Hieperdepiep hoera!

Ik stapte de dag na de vakantie op de weegschaal en zette me schrap. Klaar voor zwáár teleurstellend nieuws. Elke vakantie is het raak, ongeveer twee kilo meer mij.

Maar. niks daarvan. Minus één kilo!

Nou já zeg!

Ik slaakte een zucht van verlichting.

Nou heb ik deze vakantie vanwege de hitte minder gegeten wegens geen trek. Tegen het einde van de ochtend ontbeten we (ik keurig netjes gewoon met bruine broodjes met beleg en niet van die heerlijke/smerige bladerdeegdingetjes met tonijn of met kip gevulde empanadas), op het strand een kleinigheidje (patatas Bravas, wat olijven en amandelen) en om half tien ’s avonds gingen we aan tafel. We hadden onze tafelgrill meegenomen en ik kwam niet verder dan een stukje kipfilet of gamba’s met een salade.

En ik heb me niet laten verleiden tot allerlei zoetigheden.

En qua drank hebben Vlam en ik ons echt enorm ingehouden. Een pak van vijf liter rosé, links en rechts op een terras nog een flesje wijn en wat biertjes, een derde fles Bacardi die in de caipirinha ging en dat was het. We hebben ons niet vergrepen aan Limoncello of Ron Miel. We hebben één fles Gran Reserva gedronken maar die smaakte niet omdat het te warm was. Te warme rode wijn is gewoon echt niet te peren.

Maar wat, denk ik zelf, het allermeeste heeft geholpen, zijn mijn nieuwe korrels die ik vlak voor de vakantie bij mijn allerliefste Klazien uut Zalk haalde. Elke week één korrel Pulsatilla en elke dag een korrel Kali-C. 

En -geloof het of niet- ik ben echt bijna elke dag naar het toilet geweest. Een verademing voor iemand als ik die echt altijd problemen heeft van en met haar buik. Er zijn weken dat ik maar twee keer ga. Ik heb dagelijks buikpijn. Al vanaf dat ik kind ben. Meestal is het goed te handelen, pijn went nou eenmaal, maar soms is het zó erg, dat ik echt dubbel klap. En gedurende vakanties is het helemaal een ramp.

Een week of anderhalf voor mijn vertrek zag er al weer enorm tegenop. Ergens op een mooie plek zitten, lekker eten voor je neus hebben, samen met de twee mensen waarvan je het meeste houdt en dan geen hap door je keel kunnen krijgen. Omdat je je als een overvolle kliko voelt. Misselijk en met opgezwollen buik. Eten en drinken om de ander een plezier te doen, omdat je geen party pooper wil zijn (flauw woordgrapje; red).

Elk jaar is het hetzelfde liedje.

Dus maakte ik een afspraak met Klazien en zij schreef me bovenstaande twee soorten korrels voor (ga trouwens niet zelf experimenteren, maak echt even een afspraak met een klassiek homeopaat. Wat voor mij werkt past misschien helemaal niet bij jou. Ieder mens heeft een andere constitutie namelijk).

Het was in één keer raak. Meteen resultaat. Ik was echt verbluft. Ik kon elke dag keurig netjes in mijn speciaal voor Klazien geïnstalleerde “poop app” invullen dat ik geweest was. Zelfs onderweg, in hotels! Normaal gesproken gaat de boel dan helemaal hermetisch op slot.

Ik hoop zo dat het resultaat blijvend is. Ik kan hier namelijk best wel aan wennen.

34 thoughts on “Hieperdepiep hoera!

 1. Misschien mijn zusje toch eens naar zalk sturen, want die hoor ik ook al haar hele leven erover. Ik heb er normaal gesproken geen last van, behalve als ik wit brood ga eten. Dan gaat de stop erop. In Israel is wit brood heel normaal, bruin brood is weinig te vinden en als je het vind is het drie keer zo duur.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Ik wil dat ook!
  Heb precies hetzelfde! Trouwens thuis heb ik er ook vaak last van. Dus een gewone klassiek homeopaat?

  1. Ja, een klassieke homeopaat kan je er echt mee helpen. Weet niet waar je woont? Ik in de Randstad en Klazien zit in aan de A13, tussen Rdam en Den Haag in. Weet niet of dat voor jou te doen is?

