Niet heel erg charmant.

Afgelopen zaterdag vond ik het net even te heet qua temperatuur. Kijk dat het eindelijk wel weer eens tijd werd voor mooi weer, daar zijn we het met zijn allen wel over eens, of niet? Maar meteen zó smerig warm? Nergens voor nodig wat mij betreft. Ik was echt heel erg blij dat ik thuis kon blijven. Lekker nakend op de koele, leren bank kon blijven liggen, me minimaal inspannend. Het liefste was ik in de vriezer gekropen, bij alle waterijsjes.

Ik ben namelijk niet erg hitte-bestendig. Ik heb het eigenlijk altijd warm. Ook in de winter. Thuis hebben we eeuwig strijd over hoe hoog de kachel mag. Wat mij betreft is 19 graden meer dan zat. En Vlam zou het ‘m het liefste op 22 zetten. Ik draai ‘m wel eens stiekem terug omdat ik bijna ontplof. En dan gaat hij meteen piepen. Mij zul je zelden zien in dikke vesten of truien. En op de fiets, draag ik bijna nooit een winterjas. En handschoenen gebruik ik amper, dan moet het écht min tien zijn of zo. Ik kom wel eens mensen tegen op de fiets, die eruit zien alsof ze op poolexpeditie gaan. En dan kom ik voorbij, met een vestje aan. Dat openstaat en wappert in de wind.

En ik hoef me maar even in te spannen en ik zie er uit als een framboos.

Vroeger had ik een collega op wie ik smerig jaloers was. Al vielen de mussen dood van het dak, zij zag er altijd fris en fruitig uit. Alsof ze net uit de douche gestapt was. Haar netjes, make-up keurig. Blank en mat. Om door een ringetje te halen.

En dan liep ik er naast. Met zwarte vlekken onder mijn ogen van uitgelopen mascara. Met zo’n glimneus. Vurig rode wangen. Met natte slapen en van die kloppende aders. Erg charmant. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat er niet zichtbaar was. Natte rug. Klotsende oksels. Broeiend kruis.

Bah!

Mensen zoals zij zouden echt verboden moeten worden.

Afgelopen woensdag, toen ik klaar was in de sportschool, had ik weer even zo’n momentje. Ik gloeide helemaal. Komt de sportschooljuf naast me zitten en ze zegt ‘Nou, jij hebt je best gedaan hoor. Je hebt er een kleurtje van’.

‘Kleur-tje?’ zei ik? ‘Dat zeg je nog beschaafd. Ik zie er niet uit!’

Dat vond zij van niet, ze vond het wel schattig zei ze.

Nou ja. Wat is hier nou schattig aan? Ik vloek gewoon bij mijn ijsje!

38 thoughts on “Niet heel erg charmant.

 1. Het is zeker niet prettig. Maar liever dat dan altijd koud. Daar heeft Dinnetje last van. Die heeft het gewoon niet warm bij 30 graden.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Was deze foto na het sporten of in ruststand?😉 Ik heb het ook snel warm. Maar in de winter ook snel koud trouwens. Gisteren wat opvliegers tijdens die hitte. Ook geen pretje….toen zag m’n hoofd er ook wel zo uit denk ik (niet in de spiegel gekeken😉)

 3. Hier precies hetzelfde: altijd warm. En tegenwoordig met opvliegers. En ik word niet alleen rood, maar ook een soort smeltende substantie. Over charmant gesproken 😬

 4. Horror! Jij hebt er echt veel last van, ik iets minder maar zit dan ook het liefst binnen. De kachel staat hier max op 18 in de winter, we trekken wel een vest aan als het nodig is. Komende dagen gelukkig normale temperaturen, 23 is meer dan zat!

 5. Hier Miss Koukleum. Ik vond het heerlijk, de afgelopen dagen. Eindelijk zon. Ik krijg er pas last van als het erg vochtig is, dat benauwde weer bekomt mij slecht. Maar verder? Ik had in Californië geboren moeten zijn!
  (Enige nadeel: dan had ik je blog ws nooit gelezen :))
  Mijn man loopt ook te mopperen. Maar hij krijgt op veel meer dagen in het jaar zijn zin dan ik, dus dat mag ie niet van mij 😉
  Je eyeliner zit prima op de foto! En die ijsjes moeten ze gewoon in een andere kleur gaan maken 🙂

 6. Het omgekeerde is ook niet fijn hoor. Ik heb het gauw koud. Vooral de uitstekende delen zoals handen en voeten. Ik gebruik dus een pittenkruik en handschoenen van medio september tot medio mei. Als ik hardloop heb ik nergens last van. In de vrieskou loop ik met blote handen maar zodra de bloedsomloop vermindert worden het ijsklompen (syndroom van Raynaud heet het geloof ik). Maar altijd te heet lijkt me ook niks.

  Toitoi met deze pufdagen (kan ik ook niet tegen hoor).

