Zonder telefoon is het echt niet meer te doen.

Halverwege de vakantie had ik onderaan mijn telefoon ineens een groene balk. Een derde van mijn beeldscherm besloeg het. Ik kon er nog alles mee doen dus ik maakte me niet al te druk. Ik ben niet iemand die een symbiotische verhouding heeft met zijn telefoon dus ik ging niet meteen huilen en/of mijn haren eruit trekken. Een telefoon is maar een suf gebruiksvoorwerp, was mijn instelling.

Na een half uurtje voegde zich bij het groene vlak een lila rondje.

Gezellig.

En toen kwam er iets blauws bij.

Onheilspellend donkerblauw welteverstaan.

Over de ganse onderkant. Daar waar mijn toetsenbord zit. Best lastig typen als je geen letters meer kunt zien.

Kortom: hij was nu echt onbruikbaar. Ik weet één en ander aan de hitte (niets functioneerde namelijk zoals het hoort daar. Ik snapte die Samsung wel. Ik zat zelf ook zwetend als een otter lamlendig aan mijn stoel gekleefd en wilde ook het allerliefste compleet off).

Vlam en Jill kwamen op het idee ‘m in een plastic zakje in de koelkast te leggen. Want dan zou het vast wel beter gaan.

Maar ’s morgens was het alleen nog maar erger. Alleen helemaal bovenin zag ik nog een lichte vlek, voor de rest was alles zwart.

Nou is niet kunnen bellen totaal geen probleem. U als vaste lezer weet van mijn aversie tegen telefoneren. SMS’en doe ik alleen nog met Evert. De laatste der Mohikanen die geen WhatsApp heeft. Zonder Facebook kan ik ook meer dan prima leven. En bloggen doe ik nooit op mijn telefoon.

Niks aan de hand.

Dacht ik.

Naïeve ik.

Tot ik verzon dat ik mijn saldo wel even wilde checken. Best handig als je nog weet wat je kunt besteden.

Ging dus niet.

Ik kon wel op de foon van Vlam een app downloaden van mijn bank, maar ik had mijn internetbankierapparaatje niet bij me dus ik kon geen verificatiecode krijgen om mijn bankgegevens op een andere telefoon te installeren.

Shit.

Gelukkig kwam SchoJu een paar dagen later voor drie dagen langs en zij heeft dezelfde bank als ik. Of ze het apparaatje mee wilde nemen? Tuurlijk! En ik kon weer zien hoeveel ik nog bezat.

Ik had beloofd wat achterblijvende mensch zo nu en dan op de hoogte te houden van ons reilen en zeilen.

Ik wil zo nu en dan nog wel eens een woordje leggen.

Wat voor weer zou het morgen worden, weer zo bloedheet?

Hoe heette de zanger nou ook alweer van die en die band?

De naam van die boom die je overal aan de kust ziet?

En ik moest mijn poepapp nog invullen.

Wanneer zou ik nou ook alweer ongesteld worden?

Zal ik alvast even een hotelletje boeken voor zaterdag, als we weer naar huis gaan?

AAAARRRRGGGHHHHH!

Via de iPad van Jill kwam ik na enig speurwerk in ieder geval te weten bij wie ik mijn Samsung in oktober aangeschaft had en ik kon via FB een reparatieverzoek indienen. De dag na thuiskomst is het slachtoffer opgehaald en ik straks kan ik ‘m weer in de armen sluiten. (Één en ander viel trouwens Goddank onder de garantie).

Ik had me echt niet gerealiseerd hoe afhankelijk we inmiddels zijn geworden van die shitdingen.

Ook ik.

Zélfs ik.

Bizar.

27 thoughts on “Zonder telefoon is het echt niet meer te doen.

 1. Op de poepapp na, gebruik ik de phone ook voor alleen en nog wat. We kunnen er weinig aan doen, dat we er zo afhankelijk van zijn geworden. Of je nou wilt of niet, je moet mee met de massa.
  Hoop dat je hem snel terug krijgt en het je niet alsnog op kosten jaagt.
  Fijne dag Klief!

 2. Dat herinnert me eraan dat ik ook broodnodig een backup moet maken van alles wat erop staat. Ik gebruik hem best wel intensief maar voel minder verslaafd dan vroeger. Dan ben ik het waarschijnlijk echt 😉. Ik heb geen internetabbo maar doe alles nog steeds via WiFi.

  Fijn dat het garantie was.

  Groetjes,

  Dorothé

 3. Suf hé, dat je dan toch zo afhankelijk bent van zo’n apparaat, maar ongemerkt doe je dus heel veel op je telefoon, zelfs als je er niet mee vergroeit bent.
  En als ik bij mezelf zie hoe ook mijn telefoongedrag verandert is de afgelopen 10 jaar, gebruik nu telefoon voor dingen waar ik vroeger de computer voor moest opstarten.

 4. Ik kan zelfs niet meer tv kijken zonder. Dan zie ik bvb. een actrice die mij bekend voorkomt en moet ik DIRECT weten waar ik die eerder gezien heb. Twee minuten later weet ik het dan weer, dankzij mijn gsm, maar ben ik niet meer mee in de serie/film.