 3. Ik heb sinds een tijdje macrogol van de dokter, helpt ook prima. Alleen ik neem 2 zakjes per dag en is wel een hoop gewicht in de koffer als je 3 weken weg bent. Maar werkt prima! Die kilo’s hmm ik heb wel limoncello gedronken😱Uhh en ik “moet” nog een weekje…dus ik ben er bang voor.

  1. Heb ik ook geprobeerd. Werkte niet, ik werd er alleen enorm -eh- flatuleus van 😉
   En daarbij: het smaakt naar zeewater dat je uitgekotst hebt 😉

   1. Ik heb er verder geen last van, maar ja die laatste slok brrrr inderdaad net zeewater hahaha

 4. Op iedere plek, behalve thuis is dat voor mij ook n probleem. Thuis als n reiger maar elders… Deze vakantie ging dat gelukkig een stuk beter maar wat is thuiskomen dan een feest.
  Blij dat t werkt voor je
  Lieve groet Brigitte

 5. Hé Kliefje, ik volg je pas sinds kort maar het is grappig om gelijk, bij dit nieuws, bij je binnen te vallen. Ik hoop dat je dit voort kunt zetten in het ‘gewone’ leven.

 6. Super! Bij mij was het niet zo leuk op de weegschaal: + 3 kg, ondanks dat ik om de 2 dagen een uurtje ging hardlopen… (anders waren het er allicht 5 geweest!). Trouwens al van “laag fodmap” gehoord? Ik heb PDS sinds een darmoperatie 5 jaar geleden, en eventjes laag fodmap eten (o.a. tarwe en ui vermijden) helpt bij mij altijd om de buik weer rustig te krijgen, of het nu over constipatie gaat of het tegenovergestelde… 😉

  1. Dank voor het meedenken, altijd fijn!
   Ik heb in de afgelopen jaren alles wel al geprobeerd en heb niet het idee dat het aan voeding ligt. Bij mij is “stress” een factor. Ik ben een vasthouder. Letterlijk en figuurlijk. Ik zie daar duidelijk een patroon in.

 7. Wel je bent zeker niet de enige, die zich op vakantie zeker, en thuis ook vaak als een ballon gaat voelen. Hier zit er nog zo eentje! Gelukkig ben je nu goed geholpen. Hopelijk blijft het duren. Ik merk dat mijn lichaam precies went aan producten of voedingsmiddelen waarmee ik soms denk de oplossing gevonden te hebben. En dan zit de boel weer dicht! Ik duim voor jou!

 8. Zo simpel als poepen is het dus helemaal niet. Ik prijs me gelukkig met een regelmatige en goede stoelgang. Veel groenten eten en een kom havermout in de ochtend helpt mee denk ik. Zeewater wat uitgekotst is…..getver.

 9. Wat een opluchting dat eindelijk iets werkt bij je! Bij mij werkt het woord ‘vakantie’ laxerend, daarvoor en daarna zit de boel op slot, zo’n 49 weken per jaar dus 😕

 10. Bij mij gaan stress en emotie ook direct op mijn darmen werken, ook beide kanten op. En dan willen de maandelijkse hormoon schommelingen ook nog een stem in het kapittel. Denk eraan om ook eens een homeopaat op te zoeken.

  Groetjes
  Sylvia

 11. Da’s pas leuk. Lekker vakantie vieren en dan ook nog 1 kilo verliezen, da’s mooi een verschil van 3 kilo met andere vakanties.

 12. Ik ook geen vakantiekilo’s wel het verhaal van niet gaan…heb afgezien op vakantie. Pas na een week lukte het….en de buikpijn ook gratis. Vertel me uw geheim sweety 🙂

 13. Dat is inderdaad hieperdepiep nieuws en dan bedoel ik niet alleen je minus 1 kg. Misschien ga je straks zelfs weer aan kamperen denken (grapje).

 14. Wat goed! En bedankt voor de tip. Wellicht overweeg ik het ook eens. Ik ben benieuwd wat de weegschaal aangeeft als ik terugben van vakantie. Voel me wel lichter. Sport iedere ochtend, trek baantjes in het zwembad, drink veel meer water en eet meer fruit door de hitte. Geen stress, geen haast en heb voor de verandering al een week een platte buik. Ben benieuwd!

 15. Poopapp? Het moet niet gekker worden… Maar meid, maakt jou niets uit, je voelde je eindelijk een reiger die geen last van obstipatie had!

Reacties zijn gesloten.