Gezondheidsupdate.

Vandaag heb ik weer een rondje Milon cirkel gedaan en ben ik naar de tweede fase gegaan.

In plaats van zo’n twintig herhalingen per minuut, doe ik er nu veertien. Maar ik moet ze langer vasthouden. En alle apparaten zijn in één klap dertig procent hoger gezet.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar wat (lees: nogal) tegenop zag.

Dertig procent is véél!

Goddank bleek bij aanvang dat het alleen de spierversterkende apparaten betrof. Niet de cardio. Want anders was ik echt bijkans overleden denk ik.

Ik breek nu al af van de crosstrainer. Oma heeft A) niet een heel beste conditie en B) speelt die ellendige voorhoofdsholteontsteking me nog behoorlijk parten. Ik heb nu al een week knallende hoofdpijn. Inmiddels niet meer zó erg dat ik pijnstilling nodig heb, maar toch, het klopt en pulseert behoorlijk, nog steeds. Ik neusspray me ongans. Ik heb nu wel ook ploppen achter mijn trommelvliezen dus dat betekent dat de boel aan het verschuiven/oplossen is. Jippiejajee.

Vanmiddag heb ik van de fiets een minuutje afgesnoept. Mijn hoofd explodeerde bijna. En daar baal ik dan weer van. De perfectionist in mij wil álles doen. En voor de volle honderd procent.

Mááár: het ging me goed af, die fikse verhogingen. Het viel me echt reuze mee. Had ik niet verwacht van mijn eigen lichaam.

Vlam ging vanmorgen ook mee. Hij heeft er deze week al vier keer opzitten, de held. Uiteraard heeft hij de eerste keer meteen al al die apparaten fors op zitten schroeven. Vlam heeft eigenwijs zijn uitgevonden. Echt. Meneer kan er zich niet echt bij neerleggen dat hij een oude zak aan het worden is en niet meer zoals tien jaar geleden over hekken kan springen. Hij geeft een nóg slechtere conditie dan ik. Tig jaar roken en nul sporten doen wat met je lichaam. En over een half jaar wordt hij vijftig. Dat telt ook. In zijn hoofd is hij nog de gespierde, atletische held die hij ooit was. Dat is dus even slikken voor hem.

Zijn overdrijven werd echter meteen afgestraft. Bij de oefening voor zijn rugspieren, schoot het gelijk vól in de plek waar ooit zijn hernia zat. Met een tijdelijk niet-functionerend rechter been tot gevolg. Tsja…

Ik heb de dag daarna, toen ik in de sportschool was, begeleider Jeroen ook gevraagd Vlam een beetje te temperen en desnoods op zijn flikker te geven. Fanatiek is leuk. Maar niet als dat betekent dat hij straks weer plat moet.

Jill gaat ook drie keer in de week. Ze doet het echt top. Trapt zo honderdzestig watt op de fiets weg.

Oh ja: bleek dat de eigenaar van de sportschool de vader is van onze buurvrouw. Small world. Dus we kregen meteen gezinskorting. Jippie.

Én ik ben inmiddels twee weken alcoholloos. Ik merk er niks van trouwens. Ik voel me hetzelfde en de weegschaal geeft ook hetzelfde aan. Voor Vlam is het moeilijker dan voor mij, hij vindt het maar saai, een niet meedrinkende vrouw.

Hij vroeg me af wat de volgende stap was. Of ik kort rood haar zou nemen en mijn make-up in de prullenbak zou gooien.

Over mijn lijk.

Niet slecht toch? Ik ben best tevreden over mijn vooruitgang.

40 thoughts on “Gezondheidsupdate.

 1. Goed hoor! Mag je trots op zijn Klivia Lourens. Om dat laatste moest ik hardop lachen, gek wijf 😉

 2. Je doet het hartstikke goed!
  En jij met rood geverfd pittig kort kapsel?! Straks ga je ook nog zeggen dat je verantwoord schoeisel gaat dragen 😂

 3. Goed bezig en mooi om zo te merken dat er best nog energie in dat ‘minder’jonge lijf van je zit. Na het lezen van je eerdere blogs heb ik al eens het internet afgestruind om te kijken waar in mijn buurt zo’n Milon sportschool zit. Slik, toch wel best in de buurt. Ik voel me al bijna een beetje sportief. Laat ik gewoon eerlijk zijn, ik moet mezelf een schop onder de … geven en gewoon gaan. Milon of iets anders, maar gewoon gaan.

 4. Hi Kliefje,

  Na je ‘instorting’ zou ik nog een week gewacht hebben met dat opschroeven van je programma. En die mannen dat is echt lachen. Ik zie ze hier ook extra situps doen als er mooie meiden in de buurt zijn en dan half dood van de bank afkomen.

  Groetjes,

  Dorothé

  PS Vlam moet gaan planken voor zijn rug, dat voorkomt problemen

  1. Ik was die tweede fase nu al weken (ivm vakantie en toen weer opstarten) voor me uit aan het schuiven. Moest nu gebeuren. Ik was het beu… 😉

  1. Nope. Is even wennen. Maar het is prima zo. Neemt niet weg dat ik straks gewoon weer herstart hoor. Zoveel drink ik niet en ik kan nu al zeggen dat het niks gaat doen voor mijn lichaam.

