Uitgeschakeld. Bah.

Zondag tijdens het ontbijt kwam er uit het niets een enorme hoofdpijn opzetten.

Ik ben een buikpijnklant, hoofdpijn heb ik nooit. Ik schrok er best wel van. Zo’n gemene pijn.

Vlam maakte nog een grapje in de trant van ‘je hebt ontwenningsverschijnselen van het stoppen met de wijn’… Right.

Ik ben toch gewoon gaan sporten maar toen ik van de crosstrainer afstapte, was de pijn helaas nog een graadje erger geworden. Ik propte er eenmaal thuisgekomen wat ibuprofen in en een dubbele paracetamol maar er gebeurde niet veel. Ik heb de halve dag op bed doorgebracht, plat liggen voelde nog het beste aan. Zodra ik opstond, knalde voor mijn gevoel mijn hoofd uit elkaar.

Maandag was de pijn nog erger en ik stapte de spreekkamer van mijn werkgever binnen. Die constateerde een voorhoofdsholteontsteking en adviseerde me een kuurtje Zithromax te bestellen en ook een Nasonex neusspray. En hij vertelde me dat ik beter naproxen kon nemen in plaats van ibuprofen.

Nou, dat deed ook echt geen ene reet. Excusez le mot.

Dinsdag was de pijn nog gemener en ik was zó verschrikkelijk blij dat ik maar tot twaalf uur hoefde te werken. Ik hield het echt bijna niet vol. Ik kon amper nadenken van de pijn. Tegen half twaalf zat ik met tranen in mijn ogen aan mijn bureau. Het voelde alsof mijn hersenen uit mijn schedel gedrukt werden. Elke beweging veroorzaakte nog meer druk en pijn. De fietsreis terug naar huis was echt K en toen ik thuis kwam, sleepte ik me naar boven en ben meteen naar bed gegaan.

Eigenlijk had ik die middag een enorm excelbestand met de griepselectie moeten doornemen en corrigeren, maar het lukte me niet. Concentreren was onmogelijk met dat gebonk in mijn hoofd.

Vanmorgen ben ik wel gewoon als altijd om kwart over zes uit bed gekomen, heb me gedoucht en was echt voornemens om te gaan werken. Tot ik Vlam tegenkwam. Die sommeerde me bijna om thuis te blijven. ‘Bel jij of bel ik dat je niet komt werken? Doe niet zo stronteigenwijs jij. Moet je zien hoe je eruit ziet!’

Onder enig tegenspartelen gaf ik toe en meldde me inderdaad ziek. Hij had gelijk. (Niet vaak, maar nu wel ;))

Ik heb geslapen tot half één.

Vlam appte me regelmatig voor een tussenstand. En hij melde dat hij de boodschappen zou doen en zou koken. De lieverd.

Om half drie hield ik het niet meer van de pijn en nam ik van pure ellende een dikke vette tramadol.

En ik heb nu voor het eerst sinds dagen het idee dat het ietsje minder is. Ik zit zowaar al een half uur rechtop zonder dat ik met mijn kop tegen de muur wil beuken.

Fingers crossed dat ik het ergste gehad heb nu. Ik wil namelijk morgen gewoon weer aan de arbeid. Er ligt nog zoveel werk op me te wachten. En ik wil vrijdag sporten. Ik was net zo lekker bezig.

Ik ben een waardeloze patiënt. Me ergens bij neerleggen is niet mijn sterkste punt.

40 thoughts on “Uitgeschakeld. Bah.

 1. Oef…. laten we hopen dat je je snel weer des Kliefjes voelt. thumbs up voor Vlam overigens, die je per direct terug je bed instuurde… ziek is ziek!

 2. Als ik vlam was geweest had ik je vast gebonden en de sleutel weggegooid. JIj mag pas werken als het over is dame. Niet zo eigenwijs. Als ik gaat werken ga ik vragen of iedereen je gaat bellen en mailen. 😉

  Love As Always
  Di Mario

 3. Dat zijn slechte dagen voor je geweest, een voorhoofdsholteontsteking kan heel lelijk zijn.
  Maar goed dat Vlam op je let, wens je spoedig volledig herstel. Hans

 4. Zo; dat is knap balen. Heb zo’n vermoeden dat je vandaag aan het werk bent gegaan aangezien je onmisbaar bent op je werk. Wat natuurlijk niet zo is. Wat maakt dat het zo moeilijk voor je is om naar je lijf te luisteren?

  1. Ik ben thuis nog. Orders van Vlam. En teveel pijn nog alhoewel het draaglijk is vandaag itt gisteren.
   Ik wil nooit iemand tot last zijn. En dat ben ik nu wel. Ik zadel mijn collega op met extra werk. En daardoor voel ik me schuldig.

  1. Iets. Goddank. Ben nog wel thuis (orders van Vlam) en ook omdat het stiekem ook echt nog niet gaat. Kan me rot concentreren. Bonkt en steekt en pulseert. Bah! Dank voor je interesse! xx

      1. Nee, nooit. Maar ik heb geen last van lichtschuw zijn ofzo. Misselijk ook niet. Ik denk echt dat het een ontsteking van de holtes is.

      2. kan ook! sinusitis. Heb je pijn als je onder je ogen drukt zo naar je neus toe? daar heb ik dan altijd last van … in elk geval, beterschap!! en neem mss nog een ontstekingsremmer …

 5. He bah, wat naar! Rustig aan…. en dus ook als je je wat beter voelt dat nog even volhouden. 🙂 Misty blij maken met veel aandacht en samen op de bank ofzo.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s