 5. poepapp?.?.?
  in elk geval, ik ben het met je eens, wij zijn zo verhangen aan die telefoon!! misschien moeten we allemaal eens proberen wat meer af te kicken hihi
  hoop in elk geval dat de jouwe snel gemaakt is! ik duim!

 6. Ik ben vorig jaar mijn smartphone thuis vergeten toen ik op reis vertrok (eerste maal zonder de kroost). We gingen per trein en vooraleer we Frankrijk binnen gingen ben ik in Kortrijk nog een nieuwe gaan kopen. De treinrit Kortrijk-Rijssel was niet voldoende om het ding geactiveerd te krijgen (prepaid kaart, ik ben al jaren een abonnement gewoon en kreeg dat niet aan het werken) Je wil niet weten hoe hard ik geflipt ben. Mijn liefste is er nog niet goed van 🙂
  Addict, ja! Héél stom dat zo’n bakje zo je leven moet beheersen!

 7. Ik heb een smartphone die ik als dumbphone gebruik. Ik bel ermee en wordt gebeld. Heel af en toe een sms’je. Bankieren doe ik thuis. (Saldo checken kan bij elke betaalautomaat.) Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp (en wat voor ‘sociale’ media je nog meer hebt) doe ik niet aan. Ik wordt dus zelden afgeleid door mijn telefoon. Ik heb hem altijd bij de hand om, zo nodig, dokters, ambulance of andere hulpdiensten in te schakelen of mijn omgeving te melden dat ik weer eens onverhoeds naar het ziekenhuis gebracht ben. Daar is het apparaat reuze handig voor. De rest is grotendeels overbodige flauwekeul.

  1. Ik geloof dat we hier 2 apparaten in de stad hebben van mijn bank dus waar ik mijn saldo kan checken. En in Spanje al helemaal niet.
   En jij zou eens moeten gaan Appen joh! 😉

 8. Haha, ja erg is dat. Wij hadden tijdens de vakantie dan wel 2 werkende smartphones maar op sommige plaatsen in Bretagne geen bereik. Op zich niet zo erg, ware het niet dat we het weer dagelijks in de gaten hielden omdat het nogal wisselvallig was af en toe en we dus op een paar momenten werden overvallen door enorme storm en regen.

 9. Yep. Ook ik ben geen telefoonjunkie. Maar toen hij het begaf en ik geen navigatie meer had was dat ook zwaar frustrerend. Ineens. Onderweg naar de bestemming.

 10. Ik merkte het gewoon op vakantie, normaal hebben we wifi in huis, maar dit jaar niet. Snel in een winkelcentrum dus even op de gratis wifi alle berichten binnen halen en versturen. Ik ben nog nooit zo vaak wezen winkelen.

  Love As Always
  Di Mario

 11. Jeetje ja écht afhankelijk. Ik had het er toevallig vandaag nog met Jimmy over. Word er soms helemaal gek van. Dit weekend gaan we een weekend weg en dan blijft de computer ook mooi thuis en hoop ik zo min mogelijk bereik te hebben met mijn mobiel 🙂

 12. oooopppssssss 😉

  Ik doe ongeveer het zelfde met mijn foon als jij… zo goed als niets dus… maar ja, als het ding het dan eens niet doet weet je inderdaad dat je er toch wel heel erg aan verslingerd bent ….Gelukkig viel het veelal onder de garantie, was weer boffen voor je.

  Ja dat bank-gedoe…. wat ben ik blij dat ik bij een bank zit die met verificatiecodes werkt en ik dus overal en altijd kan inloggen omdat ik zo’n extra apparaatje niet nodig heb.

  Woordje leggen… kom maar op dan, ik mis de uitdaging!! 😉

 13. Ik gebruikte mijne ook alleen maar voor een sms’je of een whatsapp. Zelfs telefoneren deed ik er amper mee, want ik heb een hekel aan telefoneren. Maar hoe langer ik het ding heb.. hoe meer app’jes ik dus ook ga gebruiken, zodat op de duur ik ook met een ‘onmisbaar’ iets kom te zitten.

 14. Ik hoor hier wel eens geluiden van het soort ‘zullen we de volgende vakantie ergens heen gaan waar geen wifi is?’. Ehm tja. Ik vrees dat er dan binnen de kortste keren allerlei soorten bonje is eigenlijk.
  En ik wil zelf tussendoor ook wel een beetje contact houden met het thuisfront eigenlijk (lees: appgroepjes met vriendinnen). En een wordje feuden. Twitter checken. Mwahh voor dat idee dus.
  Hoe deden we dat toch vroeger?! Maar ja, nóg veel vroeger had niemand een auto. Hoe deden we dat toen?! Je raakt toch gewend aan dat wat er voorhanden is 😉

  Potje WF? Sure! Heb er pas 8 lopen geloof ik, daar kan er best nog eentje bij 🙂
  (Tinkeplink is de naam aldaar)

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s