Uniek moment: Vlam aan het woord!

Mijn lieverd vroeg of ik vandaag voor mijn rekening kon nemen. Aangezien het alweer een jaar of vijf geleden is dat ik haar blog voor een dag overnam (op onze huwelijksdag), had ik daar voor een keer geen moeite mee.

Mijn vrouw heeft namelijk als hobby mensen blij te maken met stukjes die door velen gelezen worden. Ze haalt hier super veel plezier en energie uit. En ik ben op mijn beurt weer blij met jullie allemaal. Omdat zij er namelijk zo’n positieve feedback op krijgt, heb ik zeven dagen in de week een prima leven. Thanks allemaal!

Ik ben zelf niet zo’n schrijver. Ik lees niet graag en lees dus ook maar zelden haar blog. Dat heeft overigens niets met desinteresse te maken.

In ieder geval kennen de meeste van jullie mij beter dan dat ik de meeste van jullie ken.

Vandaag ben ik dus een keer aan het woord. Wees niet bang, maak er zeker geen gewoonte van. Het is niet mijn ding zeg maar.

Maar ik dwaal af. The seven year itch. Vandaag kennen Klivia en ik elkaar zeven jaar. En zeven jaar schijnt een nogal spannend momentje te zijn. Na zeven jaar spetteren namelijk de meeste relaties uit elkaar. Kan ik me ook heel goed voorstellen.

Bij mij zijn meerdere relaties kapot gegaan op het moment dat er een zeven in het spel kwam. Op die zaterdagavond na bijvoorbeeld zeven minuten zoenen, of na zeven drankjes in de kroeg, zeven uur ’s ochtends wakker worden en naast je kijken en denken…. Neh. Zeven dagen later bedenken dat je echt nog te jong bent voor een relatie. De verliefdheid die ineens weg was na zeven maanden; wie heeft er geen ervaring mee? Ik heb ze allemaal een paar keer meegemaakt (gemiddeld een keer of zeven). Maar zeven jaar? Nee, dat nog nooit.

En het bevalt ons zo goed dat we besloten hebben om er nog maar zeven aan vast te plakken. Wij lijken zó niet op elkaar dat niets (lees heel weinig) ons triggert aan elkaar. We hebben allebei ons eigen ding en aan de andere kant ook veel gemeen. (Dit meer op het vlak welke consumptie gericht is. Het lekkere eten en de sloten wijn).

Ook vakantietechnisch begrijpen we elkaar goed. Zo kijken we alweer uit naar een zalige vakantie, die toevallig over zeven weken begint. We hebben twee keer zeven dagen hetzelfde huisje gehuurd ergens ver weg in Spanje. Gewoon lekker strand, een hapje en een drankje op zijn tijd, zwembad in de tuin en relaxed via een diverse hotels op ons gemak er naar toe en ook weer terug. Het wicht gaat dit jaar ook nog gezellig mee; leuk!

Kortom: wij hebben aardig onze rust gevonden. We hebben in het verleden zo (uit)geleefd dat we nu niet te behoefte hebben om nog raar te doen. Om nog weet ik niet wat te ontdekken en uit te proberen. Voor ons geldt: been there en done that. Ik denk dat dat onze sleutel is.

Love you darling. Huize avondrood, daar gaat onze weg naartoe.

xx Vlam.

58 thoughts on “Uniek moment: Vlam aan het woord!

 1. Mooi geschreven Vlam. Ik zou je wel zeven keer kunnen feliciteren met jullie zevenjarig samenzijn, maar dat zou toch wel iets van het goede zijn en aangezien je zelf al zegt, het hoeft allemaal niet meer zo heftig, hou ik het mooi bij één keer. Gefeliciteerd en in Huize avondrood heb ik vast een kamer voor jullie gereserveerd. Hou er rekening mee dat die reservering over zeven keer zeven jaar vervalt, dan moeten jullie er wonen.. 😉

  Love As Always
  Di Mario

 2. Van harte gefeliciteerd! Kliefje en Vlam, het blijft gewoon leuk om mee te mogen delen in jullie wel en wee. De afwisseling van hilarische verhalen en catspam, scherpzinnige stukken over dagelijks geluk en ongemak en de wijde wereld met diverse bewoners. Nog heel veel goede jaren samen!!

 3. Aaach, wat schattig! Wij treden in jullie voetsporen, bijna zeven jaar. Of ik die van mij zal kunnen overtuigen om in december een stukje te schrijven, ik vrees er voor. Maar je weet nooit: ook hij zit soms wel eens vol verrassingen (één tegelijk wel!).

 4. Wat leuk om eens een blog van jou te lezen Vlam.Gelukkig is de 7 nu een positief cijfer geworden .
  Gr Elisabeth

 5. Super leuk blogje. Ik volg jullie al 7 jaar en dit is mijn ontlurkdag. 7 jaar lees ik de blogjes met veel plezier en soms laat ik mijn huisgenoten of zelfs collega’s meegenieten. Het wel en wee uit de artsenpraktijk vind ik bijzonder amusant geschreven. Ik werk al 25 jaar als apothekersassistente waarvan 12 jaar naast een artsenpraktijk en vaker zijn vele situaties zo herkenbaar. Ongeveer 7 jaar geleden schreef Kliefje een blogje in geuren en kleuren over het maken van een uitstrijkje. Zo hilarisch. Sindsdien ben ik haar blijven volgen. Ik hoop nog veel van jullie te mogen genieten. Groeten uit Limburg

 6. Inderdaad; je kan niet echt goed schrijven. Je schrijft namelijk gewoon geweldig. Lekker onderkoeld en gewoon zoals het is.
  Gefeliciteerd met jullie jubileum. Graag lees ik over 7 jaar nog zo’n stukje.