   1. Nee maar kan mij voorstellen dat je het ook gewoon lekker vind;-) als ik ga afvallen mis ik bijv wel chocola.

    1. Ik houd van wijn, tuurlijk. En als je iets eet waar iemand echt zijn best op heeft gedaan, niet een doordeweekse prak zeg maar, dan is wijn erbij lekkerder dan een glas water. Tuurlijk!

 5. Toch knap dat je Milon cirkel hebt gedaan, ondanks je hoofdpijn.
  Ja, ouder worden is ook een overwinning als je het accepteert. Hans

 6. Mens wat ben je lekker bezig !! En je ziet wel dat je anderen ook aansteekt met je inspanningen, das nog beter.
  Geen alcohol voor een paar weken is nooit verkeerd, iedereen zou af en toe eens moeten vasten met iets.
  Chapeau chapeau 😎

 7. Mijn sportschool bevalt me ook nog steeds al doe ik niet zo’n zwaar circuit, dat is hier niet in de buurt.
  Afgelopen week merkte ik dat vooral mijn borsten steviger zijn geworden! Ik hou van een mooi decoletté en dat had ik van de week weer.

 8. Kom ik ook nog even ‘goed bezig!’ roepen, dat kan een mens niet vaak genoeg horen nietwaar 🙂
  En Vlam en Jill dito. 160 watt?! I wish, hahaha!

  De enkele keer dat ik een sportschool ben geweest (met man mee als er weer eens een gratismeesporten-actie is) valt mij dat nou nooit op, die kerels die extra situps gaan doen.
  Ik ben vast niet mooi genoeg, óf te kippig. Of allebei, proest 😂😂😂

 9. Je kan zoveel meer dan je denkt en je lichaam bouwt heel snel conditie op….als je het nu nog leuk gaat vinden ga ik naakt de regendans doen 😉

 10. Jij bent snel!! Echt goed! Zowel het weer beginnen als de verhoging van de intensiteit. Ik ben al weer 2 weken aan het werk, maar moet nog beginnen. Morgen ga ik HEYrobics doen en later in de week ga ik eindelijk dat spinning-abonnement nemen.

  Moest wel even lachen; toen je schreef dat het voor Vlam moeilijker was dan voor jou dacht ik dat ook hij de wijn even liet staan, maar dat bleek een iets te optimistische gedachte 😉

 11. Door dit verhaal was ik gaan googlen wat dat was, die Milon cirkel, en bleek dat het in mijn buurt ook bestond. 🙂
  Met veel aandacht lees ik over je ervaringen, omdat ik halfweg juli ook begonnen ben met fitnessen (half uurtje cardio, en een half uurtje krachttraining). Mij is gezegd om rustig op te bouwen: als ik merk dat 15 kg “makkelijk” wordt, om dan naar 20 te gaan. Enzovoorts. Idem voor de cardio.
  Dus ik vraag mij nu af: dertig procent meer. Het hangt er maar van af op welk niveau je begonnen bent?
  Als je begon met 10 kilo, dan is 30% meer 13 kilo. Denk ik dan? Dus ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die dertig procent, wat daar achter zit van filosofie enzo?
  O ja, en voor zover mijn mening wat waard is: inderdaad, goed bezig! 🙂

  1. Je hebt een aantal fases in die Milon cirkel. Zie ook: http://www.squashenwellness.nl/nieuwmilon/milonfases.html
   Heeft allemaal te maken met opbouwen van de spieren in een verantwoord tempo. In alle fases doe je dat zoals jij dat beschrijft: om de training (als dat lukt) kilo’s erbij. Je moet met moeite het einde halen, dat is het doel.
   Die 30% is voor iedereen, maar uiteraard gaat het op jouw niveau. Zo druk ik nu 35 kilo met mijn rug en zit in fase 2. Mijn buurvrouw vanmorgen drukt 22 kilo en zit in de vierde fase. Wat voor mij makkelijk gaat, geldt natuurlijk niet voor iedereen.
   Goed van jou iig! Super dat je het ook bent gaan doen. Merk je al goed resultaat?

   1. Ik ga die link eens volgen, mijn fitnessabonnement loopt nog tot oktober, dan ga ik nadenken of ik daar blijf, of ik naar de basic-fit ga, of nog wat anders 🙂
    Die abdominal crunch mocht ik niet meer doen omdat ik een hernia heb (gelukkig geen last meer van), en is vervangen door rugversterkende en rugsparende buikspieroefeningen 🙂
    Ik begin sinds vorige week wat te merken, heel minieme verschillen/verbeteringen (en ik ben nu een kleine twee maanden bezig), net iets makkelijker kunnen doorstappen, soepeler bukken. Een tikkeltje meer uitgesproken taille. Heel kleine dingetjes.
    Ah, ik heb heel mijn leven niks gedaan, ik verwacht geen mirakelen op twee maanden 😉

Reacties zijn gesloten.