Dat ik dit nog eens ging doen.

Ik heb iets geks gedaan.

Ik ben er zelf nog lichtelijk van in shock.

U gelooft het vast ook niet als u het leest.

Ik heb platte schoenen gekocht!

AARRGGGH!

Platterdanplat zijn ze. Nul hakje. Nou ja: of je moet één centimeter meetellen. Ik niet dus. Één centimeter is niks op de hakschaal. Een lachertje.

Dat kwam zo. Ik had een paar of *kucht* vijfenzestig schoenen. Allemaal hoger dan tien centimeter. Ik heb één paar wandelschoenen dat ik nooit draag omdat ik er maar blaren van blijf krijgen. En ik heb één paar Adidas sneakers. Speciaal aangeschaft toen ik drie jaar geleden met Vlam voor mijn verjaardag in Maastricht was en ik bijkans mijn nek brak op al die kinderkopjes. Ik ben een held op hakken maar dit was zelfs voor mij too much. Uren wandelen op zo’n ondergrond met je dunne hakjes. Toen bedacht ik dat het eigenlijk wel handig was om in ieder geval één paar “normale” schoenen te hebben. Voor nood.

Zoals bekend heb ik wel eens last van mijn heup. Scheurtje in het labrum. Zeer pijnlijk. Als het echt erg is, kan ik mijn linkerbeen niet eens belasten, dan zak ik er zo doorheen. Dan strompel ik door het huis. Me vasthoudend aan alles dat op mijn pad komt. Lopen gaat soms echt bijna helemaal niet dan. Na zo’n heftige periode, die meestal -Goddank- maar een dikke vierentwintig uur duurt, heb ik wel een dag of vier nog veel napijn. Ik loop dan nog steeds moeilijk en vooral als ik even gezeten heb, heb ik opstartproblemen.

Op hoge hakken lopen is dan echt geen gezicht. Ik lijk dan zo’n vrouw die kost wat kost moet. Je ziet ze wel eens door de stad hinkelen. ‘Meid, flikker die hakken in de prullenbak en koop een paar sneakers’ is dan wat ik altijd denk. Vrouwen die gracieus op hakken lopen vind ik mooi om naar te kijken. Wordt er gestrompeld of lopen ze erop alsof het pijn doet, dan is het als een vlag op een modderschuit. Dan is het helle effect van mooie schoenen weg.

Ik heb de afgelopen weken heel veel schoeisel verkocht. Al mijn zitschoenen, pumps waarop zelfs ik het alleen maar volhoud van de auto naar een restaurant en weer terug, zijn op Marktplaats verkocht. Ik heb heel veel vrouwen in den lande blij gemaakt met bijkans nieuwe merkschoenen. Voor weinig. Zilveren hakken, gouden hakken, pumps met doodshoofden… Het liep als een tierelier. Ik bleef naar het postkantoor fietsen.

Ik heb het geld apart gezet en mijzelf een leuke tweedehands appelgroene tas gegeven én onderstaande stappers gekocht. Voor de dagen-van-nood.

Nou er alleen nog even op leren lopen. Ik lijk PVD wel Donald Duck, wijdbeens loop ik op die dingen. Over niet charmant gesproken.

Nou ja: oefening baart kunst, toch?


57 thoughts on “Dat ik dit nog eens ging doen.

 1. Ik liep, tot de knie echt een drama werd ,ook altijd op hakken. Mens je kreeg mij toch niet op platte schoenen..tot de knie dus. Inmiddels heb ik 1 paar sleehakken, kan er kleine stukjes op lopen maar helaas niet meer zoals vroeger..

 2. Ja sorry lieverd maar IK vind ze hardstikke leuk en nog steeds echt jij….die tijgerprint. Het went vast hoor, ben alleen benieuwd hoelang het gaat duren😂😂👍

 3. Ik vind ze leuk! Ben jaloers op éénieder die op hoge hakken kan lopen, die van mij mogen niet hoger dan 5 cm zijn😢 Oefening baart kunst zegt men.

 4. Neem ze mee naar de sportschool voor op de loopband (-:
  Sjonge, jonge, ik dacht dat ik flauwviel toen ik je blog las!
  Liefs ♥

 5. Goed bezig. Je moet er gewoon aan wennen. Ik vind ze geinig. Je heup en je kuitspieren zullen je dankbaar zijn Kliefje. Zie deze link http://www.womenshealthmag.nl/Health/impact-hoge-hakken. Zorg ook voor een paar goede sportschoenen. Hardloopschoenen en zaalschoenen hebben teveel ‘drop’ en demping dwz dat je er niet goed op staat als je met gewichten werkt. Zie hier voor uitleg https://www.fit.nl/blog/sportschoenen-tips
  Maar blijf genieten van je mooie hakken voor een feestje etc.
  Groetjes,
  Dorothé

 6. Ik ben DOL op hakken. Maar ook den heupen werken tegen dus meestal max 2cm. Maar een paar mooikes kon ik niet weg doen, te mooi. Die trek ik zo nu en dan aan en voel me prachtig. Zo lang ik zit 😉

 7. Ha ha hier omgekeerd, ik heb 1 paar hakken van 3 cm en de rest….0 tot 1 cm.
  Ik heb 6 paar: 1 paar wandel, 2 paar laarzen, sandalen,nette dichte zomer schoenen en een paar slippers.

 8. Ik vind ze leuk, die platte. Kan helaas m’n hakken ook alleen nog maar zittend aan! Tja, leeftijd en gebreken?? Schrok van je blogtitel gisteren, die deed ’t ergste vermoeden, maar je bent er nog, poeh gelukkig. En bij deze ook ontlurkt geloof ik! Sterkte met je nieuwe hakhoogte. Je blijft heus geinig!!

