Je hébt van die dagen!

Gisteren was een vreselijke dag.

Het begon met een pittige discussie met een patiënte van ons. Iemand die arrogantie heeft uitgevonden. Nooit een lachje, altijd zeuren en zich benadeeld voelen. Je het gevoel geven alsof je één of ander insect bent. Als ze met mij (of mijn collega Laura) praat trekt ze altijd een gezicht alsof ze poep ruikt.

Kom ik haar in de stad tegen, dan doet ze net of ze me niet ziet. Ik heb haar -geen gein- wel eens achter een fiets zien wegduiken. Als de dood dat ik gedag tegen haar zei en zij het terug moest zeggen.

Brrrrr. Vriendelijkheid.

Al zou ik een dubbele flikflak doen met vuurwerk in mijn kont, dan nóg zou het niet goed zijn.

Gisteren dus ook weer niet.

Wat wil het geval?

Het ziekenhuis, waar ze vorige week bloed is gaan laten prikken, is haar buisjes ergens in het proces kwijtgeraakt. Er was geen uitslag te vinden. Ze kwam bij mij voor de resultaten maar wij hadden niets. Dus ik mailde en belde naar het ziekenhuis maar ze stond gewoon niet in het systeem.

Ik deelde haar dat mee.

Ze schoot vól de irritatie in. Ze beschuldigde me ervan dat ik suggereerde dat ze niet geweest was.

‘Ik trek uw verhaal niet in twijfel. Ik deel u alleen mee dat het ziekenhuis niets van u heeft. Uw bloed is daar blijkbaar kwijtgeraakt’.

Maar ze ging maar door en door en door.

Ik viel haar op een gegeven moment in de rede, vertelde dat ze haar klacht niet bij mij moest leggen, maar moest deponeren in het ziekenhuis. En ik duwde haar nog net niet de deur uit…

Raar wijf. Als je iets bij de Hema koopt dat je niet bevalt, ga je toch ook niet zeiken bij de Etos?

Toen ik haar de weggewerkt had, kwam zuurpruim nummer twee.

Die had één en ander verkeerd begrepen. Laura en ik doen elke morgen tussen acht en negen uur, zonder afspraak, kortdurende medische handelingen zoals het meten van bloeddrukken, hechtingen verwijderen en bloedsuikertjes prikken. Even melden aan de balie en op volgorde van binnenkomst word je dan geholpen. Meestal ben je zo aan de beurt, soms moet je heel even wachten.

Op dit moment nemen we waar voor twee andere praktijken dus is het extreem druk.

Die zure man kwam om acht uur, maar toen stond er al een bescheiden rij. Toen hij aan de beurt was, was het (mede dankzij mijn tijdslurpende botsing) half negen. Op mijn vrolijke “goeiemorgen” kwam een binnensmonds gemompel terug. Meneer was boos. Want hij had een afspraak om acht uur en ik was te laat. Ik legde hem fijntjes uit dat hij het zelf niet goed begrepen had, we maken namelijk geen vaste afspraken, het is ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. En ik voegde er aan toe dat ons stinkende best deden. Had hij niet gezien dat de wachtkamer bomvol zat?

Nul respons. Laat staan een ‘oh, dan heb ik het niet goed begrepen’ of iets van die strekking. Hij bleef mokken.

Toen hij weg was, checkte ik voor de zekerheid mijn menstruatieapp. Het zou zomaar kunnen dat het aan mij lag, ik ergerde me werkelijk kapot aan het gedrag van beide mensen.

Maar nee, niks aan de hand. Ik hoefde geen hand in eigen boezem te steken. Het lag echt aan hen.

47 thoughts on “Je hébt van die dagen!

  1. Sowieso hoef ik maar een halve dag, dat alleen scheelt al. En ik ben zeker een uur bij iemand thuis, die leuk en lief is. Komt goed dus! 😉

  2. Kliefje war een geduld moet je toch hebben met deze onaardse mensen ze moeten blij en dankbaar zijn geholpen te worden door 2 vriendelijke vak vrouwen die er alles aan doen jou probleem te verhelpen of verzachten .
   Ik zal als ik je tegen komt opzeker niet wegduiken maar eerder snel naar je toegaan.
   Heb elkander lief en vooral dokters en verpleging.
   Bij het lezen werd ik kwaad en onwel hoe een dergelijk iemand zo kan zijn heb mijn boosheid ingehouden .

 1. Misschien lag het wel aan jou… want bij mij was er gisteren alleen maar vrolijke mensen. 😉 Maar vandaag komt alles goed. Bij mij wel, ik ben de hele dag vrij.

  Love As always
  Di Mario

 2. Hahaha, heerlijke blogjes leveren geïrriteerde mensen op. Vervelend is het alleen wel, het slurpt energie en neemt de vreugde van je werk weg. Je baas lijkt zich rustig te houden de laatste tijd, of is hij het onderwerp van een blogje morgen? 😜

 3. Inderdaad dat lag aan hen. Ik las laatst ergens een quote en daarin stond ( ik weet de exacte woorden niet meer precies) onterecht boze mensen zijn eigenlijk boos op zichzelf. Al zullen ze dat niet toegeven. Hou die in gedachten als je weer zo’n dag hebt 😉

  1. Dat klopt ook wel. Maar desalniettemin baal ik er soms van dat die zuurpruimen mijn werkdag vergallen. Laura en Peter en ik doen altijd ons stinkende best, zijn altijd vriendelijk en behulpzaam en dan nóg zijn er figuren die alleen maar negatief doen. Bah!

