Het is besmettelijk geloof ik.

Maandagavond kwamen we terug van vakantie en woensdagmiddag hing ik alweer in de apparaten.

Ik had drie weken niets gedaan en was benieuwd hoe het sporten zou gaan.

Voor we op vakantie gingen heb ik wel nog even gekeken of ik misschien in Moraira een sportschool kon vinden. Maar ik ben blij dat ik niets had afgesproken. Ik was namelijk echt overleden als ik met die bloedhitte op de crosstrainer had gemoeten. Het idee alleen al… We zijn een paar keer lángs de sportschool gereden. Dat vond ik echt al meer dan genoeg.

Goed. Woensdag.

Vol zin (ja echt hè?) fietste ik naar de sportschool. Vol enthousiasme begroette ik de instructeur en de fysiotherapeut. Helemaal klaar voor de strijd was ik. Ik plantte me op apparaat één en ging vol goeie moed aan de slag.

De spierversterkende oefeningen gingen me redelijk goed af. Niks aan het handje.

Maar toen kwam cardiooefening nummer één.

EN – DAT – VIEL – TEGEN!

Na één minuut voelde ik het zweet al op mijn slapen verschijnen. Mijn hoofd verkleurde gelijk al naar licht lila. Van de vier minuten heb ik er eentje afgesnoept. Ik kón niet meer. Ik hijgde als een postpaard.

Toen ik klaar was na de tweede ronde en van de fiets stapte, was ik knalpaars. Met kloppende slapen. En ik stond gewoon te tollen op mijn benen. Misselijk van de inspanning was ik. Bizar dat je na drie weken al voor je gevoel opnieuw kunt beginnen. Ik was zwáár teleurgesteld in mijn lichaam. Had er echt enorm de P in.

‘Ik ga echt nóóit meer op vakantie’ riep ik uit.

En een spierpijn dat ik had de dag daarna.

Poeh.

Vrijdag was ik er weer. Iets voorzichtiger. Iets minder enthousiast ook. Maar het ging al stukken beter. Goddank.

En zondag ben ik weer gegaan. En toen ging het -halleluja- bijna weer als vanouds.

Morgen ben ik weer van plan om te gaan en dan ga ik de zogenaamde tweede fase in. Dan gaan al mijn apparaten dertig procent omhoog. Zal mij benieuwen. Ik zet me alvast schrap voor een aanslag. Ik denk zomaar dat ik donderdag iets van pijn heb.

Ik ben van plan om de aankomende maanden drie keer in de week te gaan.

En -het moet niet gekker worden-, ik ga een maand geen alcohol drinken. Om te kijken wat het effect is op mijn lichaam en gewicht. Nou ben ik geen enorme drinker, alleen op vrij- en zaterdagen ga ik aan de wijn. Maar toch. Ik drink al mijn hele volwassen leven sowieso elk weekend en ik ben gewoon even heel erg benieuwd hoe het me af zal gaan.

De volgende stap is dat ik alleen nog onbespoten scharrelframbozen en ongebleekte bananen ga eten. Rauw. Uiteraard.

Nee hoor, geen zorgen. De gezondheidsgekkigheid houdt hiermee echt op. Drie keer in de week sporten en een maand geen drank.

Mijn enthousiasme is overigens wel besmettelijk gebleken. Sinds gisteren zijn zowel Vlam als Jill ook een aantal dagen per weer in de sportschool te vinden.

Volgend jaar herkent u ons niet meer terug denk ik.

Voor de strijd. De ‘na-foto’s’ mocht ik niet openbaar publiceren van Jill 😉

 

39 thoughts on “Het is besmettelijk geloof ik.

 1. Goed bezig. Het is dat je natuurlijk van bewegen ook meer energie krijgt, dus dat is ook wel een lekker gevoel. Een maand geen alcohol. Hoe moet je dan ontsmet worden van binnen?

  Love As Always
  Di Mario

 2. Wat goed van je zeg! Jullie moet ik zeggen😊. En niet drinken..ik doe het al jaren niet meer bevalt uitstekend. Is ahum voor de vrouw in deze jaren ook een stuk beter 😉😂😂

 3. Cardio conditie verlies je het snelst in procenten maar bouw je ook snel weer op. Het lijkt weg maar het is er nog wel maar het moet weer wakker worden a.h.w. Geweldig dat de hele familie nu aan de slag is. Ik ben benieuwd naar je wijnloze maand. Ik doe het regelmatig ivm de marathon. Mijn slaap verbetert vooral en ik ben minder geneigd toe te geven aan snacks in het weekend.

  Super bezig, groetjes,

  Dorothé

 4. Ik stop ook twee weken en ben benieuwd wat het wordt na de vakantie. We zijn wel van plan heel veel te fietsen in die tijd, maar dan moet het weer wel meewerken natuurlijk.
  Succes met je (tijdelijke) niet drinkpoging.

 5. Wat goed van jullie
  Probeer hier de man ook zo ver te krijgen aan sport en van drank bedoel ik.
  Ik hou me bij de oudhekgym
  Ben als de dood dat ik niet meer kan bewegen van de spierpijn.En mijn knie he die knakt aan alle kanten.Vooral doorgaan jullie
  Kus

 6. Serieus? Gaat in de 2de fase alle apparaten 30% omhoog? En dat zeg je nu pas? Nu ik me voor 2 jaar (!!!) heb ingeschreven en net 3 keer geweest ben? Dat wordt m’n dood nog eens, ik zweer het je (ik typte ‘zweet’ dus kun je nagaan hoe ik me nu al voel 😉 )
  Nah. Afijn. Ondertussen ben ik blij dat je weer gewend bent en zelfs de alcohol laat staan. Die Milon doet rare dingen met een mens… Je snapt dat ik vol verwachting uitkijk naar mijn eigen ontwikkeling…
  P.s. Tof dat Vlam en Jill ook zijn begonnen!

 7. Erg he, die vakanties. Mijn bodybalance ligt ook al 5 weken stil. Vorige week in de sportschool gebruik mogen maken van het pasje van een op vakantie (!) zijnde vriendin en daar 2x de bodybalance les meegedaan, en auw auw dat heb ik geweten. Weg soepelheid en conditie (voor zover die aanwezig waren dan). Pfff. 1 september mag ik weer, ik kijk er echt naar uit.
  Super dat Vlam en Jill ook meedoen!

 8. Goed zo, in de vakantie hoef je toch ook niet te sporten?! Fijn dat je lijf het weer vlot oppakt, maar 3 x/week is wel ernstig veel.
  Lachen dat Vlam en Jill ook zijn begonnen 😂

 9. Las vandaag nog dat men meer moet bewegen en aan spier en bot opbouw moet doen.
  Nou je was ze voor.
  De verwachtingen zijn gespannen. Hans

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s