 9. Ik was al jaren aan het wachten tot je eindelijk tot de jaren van verstand kwam 😀
  Ik ben net op een nieuw comfy merk gekomen: Josef Seifert. Heerlijke schoenen, maar ze hebben geen dieren print. Zo jammer voor jou…

 10. Je hebt platte schoenen gekocht, dacht even dat je door de warmte was bevangen.
  Maar het is een geregisseerde actie van je.
  Veel succes met de omschakeling. Hans

 11. Ze zijn mooi! Ik loop altijd op platte schoenen. Mijn hoogste hak is een centimeter of vijf schat ik, en dat zijn dan mijn zitschoenen die ik uitsluitend draag als ik naar een feestje ga waar ik alleen maar aan tafel hoef te zitten. Doe mij maar comfy.

 12. Och hemel Kliefje op platjes, maar ze zijn wel gaaf hoor. Hier geen hakken meer na een breuk in de rug en bekken instabiliteit, kan nog steeds een beetje jaloers zijn op mooie benen op een hak.

 13. Groot gelijk… Sowieso verbaas ik me altijd over vrouwen op hoge hakken, dat dat goed gaat 😳 Volgens mijn vrouw heb ik best veel schoenen. Voor een man dan… 😉

 14. Ze zijn heel elegant! Ik draag al sinds mijn 15e enkel hoge hakken (want: korte benen!), maar de laatste tijd lijk ik redelijk te bezwijken voor sneakers. Ik snap het zelf ook niet.

 15. Ik snap echt niet hoe je op die hoge exemplaren kunt lopen. Mijn hoogste zijn denk ik een cm of 4. Nu scheelt het dat ik zelf al niet klein ben, dus voor mijn lengte is het niet nodig. Ik loop meestal op plat of mini hakje, want meer kan ik niet aan. Poehee 65 paar schoenen, daar kom ik lang niet aan zeg. Ik denk dat ik inclusief wandelschoenen/tennisschoenen iets van 15 paar heb. Manlief haalt dat ook zeker, dus gelukkig geen commentaar van die zijde. Ik ben benieuwd of het je gaat bevallen op je nieuwe schoenen. Ik denk dat je heup je dankbaar is op de moeilijke dagen.

 16. Ik ben een kruk op hakken… ik ben daarentegen gek op laarzen, en dat is in de zomer nog wel eens een dingetje. Daarom houd ik ook niet van warm weer: dan kijkt iedereen je aan als je op je boots rondstampt. Maar hoge hakken vind ik een crime. Altijd pijn in de voorvoet, altijd te krap ondanks een maat te groot. Ik hou ’t op 4cm max. Ik ben al een reuzin in de breedte, maar met meer dan 4-5cm ook nog in de hoogte… Ik ben trouwens geen fan van tijgerprintjes, maar ik hoef jouw fletjes ook niet aan 😉 Als jij er happy mee bent, helemaal fijn!!

 17. Comfort is veel waard als je pijn in je heup hebt. Het zijn prachtige schoentjes maar hopelijk hoef je ze niet te vaak aan.

 18. Mooie schoenen hoor en vind ze door de print wel bij je passen. Knap trouwens dat je veel hebt verkocht en maar 1 paar schoenen gekocht hebt.

 19. Ik heb niets met hakken, kan er niet goed op lopen. Ik loop bij voorkeur zomer en winter op blote voeten. En als het niet anders kan doe ik comfortabele schoenen aan. Saai, ik weet het. En dan zijn ze meestal nog bruin of zwart ook ;-).

 20. Ik ben dol op hakken! Alleen de eerste jaren na de geboorte van mijn zoon heb ik veel op platte schoenen gelopen. Toen vond ik hakken niet fijn lopen (én liep ik heel veel!). Nu weer veel hak en een verdwaalde platte schoen 🙂 65 paar haal ik niet, denk een stuk of twintig.

 21. Hakken, prachtig! Alleen niet voor mij :). Nouja, een cm of 4 dat red ik nog wel denk ik. Mijn lage laarsjes die ik ’s winters veel draag hebben allemaal zo’n hakje. En geen heel smal hakje want dan kukel ik om, gewoon een cm of 2-3 breed (gok ik).
  Nu met dit warme weer loop ik al dagen op platte sandalen of ballerinaatjes, heerlijk.

  Bij de eerste zinnen van dit blogje schrok ik me even helemaal wild. De foto stelde me gerust: toch in elk geval nog een panterprint! 😉

 22. Wat een leuke schoenen heb je gekocht. Ik denk dat die heerlijk lopen. Maar ja, ik loop ook al jaaaaaaren niet meer op hoge hakken. Mooi hoor, hakken, maar niet voor mij. Veel plezier met deze platte schoenen!

 23. Ojee, dit is het begin. Over een jaar loop je op Birkenstock, dat suffe model met 3 bandjes over je voet. Past wel bij je baan.
  Sorry, maar ik zit je nu wel even uit te lachen.

 24. Whahaha fantastisch! Zie het al helemaal voor me 😛 Vind het trouwens super leuke schoenen. Ik heb vandaag op een soort lage sleehakjes gelopen en na een halfuur zaten mijn voeten alweer onder de blaren. Maar het zag er tenminste wél leuk uit!

 25. Voor een Brabantse instelling had een kunstenaar een kunstwerk van louter schoenen gemaakt. Mocht je er een aantal over hebben dan kan de gevel van het huis misschien met jouw schoenen versierd worden. Is weer iets anders dan zonnepanelen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s