  Groetjes,

  Dorothé

  1. Koud is ook niks. Als ik aan het lijnen ben, heb ik het ook, en er is niks waarvan je dan weer warmer wordt. Heel vervelend.

 7. Het was inderdaad wel een tikje te warm. Maar ik heb liever 25 graden dan 20 graden. Blote benen en zonder jas, dat heb ik het liefst.

 8. Hier ook altijd warm en zwaar bezweet. Maar ik draag wel een winterjas. Zonder is mij echt te koud.

 9. Ik vind het wel een gezonde blos zo op het eerste zicht. Maar ik snap je helemaal. Jouw omschrijving van al die niet-zichtbare zwetende delen… treffend! Maar vanaf vandaag wordt het wat koeler. Geniet ervan!

 10. Oh ik kan er ook zo verschrikkelijk slecht tegen. Tot 25 gr zeg ik oké, heerlijk lekker maar erboven, niet mijn ding en nooit geweest ook. Hoe warmer, hoe lomer en in t slechtste geval chagrijniger. Met een leren bank moet je ook niet ineens overeind springen want blijft je vel plakken😂
  Mijn ouders hadden een leren bankstel en met n korte broek er ineens vanaf springen deed je ook maar 1 X, daar dacht je een volgende keer wel over na.
  Vandaag is t meer mijn weer, bewolkt en goed afgekoeld. Nu alleen binnen nog.
  Fijne dinsdag X

  1. Hahaha, idd, dat is een nadeel van leer! Om die reden zit ik, wanneer het kan, dan ook het liefste op een fleecedekentje.
   Thanks, jij ook!

 11. Haha, ik herken het helemaal! Ik krijg ook van het minste een rood hoofd. En jammer genoeg ben ik niet eens zo’n zweter, maar wel in mijn gezicht. Als het warm is, begin ik direct te blinken… Een beetje zon is zalig, maar direct 30 graden, dat was teveel van het goede. Het was hier warmer dan in Spanje!

   1. Waarschijnlijk lagere luchtvochtigheid, dan kun je je warmte veel beter kwijt. Ander soort warmte dan hier, hier is het vaak meteen zo klam.

 12. Heel herkenbaar! Van een beetje inspanning een knalrode kop met watervallen over heel mijn lichaam. En niet voor een paar minuten maar een hele poos! Heel vervelend vind ik. Ik gooi het wel eens op mn hormonen maar het is een combi (denk ik) van gewicht, diabetis, schildklier, enz. Helaas wil dat gewicht niet naar onder en die medische klachten staan onder controle. Geniet van je perenijs-smurfenijs-zelfgemaakte invrieslollies-enz. of dat nou kleurt of vloekt bij je gezicht! Succes met je training.

 13. We kunnen elkaar de hand geven, boven de 24 graden begint mijn systeem ook in opstand te komen.
  Een vakantie op de noordpool verkies ik ook boven het zuiden van Europa. Hans

 14. En je oorhangertjes matchen zo mooi, niks meer aan doen Kliefje! 🙂 Ik ben ook van de ‘frambozerige’, maar net onder de neus blijft het wit. Een witte zweetschnor, da’s pas charmant 😉

 15. Is het een plas? Is het een vloedgolf? Is het volgezogen spons? Nee, het is Menck die ’s avonds van zijn werk huiswaarts keert.
  Kortom: innige deelneming.

 16. Laat ik het houden bij:

  Die hitte mag linea recta vertrekken naar oorden waar het nooit terug te vinden is, sterker nog, uit ieders (de mijne vooral en de jouwe dus ook) herinneringen weggewist
  en… een zeker iemand mag terugkomen want die mis ik toch wel onderhand *grijns*

 17. Ik heb het altijd koud. Maar na 10 km hardlopen had ik ook een rode bolus. Hopelijk ontleen je hier steun aan (-:
  Dikke kus

 18. Haha ik heb hetzelfde als jij, begrijp echt niet hoe mensen met die hitte en inspanning er nog steeds normaal uit kunnen zien 😛 Ik word zo rood als een tomaat altijd. En al die zonnebrandcrème op mijn gezicht werkt ook niet echt mee.

 19. Hier hetzelfde. Ik heb het het laatste half jaar permanent warm door een opvlieger die al 6 maanden aanhoudt. En als het dan ook nog zo benauwd is buiten weer je waar je mij kunt vinden: binnen.

 20. Huul, huul, Hier zit de grootste koukleum van het Noorderlijk halfrond. Ik had even de hoop op de overgang; dan had ik het eens warm (heet) in mijn leven…. helaas dus. Ik ga nog een keer ‘klimatologisch asiel’ aanvragen in een heel warm land. Overigens gaat hier de verwarming gewoon op 20 graden. De kunst is om zoveel laagjes over elkaar heen aan te trekken dat het er nog redelijk normaal uit ziet. Zelfs in de zomer, een jurk met een thermohemd eronder.
  Blijkbaar is mijn thermostaat kapot.

Reacties zijn gesloten.