zes vuilniszakken ongebruikte rommel weg (zonder toeziend oog van Vlam, die een waardeloze weggooiert is). Ik at een Magnum als lunch. Las wat. Dronk liters muntthee en frommelde diverse waterijsjes naar binnen. Ik fietste even in standje bejaard naar het tuincentrum en kocht daar nog een prachtige bak vol lobelia’s. Draaide een wasje. Rommelde wat. Staarde voor me uit. Hees me uiteindelijk in een bh en jurkje en maakte me op.

Want ongeveer half zes zouden we vertrekken. Ik kreeg een belletje van Jill. Of ik naar beneden wilde komen? Dan zouden ze me oppikken om te gaan eten bij zwager plus schoonzus.

Okidoki.

En daar was het gezellig. En lekker. En fijn. En maar vier uurtjes en geen twaalf. Precies genoeg.

Ieder nadeel heb ze voordeel.

27 thoughts on “Goeie timing!

 1. In dit geval zou ik dat ‘roet’ ook zeker van β™₯-e verwelkomd hebben…. al hoezeer ik het ook altijd haatte, ergens vaag in een grijs verleden, gelukkig al zo lang geleden dat ik me daar niet meer druk over hoef te maken.
  zoveel uren met meerdere mensen brrrrrrrrrrrrr, kan me helemaal voorstellen dat je dat niet wilde, dan is (bijna) elke smoes welkom toch ;-0

 2. Fijn hΓ¨, zo’n lijf dat je hΓ©t perfecte excuus geeft om onder een geen-zin-afspraak uit te komen?
  Mijn voorkeur gaat ook zeker uit naar jouw dag, momenteel :-)!

 3. Dit klinkt echt als een heerlijke dag. Zelf zou ik ook al stressen bij de oonaangekondigde verandering van SchoonJu. Kan slecht tegen verandering.

  1. Ja. Maar hij vindt het ook leuk als ik mee ga. En hij snapt soms nog steeds niet echt dat zoveel en zolang drukte om me heen, me echt leegzuigen. Omdat hij zelf zo anders is daarin.

 4. ik wilde precies zo reageren als hans hierboven πŸ™‚ Overigens vind ik het wel vreemd dat schoju zelf anderen uitnodigt bij jullie afspraak. OK, jullie hebben de lokatie gewijzigd, maar om dan ook maar de rest van de familie uit te nodigen komt op mij toch wat vreemd over. Hopelijk hebben jullie nu wel alledrie (en misschien schoju en consorten ook) een fijne dag gehad.

 5. Het ‘Bloedhete zand’ … in combi met ‘doorlekken’ en ‘happy period’ … ik ga een blokje om voordat ik mijn ochtendbroodje naar binnen werk … bloedheet zand. Hoe kom je d’r op?

   1. Ja natuurlijk wel. In Mozambique is dat de gewoonste zaak van de wereld. Maar de combi van ‘bloedheet’ en iets over je ‘period’ … dan krijg ik een kortstondige kortsluiting in mijn te grote fantasie πŸ™‚

 6. ben best benieuwd wat je aanhad naar het Tuincentrum ( je ging pas later een jurkje en bh aantrekken)
  ben ooit in slaap gevallen op het strand en had een geweldige zonnesteek
  Berber

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s