 7. Vlam, ik ken jou niet persoonlijk. Mijn eerste ontmoeting met Kliefje dateert misschien wel van 5×7 jaar geleden. Toen was het een lief schuchter meisje. Ben blij dat we via FB weer contact hebben. We hebben zelfs al een x afgesproken maar dat is volgens mij ook alweer 7 jaar geleden! Ik lees haar blogs altijd met veel interesse! Niet 7 op 7, maar soms wel 7 tegelijk!
  Ik wens jullie nog heel veel jaren van voorspoed, gezondheid, liefde, geluk, sloten wijn, mooie tapas en vakanties toe!

  Xx

 8. Wat aardig dat we mee helpen aan een positieve instelling, voel mezelf ook een stuk gelukkiger.
  Dan ken ik jou ook 7 jaar op de achtergrond van Kliefje.
  Wens jullie de komende 7 jaar net zoveel levens geluk als de afgelopen. Hans

 9. Dat jullie in (bijna) niets op elkaar lijken, dát zal het geheim van deze goede zeven jaren zijn! Dus.. blijf allebei vooral lekker jezelf, ik wens jullie nog vele gelukkige jaren samen.

 10. Wat liev! En hoe mooi dat jullie elkaar gevonden hebben! Van harte gefeliciteerd en nog heel veel mooie en gelukkige jaren samen toegewenst! Mooie foto van jullie samen met Jill. Lieve groetjes

 11. Wat grappig: die zeven. Bij ons is op een 7/7 (7 juli) de vlam (leuke woordspeling) overgesprongen. Deze 7/7 kennen we elkaar 15 jaar, wat weer niets met een 7 te maken heeft.
  Van harte met jullie 7 jaar samen zijn en die andere 7 of 77 zullen ook wel lukken….

 12. Oh Vlam wat een geweldig stukje ik ben d’r spontaan een dagje voor ontlurkt. Proficiat met jullie jubileum en heb een mooie zomer met z’n drietjes.
  Liefs Petra

 13. Ah, wat een ontroerend lief stukje. En je zou niet zeggen dat je een niet-schrijver bent (én een niet-lezer – bestaan die???).
  (Sorry Klief, dat ik pas onder m’n steen vandaan kom als je vlam es een stukje post. Wil wel vaker reageren, maar lees dan eerst al die andere reacties, en dan is wat ik wil zeggen allang gezegd, en klik ik de boel maar weer weg. Heb ik nu dus niet gedaan, de bovenstaande reacties eerst lezen.)

 14. Heel tof dat jij een keer schrijft. Je doet het best hoor 😉
  Ben er zelf ook geen ster in, zeer slecht zelfs. Ik lees daarentegen wel graag. Het is inderdaad wel zo dat we jou inmiddels redelijk denken te kennen via Klief haar blogs. Grappig…
  Proficiat met jullie jubileum! Volgend jaar hebben wij ons 20-jarig jubileum (niet getrouwd, wel samen) 😉 Time flies…

 15. Gefeliciteerd met jullie jubileum! En voor een Vlam die zegt dat hij niet zo goed schrijven kan, ben ik toch danig positief verrast.. 😉

  Heb het fijn samen!

 16. Wat een lieve en leuke reacties allemaal! En dan ook nog eens van diverse ontlurkers 😉
  Hartelijk dank, we (Vlam ook!) hebben ervan genoten.
  Dikke kus.

 17. Nou Vlam, dat mag je nog eens doen :). Wat schrijf je mooi en lief over jullie.
  Jullie zijn voor elkaar gemaakt volgens mij. En 7 is het geluksgetal he!
  Gefeliciteerd met elkaar en laat er nog maar minstens 7×7 jaar volgen 🙂
  En fijne vakantie natuurlijk!

 18. O Vlam wat leuk om eens van je te horen. Ik vind het altijd zo leuk om over jullie gezinsleven te lezen. Ook omdat er best veel raakvlakken zijn. Rem en ik zijn elkaar ook pas tegengekomen toen mijn zoon net vijf was. En ook die consumptieve technieken hebben we wel gemeen.

  Lief dat je altijd zo geduldig bent met Klief ‘op z’n tijd’. Hoe gaat het trouwens met je rug?

  Heerlijk vooruitzicht weer over 7 weken. Hier hebben we nu vakantie maar na vier daagjes Noordwijk eind mei besteden we onze tijd aan het leggen van een vloer, het plaatsen van een buitenkraan en het proberen regelen van zaken bij ‘Mijn Duo’. Niet erg bevordelijk voor de vakantie stemming allemaal.

  Nou, tot over 7 jaar dan maar?

  Gr. Narda

 19. Wat leuk, Vlam, een bijdrage van jouw kant. Je was er wel, maar je was er ook weer niet. Brengt mij op het idee dat ik ‘mijn’ Tineke (inmiddels een relatie van ruim 45 jaar …) ook eens kan vragen als gastschrijver op mijn blog…

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s