Nu kan ik niet anders.

Ik heb vorige week een contract getekend voor automatische incasso.

Ik zit een half jaar vast aan de sportschool.

En nee, ik was niet bevangen door de hitte. En er stond niemand met een pistool tegen mijn slaap aan. Het was een zeer weloverwogen eigen keuze. Nu móét ik wel voorlopig. Ik ben namelijk echt té krenterig om vijftig euro per maand weg te gooien. Ik heb mezelf met deze actie een enorme stok achter de deur gegeven.

Ik weet niet of dat overal zo gaat en geldt, maar gedurende onze zomervakantie kan ik mijn abonnement tijdelijk stop zetten. Ik gaf aan dat ik graag wilde verlengen, maar liever eerst weer voor een maand. Omdat we drie weken de hort op zijn en ik het zonde vond om voor Jan met de korte achternaam te betalen. Bleek dat dat dus niet hoeft.

Goeie service!

En een half jaar abonnement is negen euro per maand goedkoper dan elke maand los betalen. Dat is toch mooi één lippenstift! 😉

Wat kan ik melden over mijn voortgang? Voel ik al wat? Merk ik iets aan mijn lichaam?

Ik heb minder last van mijn thorax. Dat is één. Ik ben nu al veel minder stijf. Het is niet meer gebeurd dat ik ’s morgens verplicht mijn bed uit moest omdat ik van gekkigheid niet meer wist hoe ik moet liggen. Bij mij was mijn ruggenwervel soms zó stijf, dat diep ademhalen al pijn deed. Dat gevoel heb ik sinds een week niet meer. Ik slik beduidend minder pijnstillers. Dat is al dikke winst.

Ik ben anderhalve kilo afgevallen sinds ik ben begonnen.

Ik heb geen idee of ik meer spiermassa heb. Ik heb me namelijk toen ik begon niet laten opmeten en doorlichten. Als ik iets niet wil weten, is het uit hoeveel vet ik besta. Laat mij maar lekker struisvogel spelen op dat gebied.

Een oud klasgenoot die geheel toevallig ook aan de Milon begonnen was, een weekje voor mij, heeft de boel wel laten doormeten. En die heeft 2% meer spieren en 3% minder vet. Ik ga er voor het gemak van uit, dat dat voor mij ook wel geldt. Wij zijn even lang en wegen ook hetzelfde.

Verder merk ik dat het me allemaal veel makkelijker afgaat. Ik merk nu al dat mijn conditie verbeterd is. Grappig hoe snel dat gaat.

Neemt niet weg dat ik nog steeds met een fluorescerend paars hoofd het pand verlaat. Als ik twee keer de cirkel en tien minuten loopband heb gedaan, ben ik echt zo gaar als boter. Het kost me aardig wat inspanning.

Vandaag hakte er ook behoorlijk in. Ik ben zo leeg als wat. Ik moest werken tot half vier en wilde per se vandaag nog even sporten. Ik ken mezelf, één keer niet gaan en dan komt de klad er al in.

Ik kleedde me (na een zéér pittige werkdag) om op de praktijk. Hakken uit, sportschoenen aan. Mijn jurkje verruilde ik voor een legging en shirt en mijn oorbellen gingen in mijn tas. Vijf kilometer op de fiets en sporten.

Persoonlijk vind ik dat ik mezelf best een veer in eigen -eh- anus mag steken.

Niet?

60 thoughts on “Nu kan ik niet anders.

 1. super knap en terecht zeer trots zijn op jezelf. Ik ben nu 7 weken bezig en ohhhhhh wat een ~bloed~ zweet en ~tranen~ maar wel centimeters minder van mij. Zet ‘m op Klief👍🏻

 2. Dat mag je zeker want als de Milon iets niet is (hoorde ik) dan is het wel een simpele manier van sporten. Goed bezig dus! 💪

 3. G E W E L D I G ! ! !

  Als de gezondheidswinst nu al zo veel is in korte tijd, dan weet je het wel voor de langere termijn.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. goed zeg! heb al gekeken of die magische cirkel ook in mijn buurt wordt aangeboden, maar ik kon niets vinden. kan ik dat nog even lekker voor me uitschuiven 🙂

 5. Proficiat!
  Het zou voor mij ook geen kwaad kunnen. Heb even gekeken of er in de buurt Milon gegeven wordt (als dit tenminste zo heet, enfin, je snapt het wel) en dat is het geval. Op 15 km afstand, dus geen excuus om niet te informeren naar een proeflesje. Waar begin ik aan?

  1. Leuk zeg dat je misschien ook gaat! Proeflesje kan geen kwaad 😉 15 km zou voor mij teveel zijn. Curves al eens gegoogeld? Schijnt net zoiets te zijn?

