Poe. Dat viel tegen.

Woensdag meldde ik me weer in de sportschool.

Bloedjeheet was het dus ik stond voor het eerst niet te popelen. Ik kan normaal gesproken al niet heel goed tegen de hitte wegens ontplofgevaar, maar als ik iets inspannends ga doen, is het helemaal een ramp.

Ik stapte de sportschool binnen en ik voelde meteen al dat er iets niet klopte.

Jawel: de airco was die morgen kapot gegaan en ze zaten te wachten op een monteur.

Had ik weer.

Jippie.

Vol frisse tegenzin ging ik aan de slag. Mijn sportvriendin, de mevrouw die al veertien kilo is afgevallen en er toevallig steeds op de momenten is, dat ik er ook ben (ze woont er echt niet, heb dat even gecheckt) was er ook weer. Zwetend als een otter met een bijkans paars hoofd was ze bijna klaar met ronde één.

Puffend en transpirerend en mopperend deden we samen een ronde. Gedeelde smart is halve smart tenslotte.

Het zweet gutste werkelijk van mijn hoofd af. Bizar. Dat had ik nog niet eerder gehad zo.

Toen ik klaar was stapte ik van de fiets en ik zag gewoon sterretjes. Snel ben ik gaan zitten. Ik moet er toch niet aan denken dat ik tegen de vlakte was gegaan daar. Zo gênant. Bejaardengym en ik ga gestrekt. Kan écht niet.

Na een paar minuutjes én een halve liter water, ging het weer prima.

Uitslover als ik ben, wilde ik nog tien minuutjes op de loopband. Even uitstappen. Ik zette het apparaat aan en stelde de vijf kilometer per uur in. Held als ik ben, durfde ik dit keer zonder dodemansknop.

Nou, dat heb ik geweten.

Ineens ging dat ding op een moordend tempo. Uit het niets! Ik had -erewoord- nergens aan gezeten. Dat durf ik niet eens. Loopbanden en ik zijn een slechte combi. Ik vertrouw die dingen voor geen meter. Hij ging -hoppa- van vijf naar negen. Ik stond meteen niet meer rechtop, maar in een hoek van vijfenveertig graden. In blinde paniek bleef ik op dat ding drukken: min, min, min, min… En ik zat weer op vijf. Poeh.

Maar een paar minuten later flikte dat K&%$#* ding het me weer!

Terwijl ik weer als een debiel aan het minnen was, kwam de meester eraan gesprint. ‘Wat doe je nou?’ vroeg hij. ‘Ja, weet ik veel. Niks! Hij gaat uit zichzelf steeds harder!’ zei ik, inmiddels bijna paars aangelopen met kloppende slapen.

Bleek dat dat onding op een parcours stond, iemand voor mij had ‘m niet goed afgesloten.

Weer wat geleerd.

Zie ik op de display een oplopende lijn? Niet goed.

Het moet een vlakke lijn zijn.

Nou, ik had die bijkans ook, een heuse flatliner welteverstaan. Mijn hart had het bijna begeven, zoveel beweeggeweld bij zulke temperaturen, daar kan ik echt niet goed tegen.

En ik mag zo weer die kant op. Om acht uur gaan ze open.

Mocht ik er dit keer echt in blijven en u niet meer zien? Het was leuk u gekend te hebben…

57 thoughts on “Poe. Dat viel tegen.

 1. Weet niet wat het was woensdag maar het was heftig.
  Na buikspieroefening dacht ik ook *het ie afgelopen met me* Mijn hart knalde er bijna uit.
  Denk iets met hoge luchtvochtigheid ofzo. Zo werd mijn ouwe hekkengym opeens Bikram yoga. En bij de sportschool had jij het dus ook.Hoop voor je dat het nu minder erg is. Wel heel stoer hoor Klief ..

