De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

Inmiddels heb ik zeven sessies sportschool erop zitten.

En -wonder oh wonder-, het valt me niet tegen. Ik sta niet te trappelen, maar het staat me ook absoluut niet tegen. Ik doe na twee keer die cirkel ook nog eens als bonus tien minuten de loopband. En als ik geweest ben, heb ik best een voldaan gevoel. Zowaar. Ik doe het toch maar mooi, twee keer in de week. Ik plan het wel echt van te voren in. Ik ga die en die dag deze week en ik verzet het voor niks of niemand. Want als ik het niet zo aanpak, ik ken mijzelf, dan komt er niks van.

En -jawel! Schrik niet- ik heb ook al “sportvrienden” gemaakt. Één dame die ook toevallig op dezelfde dagen gaat als ik. En in vier maanden tijd veertien (!) kilo is afgevallen. Dat geeft de burger moed.

En ik heb ook al non-vrienden gemaakt. En het lag écht niet aan mij deze keer. Erewoord.

Toen ik namelijk tweede Pinksterdag om acht uur al in de apparaten hing, kwam er een kwartiertje na mij een vrouw binnen met een snerpende stem (als ik íéts haat..) die het nodig vond om de ganse cirkel te entertainen. ‘Kom je nou om te kletsen of kom je nou om te sporten?’ dacht ik meteen. Ik zei haar goedemorgen en bemoeide me weer met mijzelf. Maar mevrouw Snerp bemoeide zich steeds ongevraagd wel met mij. Terwijl ik doorgaans te horen krijg dat mijn lichaamstaal en gezichtsuitdrukking zeer duidelijk zijn. Ze had echt een plaatstalen bord voor haar hoofd, dat moge duidelijk zijn.

In ieder geval: je doet die cirkel twee keer, alle apparaten komen twee keer aan bod. Na ronde één is het advies een minuut pauze te nemen. Ik vind dat onzin. Ik ga liever door. En dat mag ook, je moet doen waar je je prettig bij voelt. Luister naar je lichaam.

En dat deed ik nu dus ook. Meteen vanaf de fiets weer aan de volgende ronde beginnen.

“Je moet wel pauze nemen na één ronde hoor!” hoorde ik naast me.

“Geen behoefte aan” antwoordde ik. “Want? Ik krijg stokslagen als ik gewoon doorga?”

En toen ik met de tweede ronde de crosstrainer oversloeg wegens dreigende heuppijn, kreeg ik wéér op mijn flikker van mevrouw IWAB (Ik Weet Alles Beter)… “Sla je nou gewoon een apparaat over?” krijste ze bijkans. Dwárs door de cirkel.

“Lap jij me er nou gewoon bij?” vroeg ik op mijn beurt. Haar iets giftig aanstarend.

De hele cirkel, incluis de juf, moest erom lachen.

De IWAB ging in haar schulp.

Wat een vreselijke betweter zeg! Bah! Ik heb meteen opgeslagen dat het voor mij de laatste keer was dat ik op weekenddagen (want ze vertelde haar buurvrouw -ook ongevraagd- dat ze dan altijd daar te vinden was) acte de présence zou geven.

Ik krijg van zulke figuren nog een hogere hartslag dan van zwoegen op een crosstrainer.

En van mijn app van “Het Voedingscentrum” word ik ook niet goed. Nóóit tevreden.

 

31 thoughts on “De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

 1. LOL! Ben jij even goed bezig! Zowel lichamelijk als met woorden. IWAB’s moet je idd kort houden of uit de weg gaan.
  Werkse vandaag.

 2. Mijn sportschool gaat pas om 9 uur open en ik zit nu al met smart te wachten tot ik mag, echt nooit verwacht dat ik er naar uitkijk. Toen ik nog werkte ging ik na werk en vond het vreselijk, alleen het idee dat ik daarna in zwembad kon hield me op de been.

 3. Wat goed Klief.
  Strak in het vel ga jij je vakantie tegenmoet.
  IWAB ’s die kijk ik altijd met mijn reebruine ogen aan. Meestal binden ze dan in .😂😁

 4. Ja ik herken het! Heb je al meegemaakt dat het druk is en jij op de fiets zit tezwoegen en er achter je een wachtrij staat te kwaken?? Geen muziek meer te horen ! Zo irritant! Maar ja, oortjes in( waar je ook commentaar op krijgt, ‘ wil je geen communicatie?’) en gaan met die banaan!! Voor jezelf en laat de rest de rest!!
  Goed bezig Klief!!

 5. hoe herkenbaar. Ik vertrek soms voortijdig van een apparaat als de buurvrouw te irritant (hard en vervelend) praat. WAt je soms voor verhalen moet aanhoren… kan zelfs Mn mp3 speler niet overheen!

 6. Oh, heerlijk, een IWAB! Ging ze niet achter je staan om te kijken of je de beweging wel goed uitvoerde? Wat dat toch is met dit soort mensen.. maarre… goed zeg! trots op je! petje af! Nog even doorbijten en het zit in je ritme ingebakken.

 7. …misschien a-sociaal maar ik heb altijd oordopjes in wanneer ik in de sportschool ben! De muziek vind ik vreselijk maar de schelle, schreeuwerige stemmen van de “feeksen” zijn erger! Mensen die mij iets ter zake doende willen zeggen of vragen (“sportjuf” of de fysiotherapeut) gaan wel voor me staan om mijn aandacht te trekken. Op deze manier blijf ik zelfs vrolijk in de aportschool!

 8. Jij bent goed bezig! Maar misschien moet mevrouw IWAB zelf even iemand achter haar hebben staan die haar ongevraagd voortdurend van commentaar voorziet. Of zou dat niet helpen?

 9. Ohhh jeetje wat ENORM irritant zo een mens! Ik zou echt mijn oortjes heel diep in mijn oren stoppen en niet meer reageren. Vreselijk demotiverend zoiets.

 10. Goed bezig zeg! en die types, ik houd er ook niet van. Maar als ik toevallig in het weekend wilde sporten, zou ik me er geloof ik ook niet door laten weerhouden. Zoonlief tennist en deed mee met de interne jeugdcompetitie (stel je een groep van 8 tot 10 jarigen voor), deze hadden 2 banen toegewezen gekregen voor hun wedstrijden, er was laatst ook zo’n groep (tienerjeugd) die daarna competitie moest spelen en die ouders konden de kinderen wel van de baan kijken. Ik was die week de opppermoeder… Kwamen ze bij mij verhaal halen, want ze hadden de baan nodig en konden we niet van de baan af. Ehhh NEE dus. Mijn/onze kinderen hebben net zoveel recht op speeltijd als die van jou. Die van jou was ook ooit 8 en beginnend met een sport en daardoor nog niet zo goed en wat onhandig. Vreselijk en dan vooral nog dat die ouders dat zo doen. De tieners die daadwerkelijk moesten spelen, die zaten rustig aan een theetje te wachten tot ze op de baan konden. Bah ik houd er niet van.

 11. Probeer de sportschoolblik. Blik op oneindig, alsof je compleet in je sportflow zit en laat dat mens de schijt krijgen. Jij bent in ieder geval goed bezig!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s