   1. Ik ga daar dan (natuurlijk?) met de auto naartoe, want ik wil niet met zo’n rood hoofd fietsend terug.
    Heb inmiddels een mail gestuurd.
    Ook bij Curves gekeken zojuist, is ietsje verder. Lijkt me ook wel wat.

 6. Goed bezig Klief
  Trots op je.
  Jij gaat strak de vakantie in .

  Kom net van oude wijven gym Hebben nu piepjonge docent, die denkt dat we 30 zijn.
  En vanmiddag naar Osteo.Dus ik klop me ook even op mijn schouder Au au.

 7. Fantastisch! En een goed voorbeeld voor velen. Voor mij bijvoorbeeld…;-)

 8. soms doe je wel iets om je zelf te dwingen om te blijven doen, dat je tijdens de zomervakantie niet hoeft te betalen is een groot voordeel.
  Het is een boost om door te gaan. Hans

 9. Fijn dat je lijf beter voelt! Van mij krijg je 2 veren, ik vind het knap van je om voor een half jaar te tekenen.
  Straks ga je het nog missen ook in je vakantie!

 10. Doe die veer maar! Overigens… dat fluorescerend paars hoofd…. maak je geen illusies, dat blijft gewoon. Sporten, dat blijft lastig omdat je je grenzen blijft verleggen. Maar zolang je ze verlegt, zelfs al is dat in het paars fluorescerend, ben je keigoed bezig! Ik vind het knap!

 11. Van mij zelfs een bosje veren! Ik doe het je echt niet na, even 5 km fietsen (dat is toch al sporten) en dan nog de sportschool in.

 12. Je hebt me verbaasd, wat ontzettend knap van je. Wat mij betreft verdien je een hele indianentooi met veren.

 13. Ik ga hier strijk….zalig om te lezen. Nog even en je rent om 5u30 met me mee 😂😂😂

 14. Aangezien je inmiddels een hele kip in je kont hebt zitten, krijg je van mij een welgemeend schouderklopje! Wat knap dat je zo volhoudt. En ik heb bewondering voor mensen die het beste maken van iets wat ze eigenlijk niet leuk vinden, gewoon omdat het nu eenmaal (van een ander of henzelf) moet.

 15. Heel knap. Ik ben na 3 maanden gestopt helaas. Ik voelde me beter, meer conditie, maar mijn afkeer om erheen te gaan werd steeds groter. Moest mezelf er steeds meer heenslepen. Kreeg er echt de schurft aan. Jammer, het deed me echt goed. Volhouden dus!

 16. Goed bezig!!! (Ik ben al weer een tijdje gestopt, en merk gewoon dat het slechter gaat met de conditie die zo leuk opgebouwd was. Moet zeker weer terg dus!)

 17. Dikke veer verdiend hoor! Fijn dat je het inderdaad voor de vakantie stop kunt zetten, dat is inderdaad vaak niet zo. Je bent goed bezig!

 18. Zeker weten! Dat heb ik gisteren ook bij mezelf gedaan toen ik na 2 uur roeien totaal verregend uit de sloep kwam. Gaar zijn en toch sporten = 💪🏽

 19. Heb ook gekeken of er iets in mijn buurt was. Allemaal op grote afstand.
  Pfff…….kom ik weer mooi mee weg :-))
  Knap hoor !!

 20. Goed van je. Je conditie gaat er inderdaad flink op vooruit. Ik ben nu 1,5 jaar bezig en voor een half uurtje crosstrainer draai ik mijn handen niet meer om. Evenals de apparaten. Het gaat erg goed.
  Knap dat je doorzet en goed dat je een abonnement hebt afgesloten.

 21. Slim dat je een half jaar abonnement hebt afgesloten, is voor na je vakantie een fijne stok achter de deur om weer te gaan 🙂

 22. Kliefje, je zult het niet geloven, ik ben afgelopen woensdag ook terug begonnen met de Milon.
  En ga zometeen voor de 2e keer. Maar man man man wat was het zwaar, toen ik terug kwam vroeg mijn dochter wel of het goed ging, ik zag pimpelpaars tot achter mijn oren. Maar goed, we gaan ervoor. Veel succes en ik hoop dat we elkaar wat kunnen steunen ;)) Fijn weekend! Groetjes Essie

 23. Wat een resultaat, super hoor!
  En die vakantie, pfff. Ik zie er nu al tegenop dat ik dadelijk 6!! weken!! geen bodybalance heb. Dat wordt in september weer helemaal opnieuw opbouwen… :/

Reacties zijn gesloten.