  1. Daarom ga ik straks meteen om 8 uur, is het nog koel. Woensdag was niet te harden.
   Fijn om te lezen dat er meer waren 😉

 2. Je beschrijft je ervaring weer smaakvol, Dafne Schippers verbleekt bij jouw inspanningen. 😉 Hans

 3. Oh Klief, I feel you 🙂
  Het is nu 8.00 uur en op mijn balkon is het al hartstikke heet. Succes en sterkte, jij stoere chick!

 4. O nee , nu ga ik me zeker niet meer aanmelden! Door jouw positieve verhalen had ik bijna genoeg moed om naar een sportschool te gaan. Dank je wel hoor, ik hoef nu niet meer. Ik ga maar weer met mijn verrekijker naar buiten in ouwe van dagen tempo rondkijken…. Mijn lachspieren hebben de training van vandaag weer gehad! 🙂

 5. Poeh hee wat een schrik. Stom apparaat. Succes weer, je bent al bijna weer klaar denk ik zo.

 6. Heerlijk die automatische instellingen. Ik mag gelukkig niet meer op de loopband ivm geopereerde voet die niet wil genezen, te weinig botaangroei waarvoor ik al ruim 2 maanden een stimulator voor heb en nog 2 maandag mag.
  En als de fiets op hol slaat kan ik voeten eraf halen.

 7. 😂😂😂 Kom niet meer bij. Heerlijk blogje terwijl ik bij de HA zit te wachten nu. Komt goed met jouw gesport, met of zonder flatliner!

 8. Nou ik zat ook op een sportschool, waren alleen met ouderen maar altijd keiharde disco, de jongeren die er werkten keken niet op of om…ijskoud daar..ik heb nu zelf een loopband thuis, net zo duur als een jaar sportschool hahaha en ik loop iedere dag..binnen of buiten..gaat prima..

  1. Hier is het erg gemoedelijk. Aardige instructeurs die steeds komen kijken en een praatje maken. Wel muziek maar niet snoeihard.
   Voor mij is dit een enorme stok achter de deur. Ik zou zelf, thuis, nooit de discipline op kunnen brengen. Knap dat jij het wel kan!

 9. Dat je dan na operatie thuis gezellig zo’n blog zit te lezen. En je zo vreselijk de slappe lach krijgt…..plaatjesgericht en ik heb beeld…moest echt mn buik vast houden omdat t zo pijnlijk is te lachen. Succes de volgende x en dank voor een heerlijke lachbui

 10. Zeg, was er ook licht in de tunnel aan het eind van dat parcours, dat je nu gemist hebt? 😏😊

 11. Ik schuddebuik, 😂, gewoon zo grappig geschreven.
  Bijna traumatische ervaring.

  Gr Hilda

 12. goh wat een belevenis zeg! misschien de volgende keer als de airco niet werkt, niet zo intensief je best doen? :-p

 13. Heb op het werk hardop zitten lachen 😂😂
  Ik zie je zo op die loopband; B is daar ooit afgedonderd in een hotel in Parijs, hilarisch!
  Fijn logje!

 14. Hahahahaha!! Ik kom net van de bodybalance maar ik doe hier nog ff aanvullende buikspieroefeningen :)))
  Kijk volgende keer eens even naar die machine voor je begint met lopen, meestal zit middenvoor nog een grote rode knop met in chocoladeletters STOP erop. Die kun je ook indrukken en dan staat ie meteen stil. Zelfde effect als dat dodemansdingetje.
  Of – tip van mijn fysio – stap snel met je voeten op de zijkanten, náást de band zelf dus, dan kun je op je gemakkie kijken wat er loos is terwijl die band als een idioot verder raast 😉
  Maar ik blijf het zeggen: goed bezig jij!
  Bij de bodybalance willen we juist meestal de airco uit, want dan raak je flink bezweet bij de buikspieroefeningen bijvoorbeeld (*auw*) en dan krijg je zo’n kouwe klets in je nek, ook niet jofel…

  (Mijn jongste van 9 was trouwens mee vandaag omdat ze vrij had van school en anders helemaal in haar eentje zat. Kreeg ze gelijk een vet compliment hoe goed ze het deed. Sta je dan weer naast als oud hek met stramme knookjes, hahaha!)