 4. Het is gewoon makkelijker om een ander (in dit geval dus jij) de schuld te geven van je eigen chagrijn. Een gevalletje van eerder de splinter in het oog van een ander dan de balk in die van jezelf … etc etc.. Sterkte ermee.

 5. Ik dacht ook al gisteren: wat is er toch aan de hand. Maar nu begrijp ik het, er zat wat in de lucht. Als het bij jou zo was en bij mij ook, dan was dat het! Hopelijk vandaag beter.

 6. Dit soort mensen hou je altijd, ik heb er in de bieb ook plenty aan mijn balie gehad. Sommige mensen moeten nou eenmaal om elke scheet mopperen en krijg je met niks tevreden. Ze gedijen erop, lijkt het wel. Een dag niet gemopperd is een dag niet geleefd.
  Ik hield mezelf altijd maar voor: ik heb 5 minuten last van jouw humeur, maar jij de hele dag!
  Gewoon sneu dus 😉

 7. Hahaha, de dubbele flikflak met vuurwerk in je kont, lijkt mij persoonlijk wel echt leuk, mooie uitdaging ook!
  groet
  Roelien

 8. Het zijn de kleine kinderen in deze mensen die daar voor je staan te mokken en te zeuren. En hoe meer ik daar achter kom, hoe meer ik het jammer vind dat mensen daar dus vaak tot hun dood in blijven hangen.

 9. Herkenbaar. Het ligt dan ook compleet aan mij dat u naar de bekkenbodem therapeut moet. En sorry dat uw man vrij moet nemen omdat u niet kunt fietsen, ook mijn schuld. Ja sorry dat de arts geen consult houdt om 20.00 u, weet u wij wonen hier in een la en iedere keer dat u ons nodig heeft hoeft u alleen maar de la te openen en we staan paraat 24/7!
  Tssss waardeloze assistente ben jij zeg dat je dát niet inziet😉

  1. Haha, zoiets ja. BIZAR gedrag. Ik reageer overigens echt vaak zo hoor, zo cynisch. Laatst weer: ja ja, wij zitten hier idd de hele dag uit onze neuzen te eten. De meneer in kwestie droop af… 😉

  1. Ik ben iemand die altijd eerst bij zichzelf te rade gaat… Kan nl ook heel goed aan mij liggen, ik ben soms niet zo -eh- begripvol 😉

 10. Ach sommige mensen hebben mopperen als hobby en zullen altijd en overal iets te zeiken hebben ook al zijn ze om 5 voor 8 aan de beurt…

 11. Probeer me je voor te stellen “dubbele flikflak met vuurwerk in je kont”. En dat met jou heup. 😂.

  Maar gauw onder je dekentje zometeen.

  Groetjes,

  Dorothé

   1. Dan zeg je toch gewoon dat je net wakker bent geworden. Van die 21 maanden durende verkleedpartij, ook wel bekend als militaire diensttijd, herinner ik me nog dat je de eerste paar minuten (het waren er 3 of 5) na het ontwaken niet toerekeningsvatbaar geacht werd te zijn. Misschien kun je daar een (succesvol) beroep op doen
    Ik weet maar al te goed dat heel veel dingen sinds 1964 veranderd zijn, maar dit regeltje lijkt me eeuwigheidswaarde te verdienen. Het stelde ons in ieder geval in de gelegenheid om (een beperkte tijd) ongehinderd schelden op die uitslover die ons om zes uur in de morgen wakker schreeuwde.

 12. Kom ik ook even onder mijn steen vandaan… Lachen dat jij dan je app gaat checken 🙂 Niet alles ligt aan jou.

 13. Ach ik had maandag mijn dag niet, zowaar vloog het servies door de kamer. En ik gooide het niet eens…😂
  Sterkte!

 14. Probeer deze eens: blijf zo’n persoon vragend aankijken. Niets zeggen. Visualiseer ’n doucheputje waar je die woordenstroom in laat verdwijnen. Hou vol! Op het moment dat de woordenvloed stopt en er verbazing in die ogen verschijnt, doe je het volgende: sla je hand voor je mond; maak ’n kotsbeweging; spring op en roep al weglopend: “Oooo, ik voel me zó ziek, ‘k lijk wel vergiftigd te zijn!”
  BTW: leuk geschreven♫♥♫

 15. Nouja tenminste leveren die twee leuke verhalen op 😉 Maar voor jou is dit natuurlijk helemaal niks. Vandaag wordt vast beter!

 16. Ha ha ha, vanuit een zonnig Frankrijk met een glaasje in de hand hoop ik voor je dat al die zeurkousen, azijnpissers en mierenneukers de rambam krijgen.
  Nog een tijdje Klief en jij zit ook met een glaasje in de hand, ver weg van al die zeikerds.
  Nog even volhouden.
  Wij zijn al weer op de terugweg. Kijken of er al een regering is. Afgelopen zondag hebben we gekeken in de salle de fête hoe Frankrijk stemde. Ze kwamen allemaal met de auto. Alleen onze fietsen stonden bij de ingang.
  Groet.

 17. Ik word altijd héél rustig als mensen overduidelijk ongelijk hebben😃

 18. Soms zou je mensen even een lel met de zweep willen geven, maar tegenwoordig mag je helemaal niks meer…

Reacties zijn gesloten.