 15. O Klivia, wat ontzettend jammer dat er geen filmpje van is gemaakt. Was vast een topper geworden op YouTube :-P.

 16. Hey Kliefje,

  Ik zie mogelijkheden om die “tante bemoei” de mond te snoeren op die loopband 😉

  Maar alle gekheid op een stokje. Een ruk aan het koord en je band stopt gelijk hoor. Better safe than sorry.

  Groetjes,

  Dorothé

 17. Haha, ja sorry, zie je wel sporten is niet gezond! En gelukkig was het rustig bij de receptie, want ik schoot keihard in de lach van jouw loopband verhaal en dat ook nog met het plaatje van een walkingdesk voor ogen. Maar respect voot jou, want jij houdt vol!

 18. Zou ik dan toch maar weer iets van fitness of zo moeten gaan doen? Als ik net zo ‘gelukkig’ben als jij, dan heb ik een paar mooie verhalen voor de komende feestjes over hilarische fitness sessies.
  Met jouw verslag is mijn weekend al vast goed begonnen. Dank!

 19. Weer zo moeten lachen om je beeldende beschrijving van je loopbandavontuur. 😹 Je bent een beetje gek maar zeer grappig mens, gaat zo voort zou ik zeggen. 😄 Te merken aan de reacties krijg je ook steeds meer fans. 🤗

 20. whahahahahha, ik zeik hier weer in mijn broek. Jij moet echt nog heel lang op sport blijven, dat is goed voor mijn lachen…weer 40 calorieën weg
  Love As always
  Di Mario

 21. Ik wil even zeggen dat ik je een kanjer vindt. En je hebt discipline. Je gaat het nog leuk vinden!
  Petje af, hoor.

  Liefs Frederique

 22. O, ik vind die loopband ook zo eng. En ik moet er a.s. maandag weer op, van mijn fysio. Voor de ‘fittest’. Brrrr na dit verhaal vind ik die loopband nog enger dan ik dat ding al vond. Gelukkig zijn de andere apparaten minder eng. En, gelukkie nr. 2: in mijn normale ‘programma’ bij de fysio zit die loopband er niet in. Fietsen en roeien is stukken minder eng.

 23. Loopbanden….hell is het.
  Hou het wel bij yoga..hoewel met de temperaturen die ze morgen opgeven het weer zweten wordt…😂 fijn als je op je kop staat en de druppels naar beneden gaan 😂 maar respect hoor, toch doorzetten zonder airco!

 24. Ik vind het heel erg knap van je Kliefje. Heb enkele jaren geleden ook een tijdje de milon cirkel gedaan. Maar helaas liet ik er zelf de spreekwoordelijke klad in komen. Heel stom natuurlijk. Wie weet moet ik ook eens terug beginnen. You go girl en hou vol!

   1. Ik heb het zeg maar 1 jaar trouw 2x per week volgehouden en het had wel degelijk resultaat. Alles werd toch wat steviger/strakker. Daarna heb ik het laten verwaarlozen en dan is het gewoon te duur vond ik. Maar voor iemand die niet van sporten houd, waar ik dus ook onder val is de milon een uitkomst.

 25. Oh ja zonder airco!! Dat zou ik ook niet trekken hoor. IK heb afgelopen week veel buiten gefietst. Dat is echt lekker sporten eigenlijk.

 26. Je wordt bedankt. Donderdagmiddag 14:15 u proefles Milon. Eens kijken of ik het kadaver in beweging kan krijgen en me beter ga voelen.
  Hoe is de stand bij jou? Merk je resultaat?

  1. Zeker. Niet op spier of gewicht. Maar nu al minder pijn thoracaal. En het geeft me een goed gevoel. Stiekem.
   Held jij!!

   1. Mooi zo, minder pijn zou idd fijn zijn. Ik ben heel benieuwd, eerst die proefles maar es te zien overleven. 😬

Reacties zijn gesloten.